giafil Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 преди 6 часа, stanimir каза: Има дамски вагони на метрото, както на много места по света. Розовият е дамският вагон, с прегради са отделени на перона за да не влизат мъже и плюс има полицай. В Мексико сити метрото се ползва от всички защото първо е евтино и второ е много бързо. Аз бях чела за тия вагони, но докато се сетя и си пътувах в общите, не е имало проблем единствено в пиковите часове сутрин и вечер е претъпкано...
Childish Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 (редактирано) преди 8 часа, stanimir каза: Принципно белите хора май не ползват много метро, поне при нашето пътуване май бяхме почти единствените бледолики в метрото, но пък е изключително евтино - мисля беше около 40 ст. Ами то процентът на мексиканци, наследници на европейците, в самото Мексико Сити официално е около 16%. Ама това е официално. На практика не се срещат много. Ясно, че ако си висок, рус, синеок (güero), изгорял, със слъчеви очила, държиш си телефона / портфейла в джоба на панталона на нивото на ръцете на местните, вероятността да те оберат е 98.5% 🙂 Редактирано 15 декември, 2018 от Childish 3 1
stanimir Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 (редактирано) Имах предвид туристи. Тогава дори се чудех, защо не ползват метро или поне бяха изключително малко. По форумите като четях се питаше предимно за сигурни таксита. П. П. Сега се сещам, че спипаха джебчия точно в нашия вагон, та се обират и помежду си. Случва се у нас 🙂 Редактирано 15 декември, 2018 от stanimir 2
boogy83 Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 преди 14 часа, Marusinka каза: КК ползвам в Мексико почти навсякъде, ако се случи да има двойно плащане (на мен досега не ми се е случвало) , би трябвало да се оспори от банката и да бъдете обещетени. Доколкото разбирам номера, който правят е да теглят от две различни кредитни карти. Тоест се преполага, че таксуват в две различни банки и не съм много убеден, че може да оспориш двойно таксуване в две различни банки? Но дори да можеш, ще го направиш, ако се усетиш изобщо, че си бил таксуван два пъти.
mililia Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 (редактирано) преди 45 минути , boogy83 каза: Доколкото разбирам номера, който правят е да теглят от две различни кредитни карти. Тоест се преполага, че таксуват в две различни банки и не съм много убеден, че може да оспориш двойно таксуване в две различни банки? На 14.12.2018 г. в 9:44, stanislavpp каза: давате си КК за плащане , те ви я връщат с бележка, че е отказана транзакцията и ви искат друга , с нея правят същия номер. Накрая плащате кеш и установявате по-късно , че транзакциите с КК са минали коректно и сте платили няколко пъти! Щом имаш бележка, че транзакцията не е минала, а тя фактически се е осъществила, няма да е проблем да се оспори. Вероятно посочените измами се случват на не малко туристи, но в никакъв случай не следва да се приема, че те са задължителна практика. Голяма част от измамите могат да се случат навсякъде по света. Ако спазваш правилата и не си търсиш белята, Мексико и в частност полуостров Юкатан, са изключително приятно място за посещение. Ние имахме едно изключително весело и емоционално пътуване и нямахме абсолютно никакви проблеми. Аз с удоволствие бих се върнала отново там. Редактирано 15 декември, 2018 от mililia 5 1
Topfly Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 On 12/15/2018 at 7:38 AM, Childish said: Ясно, че ако си висок, рус, синеок (güero), изгорял, със слъчеви очила, държиш си телефона / портфейла в джоба на панталона на нивото на ръцете на местните, вероятността да те оберат е 98.5% 🙂 Доста е преувеличен процентът. Дори и в такъв случай реалният шанс да те оберат е под 0,1%. 40 милиона чуждестранни туристи посещават годишно Мексико, като броят им постоянно се увеличава. Световната преса и форумите щяха да бъдат заляти от оплаквания ако значителна част от тези хора имаха инцидент. Това че престъпността в Мексико е значително по висока от колкото в Европа не означава, че едва ли не е сигурно че ще имаме случка. Просто шансът ни за инцидент се увеличава от 0,001% на 0,1% например...0,1% обрани туристи годишно в Мексико се равнява на 40 000 души... 2
nomad Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 (редактирано) преди 2 часа, Topfly каза: Доста е преувеличен процентът. Дори и в такъв случай реалният шанс да те оберат е под 0,1%. 40 милиона чуждестранни туристи посещават годишно Мексико, като броят им постоянно се увеличава. Световната преса и форумите щяха да бъдат заляти от оплаквания ако значителна част от тези хора имаха инцидент. Това че престъпността в Мексико е значително по висока от колкото в Европа не означава, че едва ли не е сигурно че ще имаме случка. Просто шансът ни за инцидент се увеличава от 0,001% на 0,1% например...0,1% обрани туристи годишно в Мексико се равнява на 40 000 души... Въпросният guero от поста на @Childish, съм аз, откраднаха ми телефона при първото пътуване в метрото в DF. Кво ми пука, че статистически шанса бил 0.1% като на мен ми се случи единствения път като реших да хвана метрото, значи за мен е 100%. Независимо какви изводи се правят на база официални статистики, в метрото в DF шанса да те преджобят е значителен в час пик. Личните ми преживявания, поставят Мексико в графата на опасните държави, не защото имам субективно усещане че е опасно, а защото реално съм се сблъсквал с опасности. Знам за чужденци, които са били обрани или убити при доста банални обстоятелства. Официалната статистика на престъпленията за тази държава е само върха на айсберга и въобще не показва реалната ситуация. Почти нищо от престъпленията не се докладва и не влиза в статистиките, просто защото полицията не помага, а е по-вероятно да навреди. Мексико и Гватемала са ми двете любими държави, в които не бих се замислил да отида отново и отново, но и в двете не е безопасно. За успокоение на конвенционалните туристи, които просто искат да отседнат в хотел, да пият текила в лоби бара, да се пекат на плажа и да се включат в няколко организирани тура, опасност няма, опасните ситуации в Мексико могат да се случат, ако се пътува самостоятелно извън курортите и най-посещаваните атракции. Редактирано 16 декември, 2018 от nomad 10
