Прескочи до съдържание

Япония- сватбено пътешествие :)

Lilita

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци,

След като прочетохме различни статии относно туризма в Япония в крайна сметка със съпруга ми си купихме билети от 2-17 април, което са 13 дни. Май ще хванем сакурата.

Засега сме си запазили четири нощувки в Токио в началото и една в края(подлежи на промяна).

Иска ни се да видим Киото, Нара, Осака и Фуджи. Мислим и за Каракаяма или Никко?

Къде ще ни препоръчате да спим около Фуджи или е достатъчно само разходка за един ден? Бяхме направили резервация за Хаконе, но ми се струва, че е много далече от парковете около планината. Еднодневните организирани екскурзии добър вариант ли са?

Някой може ли да даде също отзиви за Шикарауаго? Хубаво би било да видим някое типично японско селце. А Такаяма?

Все още нямаме ясна програма, бързахме да купим билетите. Въпреки многото теми ни е трудно да изберем всичките забележителности, защото има толкова много места, които ни харесват. На кое от тези места може да се посети по-изгодно риокан или онсен ?

И Хирошима или Фукооко могат ли да бъдат включени. За съжаление няма да сме много време иначе мислехме и Окинава хе хе.

Кои места според вас за 13 дни могат да се посетят, за да се усети малко от съвременния дух на Япония, както и от традиционния.

Ние тръгваме с раници на гръб, свикнали сме на всякакви условия, просто искаме да си направим незабравимо сватбено пътешествие 🙂

Благодарим ви!

Редактирано от Lilita
  • Харесвам 3
  • Браво 2
Връзка към коментар

Здравей!

Ще бъдем по едно и също време, почти 🙂 Ние сме от 30.03 до 09.04. Летим до и от Токио. Имаме букнати 4 нощувки в Токио и 6 в Нара.

В момента подготвям програмата, но засега задължителни са - Токио /3 дни/, Осака /1 ден/, Нара /1 ден/ и Киото /2 дни/. Ще следя и Вашата тема 🙂 

Редактирано от Eva eva
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Много добро време сте си избрали и за тези дни може доста места да посетите. Относно Фуджи може да го направите навръщане от Осака/Киото към Токио за един ден и да спите в Токио. Нико ви го препоръчвам горещо. За около час и нещо сте от Токио до там. В Токио има много неща за гледане и разходки, но ако си падате по сушито и рибите мога да ви препоръчам Цукиджи пазара. Там ядох най-доброто суши и се нагледах на доста и интересни видове риби и морски обитатели. Аз успях да се намъкна преди да отвори пазара, но след известно време един от охраната ме видя и ме разведе като личен гид, като ми показа къде е търга за риба тон и ме помоли да дойда малко по-късно когато отваря. Тъй като бях с JRpass второто ми място за спане беше Киото и от там с влаковете обикалях в района всеки ден. Един ден до Нара, един ден до Осака, два дена в Киото и околностите, че има доста за обикаляне. Може да направите и един ден в Кобе. Погледнете в нета по дати за 2019 къде ще се провеждат празниците по места за Сакура и може да планувате така пътуването си, че да сте на определената дата на определеното място. По принцип почват в края на март до началото на април. Пожелавам ви един незабравим меден месец! Много добра дестинация сте избрали и време!

Това е от тази година за ориентация

japan-cherry-blossom-season-2018-1-768x1

а тук може да прочетете по-подробно https://livejapan.com/en/article-a0001033/

И една емблематична снимка от Нико

27180706342_e8b61b6460_b.jpg

Редактирано от plamenk
  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Благодаря ви за отговорите. 🙂

Plamenk, определено ще посетим пазара, звучи много интересно. Ще погледнем календара за фестивалите, за съжаление този в парка fukujiko почва от края на април, но със сигурност има други. 

Мислим да си вземем JR pass. Би трябвало да има редовни влакове сутрин. С придвижването ни изглежда изключително трудно, но едва ли е толкова. Предполагам с Гугъл като си пишеш желана дестинация дава опция за транспорт и с JR.

Връзка към коментар

Горещо ви препоръчвам JRpass. Влаковете са им много точни и редовни. Предвижвал съм се само и изключително с влакове. Токио-Киото е около 600 км. и се взема за 2 ч. Разписанията ги има на гарите и в гугъл също. Но имат толкова много влакове, че придвижването е много лесно и бързо. Шинкансените са почти на 5 минути и са като самолети вътре, а и така се движат 🙂 Много лесно ще се ориентирате като сте на място. Направено е много лесно за туристите. Винаги има знаци освен на японски и на английски. А влаковете са им толкова модерни, че даже ти посочват от коя варата да слезеш ако искаш да се прехвърлиш на друга линия. Има даже схема на цялата гара с изходите и връзките с другите линии. Като попаднах там бях с 25 години напред във времето спрямо тук. А после като отидох в Куба се върнах с 25 години назад във времето 🙂 Майтапих се, че съм пътувал с машина на времето 😉 А относно разстоянията и влаковете в Япония има един много хубав виц:

Когато японците чули, че от София до Бургас пътят с влак е 9 часа, си помислили, че България е по-голяма от Китай.

😀

Редактирано от plamenk
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Преди няколко седмици по телевизията гледах един репортаж свързан с Цукиджи пазара. И като че ли казаха, че вече не се намира на познатото ни място, а е преместен другаде. Старото му местонахождение беше почти до Гинза. Проверете. Иначе успех, в което не се съмнявам! 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Май има нещо вярно: https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7089359

Не съм си и помислял, че толкова голямо съоражение може да се премести. Значи се радвам, че съм бил късметлия да го видя в оригиналния му вид. Предполагам, новия няма да има чара на стария. Забравих да спомена, че освен ресторантите за суши там има и доста други и интересни неща. Купих си много хубава книга за японската кухня. Има много хубави ножове от японска стомана с над 100 годишни традиции. Купих и чай, като там ти сервират и предлагат да опиташ.

https://goo.gl/maps/pZTTx33sFb72

Редактирано от plamenk
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Тъкмо ровех из албумите си и попаднах ето на тези снимки от пазара Цукиджи. На първата е един от суши ресторантите с опашката от чакащи

26506601954_6df714d274_b.jpg

А това е суши ресторанта в който опитах най-хубавото суши което съм ял. Вътре има място само за 10 човека. Правят всичко на момента пред теб. Уникално вкусно и самата риба се топи на езика и се усеща много приятно вкуса й.

26506720154_f390dbb5a9_b.jpg

И който веднъж е опитал суши в Япония е разбрал, че в България суши не предлагат никъде 😉 

Съвета ми е да опитате колкото се може повече и различна храна в Япония. 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Ще го опитаме със сигурност. Благодаря ти, plamenk. Ще пробваме възможно най-много японска кухня. Четох, че и в Осака се предлага доста вкусна и хубава храна.

Аз пак да си попитам

Някой бил ли е в Хаконе? Чудим се дали да оставим резервацията или да минем покрай Churaeito Pagoda? 

И друг въпрос, който се появи е някой може ли да препоръча галерия или музей с изкуство, които да си заслужават в Токио.

Връзка към коментар

В Осака наистина има разнообразие от вкусна храна. Специално мога да ви изпратя в един ресторант в Шинсекай да хаптнете много вкусно. Там в целия квартал има много места за хапване и доста вкусна храна. 

27164951252_d57e9b13da_b.jpg

26986603240_c2e1f09812_b.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Страхотни идеи и съвети дават всички. Само да уточня, че Тсукиджи пазара (търговете за риба)  се премести на ново място наскоро. Много от ресторантите в района си остават, обаче, както и външния пазар. Пак е интересно място за посещение, то и без това малко хора ходят в 5 сутринта за търговете.

https://www.japan-guide.com/e/e3021.html

За Осака - задължително с предварителна резервация за вечеря. Пред добрите ресторанти се вият опашки и всички са с резервации от мобилните приложения.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
На 30.11.2018 г. в 15:44, Lilita каза:

Аз пак да си попитам

Някой бил ли е в Хаконе? Чудим се дали да оставим резервацията или да минем покрай Churaeito Pagoda? 

И друг въпрос, който се появи е някой може ли да препоръча галерия или музей с изкуство, които да си заслужават в Токио.

В Хаконе е много хубаво. Само заради пагодата не бих се отказала от него. Пагодата е красива, ако времето е хубаво.

За арт музеи - изберете си, има много.

А ако имате време в Осака и ходите до Харукасу - най-високата сграда- горе, освен красива панорама има и много хубав музей с гостуващи изложби, винаги много интересни. Хвърлете едно око какво гостува докато сте там.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравей, Самурайка,

Благодаря ти за идеите!

Вече имаме резервирани нощувки и опростена програма.

1,2,3,4 - Токио(с опция Камакура или Нико)

5 - Хаконе и околностите на Фуджи

6,7,8,9- Киото ( Нара и околности)

10- Осака

11,12 - Ширакауаго и на 14 април(12 ден) празник на Такаяма

13 Токио

Запазили сме предимно airbnb и стаи в хостели, като в Хаконе намерихме хотел с онсен. Не открихме риокан на изгодна цена. Засега все още има опция да се откажем от нощувка, ако открием риокан, който си заслужава ще букнем. Пасовете ще ги поръчаме през януари.

Сега вече може да направим и подробна програма, ако някой се сети за още нещо да споделя 🙂 Когато имам готовата програма ще я споделя с вас. 

Поздрави,

Редактирано от Lilita
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.