bochama Публикувано: 27 ноември, 2018 Публикувано: 27 ноември, 2018 Най-добрата оферта, която съм намерил е на сайта на vayama.ie 33 евро на човек. Каквото и както се сетих търсих, но тъй като съм от скоро в този вид покупки на билети реших да пиша с цел да видя дали има по-добра оферта и как евентуално се открива тя. Намерих и на kissandfly.de по-добра оферта - 22 евро, но в интернет намерих изключително много негативни мнения за тях и поради тази причина не съм резервирал, а и Виза Кредит на ПИБ не я разпознава. Благодаря предварително.
epetkov Публикувано: 27 ноември, 2018 Публикувано: 27 ноември, 2018 (редактирано) Руската авиокомпания "Победа" ще пусне със сигурност билети по 999 рубли (13 евро) без багаж, но през февруари 2019. Сега е още рано. Редактирано 27 ноември, 2018 от epetkov 2
epetkov Публикувано: 27 ноември, 2018 Публикувано: 27 ноември, 2018 преди 14 минути , peter118 каза: Мислили сте за нощен влак? В условието е посочено, че пътниците са 5. Ако пътуват в четиримесно спално купе, петия пътник къде ще го сложат? 1
bochama Публикувано: 27 ноември, 2018 Автор Публикувано: 27 ноември, 2018 Мислили сме, но има вероятност по това време с 5 билета да пътуваме 6ма така, че поради тази причина нощния влак отпада. Благодаря за отговорите. Ще чакам февруари
peter118 Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 Пак не виждам проблем. Пътували сме няколко пъти само 2ма и сме били сами в купето. Предполагам можете да пътувате 3+2. Вероятността при 3ката да влезе друг човек е много малка. Ако видите схемата на резервация на местата, има купета, които не са желани поради необясними за мен причини. Ние винаги резервираме от тях 🙂
veseliache Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 ние пътувахме вечерта с бързия влак. Излезе ни евтино, удобно, бързо и даже имахме хапване.
bochama Публикувано: 28 ноември, 2018 Автор Публикувано: 28 ноември, 2018 Ние на 15.05 се прибираме към България и полета ни е от Москва Домодедово. Влака предполагам че спира в Москва а гледам че е на 2 часа път до летището според Гугъл идеята ми е сутринта да хванеме полет до Домодедово и от там към родината. А за полетите на Победа видях, че има но само до Внуково. Дали ще пуснат и до Домодедово?
epetkov Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 (редактирано) преди 32 минути , bochama каза: Дали ще пуснат и до Домодедово? Не. Победа няма да пуснат полети от Санкт Петербург до Домодедово. Летят само до Внуково. Понеже сте 5/6 човека, за вас ще бъде приемливо да си поръчате трансферна кола до Домодедово. Също така е възможно да пуснат и още по-евтини билети по 499 рубли (7€). Само да знаете, че при тях най-ниската цена включва само чанта за лаптоп. Редактирано 28 ноември, 2018 от epetkov
bochama Публикувано: 28 ноември, 2018 Автор Публикувано: 28 ноември, 2018 А имате ли идея аерофлот дали ще правят в началото на годината промоции
epetkov Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 (редактирано) преди 46 минути , bochama каза: аерофлот дали ще правят Не знам точно кога Аэрофлот ще направят промоция, но знам, че промоция при тях е 35-40 евро/посока. Освен това Аэрофлот не лети до Домодедово. До Домодедово лети "Сибирь" www.S7.ru. Промоциите на S7 , обаче, са голяма загадка за мен. Към днешна дата билет до Домодедово с S7 за 15 май струва 43 евро. Редактирано 28 ноември, 2018 от epetkov
Crazy Horse Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 преди 3 часа, bochama каза: Ние на 15.05 се прибираме към България и полета ни е от Москва Домодедово. Влака предполагам че спира в Москва а гледам че е на 2 часа път до летището според Гугъл идеята ми е сутринта да хванеме полет до Домодедово и от там към родината. А за полетите на Победа видях, че има но само до Внуково. Дали ще пуснат и до Домодедово? До Домодедово едва ли ще пуснат, но придвижването от центъра до Домодедово не е толкова трудно. От гарата на станция Павелецка има влак аероекспрес и доста бързо се придвижваш до Домодедово. Аз съм пътувал с влак Санкт Петербург-Москва. Не бих повторил. Скосиха ми нервите с полицейщината и неграмотността си. Бяхме с жена ми уж, а тя определено говори руски отлично. Отиваме на касата да си купим билети и аз бях с българска лична карта и канадски паспорт. Поискаха ми паспорт за да си купя билет за влак! Подавам аз канадски паспорт и получавам въпрос, защо ми го няма там името на руски. Ами канадските паспорти още не са започнали да ги печатат на кирилица. Това беше само началото на идиотиите им. Касиерката полуграмотна съответно и не може да ми прочете името и фамилията на латиница, а то не е като да е трудно име. Отворила страницата с руската ми виза и от там го преписала на кирилица, но вместо да сложи номер на паспорта, поставила номерът на визата на самия билет. Платихме, взехме билетите и се втурнахме към влака, че вече беше 19.20, а влакът май тръгваще в 20.00. Пред влака ни чакаше още кондуктор, който ми поиска и билета и паспорта! Започна да сравнява данните и каза, че не мога да се кача на влака, защото името и датата ми на раждане съвпадат, но не и номерът на паспорта! Добре дошли в Съветски Абсурдистан! Хайде обратно на касите. Оставих жена ми да се разправя, че бях бесен и освен охуели, сука блядь и други подобни комплименти друго не ми идваше на ум. В крайна сметка на жена ми й казали, че проблемът си е наш и просто трябваше да купим нов билет, като ме сложиха в купе различно от нейното, а това място, което вече съм купил не можело пак да го продадат и аз не можело да бъда там също. Едвам се добрахме до влака преди да тръгне, след скандал и във влака в крайна сметка седяхме заедно, но толкова ми скосиха нервите със съветските си прийоми, че още сутринта резервирах спонтанно полет до Виена и на същия следобед бях там. Накратко, нямам нерви за подобни приключения, затова съветът ми е, внимателно с влаковете и предоставяйте документи само на кирилица, че в Русия има доста хора, които не просто не говорят друг език освен руския, а дори не могат да прочетат елементарни думи написани на латиница. 1 1 1
naTpuoT Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 На мен пътуванията с нощния влак Москва - Питер и обратно ми бяха едни от най-приятните спомени от руското пътуване. Не избрах най-бързият влак, за да може да пътува цяла вечер и да пристигне до съответния град в нормално време сутринта. Така хем си поспахме, хем спестихме от 2 нощувки. По спомен бяхме в 3-та класа, в купе с 4 места, като ние бяхе запазили двете на 2-рия етаж, за да сме един с/у друг. Имаше завивки, възглавници и си беше съвсем прилично. На отиване двамата под нас бяха китайци, а на връщане две канадки - малко лафче и после сън. 6
stanimir Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 преди 41 минути , Crazy Horse каза: До Домодедово едва ли ще пуснат, но придвижването от центъра до Домодедово не е толкова трудно. От гарата на станция Павелецка има влак аероекспрес и доста бързо се придвижваш до Домодедово. Аз съм пътувал с влак Санкт Петербург-Москва. Не бих повторил. Скосиха ми нервите с полицейщината и неграмотността си. Бяхме с жена ми уж, а тя определено говори руски отлично. Отиваме на касата да си купим билети и аз бях с българска лична карта и канадски паспорт. Поискаха ми паспорт за да си купя билет за влак! Подавам аз канадски паспорт и получавам въпрос, защо ми го няма там името на руски. Ами канадските паспорти още не са започнали да ги печатат на кирилица. Това беше само началото на идиотиите им. Касиерката полуграмотна съответно и не може да ми прочете името и фамилията на латиница, а то не е като да е трудно име. Отворила страницата с руската ми виза и от там го преписала на кирилица, но вместо да сложи номер на паспорта, поставила номерът на визата на самия билет. Платихме, взехме билетите и се втурнахме към влака, че вече беше 19.20, а влакът май тръгваще в 20.00. Пред влака ни чакаше още кондуктор, който ми поиска и билета и паспорта! Започна да сравнява данните и каза, че не мога да се кача на влака, защото името и датата ми на раждане съвпадат, но не и номерът на паспорта! Добре дошли в Съветски Абсурдистан! Хайде обратно на касите. Оставих жена ми да се разправя, че бях бесен и освен охуели, сука блядь и други подобни комплименти друго не ми идваше на ум. В крайна сметка на жена ми й казали, че проблемът си е наш и просто трябваше да купим нов билет, като ме сложиха в купе различно от нейното, а това място, което вече съм купил не можело пак да го продадат и аз не можело да бъда там също. Едвам се добрахме до влака преди да тръгне, след скандал и във влака в крайна сметка седяхме заедно, но толкова ми скосиха нервите със съветските си прийоми, че още сутринта резервирах спонтанно полет до Виена и на същия следобед бях там. Накратко, нямам нерви за подобни приключения, затова съветът ми е, внимателно с влаковете и предоставяйте документи само на кирилица, че в Русия има доста хора, които не просто не говорят друг език освен руския, а дори не могат да прочетат елементарни думи написани на латиница. Ако не бях го пътувал и видял лично нещата сигурно щях да пропусна тенденциозните ти писания. Вероятно просто излъчваш нещо, което те прави много неприятен за хората в тази част на света. Поне признай, че написа всичко това за да изкажеш откровената си ненавист и омраза. Хайде бъди честен поне пред себе си :). 4 2 3
Брани Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 Преди 1 час, Crazy Horse каза: До Домодедово едва ли ще пуснат, но придвижването от центъра до Домодедово не е толкова трудно. От гарата на станция Павелецка има влак аероекспрес и доста бързо се придвижваш до Домодедово. Аз съм пътувал с влак Санкт Петербург-Москва. Не бих повторил. Скосиха ми нервите с полицейщината и неграмотността си. Бяхме с жена ми уж, а тя определено говори руски отлично. Отиваме на касата да си купим билети и аз бях с българска лична карта и канадски паспорт. Поискаха ми паспорт за да си купя билет за влак! Подавам аз канадски паспорт и получавам въпрос, защо ми го няма там името на руски. Ами канадските паспорти още не са започнали да ги печатат на кирилица. Това беше само началото на идиотиите им. Касиерката полуграмотна съответно и не може да ми прочете името и фамилията на латиница, а то не е като да е трудно име. Отворила страницата с руската ми виза и от там го преписала на кирилица, но вместо да сложи номер на паспорта, поставила номерът на визата на самия билет. Платихме, взехме билетите и се втурнахме към влака, че вече беше 19.20, а влакът май тръгваще в 20.00. Пред влака ни чакаше още кондуктор, който ми поиска и билета и паспорта! Започна да сравнява данните и каза, че не мога да се кача на влака, защото името и датата ми на раждане съвпадат, но не и номерът на паспорта! Добре дошли в Съветски Абсурдистан! Хайде обратно на касите. Оставих жена ми да се разправя, че бях бесен и освен охуели, сука блядь и други подобни комплименти друго не ми идваше на ум. В крайна сметка на жена ми й казали, че проблемът си е наш и просто трябваше да купим нов билет, като ме сложиха в купе различно от нейното, а това място, което вече съм купил не можело пак да го продадат и аз не можело да бъда там също. Едвам се добрахме до влака преди да тръгне, след скандал и във влака в крайна сметка седяхме заедно, но толкова ми скосиха нервите със съветските си прийоми, че още сутринта резервирах спонтанно полет до Виена и на същия следобед бях там. Накратко, нямам нерви за подобни приключения, затова съветът ми е, внимателно с влаковете и предоставяйте документи само на кирилица, че в Русия има доста хора, които не просто не говорят друг език освен руския, а дори не могат да прочетат елементарни думи написани на латиница. 4 2 1
bochama Публикувано: 28 ноември, 2018 Автор Публикувано: 28 ноември, 2018 Това е най-евтиното, което излиза - по-надолу предполагам няма как да стане нали?
Crazy Horse Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 преди 5 часа, stanimir каза: Ако не бях го пътувал и видял лично нещата сигурно щях да пропусна тенденциозните ти писания. Вероятно просто излъчваш нещо, което те прави много неприятен за хората в тази част на света. Поне признай, че написа всичко това за да изкажеш откровената си ненавист и омраза. Хайде бъди честен поне пред себе си :). Това беше личният ми опит, просто предупреждавам други магеланци да внимават. Действително ми се наложи да се разправям с кондуктора и да купуваме втори билет. Абсолютно всичко, което съм написал в предния ми постинг е вярно. Ако твоят личен опит е различен, това не означава, че моят опит не може да бъде друг. За едно си прав обаче, след подобни идиотски случки, нямам намерение да се връщам в Русия и затова като цяло гледам да отбягвам диктатурите. Не разубеждавам магеланците да ходят в Русия, просто казвам да внимават. А, за отношението ми към Русия да не се отклоняваме от темата, ще ти пусна едно лично сега. 2
epetkov Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 преди 1 час, bochama каза: няма как да стане нали? В руските сайтове този полет (сутрешният на S7) днес се продава за 43 евро. Реалистично е да го видим след 15 януари по 35-37 евро. За мен, обаче, остава загадка планът ви за пътуване от Петербург до Москва единственно за да излетите оттам за София. Излитане от Петербург за София, макар и по-скъпо от Москва-София, но спестяващо време и разходи за пътуване Петербург- Москва изглежда далеч по-логично.
funny Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 А заслужава ли си спестяване от 10 евро на човек и кацане на летище различно от това от което ще излетите за БГ ? Няма ли да ви ги "изяде" трансфера между летищата тези пари , или поне голяма чат от тях ?
epetkov Публикувано: 28 ноември, 2018 Публикувано: 28 ноември, 2018 (редактирано) преди 17 минути , funny каза: А заслужава ли си спестяване от 10 евро на човек и кацане на летище различно от това от което ще излетите за БГ ? Този въпрос е част от по-големия въпрос, който повдигнах: защо е избрана Москва за връщане до България при положение, че посещението на Русия приключва със Санкт Петербург? За трансфера от Внуково до Домодедово днес си чатех с три руски фирми. Най-ниската предложена цена за 6местен бус беше 1700 рубли или по 4,50 евро/човек. Редактирано 28 ноември, 2018 от epetkov
bochama Публикувано: 29 ноември, 2018 Автор Публикувано: 29 ноември, 2018 Ами причината е е ясна 🙂 билетите бяха значително по евтини
bochama Публикувано: 29 ноември, 2018 Автор Публикувано: 29 ноември, 2018 И сега видях опцията мултисити... 🙂
funny Публикувано: 29 ноември, 2018 Публикувано: 29 ноември, 2018 преди 10 часа, epetkov каза: Този въпрос е част от по-големия въпрос, който повдигнах: защо е избрана Москва за връщане до България при положение, че посещението на Русия приключва със Санкт Петербург? За трансфера от Внуково до Домодедово днес си чатех с три руски фирми. Най-ниската предложена цена за 6местен бус беше 1700 рубли или по 4,50 евро/човек. Моя въпрос по-скоро беше : защо от Санкт Петербург летят до Внуково като има опция до Домодедово която е само с 10 евро по-висока ? На фона на почти 5 евро трансфер между летищата + 2-3 часа които трябва да си предвидят за път ( защото трафика в Москва е непредсказуем) и 2 часа по-рано на летището преди полета за БГ и.... половин ден и повече е заминал.
epetkov Публикувано: 29 ноември, 2018 Публикувано: 29 ноември, 2018 преди 31 минути , funny каза: защо от Санкт Петербург летят до Внуков Не летят до Внуково. Внуково беше опция заради евтините полети на "Победа". В крайна сметка тази опция отпада, поради късното кацане на Внуково от Санкт Петербург и ранното излитане от Домодедово.
epetkov Публикувано: 29 ноември, 2018 Публикувано: 29 ноември, 2018 преди 1 час, bochama каза: И сега видях опцията мултисити... Подтекстът на постовете ми беше именно опцията мултисити. 🙂 Виждам, като най-ниска цена за отиване и връщане 170 евро. Най-вероятно сте купили на такава или близка до нея цена. Тази ниска цена е най-големия плюс, но като прибавим и 44 евро за Санкт Петербург - Москва получаваме 214 евро/човек. При 214 евро е имало резон да се търси вариант, който да елиминира пътуването Петербург-Москва. Като най-голям минус виждам ранното излитане от Домодедово за София. При такава ситуация бих разглеждал само вариант на кацане в Москва от Петербург 5-6 часа преди полета за България. По-късното кацане крие рискове. Затова не бих изключил и варианта последната нощувка да е в Москва и спокойно пътуване сутринта до Домодедоо.
Препоръчани мнения