Childish Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 преди 6 минути , nomad каза: в час пик. Ние не пътувахме в час пик. Цялата блъсканица беше създадена от тълпата джебчии, които пътуват на тумби, за да създадат "интимна" обстановка и за да си предадат откраднатото един на друг и да не можеш да хванеш извършителя дори като си усетил, че са те ограбили. На следващата сприка, след като откраднаха телефона на nomad, изведнъж метрото стана празно. 3
Травеолани Публикувано: 17 декември, 2018 Публикувано: 17 декември, 2018 На 16.12.2018 г. в 3:32, nomad каза: Кво ми пука, че статистически шанса бил 0.1% като на мен ми се случи единствения път като реших да хвана метрото, значи за мен е 100%. Независимо какви изводи се правят на база официални статистики, в метрото в DF шанса да те преджобят е значителен в час пик. Личните ми преживявания, поставят Мексико в графата на опасните държави, не защото имам субективно усещане че е опасно, а защото реално съм се сблъсквал с опасности. Знам за чужденци, които са били обрани или убити при доста банални обстоятелства. Официалната статистика на престъпленията за тази държава е само върха на айсберга и въобще не показва реалната ситуация. Почти нищо от престъпленията не се докладва и не влиза в статистиките, просто защото полицията не помага, а е по-вероятно да навреди. Мексико и Гватемала са ми двете любими държави, в които не бих се замислил да отида отново и отново, но и в двете не е безопасно. За успокоение на конвенционалните туристи, които просто искат да отседнат в хотел, да пият текила в лоби бара, да се пекат на плажа и да се включат в няколко организирани тура, опасност няма, опасните ситуации в Мексико могат да се случат, ако се пътува самостоятелно извън курортите и най-посещаваните атракции. Съжалявам че си имал негативен опит и са те обрали, дано не ти се случва пак. Но аплодирам мнението ти, защото мисля, че има някакво информационно затъмнение относно Мексико в някои части на Европа. В САЩ и Канада постоянно по новините чуваме за убити, отвлечени туристи или за инциденти с тях, и звучи страшно, предупреждат хората да внимават и да използват здрав разум. Въпреки това Мексико е една от най-популярните дестинации за почивка сред северно-американците, но затова огромна част от тях са в резортите на ол инклусив, и ходят до руините с организирани екскурзии. От наши приятели сме чували и страшни истории за Карибите (от три отделни семейства), но тъй като не са моите истории, няма да ги споделям тук. 2
stanislavpp Публикувано: 26 декември, 2018 Автор Публикувано: 26 декември, 2018 Ще добавя още две много популярни измами в района на Канкун: 1) тези, които са платили за трансфер до хотел - докато търсят името си сред десетките посрещачи , биват заговорени от услужлив мексиканец , който след няколко телефонни обаждания , “установява” че вашият шатъл е аварирал и ще ви закарат с такси, които вие ще заплатите , а сумата ще ви бъде върната от вашият уж аварирал шатъл : https://www.cancunandrivieramaya.com/blog/terminal-4-airport-scams/ 2) нощно време , уж при проверка за наркотици , истински полицаи ви проверяват документите, джобове и портфейл, после установявате че част от банкнотите са намалели драстично: https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g150807-i8-k10443986-Cancun_Police_Corruption_Still_Alive_and_Well_April_2017-Cancun_Yucatan_Peninsula.html 1
stanimir Публикувано: 27 декември, 2018 Публикувано: 27 декември, 2018 (редактирано) Хубаво е да се знаят тези неща и хората да са внимателни, но дано не разубедят някого да посети Мексико. За много от хората в Америка може би има смисъл да предпочитат затворен ризорт, предвид близостта с Мексико , но да се вдигнеш чак от България за едното море за мен не си струва, както и да се плаща за организирани екскурзии. Възможно е и голяма част от страховете да се насаждат точно от техните организатори, което си е друга форма на измама. Придвижвали сме се изцяло с обществен транспорт, вкл. нощни автобуси, имаше много чужденци пътуващи самостоятелно. Редактирано 27 декември, 2018 от stanimir 6
Meidj Публикувано: 27 декември, 2018 Публикувано: 27 декември, 2018 преди 17 минути , stanimir каза: Хубаво е да се знаят тези неща и хората да са внимателни, но дано не разубедят някого да посети Мексико. Много точно мнение. Негативният ефект на подобни теми го изпитах на собствен гръб още преди 5 години, когато една тема за измами в Китай ми костваше повече изпуснати възможности, отколкото спестени ядове. И да, баш продавачите на туристически услуги насаждат тези страхове. Наскоро за един съвсем безобиден трек в сравнително безобидна страна ме убеждаваха надълго и нашироко как не можело без гид, как било за моя сигурност, иначе съм щял да се загубя в гората, да ме нападнат човекоядци, да ме изяде някой дракон и т.н. 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега