Iv27 Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 Здравейте!Радвам се ,че ви открих и благодаря на всички за отделеното време и помощта към такива като мен.Спонтанно купих билети до Акаба като подарък за рождения ден на съпруга ми 10-13 февруари.Изчетох голяма част от темите и в главата ми стана пълна каша. Моля за Вашата помощ относно как да разпределя дните.Темата на DechkoOo ми беше доста полезна.Искам да видим Петра с нощувка там и една нощувка в лагер в пустинята.Хотелите и лагера ги избрах от препоръки тук.Въпросите са ми: -от летището директно към Петра или нощувка в Акаба -от Петра към лагера с какъв транспорт и кога? Не ми стана ясно какво включва тази цена в Booking.com и към колко трябва да сме там сутринта?Камилите и джиповете не са включени доколкото разбирам? Или въобще как протича престоя в самия лагер с нощувка и на следващия ден към колко свършва за да се придвижим към Акаба за полета? Май стана много объркано за което се извинявам? Благодаря Ви Връзка към коментар
DechkoOo Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) преди 2 часа, Iv27 каза: Здравейте!Радвам се ,че ви открих и благодаря на всички за отделеното време и помощта към такива като мен.Спонтанно купих билети до Акаба като подарък за рождения ден на съпруга ми 10-13 февруари.Изчетох голяма част от темите и в главата ми стана пълна каша. Моля за Вашата помощ относно как да разпределя дните.Темата на DechkoOo ми беше доста полезна.Искам да видим Петра с нощувка там и една нощувка в лагер в пустинята.Хотелите и лагера ги избрах от препоръки тук.Въпросите са ми: -от летището директно към Петра или нощувка в Акаба -от Петра към лагера с какъв транспорт и кога? Не ми стана ясно какво включва тази цена в Booking.com и към колко трябва да сме там сутринта?Камилите и джиповете не са включени доколкото разбирам? Или въобще как протича престоя в самия лагер с нощувка и на следващия ден към колко свършва за да се придвижим към Акаба за полета? Май стана много объркано за което се извинявам? Благодаря Ви Здравей, Iv27. Аз лично считам, че ще Ви е по-добре да имате една нощувка в Акаба като кацнете - не за друго, ами като кацнете в 20:30 мисля беше или някъде около този час освен с такси, с друго няма какво да се придвижите до Петра. А пътят е към два часа и половина. Доколкото ако останете в Акаба за една вечер - на следващата сутрин ще може да си хванете автобуса сутринта за Петра, както съм го описала. А от самото летище отидете до Акаба ако решите да спите там с такси. По отношение на превоза Петра - Wadi Rum - едната опция е с автобус на Jett ( https://www.jtt.com.jo/en/programs ), другата е с такси. Ако сте си запазили нощувка в лагер в Wadi Rum предполагам, че трябва да сте някъде между 10-11 ч. там, тъй като тогава започват туровете с джипове, които продължават целия ден до 17ч. Обикновено, до колкото видях в цената на нощувката в лагера не винаги се включва джип тура - може да се свържете с лагера и да ги попитате какво е включено - ако не е, ги попитайте дали предлагат такава опция и на каква цена съответно - при нас беше 35 динара на човек с включен обяд. Изпращам и като прикачен файл разписанието на автобусите, което ми изпратиха от Jett. Надявам се да съм била полезна. Поздрави, JTT Daily Tours 2018 - 2019.pdf Редактирано 29 ноември, 2018 от DechkoOo 2 Връзка към коментар
DechkoOo Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 На 23.11.2018 г. в 9:19, Contest каза: Много подробна информация, прекрасни снимки, благодаря! Би ли споделила маршрути в Петра, съвсем накратко? В Петра ние бяхме по централния си маршрут пеша. Не стигнахме до Ad Deir, който е последната точка. Прикачвам и снимка на картата на Петра, която взехме от там. Поздрави, На 23.11.2018 г. в 12:05, Ники Петров каза: Нашата програма става все по- объркана и сложна. Ако след полета останем в Акаба и тръгнем сутринта за Петра и влезем към 10 ще ни е достатъчно ли времето до 16-17 или не е? Ще пътуваме с местните бусчета и ще съм благодарен, ако някой сподели дали е пътувал с тях и какво е времетраенето на пътуването.Освен това има ли възможност за пътуване с градски транспорт между Вади Рум и Акаба или единствения вариант е с такси/ кола? Ние така направихме, тъй като не планувахме нощувка в Петра. Сутринта в 8 тръгнахме с бусчето, към 10 бяхме в Петра и в 16ч. тръгнахме обратно за Акаба. Пътуването е около 2 часа, 2 часа и половина и е добре - забавно, карат бързичко на моменти, на мен ми беше много добре. Имахме и време и за Петра, не се качихме до Ad Dair ( манастирът най-отгоре), въпреки че ако бяхме дали една идея по-добро темпо, можеше и да успеем 🙂 1 Връзка към коментар
