Прескочи до съдържание

Тема за Спорт.


Radnev

Препоръчани мнения

Не знам как са magelancite и спорта, но за мен това е нераздела част от живота ми.

Както съм писал и в графата "Хоби" - Пътешествия, спорт и книги - в общи линии това е и животът ми.

И понеже досега не съм попадал на спортна тема, искам да отворя тази, където всеки да пише неща, които са го заинтересували от спорта.

 

Искам да отворя темата с епичния сблъсък между "Циганският крал" Тайсън Фюри и "Бронзовият бомардировач" Дионтей Уайлдър. 

Това не бе спортно събитие, а приказка, дори бих казал същинска легенда, която се случи в реалния живот.

Двамата направиха мач, който разтърси боксовия свят и със сигурност ще се помни мнооооого дълго време, а най-вероятно ще бъде изписан и със златни букви в историята професионалния бокс. 

Най- важното в случая е, че тук не става дума просто за спорт, а за истински мъже, за възходи и падения, за истинската борба в истинския живот!!!

Преди титаничния им сблъсък статистиката на Уайлдър бе умопомрачителна - 40 мача, 40 победи, 39 с нокаут!!!

За Фюри нещата бяха не по-малко впечатляващи 27 мача, 27 победи, 19 с нокаут. Да, статистиката на Фюри не бе толкова грандиозна, но в кариерата си той бе победил не кой да е, а феноменалният Владимирр Кличко "Стоманеният чук", който нямаше загуба за период от 9 години, 7 месеца и 8 дни😲...преди да срещне Фюри.

Тайсън Фюри е сложна личност. Родил се е недоносен и е тежал само 500 грама. Баща му обаче е бил сигурен, че синът му ще бъде истински боец и го кръщава Тайсън, на името на "Железния Майк". Така Фюри израства до внушителните 206 см и 120 кг., когато е в оптималната си форма на ринга. Огромен, рижав и бял, той заедно със семейството си живее в каравана и определя себе си и рода си като цигански. Ако не сте гледали "Гепи" с Брад Пит, гледайте го. Това е филм сякаш правен за живота на Фюри, но много преди последният въобще да се е появил на боксовата сцена. 

Преди мача си с Кличко, Фюри е пълен аутсайдер и повечето боксови анализатори го смятат повече за шоумен, отколкото за голям боксьор. Фюри обаче сразява "Стоманеният чук" и взема всичките му 4 пояса, а после ............. после изпада в душевна криза. Депресира се, започва да пие, да шмърка и да яде и то по много. Титлите му са отнети, а той става 180 килограма и всички го отписват от професионалният спорт завинаги. След 3-годишно отсътвие Фюри се взема в ръце и започва здраво да тренира. Прави два бързи мача, по-скоро с характера на спаринг, с неизвестни и слаби боксьори и се хвърля в дълбокото, организирайки мач срещу американското чудовище Дионтей Уайлдър. Преди мача Фюри отново е пълен аутсайдер и дори най-запознатите в бокса му предричат 2-3 рунда, преди да бъде нокаутиран.

Дълбоко религиозен Фюри целува неразделния си огромен ирландски кръст и излиза на ринга, където не само издържа целия мач, но и надиграва Уайлдър във всички рундове. С изключение на два, в които Уайлдър го праща в нокдаун. Вторият, от които е минута преди края на срещата и е просто умопомрачителен. Фюри се срутва на земята, а Уайлдър се обръща като прави жест с ръка, с който показва, че буквално е отрязал главата на Фюри. Невероятната приказка за "Циганския крал" приключва. Мачът се играе в "Стейпълс център" в Лос Анджелис и публиката реве в екстаз. Нейният боксьор е обезглавил опонента си. И докато Уайлдър вдига победоносно ръце, Фюри се изправя.

Дори побелелият съдия, който със сигурност е виждал стотици боксови мачове не може да повярва, че това е възможно, така че кара Фюри да върви на ринга, за да се убеди, че последният наистина може да стои на краката си.   

В крайна сметка съдиите отсъждат равен. Нещо много рядко срещано в бокса.

Само заради ставането си в 12-тия рунд, Фюри заслужава победата. Това е сред най-невероятните неща, които съм виждал въобще!!!

Самият Уайлдър след срещата споделя, че е видял как след втория удар в главата Фюри забелва очи (припада) и е бил на 100% сигурен, че печели мача. 

Така или иначе спорта си е спорт. Той започва и приключва на игрището, ринга, тепиха и т.н.  Истинските мъже обаче се доказват после.

След мача, ощетеният Фюри не се оправда с никого. Напротив, той се обърна към всички хора и им заяви, че щом той, пропадналият толкова надълбоко е успял да излезе от психологичекста си дупка, щом е успял да стане след този поразителен нокдаун, значи всеки може, а после .............. после дари целия си хонорар от 10 милиона долара за построяването на домове и топли кухни за бездомници, защото някога и той е бил такъв и знае какво представлява техния живот...

 

 

 

 

Редактирано от Radnev
  • Харесвам 8
  • Браво 2
Връзка към мнение

Зяпах само лайв коментари, че нямах къде да го гледам в 6 сутринта на летищния хотел в Дортмунд 🙂 Но да, благодаря ти за подробния исторически урок, за съжаление в бокса в днешно време фокуса е повече на задължителните циркаджалъци по време на меренето, аха много се мразим и ще се сбием още тук и т.н. Боксът определено не е най-елегантният спорт, иска се да пробиеш между грубата му външност за да стигнеш до същината и до непримиримостта на такива хора като Фюри, Кличковците, Мохамед Али и т.н. 

 

Колкото до решението на съдиите, в дните след мача четох доста анализатори, които отиваха или в едната или в другата посока, феновете май също. Та може би равният е бил най-справедливия резултат. Ще ги видим на реванша (евентуално).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

"Отровната целувка на Кобрата"😀

 

На 23 март тази година в Коста Меса, Калифорния се проведе поредния боксов мач на Кубрат Пулев.

След като скъса договора си със "Зауерленд", та чак им плати и солидна неустойка, Кобрата се опита да организира няколко мача самостоятелно, които в интерес на истината бяха доста успешни. После обаче Пулев реши да подпише с "Топ Ранк" на легендарния боксов промоутър Боб Аръм. Американецът е промотирал боксьори като Мохамед Али, Джордж Форман и Ивендър Холифийлд, но вече е на 88 години, а след легендарната битка между Мейуедър и Пакиао в по-ниските категории, загуби и златната си кокошка (Пакиао), който реши да сложи край на кариерата си.

Все още не е ясно каква е взаимната изгода от сделката между Кобрата и Аръм, но с мачове в зали, подобни на "The Hangar", побиращи по 1500 човека и съблекални някъде из паркингите, определено няма да се получи🤨.

Добрата новина, свързана с организирания мач, бе че в съперника Богдан Дину определено имаше класа, а очакваният скучен мач се превърна в кърваво зрелище. В четвъртия рунд, румънецът сцепи веждата на Кобрата по брутален начин. Толкова кръв бях виждал в мачове от ММА, но в класически боксов мач, за подобно нещо буквално не си спомням.

Най-интересното обаче тепърва предстоеше и то щеше да се случи след мача. Перверзно красивата репортерка Джени Суши, известна със своя ексцентричен начин на приготвяне на суши чрез завиване на храната върху голи тела, включително и върху своето, показва интимна близост с Кобрата още при слизането му от ринга. При вземането на интервюто, незнайно защо, Джени продължава да бъде интимно притисната в Пулев.

И накрая немислимото се случва. Кобрата и залепя звучна целувка в ефир. Право по устата. Джени е на седмото небе🎉, а Кобрата се отдалечава с мъжкарска походка:cool:.

Още гадая дали бе нагласено или Кобрата, все още бе под влиянието на огромното количество адреналин и тостестерон, което тялото му бе изпомпало след драматичната победа???

Да, някои със сигурност биха определили това, което нашия човек направи, като просташко и селско. В поведението му обаче имаше нещо толкова естествено, непринудено и мъжко. Все неща, които в модерния свят се превръщат в отживелица, простащина, че дори и в нещо по-лошо. 

Малко по-късно, спортният директор на „Вегас Спортс Дейли“, който се явява и шеф на Джени Суши, публикува следната остра декларация:

„Работим непрекъснато с Джени Суши и мениджмънта на Пулев, за да разследваме случая и да определим правилните стъпки и действия след това злочесто събитие. Ние държим на сигурността и благоденствието на нашите сътрудници. Това, което се случи с госпожица Суши, бе смущаващо и неоправдано. Ние споделяме нейният шок, болка, унижение и обида😁. Жените трябва да се чувстват в безопасност и комфортно, за да изпълняват задълженията на своята работа, без да се притесняват от обиди, свалки и безпокойство!“

 

Редактирано от Radnev
  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 26 минути , Radnev каза:

Ние споделяме нейният шок, болка, унижение и обида

Хаххааа

 

преди 27 минути , Radnev каза:

„Работим непрекъснато с Джени Суши и мениджмънта на Пулев, за да разследваме случая и да определим правилните стъпки и действия след това злочесто събитие.

Хахахахаа

Като започнат да се правят на интересни, без да са такива, стават всъщност смешни:taunt:

преди 33 минути , Radnev каза:

При вземането на интервюто, незнайно защо, Джени продължава да бъде интимно притисната в Пулев.

Тя е полугола според това, което се вижда. И даже камерата се вдига непрестанно умишлено нагоре, за да не се види как се е навряла в него.

 

 

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към мнение

“Често ние всички, критикуваме и осъждаме околните за техни постъпки, сякаш ние сме светци!

Всъщност понякога, ние се държим дори и по -зле отколкото човекът, който сме критикували, но в други ситуации, където може само ние да си го знаем.

Странно е, как една шегаджийска целувка, в следствие на радост, би могла да заинтригува повече някои хора, отколкото позитивния повод за самата радост.

Всеки да погледне навътре, към себе си първо, безгрешни няма!".

 

Т.П.

 

@Radnev  целувката не била мъжкарска и непринудена, а само  шегаджийска 😂 

  • Смея се 3
Връзка към мнение

Сушито е казало, че Пулев го е grab-нал за дупарата. Иска му лиценза. Нямам представа дали е вярно или не (това за опипването), но започвам да си мисля, че на нашия тая изцепка ще му струва повече от хонорара от последния мач. Той се мислеше за голем, ама...

 

Спойлер

 

 

И с тия изявления от него и от приближените му, дето изкараха, че Сушито едва ли не само му скачало в гащите и било с доста фриволно поведение и преди, и след случката, намеци за наркотици и така нататък... Сушито освен адвокат сигурно вече си е наело и преводач, така че всяка думичка ще се следи и записва.

Медиите ще му направят услуга, ако престанат да го разпитват за тази случка. Нашите, помиярски медии имам предвид, които все търсят мръсотийката, за да зарадват аудиторията си. Вместо да му изпишат вежди, ще му извадят очи. А може и да не им пука, де. Те си гледат рейтинга.

Редактирано от Goal & Boss
  • Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Кубрат ако не извади 200-300-500к $

за извънсъдебно споразумение , ще го “оцървулят” за нула време . Кевин Спейси го омаскираха  за опипване на мъжки крак със съгласие , а запечатана от камерите сочна целувка, направо не ми се мисли за какъв секшуъл харасмент ще го изтипосат ...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Цялата работа около Кубрат започва да набира истинска скорост.

Вече има новини, че лиценза му за Калифорния е спрян. Според Ивайло Гоцев, това не е никакъв проблем и вероятността лицензът му да бъде иззет е равен на 0%.

Според мен, засега нещата се развиват добре за Кобрата🤨. Мисля, че покрай този "скандал", нашия човек трупа известност, по-голяма от всички мачове, които е изиграл до момента, взети заедно.

Ключовата фигура в случая е Джени "Сушито", която за момента също бере плодове от ситуацията. Въпросът е докъде точно има намерение да стигне???🙄

  • Замислям се 1
Връзка към мнение
преди 23 минути , Radnev каза:

Въпросът е докъде точно има намерение да стигне???🙄

Предполагам - до няколкостотин хиляди. :grin:

  • Смея се 6
Връзка към мнение

Спортът като спорт явно вълнува много по-малко хората. 

Предстои ми пътуване за четвъртфиналните плейофи във волейболната италианска лига.

