AlexandraKo Публикувано: 11 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 11 декември, 2019 Забравих, първата снимка, за тази година, пред елхата:)))) Коледните празници започнаха:)))) Вчера от музея DIVA купих нещо, което много ми хареса. Който познае какво е, ще получи награда:))))) 9 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 11 декември, 2019 Сподели Публикувано: 11 декември, 2019 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Вчера от музея DIVA купих нещо, което много ми хареса. Някой рубин ще да е 😀 Много коледно настроение ми дава тази тема, продължавай да ни разхождаш. 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 11 декември, 2019 Сподели Публикувано: 11 декември, 2019 Не мога да разпозная камъните. Май не са обици. Повече ми приличат на ключодържатели. Ха ха! Ти си елегантна дама, щом си ги харесала, значи са нещо добро, каквото и да е приложението им. 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 11 декември, 2019 Сподели Публикувано: 11 декември, 2019 преди 1 час, AlexandraKo каза: Забравих, първата снимка, за тази година, пред елхата:)))) Коледните празници започнаха:)))) Вчера от музея DIVA купих нещо, което много ми хареса. Който познае какво е, ще получи награда:))))) Пръстени за салфетки? 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 11 декември, 2019 преди 1 час, traveler каза: Пръстени за салфетки? Ехаааааа,@traveler,бравоооооооо!Точно са пръстени за салфетки! Имаш награда-изненада! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 11 декември, 2019 преди 2 часа, bulpa каза: Някой рубин ще да е 😀 Много коледно настроение ми дава тази тема, продължавай да ни разхождаш. Продължавам,продължавам!Сега пътуваме за Хага.Ще отидем,в Международния съд,за да го разгледаме,да видим Хааг-ци как са се приготвили за Коледа и да видим Коледния базар:)))) преди 2 часа, Дани Магелани каза: Не мога да разпозная камъните. Май не са обици. Повече ми приличат на ключодържатели. Ха ха! Ти си елегантна дама, щом си ги харесала, значи са нещо добро, каквото и да е приложението им. Камъните са псевдо -рубини:))) Ще ги видиш, на Коледната трапеза. 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 11 декември, 2019 Уф, на тоя съд, повече няма да му угаждаме и да ходим:((((( Предния път, нам си к’во си, не работеше:((( Днеска, демонстрация отпред и от страни и пак не работИ, бикоз ъфффф:(((( Еле, еле, снимахме се отпред, а , от едната страна, а , от другата:))))къде с полицаи и коне, къде без тях. Добре че, поне в заличката, преди входа, можахме да разгледаме. И да се снимаме, пред състава на International court of justice за 2018:))) Понеже ме ядосаха, първо ние на снимка, после те.:((((((( Тука , ни снимА една китайка, дето хич не разбра, че искам да се види сградата зад нас, та отряза от кулата:))) А тука, една леля, дет не беше виждала таблет:)))Ама се справи добре - и ние се виждаме, и сградата зад нас:))) Който си го може, си го може. А демонстрациите бяха по повод, днешното представяне пред съда на Аун Сан Су Чи, по повод на избиването на около 700 000 от племето “ рохинджа”, от бирманската армия, в последните две години. Тоест - протест, против геноцида в Бирма - това скандираха протестиращите. Тези, които са ходили в Бирма и са си направили труда, да се запознаят с нейната история, знаят, че Аун Сан Су Чи, е дъщеря на Аун Сан - бирмански политик, убит през 1947 г, когато тя е била, едва на 2г.През 1960 г. напуска Бирма и отива в Англия, където следва в Оксфорд , политика, икономика и философия. Омъжва се за англичанин, имат двама сина. През 1988 г се завръща в Бирма и по стъпките на баща си, застава начело на движението, против военния режим. През 1990 г спечели изборите, но те бяха касирани, за недействителни. Арестувана е, прекарва известно време и в затвора, но под натиска на обществото е поставена под домашен арест, за 15 години. Не успява да погребе съпруга си, който умира от рак и когото , преди смъртта му, не допускат в Бирма. А тя се опасява, че ако замине за Великобритания, няма да може да се върне. Тя не е виждала дори, внуците си , които живеят в Англия. През 1991 година получава Нобелова награда за мир. Има много хубав биографичен филм за нея на Люк Бесон, казва се “ Лейди”. А сега, самата тя, се явява защитник, на тази същата военна машина, против която се бори цял живот. Аз пиша, пък Сър Антъни до мен, мъдро отбелязва, че “ всеки човек си има цена и не е изключено, и Аун да е купена...” Много гневни протести по този повод, много призиви, да и бъде отнета Нобеловата награда. И ние пък - късмет, баш днес , да решим, че ще разглеждаме Съда:((( Е, разгледахме го, само отвън. Гълъбът на мира: Вечният огън: Протестиращите: Зданието, красива сграда, от периода 1907- 1913 година, построена с парите от дарението на американския меценат Андрю Карнеги, чийто портред седи на входа:))) Няколко снимки от интериора на съда: И дърво на желанията има на входа... Следва... 20 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 А иначе, Хааг- ци, са си украсили града чудесно. Включихме се и ние, в Коледната суетня и пазаруване, едвам затворихме багажника на връщане:)))))Имаме си любими магазини тук , за разни работи, та си накупихме всичко, що си бяхме планували. Ето и няколко снимки. И друг път съм казвала - на нас Хага много ни харесва и с удоволствие се връщаме. Днес до някое време Сър Антъни ще си ходи по неговите дела, аз ще се разхождам, предимно по магазините, а после ще ви водя къдееее? Следва... 15 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 Слагаме бални рокли и смокинги и се нареждаме на първи ред🎼🎶🎻 1 1 Връзка към коментар
lamerz1912 Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 преди 20 минути , AlexandraKo каза: Днес до някое време Сър Антъни ще си ходи по неговите дела, аз ще се разхождам, предимно по магазините, а после ще ви водя къдееее? Ресторанта в хотел Des Indes? Поне миналата година беше такава програмата 🙂 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 преди 58 минути , Kalina Ivanova каза: Слагаме бални рокли и смокинги и се нареждаме на първи ред🎼🎶🎻 Естествено, че на първи ред! :))))) На първи ред, на балкона ще седим:)))) преди 58 минути , lamerz1912 каза: Ресторанта в хотел Des Indes? Поне миналата година беше такава програмата 🙂 Този път нямаше време за там:((( Че сме се базирали в Антверпен за цялото време. Ангажиментите на Съра тук, са повече този път и няма много време за далечни разходки. Ама, колкото - толкова:)))) 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 Хехе, ако се чудите, къде сме - навила съм буклите и след малко тръгваме към Операта. След като ни одраха солидно с билетите, ми пратиха много любезно писмо, че “ вратите ще бъдат отворени в 18, за да можем, да изпием по чаша шампанско, преди спектакъла”. Та, подир малко, ще вървим натам. Ама, хотелът ни е на гърба на Операта,та не бързаме:)))) 6 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 Значи имаме време за букли и ние Много, много прекрасни мигове желая и чудесни и незабравими спомени в тез магични предколедни дни 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 преди 6 часа, Kalina Ivanova каза: Значи имаме време за букли и ние Много, много прекрасни мигове желая и чудесни и незабравими спомени в тез магични предколедни дни Благодаря ти! Невероятен спектакъл! И страхотна наслада за сетивата! За пръв път сме на опера на Дворжак, неусетно излетяха три и половина часа:)))Прекрасна музика, прекрасни гласове, прекрасна хореография. Гледахме и слушахме “ Русалка”. Фабулата е тъжна, но и тъжните неща могат да бъдат красиви:))) Обожавам онзи момент, преди вдигането на завесата, било на театър, концерт или опера, когато всички са стаили дъх, тишината е абсолютна и спектакълът започва... На чаша шампанско, преди спектакъла. И вече сме пред залата. А залата, като всички опери, в които сме били , е красива. В антракта, пак на чаша вино:)))) Една снимка от спектакъла : И след падането на завесата. Сетих се, че не съм ви я показала Операта отвън. Следва.... 17 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 В сряда на връщане от Хага,попаднахме в такова зверско задръстване,че се прибрахме, за два пъти повече време,от обикновеното.:(( За това,днес се метнахме на трена,дето е до нас и летим за Ротердам.:))) Докато пийнем по кафенце,докато позяпаме и ще стигнем. Вчера беше чудно временце,слънчево и студено,но приятно,че не валя.Но снощи,като излязохме от Операта,валеше силно. И днес е един,сив,сив дей, ще видим в Ротердам как ще е. Може пък,там да не вали.:( Тука е ясно,че винаги трябва да си имаш чадърче под ръка. Както си е хубаво времето,изведнъж,започва да вали,спира внезапно,след време пак така - следва упражнението - вадиш чадъра,прибираш чадъра - и така цял ден.:( 12 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 Хехе, бикоз ъф противния дъжд, в Ротердам сме се разположили в едно кръчмЕ, пълно с местни, на страхотна рибена супа и прелестно фондю. Което, ако трябва да изядем, трябва да седим, поне , до довечера:))))Толкова е много. Следва.... 16 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 13 декември, 2019 Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 Слушането си заслужаваше. Много благодаря за оперния пост! 🌹Интересен декор и костюми. Пък музиката, който не е чувал трябва да позволи на душата си да й се случи. Хубава коледна приказка сте имали! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 Ееее,на нас първата ни грижа,в Коледните пътувания, е или опера,или симфоничен концерт. Това ни е голямото удоволствие.:)))) 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 Докато се мъчИхме с фондю-то и с бялото винце,дъждът,взел,та спрял.:))) За наша радост, за да можем,да си продължим разходката. Че и за тука си имахме цел - да видим пометника на автора на "Възхвала на глупостта",любимец на Сър Антъни. Фигурата на Еразъм Ротердамски, стои в градинката пред Катедралата. 