Прескочи до съдържание

Въпроси за обществен транспорт в Мадрид

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:
5 minutes ago, AlexandraKo said:

Авенида Америка е много дълъг булевард.

Спирката на автобусите нали е заедно със спирката на метрото? :) Такъв спомен имам, че точно там нощувахме. (не в метрото, а на 2-3 мин :D )

• Харесвам 1
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

В момента съм в Мадрид и искам вдругиден да отидем до Толедо с автобус.  Четох пътеводителя от сайта и разбрах, че автобуса тръгва от plaza eliptica. Може ли някой да ми помогне с разписание на автобуса за Толедо, хотела ни е на Меркадо  Сан Мигел 

Публикувано:

Здравейте и от мен!

Автобусите за Толедо действително тръгват от Пласа Елиптика, ниво -1.
Има на всеки 15 минути автобуси. АЛСА твърдят, че имат 74 автобуса дневно до Толедо, така че не е проблем придвижването. За 50 минути и по-малко от 6 евро сте там.
https://www.alsa.com/en/web/bus/coach/madrid-toledo

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, предстои ни екскурзия до Мадрид. От летището до квартирата ще пътуваме с метрото и понеже ще се наложи да сменим линията 3 пъти искам да попитам, дали трябва да се купят 3 билета или само 1 за над 10 спирки?

Публикувано:
преди 39 минути , Atanas.b каза:

Здравейте, предстои ни екскурзия до Мадрид. От летището до квартирата ще пътуваме с метрото и понеже ще се наложи да сменим линията 3 пъти искам да попитам, дали трябва да се купят 3 билета или само 1 за над 10 спирки?

Билетът е един на практика. На автомата се въвежда начална и крайна спирка и билетите за всички пътници се зареждат на една и съща пластика.

• 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Да попитам:

1. Правилно ли съм разбрал, че туристическите карти за пътуване в Мадрид важат от 00:00 ч. до 24:00 ч., а не 24 часа от първото чекване?

2. С туристическа карта за зона Т отивам направо на автобуса за Толедо или с нея предварително трябва да се вземе/запази място/билет за определен час?

Благодаря предварително за отговорите!

Публикувано:

@Ivan Ivanich, 1. Да, мисля, че е така, но не съм 100% сигурен. 2. Няма нужда от запазване на час, качваш се на първия автобус, който ти попадне на линия.

• Харесвам 1
Публикувано:
10 hours ago, Ivan Ivanich said:

автобуса за Толедо

Вижте и влаковете, аз избрах да пътуваме с влак за по-интересно. Гарата е много готина отвътре, в сградата има нещо като джунгла и рибки в езеро. А влаковете са като от филм за бъдещето (ако не сте пътували с влак из Европа като мен)

Не помня за цените, но бяха същите като на автобуса. Взехме билети на място

• Харесвам 1
Публикувано:

@Crazy Horse, винаги когато съм посещавала Мадрид съм използвала за придвижване от летището до центъра влакчетата от Т4 до Аточа. Тази година през септември, обаче, се оказа че вече няма директно влакче, а е с прекачване и като цяло не е толкова  удобно. По точно доста е неудобно, до толкова че на връщане от Аточа до Т4 предпочетохме Юбер. Направи ми впечатление, че има някакви ремонти в онзи момент.

Дали промяната е свързана с тези ремонти или изцяло е направена промяна в движението на влакчетата и вече няма директно влакче от Т4 до Аточа и обратно?

Публикувано:

Здравейте. На 5 март пристигаме с късен полет в Мадрид и на 6 искаме да се поразходим в Мадрид, а вечерта ще нощуваме в Барселона. Идеята ми е да тръгнем в късния следобед.

Бихте ли ми препоръчали транспорт от Мадрид до Барселона ?   

Благодаря! :)

Публикувано:
преди 47 минути , hpignatov каза:

Здравейте. На 5 март пристигаме с късен полет в Мадрид и на 6 искаме да се поразходим в Мадрид, а вечерта ще нощуваме в Барселона. Идеята ми е да тръгнем в късния следобед.

Благодаря! 🙂

От Atocha взимате влак и след 3 часа сте в Барселона.

Билети от www.renfe.com, но ще трябва да изчакате с купуването, защото е много рано още

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря 🙂 А имаш ли идея за ориентировъчна цена на билета за този влак? Доколкото виждам в сайта средната цена е около 100 евро, а ние сме 5 човека.. 

Публикувано:

Ами скоростните влакове са си скъпи, освен ако не купиш на промоция. 

Със самолет вероятно ще е по-евтино макар и по-неудобно. 

Цял куп авиокомпании летят по маршрута,  прегледай ги в Skyscanner. 

Публикувано:
Преди 1 час, hpignatov каза:

Благодаря 🙂 А имаш ли идея за ориентировъчна цена на билета за този влак? Доколкото виждам в сайта средната цена е около 100 евро, а ние сме 5 човека.. 

В зависимост от колко дни по-рано купуваш, часове дни... могат да варират от 45 до 130 евро

Публикувано:
На 28.10.2019 г. в 11:24, mililia каза:

@Crazy Horse, винаги когато съм посещавала Мадрид съм използвала за придвижване от летището до центъра влакчетата от Т4 до Аточа. Тази година през септември, обаче, се оказа че вече няма директно влакче, а е с прекачване и като цяло не е толкова  удобно. По точно доста е неудобно, до толкова че на връщане от Аточа до Т4 предпочетохме Юбер. Направи ми впечатление, че има някакви ремонти в онзи момент.

Дали промяната е свързана с тези ремонти или изцяло е направена промяна в движението на влакчетата и вече няма директно влакче от Т4 до Аточа и обратно?

Правят ремонт на тунела до към краят на ноември ще приключи ремонта. И после няма да се налага да се сменя влакът нa Chamartín

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, hpignatov каза:

Благодаря! 🙂

От януари RENFE започва лоу кост линия Мадрид Барселона на доста по приемливи цени

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , Julian999 каза:

От януари RENFE започва лоу кост линия Мадрид Барселона на доста по приемливи цени

Видях новината, но не виждам нещо различно от сега. Най-много 3-5евро надолу спрямо най-ниските цени преди.

Публикувано:
преди 25 минути , Alexander каза:

Видях новината, но не виждам нещо различно от сега. Най-много 3-5евро надолу спрямо най-ниските цени преди.

"Renfe иска да надвиши границата на ebitda на AVE над 13%, за да достигне 17% с този високоскоростен нискотарифен влак. В момента средният билет на пътник и пътуване струва 52 евро, а при "ниската цена" може да струва около 30 евро, 40% по-малко. За да се постигне това, местата ще бъдат по-тесни и ще пътуват на моменти, наречени долина"
  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, hpignatov каза:

🙂 А имаш ли идея за ориентировъчна цена на билета за този влак?  

Взимал съм билети за 32 евро веднага след като излезе расписанието за даден период, а то излиза два - три месеца по-рано.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.