Прескочи до съдържание

Ръчен и чекиран багаж при easyJet

Препоръчани мнения

Освен това е добре да е "меко" куфарчето, евентуално ако те накарат да го слагаш във формата да може да се сплеска, а не да се наложи да чупиш куфар и колелца :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Онзи ден се чекирах за предстоящо пътуване с изи, а днес се нагласих да си добавя багаж за чекиране, но ми даде цена за минималния - 20-килограмов багаж от 43 евро, место 20. Има ли увеличение (повече от двукратно) след като вече си се чекирал или това не е нормално? 

Връзка към коментар

Онзи ден се чекирах за предстоящо пътуване с изи, а днес се нагласих да си добавя багаж за чекиране, но ми даде цена за минималния - 20-килограмов багаж от 43 евро, место 20. Има ли увеличение (повече от двукратно) след като вече си се чекирал или това не е нормално? 

43 е странна сума, звучи като да има добавени екстра килограми над 20-те. Скрийншот можеш ли да направиш и докъде е полета?

Връзка към коментар

43 е странна сума, звучи като да има добавени екстра килограми над 20-те. Скрийншот можеш ли да направиш и докъде е полета?

За съжаление сега не мога да цъкна скрийншот. Полетът е до Берлин за след седмица. Цъкам да си добавя багаж за чекиране, пък то за минималния го дава кажи-речи колкото двупосочният билет -  

Hold luggage

• 20kg Hold bag
  • 1 x €43.00

€43.00

Да не би пък като съм се чекирал вече и да ми дава цена за куфар за двете посоки, т.е. 43 евро да е сборната цена за един багаж до 20кг за отиване и връщане...Чудна работа.
Редактирано от naTpuoT
Връзка към коментар

Само еднопосочен полет имаш?

Със сигурност нещо не е наред и може би е необходимо да им звъннеш. Според техните разчети да чекираш на летището е 35 евро, няма логика онлайн да е по-скъпо. А пък онлайн пише от 13 до 25 евро, без никакво уточнение преди или след чекин....

Връзка към коментар

Двупосочен е. Тамън им писах мейл, да видим.

Ако е двупосочен е донякъде нормално. На нова резервация за двупосочен другата седмица ми излиза 40 евро. През февруари 38.76. Явно цените им варират от сезона, но ако е така 43 евро не е изненадващо. 

Връзка към коментар

Току-що ми се обадиха (очаквах бърз отговор на мейла, но не очаквах и да е последван от телефонно обаждане). Казаха, че 43 евро наистина е цената на багажа за двупосочния полет, т.е. по 21.5 в посока.

"I confirm that the hold bag charges are between 13 to 25 EUR and the amount that you have seen online is for 1 bag for both the flights which includes the return flight as well.I also wish to inform you that whenever to add hold bag online, it automatically gets added to both your journeys."

Жоро, мерси за реакцията. И пак "евала" на изи.

Редактирано от naTpuoT
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

И аз да се включа предстои ми пътуване със Easyjet във 2 сайта виждам вече че няма ограничение на килограми за ръчен багаж ще се радвам ако някой ми каже дали е така.

Връзка към коментар

И аз да се включа предстои ми пътуване със Easyjet във 2 сайта виждам вече че няма ограничение на килограми за ръчен багаж ще се радвам ако някой ми каже дали е така.

Винаги е било така при тях. Само в размерите има ограничение. Другото е да успееш сам/а да си го качиш в багажника отгоре, така че леко с тухлите и цимента :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

във размера ще съм точен на билета пише максимума да е 56-45-25 значи няма значение колко кг ще взема в ръчния багаж нали само в размерите да съм точен :) а по принцип лаптоп мога ли да го взема с мен на борда със негова чанта или трябва да се плаща за него

Връзка към коментар

във размера ще съм точен на билета пише максимума да е 56-45-25 значи няма значение колко кг ще взема в ръчния багаж нали само в размерите да съм точен :) а по принцип лаптоп мога ли да го взема с мен на борда със негова чанта или трябва да се плаща за него

При easyjet се плаща. Т.е. трябва да набуташ всичко в тази раничка, няма да позволят втора. Имай предвид, че ако си 56-45-25 може да ти вземат раницата и да я вкарат в багажното, по тяхна преценка. 

Прочети информацията във FAQ-a ни: http://magelanci.com/faq/4-%D0%B5asyjet

Връзка към коментар

Така, много полезна информация, ще летя с Изиджет до Исландия през Лондон и се чудех, за куфара с размери 55-35-25. От сайта разбрах, че ако самолета е пълен ще бъда помолена да го предам в багажното, не разбрах дали ще заплатя за това. От тук обаче ми стана ясно, няма да плащам, това е супер. Кажете ми сега за дамската чанта. Тя брои ли се за бройка ръчен багаж, трябва ли да я сложа в раницата или не?

Връзка към коментар

Така, много полезна информация, ще летя с Изиджет до Исландия през Лондон и се чудех, за куфара с размери 55-35-25. От сайта разбрах, че ако самолета е пълен ще бъда помолена да го предам в багажното, не разбрах дали ще заплатя за това. От тук обаче ми стана ясно, няма да плащам, това е супер. Кажете ми сега за дамската чанта. Тя брои ли се за бройка ръчен багаж, трябва ли да я сложа в раницата или не?

Трябва да я сложиш в раницата, брои се. 

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте и от мен :)))

Предстои ми първо пътуване със самолет... Другата седмица ще летя, а има няколко неща, които ме притесняват. Ще се радвам да ги споделя с вас и още повече, ако ми дадете някакви напътствия и съвети. Може да ви се се сторят налудничеви въпросите, ама то притеснението и незнанието така избиват... хах :))

Ще пътуваме с изиджет, 4ма човека сме, още когато правих резервацията и плащането, доплатих 20 евро за багаж. Притеснява ме сега, а и не знам, трябва ли някакси да се регистрира онлайн и този багаж. В бордните карти на нито един от нас, никъде нищо не пише за него :? Моля ви помагайте :)) Не знам дали излишно се шашкам или не, затова търся мнението ви.  Eто какво ми излиза, като in your basket пише 0.00Е. А и другият въпрос е, трябва ли ми документ за произход на картина, тъй като купихме подарък за приятелите ни, а не знам как седи въпросът и с това.

7205957Z.png

Благодаря ви предварително :)

Връзка към коментар

Отиваш с бордната карта на гишето за чекиране с куфара, те ще видят, че към резервацията имате куфар и няма проблеми :)

За картината е по-тегаво, виж тази тема само от преди няколко дни: http://magelanci.com/topic/2015-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Отиваш с бордната карта на гишето за чекиране с куфара, те ще видят, че към резервацията имате куфар и няма проблеми :)

За картината е по-тегаво, виж тази тема само от преди няколко дни: http://magelanci.com/topic/2015-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82/

Да благодаря, значи няма какво да ме притеснява около багажа, остава да оправя нещата с картината. Благодаря много за светкавичната реакция :)))))

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.