Прескочи до съдържание

Въпроси за обществен транспорт в Мадрид

Alexander

Препоръчани мнения

Здравейте. Предстои ни пътуване до Мадрид с 2 нощувки. Интересува ме как ще ми е най-изгодно да се придвижа от летището до центъра (Plaza Del Rastrillo, 28004 Madrid, Испания) ? Някъде срещнах вариант с билет за 10 пътувания. Ние сме 4ма възрастни с 1 дете на 2г. Доколкото видях детето пътува безплатно. Можем ли ние 4мата да се придвижим с този билет на отиване и на връщане? Дължи ли се в този случай пак таксата от 3е на пътник? Плаща ли се допълнително за повечко багаж? Защото пътуваме и с ръчен багаж и с куфар. Ако този вид билет не е добра идея, то какво бихте ме посъветвали? Трябва ни само отиване от летището до центъра и после обратно. 8 пътувания в рамките на 2 дни. По време на престоя мисля, че ще се движим само пеша. Приятелка ми каза, че такситата в Мадрид от и до летището, били с фиксирана цена от 20е, независимо до коя точка на Мадрид отиваш. Някой може ли да потвърди дали това е така наистина? Благодаря предварително.

Връзка към коментар
преди 1 минута , milen4ety каза:

Здравейте. Предстои ни пътуване до Мадрид с 2 нощувки. Интересува ме как ще ми е най-изгодно да се придвижа от летището до центъра (Plaza Del Rastrillo, 28004 Madrid, Испания) ? Някъде срещнах вариант с билет за 10 пътувания. Ние сме 4ма възрастни с 1 дете на 2г. Доколкото видях детето пътува безплатно. Можем ли ние 4мата да се придвижим с този билет на отиване и на връщане? Дължи ли се в този случай пак таксата от 3е на пътник? Плаща ли се допълнително за повечко багаж? Защото пътуваме и с ръчен багаж и с куфар. Ако този вид билет не е добра идея, то какво бихте ме посъветвали? Трябва ни само отиване от летището до центъра и после обратно. 8 пътувания в рамките на 2 дни. По време на престоя мисля, че ще се движим само пеша. Приятелка ми каза, че такситата в Мадрид от и до летището, били с фиксирана цена от 20е, независимо до коя точка на Мадрид отиваш. Някой може ли да потвърди дали това е така наистина? Благодаря предварително.

В твоя случай с малко дете и адреса, който си дала, най-добре ще е с метро.

Ако купите  10-ен билет за метрото, ще може да пътувате всички заедно с него, но се плаща отделно таксата от 3 евро на човек на посока(детето ще пътува безплатно).

Такситата до централната част са с фиксирана цена, ама не е 20 евро, а е 30.

Връзка към коментар
Just now, Alexander said:

В твоя случай с малко дете и адреса, който си дала, най-добре ще е с метро.

Ако купите  10-ен билет за метрото, ще може да пътувате всички заедно с него, но се плаща отделно таксата от 3 евро на човек на посока(детето ще пътува безплатно).

Такситата до централната част са с фиксирана цена, ама не е 20 евро, а е 30.

Значи с този 10-ен билет реално ще платим общо 34е за отиване и връщане за всички ни, ако правилно съм разбрала? Егати таксата, 3 пъти повече от билетите ....

Връзка към коментар

@Alexander, таксата от 3€ не е ли като влизаш от летището в метрото (без значение с какви билети) задължителното 1€. Т.е. 3*1€ са тези 3€.

Такъв спомен имам, че за да влезеш в метрото имаше зад. такса. Но беше твърде отдавна...

Връзка към коментар

8х3 евро такси са 24 евро и 10-ния билет е 12,20 евро, общо 36,20, като ще ви останат 2 билета от десеторния.

С такси ще е 30 евро в посока и няма да ви вземе всеки, след като сте 4+1 и много багаж.

В момента, aleksandrina каза:

@Alexander, таксата от 3€ не е ли като влизаш от летището в метрото (без значение с какви билети) задължителното 1€. Т.е. 3*1€ са тези 3€.

Такъв спомен имам, че за да влезеш в метрото имаше зад. такса. Но беше твърде отдавна...

3 евро се взимат  на човек в посока и в двете посоки без значение с какъв билет си единичен или десеторен, освен ако нямаш карта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С автобус излиза по-евтино като че ли. Можете да вземете автобус 200 от летището до Авенида де Америка, като дори в автобуса може да платите в кеш по 1,50 евро на човек. А, вече на самата станция Авенида де Америка може да си вземете метрото и да си пътувате в рамките на зона А без тези допълнителни 3 евро, които плащате на летището за да влезете в метрото.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 23 минути , Crazy Horse каза:

С автобус излиза по-евтино като че ли. Можете да вземете автобус 200 от летището до Авенида де Америка, като дори в автобуса може да платите в кеш по 1,50 евро на човек. А, вече на самата станция Авенида де Америка може да си вземете метрото и да си пътувате в рамките на зона А без тези допълнителни 3 евро, които плащате на летището за да влезете в метрото.

Този автобус 200 на кой терминали спира?

Връзка към коментар
преди 8 минути , Божидар каза:

Този автобус 200 на кой терминали спира?

Спира на всички терминали.Аз в момента съм в автобуса от Сарагоса до Мадрид Авенида Америка,но сега видях ,че минава и през летището и ще сляза там направо.Иначе щях с 200.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, Alexander каза:

С автобуса ще е по-евтино, но ще се загуби поне х2 време спрямо метрото, не знам дали си струва, трябва да си прецените вие.

Сашо, не знам защо ги плашиш с това време толкова. С автобус до Авенида де Америка е около 20 минути от летището. С метрото до Нуевос Министериос е да кажем 15 минути, но не е чак толкова фрапантна разликата.
Автобусът спира на 1, 2 и 3 терминал. Но, от 4 терминал има безплатни циркулиращи автобуси до другите терминали.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не ги плаша, с автобус може да е 20мин, може и 40 да е, да не казвам повече.

Освен това те ще ходят до пласа де растрийо, не до Авенида де Америка или Нуевос министериос.

За това казах, че всеки си преценява сам, а и те ще са с доста малко дете.

Връзка към коментар
преди 43 минути , Alexander каза:

Не ги плаша, с автобус може да е 20мин, може и 40 да е, да не казвам повече.

Освен това те ще ходят до пласа де растрийо, не до Авенида де Америка или Нуевос министериос.

За това казах, че всеки си преценява сам, а и те ще са с доста малко дете.

Ами от Авенида де Америка/Avenida de América могат да хванат линия 7, посока Питис/Pitis, да слязат на следващата станция - Грегорио Мараньон/Gregorio Marañón и от там смяна на десета линия, посока Пуерта дел Сур/Puerta del Sur до Трибунал/Tribunal, пак кратко пътуване, втората станция след Алонсо Мартинес/Alonso Martinez е Трибунал и от там пеш до Пласа дел Растрийо/Plaza del Rastrillo.

Връзка към коментар
преди 33 минути , Crazy Horse каза:

Ами от Авенида де Америка/Avenida de América могат да хванат линия 7, посока Питис/Pitis, да слязат на следващата станция - Грегорио Мараньон/Gregorio Marañón и от там смяна на десета линия, посока Пуерта дел Сур/Puerta del Sur до Трибунал/Tribunal, пак кратко пътуване, втората станция след Алонсо Мартинес/Alonso Martinez е Трибунал и от там пеш до Пласа дел Растрийо/Plaza del Rastrillo.

Твоя план в този час, извън пиковете на трафика до Трибунал, в друг може да е по-лошо.

Capture1.JPG.61caa7f92857707f8d542e341eebdeb0.JPG

Capture2.JPG.f0a2a39a891b0ba1838b288e35854e64.JPG

Общо 46 минути, с уговорка, че НЕ сме в пиков момент.

Моето предложение  е за 24 мин или както казах преди няколко поста без да гледам колко време ще се загуби, излиза на половина.

Capture3.JPG.f389025baa9e1c85debeb129fe0ca699.JPG

В твоя вариант ще спестят по 1,50 евро на човек, даже по-малко защото няма да им стигне 10 билет за връщането, но по-важното е, че няма как времето да не е х2 и то в най-оптимистичния вариант. 

Връзка към коментар

Кой е най-удобният начин да стигнем до Аточа от Летището като се има предвид, че полета ни каза вечерта към 21 часа и сме с бебе на 4 месеца? Апартамента ни е на Calle del Doctor Fourquet, и гледах, че е на 5-10 мин пеша от Аточа, затова и натам се насочих като крайна точка. Може би с Airport Express Shuttle (5 eвро на човек) или пък Uber?

И малко оф-топик: дайте предложения какво да правим в дъждовното време с бебето, че като гледам прогнозата за следващите дни... 

Връзка към коментар

Влаковете, наречени серкания са бързи, но  щом сте с такова малко бебе, може би е най-добре едно юберче да си вземете. Колкото до уплътняване на времето, зависи какви са ви интересите, но щом сте близко до Аточа, смело атакувайте музеите наоколо. Ако ми дадете повече подробности какво искате да видите, ще се опитам да ви дам по-конкретен отговор.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Влаковете минават ли през Терминал 1? А шатъл автобуса не е ли добра идея? Мисля, че разликата с юбер няма да е голяма като време имайки предвид, че ще е късно вечерта. Относно музеите - не се впечатляваме много от Арт нещата, а като гледах повечето там са такива. Най-важното е да е подходящо за детето.. по принцип мислихме да наблегнем на разходките из парковете и централните части.         

Връзка към коментар

Влаковете са от Т4, който е далеч от Т1. А и полетите от БГ са на последните гейтове - ще има голямо ходене. Има шатъл от  Т1 до Т4

Метростанцията е между Т2 и Т3, които са свързани с Т1, на практика е една сграда. За Аточа трябва да прекачите на Nuevos Ministeros с метро

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, в инструкциите от Букинг за стигане до апартамента, който съм резервирала с общесвен транспорт ми дава следното с начална точка  летището в Мадрид (терминал не се специфицира) - ходене пеша до Barajas (8 min), вземане на автобус 115 към Avenida America, слизане на Manuel Aguilar Muñoz - Pº Alameda Osuna, пеш една мин до метрото на Alameda Osuna, вземане на линия 4  в посока Casa se campo и слизане на спирка Chueca, от където се намира на 3 мин пеша. Проблема ми е, че на сайта на летището въобще не виждам автобус 115 да тръгва и от тук нещо се обърках.  Ако може да ми кажете, какви са ми вариантите за стигане до спирка на метрото Chueca ot летището, терминал 1.

Връзка към коментар

63f37d0f-be62-4312-9536-a95c2e3f4a4e.png.e725ec426ecb7f09b6a8f701c27e834c.png

Преди 1 час, Бръмбар каза:

Здравейте, в инструкциите от Букинг за стигане до апартамента, който съм резервирала с общесвен транспорт ми дава следното с начална точка  летището в Мадрид (терминал не се специфицира) - ходене пеша до Barajas (8 min), вземане на автобус 115 към Avenida America, слизане на Manuel Aguilar Muñoz - Pº Alameda Osuna, пеш една мин до метрото на Alameda Osuna, вземане на линия 4  в посока Casa se campo и слизане на спирка Chueca, от където се намира на 3 мин пеша. Проблема ми е, че на сайта на летището въобще не виждам автобус 115 да тръгва и от тук нещо се обърках.  Ако може да ми кажете, какви са ми вариантите за стигане до спирка на метрото Chueca ot летището, терминал 1.

Тези инструкции са ненужно сложно упражнение.А и май има грешка,линията,която ти трябва е 5,а не 4.

От летището взимаш линия 8 на метрото от Т4.Слизаш на Nuevos Ministerios,оттам взимаш линия 10,слизаш на втората спирка Алонсо Мартинес и взависимост къде се намира апартамента ходиш пеша до Chueca(ограден с червено)  или взимаш линия 5 за една спирка.Изглежда сложно,но не е,ще пътуваш общо 20тина минути.

Редактирано от Мари Николова
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 43 минути , Бръмбар каза:

Пеша от летището да Барахас няма как да е 8 минути, като с шатъла е 10.

На 115 гледам, че първата спирка е пред една от църквите в Барахас. С метрото можеш за една спирка, Барахас е по средата на двете спирки от терминалите. Ама, ако сте с багаж, има за ходене. Ако не сте, няма проблем, хващате го 115 на първата спирка и се возите до края.

Авенида Америка е много дълъг булевард.

И друго - такситата са с фиксирана тарифа и до Барахас е 20 евро, нищо, че е много близо.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.