Прескочи до съдържание

Япония по време на Golden week

Plamsi

Препоръчани мнения

Здравейте, Магеланци! Оказа се, че съм си купила самолетни билети за Япония по време на т. н. Golden week и сега се чудя трябва ли да се притеснявам или не е чак толкова страшно. Ще съм много благодарна, ако някой е бил там по това време да ми даде някой съвет, за да мога по-отрано да се организирам. 

Връзка към коментар

Здравей!

Щом имаш билет - честито, весело и приятно да си изкарате. Няма от какво да се притесняваш, освен от по-високи цени по хотели, което се избягва с ранни резервации. Буквай бързо каквото харесаш и ти е в бюджета. Златната седмица 2019та ще е малко по-дълга от обичайно и хората ще почиват, демек ще са по хотели и курорти. Също и летищата ще са пълни, щото много японци ще пътуват в чужбина.

Но като цяло нищо страшно и ужасно.

Успех!

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Вече съм готова и с програмата си като дни и като нощувки. Тръгвам от България на 26.04 и се връщам на 10.05.

Tokyo – 27, 28, 29, 30 – 3 нощувки

Nagoya – 30, 1, 2 – 2 нощувки

Kyoto – 2, 3, 4, 5, 6 – 4 нощувки

Nara – 6, 7, 8 – 2 нощувки

Osaka – 8 – без нощувка

Yokohama – 8, 9, 10 – 2 нощувки

Fuji – 9 – без нощувки /Chureito pagoda/

Tokyo – 10 – Goodbye Japan

Дори вече си букнах и хостелите за престоя си.

Остана само да си поръчам и JR Pass.

Ще съм много благодарна за малко помощ относно пътуването между градовете и по-точно дали някой си има напредстава как мога да стигна от Йокохама до Chureito Pagoda и обратно за ден. Или пък Йокохама - Chureito Pagoda - Tokyo, тъй като полетът ми наобратно за БГ е в 21,30 вечерта и може би ще имам време да отида и да се върна в Токио навреме за полета.

Благодаря!

Връзка към коментар

Здравей,

Много хубава програма с достатъчно предвидено време за всичко.

До пагодата се стига за около 2 часа и половина. В сайтовете за транспорт като HyperDia  въвеждаш гарата от която искаш да тръгнеш до Shimoyoshida (пагодата е на 10 мин. пеша от нея). После на връщане - пак Шимойошида до Токио да речем. Това е добър вариянт, защото от Шинджуку (това е в Токио) до Оцуки има експресни влакове, а от Оцуки се прекачваш на бавния за пагодата.От Шинджуку можеш да си вземеш влака за Нарита.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
On 1/7/2019 at 10:58 AM, Plamsi said:

Вече съм готова и с програмата си като дни и като нощувки. Тръгвам от България на 26.04 и се връщам на 10.05.

Tokyo – 27, 28, 29, 30 – 3 нощувки

Nagoya – 30, 1, 2 – 2 нощувки

Kyoto – 2, 3, 4, 5, 6 – 4 нощувки

Nara – 6, 7, 8 – 2 нощувки

Osaka – 8 – без нощувка

Yokohama – 8, 9, 10 – 2 нощувки

Fuji – 9 – без нощувки /Chureito pagoda/

Tokyo – 10 – Goodbye Japan

Дори вече си букнах и хостелите за престоя си.

Остана само да си поръчам и JR Pass.

Ще съм много благодарна за малко помощ относно пътуването между градовете и по-точно дали някой си има напредстава как мога да стигна от Йокохама до Chureito Pagoda и обратно за ден. Или пък Йокохама - Chureito Pagoda - Tokyo, тъй като полетът ми наобратно за БГ е в 21,30 вечерта и може би ще имам време да отида и да се върна в Токио навреме за полета.

Благодаря!