Всъщност се очертава да е последното в тая насока и както обикновено се случва в живота, нещата ще свършат точно там, откъдето започнаха преди години. 2012- първото ни волейболно пътуване започна с нощувка на езерото Гарда за мач в Тренто. След двуцифрен брой такива през годините в поне 6 държави, сега- пак на Гарда за мач във Верона.

🙂

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
На 28.03.2019 г. в 21:20, stanislavpp каза:

“Опуленият” ще има мноого сериозен противник в съдебната зала  - https://corner.dir.bg/boyni/zhertvata-na-kubrat-nae-skapa-advokatka-i-shte-sadi

вчера й гледах пресконференцията - напълни ми душата, класика просто, все едно гледах филм, сериал или предизборна кампания на Хилъри Клинтън :grin: дежурната изкуствена усмивка, която се появява в момента когато й задават въпрос, и после устните се връщат автоматично в стандартно положение, гърления отлично артикулиращ глас, внимателно подбираните думи, тоновете пудра върху бръчките - такива хиени /в добрия смисъл/ не влизат в играта за стотин хиляди, други са измеренията според мен... но такава е играта там, всеки грабва всякаква възможност да спечели долари в мащаб, след които може и да не работи няколко години, и Пулев като се е хванал на хорото, ще си го танцува по тамошните правила

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към мнение

А бе нашият си е виновен,  ама колко пък унизена се чувства жена, която се съблича гола, за да я ползват като табла за суши... аман от лицемерие.

  • Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Според мен сушито не е имала идея до момента в който адвокатката по женски права не е я налазила. А то е станало още на следващия ден, защото такъв хонорар не се изпуска. Ние в БГ не сме виждали адвокати в коридорите на спешните болниците, а там са цели орди, веднага се информират за инцидента и завеждат дело. Та, това е и моето обяснение за последващата реакция на сушито.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
На 30.03.2019 г. в 11:03, Тони каза:

Спортът като спорт явно вълнува много по-малко хората. 

Предстои ми пътуване за четвъртфиналните плейофи във волейболната италианска лига.

Всъщност се очертава да е последното в тая насока и както обикновено се случва в живота, нещата ще свършат точно там, откъдето започнаха преди години. 2012- първото ни волейболно пътуване започна с нощувка на езерото Гарда за мач в Тренто. След двуцифрен брой такива през годините в поне 6 държави, сега- пак на Гарда за мач във Верона.

🙂

Предполагам интереса към волейбола и италианската волейболна лига не е случаен??? 

Връзка към мнение
преди 44 минути , Radnev каза:

Предполагам интереса към волейбола и италианската волейболна лига не е случаен??? 

Ми най-добрата е. 😉

А и има  доста български волейболисти, част от които може да гледаме само там. 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Скандалът "Сушигейт" продължава да се вихри, а от него печелят буквално всички.

Джени Суши успя да влезе в емисиите на най-големите медии в САЩ, а последователите й в социалните медии са се увеличили главоломно.

За Кубрат Пулев пък, нещата вървят още по-добре!!! На мача между Пулев и Дину, американският телевизионен гигант ESPN, отчита най-ниската си гледаемост за боксово събитие от много време насам.

След скандала "Сушигейт" обаче повторението на мача, събира с 25% повече зрители, отколкото тези гледали Live предаването😯.

Очаква се нов мач с Пулев на територията на САЩ да привлече изключително внимание, а ако в края му интервюто се взема отново от г-ца Суши, това би взривило зрителския интерес ... 👍😉.

 

Редактирано от Radnev
  • Харесвам 1
  • Смея се 4
  • Замислям се 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Някой гледа ли снощи Сити и Тотнъм ?

Това е мач, напълни ми очите с драма  и голове. Системата VAR върши чудесна работа , браво и на съдията!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:3, но въпреки това отпадна от 1/4 финалите на Шампионската лига.

Имахме удоволствието да гледаме един от най-великите сблъсъци на Шампионската лига въобще! 

А системата ВАР го превърна в безспорно най-драматичния!!!