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 А Monument пък, е в една друга градинка, в дясно от St.Laurenskerk. В крайна сметка, стана , като в оня виц за Чапаев и Петка, дето нямало произшествия, “ само се счупила дръжката на една лопата”... В нашия случай, валеше гаден дъжд, седнахме в една кръчма, дето децата, така ни се израдваха, / щотоо и прсоналът, и клиентелата, беш, предимно от млади хора/, а пък ни нахраниха още по-по-по. Фондю - то беше замечателно, шардоне-то - амейзингово, обслужването фассцинейтинг, в резултат на което, Ротердам ни легна на сърцата, :))))) И туй не го разправям, щото “ пълният стомах е мощна опора на поезията”*:))) Ами, щото, докато се борихме с обяда, дъждът, взел, та спрял.:)))) И като стана едно ясно и приветливо, та се втурнахме да се разходим. Катедралата беше затворена за туристи, та я претърчахме само вокруг и около.:)))) Ноооо, около нея имаше толкова красиви сгради, че тот час решихме - следващото Коледно пътуване, ще бъде с акцент на този град. Знаехме, че тук няма старинни сгради, заради разрушенията от ВСВ. Но това, което видяхме, надмина очакванията ни. Нов, модерен, и много чист град. Мен, дето вече, много трудно нещо може да ме впечатли, тука се почувствах, тооочно като в града на дяо Коледа - градската управа получава кръгличка шестичка от мен. А какъв Коледен пазар, мале, мале,след малко ще покажа. Но по ред. Катедралата. * Цитат на Джером К. Джером. Следва... 13 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 В района на метростанцията Блаак са известните “ кубични къщи”, построени по идея на Пиет Блум. Подобни къщи, вече съм ви пиказвала, в Монреал, Habitat 67, само че, там, кубовете лежат различно. За сравнение: Тука, са ориентирани по друг начин. Около кубичните къщи има още много красиви сгради. Тази ми прилича на кораб: Тази пък, разместена))) Сградата на метростанцията, също е много красива. Прилича ми, на летяща чиния:))) Сградата “ молив”: Ама, най - много ни впечатли Market Hall, с формата на самолетен хангар, красиво изографисан отвътре, със стъклени, прозрачни фасади от двете си страни. Пък пазаръъъът вътрееееее-честно, не съм вижддла, по красив пазар от този:))) Следва.... 15 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 Пазарът на Ротердам - нищо общо, с общоприетото понятие “ пазар”. Това тук, прилича, на огромна художествена експозиция, с пряко участие:))))))Щото, се яде, пие, опитва, пазарува, на воля:))).Ако си има втеме, човек, спокойно, може да отвърти два дни , само тук:))) Тази елха е направена от кутийки “Прингълс”:)))) Следва... 16 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 Още малко снимки от Ротердам: Следва... 16 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 14 декември, 2019 Пазарът Марктхол - сега прочетох, че това е новият символ на Ротердам. С дизайна си на самолетен хангар, си спечелва място в “ 10 - те удивителни здания, които непременно, трябва да видите, през 2015 година”, според класацията на CNN.Е, ние малко сме се забавили, но все пак, го видяхме:)))). Удивителното тук е, съчетанието на жилищна част, такава с ресторанти, пазар и голям,подземен паркинг. А за мен, всички сгради на този площад са удивителни: И вижте, колко са различни: Знаех, че в града всичко е ново и красиво, но това многообразие, ме изненада много приятно. Казахме си, че следващия път, ще отделим на града поне 3-4 дни. Ето Кметството на Ротердам, с чудесната му градина, което се намира в една от малкото, оцелели от бомбандировките старинни сгради. Не мога да не покажа и едно паркингче за велосипеди:))) По точно - два - един обществен и един офисен:)) Една интересна спирка на обществения транспорт. 11 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 14 декември, 2019 И вече сме в Шарлероа. Днес е събота, всички са хукнали на кристмас шопинг, едвам намерихме място на паркинга. Тук спим в Новотел Шарлероа, който е много модерно- футуристично структуриран, с изключително интересен дизайн. В една сграда е с МОЛ Rive Gauche, чийто паркинг ползваме, като си има специален асансьор, до рецепцията на хотела. Rive Gauche Ето и стаята: Бяхме си предвидили следобеда за градчето, ама, пак заваля, та се преориенирахме, към Мол-а:))))Направихме един сити-тур с колата, докато търсехме място за зареждане:))) Хапнахме, пийнахме по едно вино и се прибрахме, че утре ще се става рано, за полета обратно. Колкото и да е дълго приятно едно пътуване, все по някое време свършва.. Но както казва Пипи, “ ако не си отидем, как ще може да дойдем пак?” 13 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега