Прескочи до съдържание

AEGEAN/Olympic - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, ESK каза:

и не е имало никакви проблеми.

Разбира се, че  не е имало място за притеснение заради титлата на пътника. Аз неволно бях объркал Стоянов със Свиленов и нямаше проблем. Отделно няколко пъти умишлено и съзнателно съм правил "грешки" в името или фамилията на пасажера. Никога не е имало проблеми.

• Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

впечатления от скорошен полет ATH-IST с Aegean :

- вечерен полет , изпълнен от новичко двугодишно  А321нео , цена за еднопосочен в икономи -53$. Няколко дни преди полета получих по имейл предложение за бид за ъпгрейд в бизнес : бида стартираше от съвсем разумните 55€ . За целите на форума 😉, реших да пробвам със следващата стъпка (60€) , към момента нямаше нито едно заето бизнес място , и още на следващият ден получих имейл, че предложението ми е прието . 

Егейският бизнес салон на летището е отличен - много приветлив (дори луксозен ) , чист , с огромни прозорци и хубава гледка към пистата , добра храна и слаба селекция алкохол .

IMG_0185.png.63d59a83da1b6bd32c3591554cae2de6.png

IMG_0186.png.c956bf42fdd93e0d65d5a282ea1b456a.png

IMG_4645.jpeg.f8b525a124714a02e883ed3930c698d5.jpeg

IMG_4647.jpeg.f263c49a4f24ee0a94ed5069e06591dc.jpeg

IMG_4648.jpeg.e6527d1d5977bbe2986d08eccf9b4be1.jpeg

IMG_4649.jpeg.d2ff12854e1614195e5431685c8ccfd8.jpeg

IMG_4650.jpeg.8d596e41fe0b07541d705af1952fb269.jpeg

IMG_4651.jpeg.b9aa6697dfa5b941278f5920c6f408ce.jpeg

Бординга беше разделен на първа и втора група , но всички се качихме на стаден принцип 😉

Зададеното време за полета е 90 мин , а чистото полетно време - 53 минути. Само двама бяха пътниците в бизнес класата , другият субект беше облечен по типичен Балкански haute couture  - черен анцу(н)г с черни маратонки .

Гърците предлагат хубаво меню :

IMG_4665.jpeg.c11775b1ff6cd03dc20f73e99344cc9a.jpeg

IMG_4663.jpeg.4323b428bd1c63d4015c4e42b4edac08.jpeg

IMG_4664.jpeg.6f007697d10400ab0610f482dcac3e3b.jpeg

аз им изпих Негронито

IMG_4669.jpeg.cf3001da60668eb30858440d4bb11609.jpeg

на първият ред мястото за краката е огромно :

IMG_4661.jpeg.7fd9a26e1f7ae57ec219ef7a376fa9ec.jpeg

IMG_4667.jpeg.35729f773cd48d06b29a70126d79b63e.jpeg

блокирана средна седалка 

IMG_4662.jpeg.2a11f58e230e50dd41ad2ffe195bc597.jpeg

храната на вкус при директно сравнение с Търкиш  за подобен къс полет печели с едни гърди

IMG_0187.png.2b36c95180d01b67c650ae17ea2ee797.png

Предлагат безплатен wi-fi , но не успях да го подкарам по време на целият полет .

• Харесвам 13
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Гледах си и аз егейците тия дни до/от Атина, но за юнските уикенди са високи цените. Най-ниски са за август -може късен петък и връщане в късен понеделник т.е с един ден отпуска и три пълни дни, за около 50на евро на посока, но пък цените на нощувките август обезсмислят малката икономия от билети. Поне аз каквото гледах де.

Поправям се малко, всъщност точно за 13 и връщане на 16 имаше не чак толкова лоша цена и с Егейците, но на Скай експрес на @Argentique е по-добра. За който няма ученици 😀

Публикувано:

За Aegean ако се търси цена и някой може, трябва да планира зимата. :biggrin: Аз съм го правила, вкл. и миналата година
Януари си имаше цени по 30-40€ на посока за лятото. Пък те си и заслужават - сравнително точни, хубави самолети, имаш повече багаж, хранят те, поят те с вино, бира и т.н. :biggrin:

Даже бях на голям кантар да взема Солун-Икария за май, ама другаде се отклоних.
Извинявайте за спама. 