Сити се нуждае от гол и натиска с всички сили. Буквално всяка атака е голова. До края на мача остават няколко минути и въпреки това просто не се вижда как Тотнъм ще удържат на този натиск. Идва 93-тата минута, в която един от лидерите на Тотнъм (Кристиан Ериксен) решава да върне безумно назад. Пасът му е пресечен и Сити бележи - 5:3!!! Претъпканият "Етихад" е на път да се разпадне от еуфорията по трибуните. По терена тичат резервите на Сити, а в едно с тях и треньорът Пеп Гуардиола. Играчите на Тотнъм падат по терена. Камерата следи треньора им Почетино, който само по случайност все още не е получил масивен инфаркт.

И изведнъж нещо се случва. Камерите се прехвърлят върху съдията Джунейт Чакър, който натиска с всички сили микрофона в ухото си и се опитва да чуе нещо, което със сигурност е важно.

И немислимото се случава  - на огромното информационно табло светва син надпис - VAR Offside. Стадионът е като попарен. Играчите на Сити са като замръзнали статуи. В сърцата на играчите от Тотнъм започва нещо да трепти и то се казва надежда. Сред настъпилата тишина, Чакър вече ясно чува съобщението за засада. Рязко сменя посоката и от центъра, започва да тича към наказателното поле на Тотнъм, където посочва засада. Резултатът остава "само 4:3", а Тотнъм продължава за сметка на Сити.

 

В този мач отборите си отбелязаха цели 7 гола. Размяната на попаденията бе такава, че след почти всяко от тях позициите на класирал се и отпаднал, се разменяха. Два от головете бяха разглеждани чрез ВАР. А като капак, във втория случай бе отменен гол в 93-тата минута, класиращ  домакина Сити напред. 

 

През цялото време бях за Тотнъм, но в края на мача съжалявах за Сити...

Системата ВАР безспорно си има своите големи предимства, но по начина, по който функционира внася неописуем смут сред фенове, треньори, футболисти и журналисти. Стига се до ситуации, при които до последно не знаеш какво всъщност се случва, а радостта се превръща в сълзи ...

 

 

 

Редактирано от Radnev
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Мачът между Манчестър Сити и Тотнъм ме върна към вече далечната 2005 година, когато Челси и Барселона сътвориха същия спектакъл...

Моуриньо току-що е поел наскоро закупения от Абрамович Челси. Жребият отрежда още на 1/8 финалите да се играе финал преди финала между суперотборите на Челси и Барселона. Първият мач завършва с победа за Барселона - 2:1.

На реванша в Лондон, Челси повежда с 3:0, а е едва 20-тата минута. Играчите на Барселона са в пълен амок и изглеждат обречени. И тогава блесва геният на Роналдиньо, който забива 2 бързи гола и прави резултата 3:2.  При тази ситуация вече Барселона продължава напред!

Играчите на Челси се хвърлят в атаки, но правят куп пропуски. Моуриньо беснее покарй тъч линията, а Абрамович нервно поглажда наболата си русолява брада. Барселона също правят поредица от режещи контри, но Самюел Ето'о се отчита с поредица от фрапантни пропуски. Иниеста е все още юноша бледен и гледа уплашено, а Меси се доказва в младежките формации на отбора в едно с Боян Къркич, който по онова време се счита за по-голям талант дори и от него.

И така в самия край на мача, централният защитник и капитан на Челси, който е специалист в играта с глава е забравен в наказателното поле на Барселона и бележи. Стадионът изригва, всеки тича в някаква посока обезумял от радост.

В същото време вратарят на Барселона, Виктор Валдес, в едно с цялата защита преследва главния съдия, като искат нарушение на Карвальо срещу самия него.

В онези години обаче ВАР не играе. Каквото е отсъдено вече е отсъдено!!! Няма себеуважаващ себе си съдия, който да върне решението си назад, така че резултатът остава 4:2 и Челси продължава напред...

Редактирано от Radnev
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

@Radnev, нали няма да ми се разсърдиш, ако в полувремето разкажа един виц.:give_rose:

Тя, замечтано:

- Ах, как ми се прави нещо романтично...

Той, въодушевено:

- Супеееер! Ще гледаме мача на свещи!:dance4:

Редактирано от AlexandraKo
  • Смея се 1
Връзка към мнение

@Radnev така готино разказва, че определено ми е по интересно да прочета какво е написал, отколкото да гледам мача (и без това не съм запалянко)

Че и по-бързо става

  • Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.