Здравей 🙂
Поздравления за организацията и планът! Ще бъде вълнуващо!!!!
А какво плануваш за  Нагоя? Като цяло е индустриален град и няма много, много какво да се прави. Не, че не може да се намери де или ако имате конкретни набелязани неща. Града като цяло не е туристически. Аз до сега 3 пъти съм отскачала до Япония и аз така мислех да го посетя (и го посетих цели 2 пъти) и все ме питаха и българите живеещи в Япония и японците - ама защо ще ходиш там. Вярно имат дворец, имат и музей на Тойота 🙂 И ме забавляваха с one-day trips, местна кухня, щото иначе нямаше къде да се мотаме толкова. За Нара също чувам повечето хора да се разхождат за 1 ден от Осака или Киото главно заради парка с еленчетата и храмовете, които наистина са прекрасни 🙂
Аз също пътувах през Златната седмица, беше ок по влаковете, нямаше проблеми с шинкансените
.

ОБАЧЕ - имайте предвид, че lockers или багажни по гарите е почти невъзможно да се намерят, особено за големи куфари. Японците си ги ползват доста активно, така че ако планирате да оставяте багаж на гарата предполагам е възможно, ако пристигате рано. Но по обяд вече - никакъв шанс! И самото обикаляне за търсене на такъв отнема много време. Местата за хранене също стават рязко препълнени по обяд през Златната седмица, навсякъде опашки, имам чувството повече от обикновено. Та такива работи... иначе е едно чудесно временце тогава.

ГОРЕЩО препоръчвам Кобе за 1 ден дори и без нощувка, доста европейски повлияна архитектура, но в Япония, супер яки трекове по близките планини, май не изискват специални възможности и си имат пристанище. За всекиго по нещо!
Бих направила отбивка в Химеджи и Окаяма с Курашики (японската Венеция), ако решите да разместите графика.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, Limoncello said:

Здравей 🙂
Поздравления за организацията и планът! Ще бъде вълнуващо!!!!
А какво плануваш за  Нагоя? Като цяло е индустриален град и няма много, много какво да се прави. Не, че не може да се намери де или ако имате конкретни набелязани неща. Града като цяло не е туристически. Аз до сега 3 пъти съм отскачала до Япония и аз така мислех да го посетя (и го посетих цели 2 пъти) и все ме питаха и българите живеещи в Япония и японците - ама защо ще ходиш там. Вярно имат дворец, имат и музей на Тойота 🙂 И ме забавляваха с one-day trips, местна кухня, щото иначе нямаше къде да се мотаме толкова. За Нара също чувам повечето хора да се разхождат за 1 ден от Осака или Киото главно заради парка с еленчетата и храмовете, които наистина са прекрасни 🙂
Аз също пътувах през Златната седмица, беше ок по влаковете, нямаше проблеми с шинкансените
.

ОБАЧЕ - имайте предвид, че lockers или багажни по гарите е почти невъзможно да се намерят, особено за големи куфари. Японците си ги ползват доста активно, така че ако планирате да оставяте багаж на гарата предполагам е възможно, ако пристигате рано. Но по обяд вече - никакъв шанс! И самото обикаляне за търсене на такъв отнема много време. Местата за хранене също стават рязко препълнени по обяд през Златната седмица, навсякъде опашки, имам чувството повече от обикновено. Та такива работи... иначе е едно чудесно временце тогава.

ГОРЕЩО препоръчвам Кобе за 1 ден дори и без нощувка, доста европейски повлияна архитектура, но в Япония, супер яки трекове по близките планини, май не изискват специални възможности и си имат пристанище. За всекиго по нещо!
Бих направила отбивка в Химеджи и Окаяма с Курашики (японската Венеция), ако решите да разместите графика.

Здравей,

В ще бъда в Нагоя повече дни, тъй като в момента там учи и живее братовчедка ми и ще и погостувам няколко дена.

Относно багажа, мисля да го оставям в хостелите. Само когато примерно напускам хостела и обикалям същия ден из града или пък имам транзитни престои, най-вероятно ще си обикалям с него. Мисля да пътувам с раница 60 л и най-много още една малка раница за фотоапарата и другите ми неща. Ще гледам да съм максимално компактна.

Иначе вече съм си резервирала хостели и някакси съм се настроила да посетя тези места. Ще помисля дали да не отскоча и до някой от предложените места.

Единият ден, който съм си отделила за Йокохама, мисля да се пробвам до Чурейто пагодата.

А Нара я използвам като евтина дестинация за нощувки. Най-вероятна няма да стоя там плътно.

Днес ми дойде паса и вече ще мога да планирам как да стигна до местата, които съм планирала.

Поздрави,

• Браво 1
Връзка към коментар

Ясно 🙂 Значи сметките ти са точни. За пътуванията много добра работа върши http://www.hyperdia.com/
Също вече и google maps имат точни графици на градския транспорт и влаковете и 2017 приятели директно там си проверяваха нещата.

За автобуси Уилър, доста популярни сред чужденци, защото имат сайт на англиски http://willerexpress.com/en/

С Хипердията си натаманих графиците на влаковете месеци по-рано, което супер много обичам за Япония, знаехме точно кой влак ще вземем и какви са опциите. JR Pass е чудесен, използвайте го максимално 🙂  Може и да има арр, които да ползват за градски транспорт, не съм ползвала, гугъл се справяше екстра с метрото в Токио или Киото, Осака.

Връзка към коментар

Благодаря за информацията! 

Ще се възполдвам максимано от нея 🙂

Ето нещо, което мога да попитам. Дали сте ползвали онсен изворите и дали си заслужават?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Аз като отида в Япония мога да не изляза от онсен 😄 На мен са ми супер любими! Но също така имам приятели и българи и европейци, които не се кефят толкова на този вид публична баня. В Odaiba има един онсен, който е доста туристически ориентиран и от там не съм видяла да излиза недоволен европеец. По-скъпичък е, май около 1500 йени. Иначе и за 900-1000 йени май съм посещавала, по-скромни и по-луксозни (на по-висока цена). Но могат да се прекарат няколко часа, половин или цял ден спокойно. Приятели японци нощуваха даже в онсени (като по филмите). Според мен си заслужава - гореща термална вода, няколко различни басейнчета и ванички, сауна и т.н. Но си важи правилото, че хора с татуировки не се допускат, чат-пат някой се хвали, че са го пуснали въпреки малка татуировка и също така други са се ядосвали, че са ги карали да си тръгнат заради мъничка татуировка.
Като цяло релакса след това е страхотен, нагледал си се на японци/ки диби-дюс голи от всякакви възрасти, те също хубаво са те обсъдили, тайничко, ама да не ти пука особено 😄

Връзка към коментар
2 hours ago, Limoncello said:

Но си важи правилото, че хора с татуировки не се допускат, чат-пат някой се хвали, че са го пуснали въпреки малка татуировка и също така други са се ядосвали, че са ги карали да си тръгнат заради мъничка татуировка.

Явно онсена отпада окончателно. Аз имам доста, а и някои от тях са баш японски стил.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте отново,

Имам нужда от следната помощ, защото нещо колкото и да чета и да се мъча, все стигам до задъдена улица.

Може ли да ми помогнете как да стигна от Нарита до Tawaramachi station.

Видях, че мога да хвана Keisei Line до Asakusa station и после да се прехвърля на Ginza line до Tawaramachi station, но доколкото видях, тези линии не се покриват от JR pass-а, а не ми се иска да доплащам допълнително. Само в краен случай, ако няма друг вариант.

Мислех си, ако хвана влака на Нарита експрес до Tokyo station, оттам до Asakusa station и да се прехвърля на Ginza line до Tawaramachi station.

Поздрави,

Връзка към коментар

Вземи Нарита експреса доТокио, прехвърли се на кръговата до Уено, от там се прехвърли на метрото, Гиндза линията (свързани са гарите на подземно ниво, но има малко ходене) и си вземи билетче за метрото за две спирки до Таварамачи. Най-бързо и най-лесно.

Връзка към коментар
15 minutes ago, samuraika said:

Вземи Нарита експреса доТокио, прехвърли се на кръговата до Уено, от там се прехвърли на метрото, Гиндза линията (свързани са гарите на подземно ниво, но има малко ходене) и си вземи билетче за метрото за две спирки до Таварамачи. Най-бързо и най-лесно.

Много ти благодаря 🙂

Връзка към коментар

Тъй като ще имам два пълни дни в Токио и може би две половинки, планът ми е следният:

Тъй като хостелът ми е в Асакуса:

Ден 1 - Sensoji Temple, Tokyo Skytree, Ueno Onshi park, Sumo hall( евентуално, но не задължително), Akihabara, Imperial Palace, Ginza + Yurakucho. Вечерта - Odaiba and Rainbow bridge.

Ден 2 - Tsukiji Market или новият Toyosu, Tokyo tower, Roppongi hills and Mori art Museum, Shibuya, Meiji Shrine, Tokyo Government, Shinjuku.

На 3 ден заминавам за Нагоя и също, ако не ми остане време може да вместя някои от местата, които искам да видя или пък последния ден, когато полетът ми е в 21.40 вечерта. Но тъй като  ще съм с багаж, ми се иска да вместя най-важните места в тези два дена.

Как смятате дали е изпълнимо и ако не е, как по-правилно да си разпределя времето.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Тъй като кацам на терминал 1 Нарита в 19 часа и няма да мога да си активирам паса там, тъй като офиса затваря в 7,дали препоръчате да се придвижва до терминал 2,където офисите работят до по-късно или да си купя билет за Кайсен лайн и да пътувам с него. 

Връзка към коментар

Не активирай паса и да губиш ден само за едното возене до Токио. Може с влак - Кейсеи линията, но не Скайлайнер, а обикновен влак, може и с автобус за 1000 йени.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

За съжаление всяко приключение си има своя край. Днес моето двуседмично приключение, наречено Япония приключи.

Golden week-a не беше толкова страшен и дори да имаше опашки, не се чакаше повече от 30 минути преди да влезеш, където и да е.

Благодаря на всички отзовали се на моите въпроси.
Това, което мога да кажа след прекараните дни тук е, че Япония не трябва да се посети, тя трябва да се усети. За да я разбереш, трябва да я посетиш, но дори и да я посетиш, пак може да не можеш да я разбереш.
Това е супер различна и странна страна, но странна по свой си уникален начин. Има доста неща, които са трудни за разбиране.
Първият ден след като пристигнах си казах, какво пък толкова и харесват, но с всеки изминал ден ми харесваше все повече и повече по необясними причини.
Със сигурност един ден бих се върнала тук за да ям, защото храната е въз чудесна.
В много моменти наистина се оказваш изгубен в превода, но пък японците имат знаци за всичко.
Също така бих добавила, че Япония е доста скъпа страна, но всеки похарчен лев си заслужава.

Огромно впечатление ми направиха ордите хора с костюми. Такова нещо не съм срещала досега. И как не им омръзва на тези хора постоянно да казват благодаря на всички, просто не знам.

Черешката на тортата беше посещението на Чурейто пагода. Нямаше тълпи с туристи и се насладих на гледката на Фуджи, а тя беше wow. Можех да го съзерцавам с часове. За мен тази планина носеше някакво спокойствие.

IMG_20190509_131453.thumb.jpg.72c330a181576b7f06c722dbf6c3a80c.jpg

И Осака. Толкова вкусна храна събрана на едно място. С удоволствие бих я посетила отново. Съжалявам, че си бях отделила само един ден за нея.

• Харесвам 9
  • Браво 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.