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
New direct domestic routes for endless summer getaways!

This summer, go beyond the ordinary!

Fly between breathtaking islands in Greece and make every minute of your
vacation count. More beaches, more sunsets, more joy, more you!

Explore our new direct routes and find more islands to love.
Heraklion-Rhodes, Heraklion-Naxos (from 01/06), Heraklion-Kos (from 02/06),
Heraklion-Corfu (from 06/06), Rhodes-Chania (from 01/06),
Rhodes-Santorini (from 03/06), Rhodes-Karpathos, Rhodes-Kastellorizo,
Karpathos-Kasos, Sitia-Kasos and Ikaria-Lemnos.

Which islands are you setting your sights on this year?
  • Харесвам 6
Публикувано:

Някой скоро имал ли е комуникация с лоялната програма на Aegean Miles&Bonus? Писах им на aegean_cc@aegeanair.com за неначислени мили, но нямам никакъв отговор от месец, а статусът на claim-a e "Possible fraudulent activity'. Милите са от щатски полети с Луфти и бих ги почовъркала още малко преди да се откажа.

Има ли друг мейл, на който отговарят или чат? Не съм търсила в сайта поради липса на време.

• Харесвам 2
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Този въпрос е дъвкан 100 пъти за нискотарифните, но не помня как е при нормалните авиокомпании, конкретно при егейците. 

Купен билет София-Атина-София за възрастен и дете през еДриймс. В еДриймс детето си е маркирано като дете, но при егейците някак е станало на възрастен. 

Питах авиокомпанията дали е проблем и дали може да се промени, но те леко ме отсвириха - да съм питал агенцията.

С тях комуникацията е малко бавна, затова междувременно реших да питам тук:

Някой пътувал ли е с дете, което е отбелязано като възрастен? Конкретно с Aegean, но може и с друга нормална авиокомпания. 

Публикувано:

Зависи колко е голямо детето. При Егейците над 11г се броят за възрастни. Притесненията са, че няма да може да се чекира или ще ви разделят? Аз мисля, че няма да има проблем и да е по-малко от 11г. Ако не може да се чекира (случвало ми е е при билет на Райън да купя за възрастен вместо за дете по грешка, понеже беше на границата за годините и бях се объркала, при чекиране, за дата на раждане не отваря дроп фаун менюто за по-голяма година, тогава промених сама резервацията от възрастен на тинейджър през линк и после чекирах. Ако това се случи, може на летището да се чекиранте и да се промени ако е нужно, то е безплатно. Няма да ви разделят  с детето -дават съседни места ако са на една резервация без да се плащат.Иначе нямам точно такъв опит,  горното са предположения.

Публикувано:
преди 7 минути , Бръмбар каза:

Зависи колко е голямо детето. При Егейците над 11г се броят за възрастни. Притесненията са, че няма да може да се чекира или ще ви разделят? Аз мисля, че няма да има проблем и да е по-малко от 11г. Ако не може да се чекира (случвало ми е е при билет на Райън да купя за възрастен вместо за дете по грешка, понеже беше на границата за годините и бях се объркала, при чекиране, за дата на раждане не отваря дроп фаун менюто за по-голяма година, тогава промених сама резервацията от възрастен на тинейджър през линк и после чекирах. Ако това се случи, може на летището да се чекиранте и да се промени ако е нужно, то е безплатно. Няма да ви разделят  с детето -дават съседни места ако са на една резервация без да се плащат.Иначе нямам точно такъв опит,  горното са предположения.

Мерси за отговора. По време на пътуването детето ще бъде на 3 навършени, т.е. в категорията на егейците child - от 2 до 11 год.

За разделянето не ме притеснява, егейците нямат навик да разделят пътуващите на една резервация, а и техните места са евтини, така че може и да се резервират предварително.

По-скоро предполагам, че няма да може да се чекира онлайн и ще трябва да се мине на гише и притесненията са там да не стане драма от рода на - ама как така господинът е на 3 год., като тук пише, че е възрастен. 😁

Публикувано:

@yordanov, разбирам,.Да, малко е детето и  е добре да се продължи с опитите за промяна през егейските линии и през eDereams паралелно, за да се избегнат притеснения в последния момент. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Говорих с едриймс 30 мин - според тях проблемът е в сайта на Aegean. Изпратиха ми потвърждение директно от резервационната система - там действително срещу детето си пише CHD. Същото нещо трябва да вижда и авиокомпанията, както и летището по време на чекин.

Спирам да се занимавам. Ще се чуе, ако има нещо. 🙂

• Харесвам 8
  • Смея се 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Завъртя се новина, че егейците са успели да поръчат 2 х A321XLR с учудващо ранни дати за доставка - декември и януари, както и че плануват да пуснат с тях Делхи и Мумбай от март догодина.

https://en.about.aegeanair.com/media-center/press-releases/2025/aegean-invests-in-two-new-airbus-a321neo-xlr-aircraft-with-even-greater-range-and-comfort-new-direct-flights-to-new-delhi-and-mumbai-in-india-to-commence-as-of-march-2026/

• Харесвам 1
  • Браво 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 16.07.2025 г. в 20:23, yordanov каза:

Завъртя се новина, че егейците са успели да поръчат 2 х A321XLR с учудващо ранни дати за доставка - декември и януари, както и че плануват да пуснат с тях Делхи и Мумбай от март догодина.

https://en.about.aegeanair.com/media-center/press-releases/2025/aegean-invests-in-two-new-airbus-a321neo-xlr-aircraft-with-even-greater-range-and-comfort-new-direct-flights-to-new-delhi-and-mumbai-in-india-to-commence-as-of-march-2026/

Това най-вероятно са отказани самолети от Уиз ер поради промяна на стратегията им. Уиз ер имаха идея да базират A321XLR в Абу Даби, но след затварянето на базата там, част от поръчаните им самолети станаха излишни.

aegen.jpg.7ca7b90d93344bee0684a44e0cb58fbd.jpg

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 22 минути , Topfly каза:

Това най-вероятно са отказани самолети от Уиз ер поради промяна на стратегията им. Уиз ер имаха идея да базират A321XLR в Абу Даби, но след затварянето на базата там, част от поръчаните им самолети станаха излишни.

aegen.jpg.7ca7b90d93344bee0684a44e0cb58fbd.jpg

Не са техни. Според ОМТ самолетите са с бизнес класата и салона на JetBlue’s A321XLRs, които за радост на гърците има много синьо и перфектно се мачва с техните кабини.

https://onemileatatime.com/news/aegean-premium-a321lr-a321xlr-flat-beds/

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , Jorro каза:

Не са техни. Според ОМТ самолетите са с бизнес класата и салона на JetBlue’s A321XLRs, които за радост на гърците има много синьо и перфектно се мачва с техните кабини.

https://onemileatatime.com/news/aegean-premium-a321lr-a321xlr-flat-beds/

Въможно е, но това е също предположение. Не мисля, че е много сложно да промениш седалките на един все още недоставен самолет. 

Публикувано:

Искам да похваля летището в Солун и Aegean Airlines – от входа до гейта с чекиран багаж за 11 минути. Това просто не може да бъде!

Вече имат машинки – без служители, всичко си правиш сам за нормативно време.

Проверката минах за 6 минути, без никакво забавяне.

Никой дори не ми поиска лична карта – всичко мина само с бордната карта.

Дори сега се чудя какво да правя – имам още 1 час и 30 минути до полета.

20250723_195721.jpg.bb282ec651d8b97648f0c4f6b6ef7077.jpg

• Харесвам 14
  • 1 месец по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой ползва ли сайта или апп-а на Aegan? Не мога да си открия резервацията за полета, дава ми невалиден ref no, и ticket number. Звъннах на телефона им, казаха че при тях е ок всичко... 🤷‍♀️

Публикувано:
преди 2 минути , Margarita каза:

Някой ползва ли сайта или апп-а на Aegan? Не мога да си открия резервацията за полета, дава ми невалиден ref no, и ticket number. Звъннах на телефона им, казаха че при тях е ок всичко... 🤷‍♀️

Виждам си моята в приложението. Специално приложението много взеха да го обновяват и ми дава грешки.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Margarita каза:

Деинсталирай го и пак пробвай, мисля че ще стане без проблем така, явно е от актуализациите. 

Поне така при мен беше 😊

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 часа, Иван Попов каза:

Деинсталирай го и пак пробвай, мисля че ще стане без проблем така, явно е от актуализациите. 

Поне така при мен беше 😊

Не става. А и на сайта им няма информация за тази резервация. В checkmytrip.com излиза, но от там няма да мога да се чекирам. 

Това всъщност, се случва за втори път със същите билети, които са купени през юли... 

• Замислям се 1
Публикувано:

През агенция ли са купени билетите ?

Ако в крайна сметка нищо не помага , ще се чекираш на летището.Нямаш друг избор. Имайте предвид , че checkmytrip.com не актуализира промени в полета , така че най-добре да си го следиш в сайта на Aegean.Дори авиокомпанията да го канселира, той пак ще се показва в Checkmytrip като редовен.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Margarita каза:

Не става. А и на сайта им няма информация за тази резервация. В checkmytrip.com излиза, но от там няма да мога да се чекирам. 

Това всъщност, се случва за втори път със същите билети, които са купени през юли... 

Ако работата опре до чекиране на летището в София, а нямате чекиран багаж, не е нужно да чакате на гише, защото има машини за чекиране и печатат бордни карти.  Няколко авиокомпании се поддържат и Aegean е една от тях.

Другото, което ми идва на ум - да не би да имате сгрешена буква във фамилията при покупка. 🤔 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Aegean правят промени в лоялната си програма Miles+Bonus:

От Blue към SIlver: 12К мили + 4 техни полета ИЛИ 36К мили ИЛИ 16 техни полета (беше 12К + 2 полевста ИЛИ 35К мили)

Запазване на Silver: 9К мили + 4 техни полета ИЛИ 35К мили ИЛИ 16 техни полета (беше 8К + 2 полета ИЛИ 35К мили)

От Silver към Gold: 24К мили + 12 техни полета ИЛИ 72К мили ИЛИ 32 техни полета (беше 24K + 4 полета ИЛИ 70К мили)

Запазване на Gold: 18K мили +12 техни полета ИЛИ 72К мили ИЛИ 32 техни полета (беше 12К + 4полета или 70К мили)

Вкарват ново ниво - Platinum - 72K мили + 32 техни полета.

Екстрите към новото ниво спрямо Gold 

- достъп до вип салон и фаст трак за до 9 пътника (вместо 2)

- възможност да се подари Gold статус  за 1г на някой друг

- екстра 30% наградни мили (вместо 20%)

- 2 багажа екстра (вместо 1)

- 3К наградни мили за рожден ден (вместо 2000)

- безплатен избор на всички места (вместо 50% отстъпка)

- отделен кол център

Общо взето искат да спрaт кранчето на бъзрия и евтин начин да се докопаш Gold, респективно StarAlliance Gold за хора, които просто поддържат минимума и ползват привилеггите при другите авиокомании. Това ще им донесе и отлив на голяма част от тези клиенти, които все пак им наливат пари/мили, за да си държат статуса активен, но явно са преценили, че не е достатъчно печелившо. 

Беше ясно, че е въпрос на време да затегнат нещата, а за новото ниво се говореше от почти година.

На пръв поглед изглежда, че искат да се фокусират върху лоялните си пътници, но със сигурност промените са свързани и с плановете им за експанзия в близкия изток и Африка и от компания водеща туристи от Европа в Гърция да се превърнат в сериозен трансферен играч.

Новият статус е със сериозни изисквания и надали го правят само за много малък брой бизнесмени или държавни служители, които биха се класирали.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.