Прескочи до съдържание

Евтини хотели и пазари в Одрин.


elena Dyulgerska

Препоръчани мнения

Здравейте, Магеланци! Моля Ви , кажете къде пазарувате и отсядате в Одрин. Предстои ни пътуване 21.12-23.12.18. Търся къде да отседнем до 40-50 лв/вечер и пазаруване на подаръци за Празниците( дрехи, обувки, техника и т.н) Благодаря предварително ! ☺️

Връзка към коментар

Ще копирам един пост на @lamerz1912 ,който ще даде отговор на час от въпросите ти.

 

Ако ще обикаляме по центъра оставяме колата на някой от паркингите до джамията, има и варианти за безплатно паркиране, ама всеки си избира. Цените не са високи. Обикновено, ако ще се разхождаме влизаме в джамията и обикаляме около нея. Под нея има и закрит пазар. От там се отправяме надолу по уличките, като излизаме на главната пешеходна улица. Правим една обиколка до долу и обратно, като в горният край има също един дълъг закрит пазар.

След това ходим до новият мол - Ераста, общо взето половин ден може да си изкарате там. Да знаете, че в подземният паркинг не пускат коли с газови уредби. То и в България е така, но там на всяка кола отварят багажника. Около Ераста има места за паркиране, окупирани предимно от български коли. 

Освен Ераста може да се отбиете и до откритият Марги Аутлет. Има почти същите магазини като Ераста, но понякога има различни неща в тях. Там паркингът е малък и обикновено е пълен. Зад Марги Аутлет в събота се провежда Синият пазар. Пълно е с българи, а от там си купувам понякога хранителни продукти (маслини, кашкавал, сирене, кори за баница, плодове и зеленчуци). 

За хранителни продукти ходим и до магазин Кипа, там също може да се вземат перилни и почистващи продукти. Паркингът пред магазина в локалното е платен, а този който е отстрани е безплатен.

В долният край на главната улица е петъчният пазар, понякога и в събота и неделя има сергии.

Много от хората ходят и до така наречените борси или складове, но мие е трудно да обясня къде точно се намират.

 

Относно забележителностите:

Централната джамия - определено си заслужава да се разкарате вътре в нея и в самият двор.

2-те български църкви - разположени са на сравнително трудни места, но има табели към тях. И 2-те църкви са поддържани, но последният път се почувствахме малко като неканени гости и вече избягваме да ходим до тях.

Одринската крепост - може спокойно да убиете 1 час докато се разкарвате. Има хубава гледка към Одрин. В непосредствена близост има военно поделение и самата крепост е към него. Ще ви посрещнат военни, но не бива да ви притеснява. Входът е безплатен, искат само да оставите 1 паспорт при тях, който при тръгване ви връщат. Може да прочетете какви зверства са вършили българите над турците.Само тези текстови, в които са описани зверствата на българите са преведени и на английски, всичко друго е само на турски.

Музеят на здравето - имаше входна такса, която не беше много, заслужава се да се разгледа, като в непосредствена близост до него има джамия с приятен двор.

 

Връзка към коментар

Никога не съм оставал за нощувка в Одрин. Но едни приятели преди 2 месеца останаха в този хотел - Cavut Duvan Prestige Hotel. Останаха доволни от престоя си, намира се точно до Мол Ераста, но е далече до центъра на града. В момента в букинг двойна стая за 2 нощувки със закуска е 151 лева с отстъпка на Genius. Друг хотел препоръчван из форумите е Hilly Hotel, цената за 2 нощувки със закуска е 169 лева. При него лошото е, че повечета места са леко отдалечени, но не е проблем да се придвижвате с кола. До откритият аутлет - Марги Аутлет се намира - A Plus. Цената за 2 нощувки със закуска е 176 лева. Сравнително близко е и до мол Ераста, но е далече от центъра. Ако искате нещо малко по луксозно, тогава Rys Hotel. 2 нощувки без закуска са 187 лева. Намира се между мол Ераста и Марги Аутлет.

 

Иначе вчера бях до Одрин 🙂 . В делничен ден е спокойно както на границата, така и из града. Но за петък може да има опашки по границата, защото доста хора отиват заради петъчният пазар. В събота също така, може да посетите и Синият пазар, който се намира зад Марги Аутлет. 

 

Относно пазаруването, не на всеки му харесва по пазарите, поради тази причина може да отделите повече време на Мол Ераста или Марги Аутлет. Марги Аутлет е открит аутлет център и не е много комфортно през зимата, а и същите магазини ги има и в Ераста.  Хубаво е да разгледате турските марки магазини за дрехи, иначе познатите марки дрехи са горе долу на същите цени, но може да има по-голямо разнообразие. 

Техника, никога не съм гледал, но май цените не са по-ниски отколкото в България.

 

Хапване: В Ераста най-много ми харесва в Baydoner, а в Марги Аутлет - Citir Usta и Aydin (най-хубавият тава джигер). Близо до Ераста има едно ресторантче, в което също готвят вкусно: Aycicegi Restaurant. Ако идвате от центъра се намира 100-200 м. преди Ераста на главният булевард. Относно сладки нещица, тотален фаворит са сладкарници Mado. Знам за две, едната е на центъра, а другата в Ераста. Друго любимо място е Tatli Konagi, намира се като се тръгне от джамията Селемие надолу към главната улица. Пада се отдясната страна, близо до един ресторант на Бъргър кинг. Срещу Tatli Konagi пък правят хубави дюнери.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.