Прескочи до съдържание

Въпроси за обществен транспорт в Мадрид

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:

не съм чувал, но ИИ дава 20 евро за възрастен, 10 за младежи. Пише че е субсидирано и предполагам за местни жители (иска се ID)

за Cercanias има 10 билета за около 13 евро с пластиката, като може да се ползват от повече хора, пластиката се презарежда после

за метрото и ГТ също има такива, само че не са заменяеми, тоест всяко се ползва са собствената си система

Публикувано:
Два пъти го питах и той е напълно убеден, че става и за чужденци. Но явно трябва да се пробва, или да се прочете внимателно документа.

Можете да пробвате напълно спокойно, защото абонаментът е достъпен и за чужденци. Системата изисква документ за самоличност (ID), за да бъде картата поименна, но това не означава, че трябва да имате испански документ. [1, 2]
Когато се регистрирате в приложението на Renfe или купувате билета от автомат на гарата, можете да изберете типа документ: [1]
  • За испанци: Избира се DNI (национална лична карта).
  • За чуждестранни резиденти: Избира се NIE (испански идентификационен номер за чужденци).
  • За туристи и чужденци (включително българи): Избира се опцията Pasaporte (Паспорт) или Documento Identidad (Лична карта) от вашата държава. Просто въвеждате номера на вашия български паспорт или лична карта.
Публикувано:
преди 3 минути , traveler каза:
Два пъти го питах и той е напълно убеден, че става и за чужденци. Но явно трябва да се пробва, или да се прочете внимателно документа.

Можете да пробвате напълно спокойно, защото абонаментът е достъпен и за чужденци. Системата изисква документ за самоличност (ID), за да бъде картата поименна, но това не означава, че трябва да имате испански документ. [1, 2]
Когато се регистрирате в приложението на Renfe или купувате билета от автомат на гарата, можете да изберете типа документ: [1]
  • За испанци: Избира се DNI (национална лична карта).
  • За чуждестранни резиденти: Избира се NIE (испански идентификационен номер за чужденци).
  • За туристи и чужденци (включително българи): Избира се опцията Pasaporte (Паспорт) или Documento Identidad (Лична карта) от вашата държава. Просто въвеждате номера на вашия български паспорт или лична карта.

Потвърждавам. Аз имам и то отдавна регистрация в приложението на Renfe с българска лична карта. Мой приятел си купува всяка година Златна карта (над 60г) също с българската лична карта.

Публикувано:

Здравейте и от мен. Като човек с 15-годишен стаж в Мадрид, потвърждавам, може да си закупувате подобни оферти и като ползвате български документи за самоличност. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.