Прескочи до съдържание

18 дни в Югоизточна Азия - съставяне на програма и избор на държави

mpetkov91

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Догодина мисля да направя 18 дни в Азия и бих желал да чуя мнения/съвети как да ги организирам, както и какви са най-ниските цени, които могат да се хванат като полети.

Идеята ми е нещо от рода на  София - Банкок и Ханой - София за към 800лв максимум с Катарците, ако излязат оферти.

Върти ми се в главата да посетя 5 страни - Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Малайзия и Сингапур, но вероятно програмата ще е доста претрупана и може би някоя от тях трябва да бъде премахната. Планът ми е да посетя максимално много места без да задълбавам по 5-10 дни в държава, а по-скоро по 2 дни в Камбоджа, Малайзия и Сингапур и по 3-4 във Виетнам и 5-6 в Тайланд.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано: (редактирано)
преди 20 часа, mpetkov91 каза:

Здравейте,

Догодина мисля да направя 18 дни в Азия и бих желал да чуя мнения/съвети как да ги организирам, както и какви са най-ниските цени, които могат да се хванат като полети.

Идеята ми е нещо от рода на  София - Банкок и Ханой - София за към 800лв максимум с Катарците, ако излязат оферти.

Върти ми се в главата да посетя 5 страни - Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Малайзия и Сингапур, но вероятно програмата ще е доста претрупана и може би някоя от тях трябва да бъде премахната. Планът ми е да посетя максимално много места без да задълбавам по 5-10 дни в държава, а по-скоро по 2 дни в Камбоджа, Малайзия и Сингапур и по 3-4 във Виетнам и 5-6 в Тайланд.

Според мен, трябва да намалиш броя на държавите, и да се фокусираш максимум върху 3. Пак според мен, Сингапур е излишен, прецени коя друга да махнеш. 

Ако е само за отмятане на държавите в Азия - ОК. Но ако  искаш да изкараш добре без да препускаш, може би трябва да намалиш държавите.

Аз бих се фокусирал върху Виетнам , Камбоджа и Малайзия. 

Редактирано от Радо
  • Харесвам 2
Публикувано:

@mpetkov91  Сингапур можеш и да го здъвчеш за 2 дена , но Камбоджа малко трудно...тя само часовата разлика и климата ще те умори повече от нормално...Направи си добър план какво искаш да видиш и махни нещо за сметка на по-важни и желани места...Няма нужда да препускаш защото тези държави сами по себе си трябва да се вкусят, изживеят, видят, почувстват, а за това се иска време...

• Харесвам 4
Публикувано:

Както стана ясно - трябва да режеш държави 🙂 Сподели какви са ти интересите за да ти кажем кое да махнеш. За 18 дни можеш да натъпчеш Тайланд, Камбоджа, Малайзия и Сингапур криво-ляво. Или Тайланд + Виетнам + Сингапур.

Пермутации и вариации има колкото искаш, ама насляпо е трудно да дадем препоръки 🙂

За 18 дни бих направил само две държави - Виетнам/Камбоджа или Тайланд/Малайзия и евентуално мога да вмъкна Сингапур към вторите, ама за там ти трябват 3 дни и затова по-скоро не, защото оставаш с по седмица за останалите 2. Идете разгледайте и почуствайте страната, защо трябва да минавате като вятър през няколко? Това  никога не съм го разбирал какво удоволствие доставя?!

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Евгени Димитров каза:

За 18 дни бих направил само две държави - Виетнам/Камбоджа или Тайланд/Малайзия и евентуално мога да вмъкна Сингапур към вторите, ама за там ти трябват 3 дни и затова по-скоро не, защото оставаш с по седмица за останалите 2. Идете разгледайте и почуствайте страната, защо трябва да минавате като вятър през няколко? Това  никога не съм го разбирал какво удоволствие доставя?!

Ограниченият отпуск те превръща във вятър. 

Публикувано:
На 25.12.2018 г. в 13:22, mpetkov91 каза:

Здравейте,

И моето мнение е, че времето е малко за 5 държави.  Преди години направихме 1 месец във Виетнам и 1 месец в Тайланд, Лаос и Камбоджа, но пак не беше достатъчно. Може да се направи: няколко дни в Тайланд, 2 дни в Анкор ват (Камбоджа), после с лодка по Меконг до Виетнам и 2-3  дни във Хошимин и наоколо. Пътуването по Меконг си струва. Ще бъде доста натоварена програма.  Една страна като Виетнам за 18 дни е супер - достатъчно, за да се добие представа за хората и района. Катарците обикновено имат добри оферти за този район.

Публикувано:

18 дни за мен са напълно достатъчни, за да видиш най-хубавото от 5те държави. То се знае, че няма да обиколиш всяко село и паланка, но ще придобиеш достатъчна представа. И чужденците, идващи в България, посещават само най-популярните и заслужаващи си места. Аз не бих съкратил нито една от 5те държави.🤙

2 hours ago, Tonitr said:

Пътуването по Меконг си струва

Правили сме го това пътуване преди 12 години, но в обратна посока - от Хо Ши Мин към Пном Пен. Невероятно преживяване! Виетнамският гид често изтърваше първата буква в думата. От тогава помня изрази като: „Май руп, май руп“  („My group“), или „Фолоу дъ райвър“  („Follow the driver“).

21 minutes ago, GeorgiD said:

18 дни за мен са напълно достатъчни, за да видиш най-хубавото от 5те държави

Подкрепям това мнение, и ние правим така. Обикаляме 3-4 държави в Азия за месец, като задължително поне една е нова, а останалите повтаряме, потретваме и т.н., но включваме в програмата и нови места, на които не сме били при предишните посещения. 

Редактирано от Dango

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.