Iv27 Публикувано: 29 ноември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 Много,много ви благодаря DechkoOo!Надявам се тези дни да успея да сглобя някаква програма и ако не ви представлява проблем да я погледнете и коригирате.Исками се да го изненадам и да се постарая 🙂 1 Връзка към коментар
naskoyYyYyYY Публикувано: 29 януари, 2019 Сподели Публикувано: 29 януари, 2019 Здравейте, ние също пътуваме в периода 10-13 февруари (4 човека) споделям нашия план, ако може да сме си полезни :) - след кацането, тръгваме към Акаба - нощувката ни е в Taj Hotel (ако някой има наблюдения от него, ще се радвам да ги сподели, за да сме подготвени :D ). За трансфера до Акаба ангажирахме Махмуд, който препоръча DechkoOo, Всъщност го договирхме и за останалите трансфери. - на 11.02 тръгваме за Петра рано сутринта и към 18 часа обратно към Акаба - Отново с Махмуд, искрено се надявам, че е разбрал плана, защото комуникацията е малко странна, превежда си директно от арабски на български... :D - на 12.02 тръгване за Wadi Rum и напускане на хотела. Целодневен тур и нощувка в Rumstars - на 13.02 Махмуд трябва да дойде да ни прибере до Акаба, разходка из Акаба и тръгване към летището. С Махмуд се договорихме за 150 динара за всичко. Това, което липсва и ако имате идеи ще се радвам, е: - Дали си заслужава гмуркане в Акаба и къде може да се осъществи? - Дали да резервираме стая в някой хостел за да си оставим багажа, или има бюра за багаж? Аз лично не намерих... - Има ли къде да се хапне в Петра през деня или трябва да се носи нещо? Аз видях само един ресторант, който е най-вътре по маршрута, почти до Манастира... Благодаря предварително! Връзка към коментар
Георги Публикувано: 31 януари, 2019 Сподели Публикувано: 31 януари, 2019 На 29.01.2019 г. в 21:21, naskoyYyYyYY каза: - Дали си заслужава гмуркане в Акаба и къде може да се осъществи? Общото мнение на хората с голям опит, е че е приятно, но нищо особено. Тези без опит се кефят 🙂 Има бюра из целия град, които биха ви асистирали с резервация, ако е необходимо. Трябва да уточните дали искате гмуркане или шнорхелинг, че е леко различно. На 29.01.2019 г. в 21:21, naskoyYyYyYY каза: - Има ли къде да се хапне в Петра през деня или трябва да се носи нещо? Аз видях само един ресторант, който е най-вътре по маршрута, почти до Манастира... Има доста кафета и всичките предлагат нещо за хапване, ние съжалихме че си носихме пакетирани обяди от хотела. Въпросния ресторант, ако говорим за същия, е в подножието на манастира, баш преди да почне голямото изкачване. Поне на външен вид изглеждаше претенциозен. Иначе точно до манастира има кафе, където също предлагаха някакви сандвичи, май бяха по 3-4 динара. Но като цяло аз не бих носил провизии отвън, вярно че вътре е по-скъпо, но това че раницата ти е с 5кг по-тежка заради води, сокове и обяди, също си има цена. 2 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 31 януари, 2019 Сподели Публикувано: 31 януари, 2019 преди 7 часа, Георги каза: Но като цяло аз не бих носил провизии отвън, вярно че вътре е по-скъпо, но това че раницата ти е с 5кг по-тежка заради води, сокове и обяди, също си има цена. Подкрепям това мнение. Преди малко точно се върнахме от разхока в Петра. Бяхме приготвили сандвичи и вода и сутринта преди да тръгнем като видях какво трябва да нося и се отказах. Изкарахме спокойно без да ядем. Водата е скъпа, но предпочетох да дам малко повече пари, но да не съм натоварен и въобще не съжалявам. Има много места, на които може да се купи вода. На повечето ще ви предложат малка за един динар. На нас ни се наложи да вземем само веднъж, като успяхме да вземем голяма за динар. Времето също не е горещо, че да се притеснявате от обезводняване или купуване на промишлени количества вода. 🙂 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега