Прескочи до съдържание

AEGEAN/Olympic - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

@adreno успя ли да разбереш дали след промените Gold статуса им ще продължава да дава пълен достъп до Star Alliance Gold екстрите или това остава само за новия платинен тиър?

Че описанията и обясненията са едни кристално ясни... по гръцки.

Надявам се да запазят това и за новия си Gold, че иначе прогнозирам колосален клиентски отлив от програмата им.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

@adreno успя ли да разбереш дали след промените Gold статуса им ще продължава да дава пълен достъп до Star Alliance Gold екстрите или това остава само за новия платинен тиър?

Надявам се да запазят това и за новия си Gold, че иначе прогнозирам колосален клиентски отлив от програмата им.

Няма логика да го махнат. Може би всички други програми в СА(за които се сещам) имат по още едно по-високо ниво от голд, но понеже СА нямат по-високо и двата статуса ги приравняват към него.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Запазват се. Ето на английски систематизирано:

https://loyaltylobby.com/2025/11/04/aegean-milesbonus-program-changes-platinum-tier-requirements-significantly-increased-platinum-level/

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Пуснали са еSIM

Always stay online with an AEGEAN eSIM!

With the new AEGEAN eSIM service, you can travel with seamless internet access,
without worrying about roaming fees.

Choose the data plan that suits you and get 15% off!

Enjoy high quality internet in over 190 countries with flexible data plans, including unlimited. Thanks to AEGEAN eSIM, you can stay connected with internet access, calls
and messages through popular apps such as WhatsApp and FaceTime.

Purchase your AEGEAN eSIM now with 15% off, travel later and use it anytime
until May 2026. Enjoy the freedom to browse, chat and share without limits.

AEGEAN eSIM keeps you connected, wherever you are!

Ends on 24/11! Hurry!
  • Харесвам 2
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Искам да споделя отличните си впечатления от Aegean Airlines. Всичко е организирано изключително удобно – мобилното им приложение работи безупречно, изпраща актуални известия за полета, а самото чекиране на багаж на летището става бързо и лесно на машините за самообслужване.

Обслужването беше на много високо ниво: любезен персонал, отлична организация и пълно усещане за сигурност. Полетът беше точен, без никакви забавяния, а преживяването на борда – спокойно и приятно. Голям плюс е наличието на безплатен интернет, което е изключително удобство по време на път.

Допълнително ме изненада ефективността на летището в Солун – преминах през всички проверки за рекордните 10 минути, което рядко се случва и прави пътуването много по-приятно.

С две думи: Aegean са отличен избор. Бих пътувал с тях отново без колебание и ги препоръчвам на всеки, който цени точността и комфорта! 😊

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 18 минути , Иван Попов каза:

С две думи: Aegean са отличен избор. Бих пътувал с тях отново без колебание и ги препоръчвам на всеки, който цени точността и комфорта! 😊

И са сигурно последните в ЕС, които на международните дават сандвич + десерт/бисквитки + напитки + бира или вино, ако си поискаш. :wink: На вътрешните няма бира. 
Пък и малко точки да си събрал, можеш да си намаляваш цената на бъдещите билети с някакви суми. Аз много ги харесвам също.

Преди няколко месеца купувах билети за приятелка+дъщеря да ходят на концерт в Атина. Чавето (около 20) за първи път летя и се страхувало много, плакало през целия полет - стюардесите обаче били страхотни, взели присърце нещата, успокоявали, носели какво ли не и я следели постоянно как е. На връщане нямало вече рев. 😊

Понякога изпадат поносими цени за Западна Европа през Атина, ако не бързаш и имаш точки.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 часа, Иван Попов каза:

Искам да споделя отличните си впечатления от Aegean Airlines. Всичко е организирано изключително удобно – мобилното им приложение работи безупречно, изпраща актуални известия за полета, а самото чекиране на багаж на летището става бързо и лесно на машините за самообслужване.

Обслужването беше на много високо ниво: любезен персонал, отлична организация и пълно усещане за сигурност. Полетът беше точен, без никакви забавяния, а преживяването на борда – спокойно и приятно. Голям плюс е наличието на безплатен интернет, което е изключително удобство по време на път.

Допълнително ме изненада ефективността на летището в Солун – преминах през всички проверки за рекордните 10 минути, което рядко се случва и прави пътуването много по-приятно.

Ти си късметлия - от последните ми 7 полета с тях интернет имаше само на 1 от полетите.

Иначе обслужването е чудесно, не случайно печелят няколко поредни години награда за най-добра регионална а/к в  Европа. Въпреки всичко и при тях нивото бавно пада, преди години бяха още по-добре.

За комфорт все пак не бих казал, че предлагат нещо уникално - седалките им са в максимална конфигурация и е доста наблъскано, особено в задната част на салона.

Точността - чакай да дойде лятото като започнат със закъсненията, а и на Атина губят багаж.

преди 5 часа, Argentique каза:

И са сигурно последните в ЕС, които на международните дават сандвич + десерт/бисквитки + напитки + бира или вино, ако си поискаш. :wink: На вътрешните няма бира. 
Пък и малко точки да си събрал, можеш да си намаляваш цената на бъдещите билети с някакви суми. Аз много ги харесвам също.

Преди няколко месеца купувах билети за приятелка+дъщеря да ходят на концерт в Атина. Чавето (около 20) за първи път летя и се страхувало много, плакало през целия полет - стюардесите обаче били страхотни, взели присърце нещата, успокоявали, носели какво ли не и я следели постоянно как е. На връщане нямало вече рев. 😊

Понякога изпадат поносими цени за Западна Европа през Атина, ако не бързаш и имаш точки.

Последните чак не са, нашите родни авиолинии даже го дават сандвича затоплен.

Мили+пари е много неизгодно при тях, по-добре си дръж милите и без това не изтичат. Март-Април и Октомври-ноември обикновенно пускат до 30% отстъпка за полетите с мили.

От София излизат добри цени често до Париж, Лисабон, Лондон, Кайро, Ереван, Тбилиси, Тирана, Солун, Ираклион, Санторини, Родос До другите острови обичайно е по-изгодно да с екупуват отделни билети. 

Въпреки, че с последните промени на лоялната програма не съм сигурен дали ще се натискам толкова да ги ползвам и дали да подновявам *G, или да гласувам с портфейла си особено за вътрешните полети, където често Скайекспрес предлагат по-добри цени.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 часа, adreno каза:

или да гласувам с портфейла си особено за вътрешните полети, където често Скайекспрес предлагат по-добри цени.

Миналия месец точно така направих заради цената. 😊 Със Скай досега бях летяла само до Тирана през Атина и засега нямам оплаквания, освен че нямат приложение за по-лесно чекиране. Ако за някого е важно – базовият билет включва 1 малък и 1 голям ръчен багаж, а при Aegean - само голям. И вътрешен щях да летя със Скай, но го отмениха два дни след покупка (за след 20 дни). И летях с Olympic.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 13.04.2026 г. в 22:25, Argentique каза:

Да, напълно съм съгласен – и аз останах приятно изненадан от обслужването и това, което предлагат като продукт. Тези малки неща (храна, отношение, внимание) наистина правят разликата.

Събрал съм вече доста точки, но още не съм ги използвал 🙂

Получават се и добри връзки през Атина, което също е голям плюс.

На 14.04.2026 г. в 4:24, adreno каза:

Ти си късметлия - от последните ми 7 полета с тях интернет имаше само на 1 от полетите.

Иначе обслужването е чудесно, не случайно печелят няколко поредни години награда за най-добра регионална а/к в  Европа. Въпреки всичко и при тях нивото бавно пада, преди години бяха още по-добре.

За комфорт все пак не бих казал, че предлагат нещо уникално - седалките им са в максимална конфигурация и е доста наблъскано, особено в задната част на салона.

Точността - чакай да дойде лятото като започнат със закъсненията, а и на Атина губят багаж.

Явно съм уцелил добър момент 🙂 При мен всичко мина без забележки, включително и интернетът, но явно не е на 100% гарантиран на всеки полет.

Иначе съм правил и връзки през Атина през лятото и не съм имал проблеми – явно пак съм късметлия 😄

За комфорта – да, стандартна конфигурация е, няма нещо уникално, но за мен обслужването и организацията компенсират.

Като цяло засега впечатленията ми са много добри, но ще видим как ще се държат занапред.

• Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!

Предстои ми полет с Aegean Airlines от София до Тбилиси през Атина. Понеже не съм летял с тях бих искал да попитам някой, който има повече опит с тях:

1. Имам само 1 ч. и 30 мин. прекачване на отиване в Атина посока Тбилиси. Достатъчно ли ще е, предвид, че ще има и паспортен контрол? Не съм се прекачване през Атина, но предполагам е сходна ситуация като във Виена/Франкфурт/Мюнхен? 

2. Колко стриктни са Aegean с ръчния багаж? Тарифата ни е само с 1 ръчен багаж (куфарче/раница). Дали ще мога да кача освен куфарчето и някаква малка чанта за лаптоп или малка раничка (под седалката)? Или да си купувам навреме чекиран багаж. Например при Луфтханза никой не прави проблеми при такъв случай. 

Благодаря предварително за съдействието 🙂

Публикувано:

1:30ч. са достатъчни.

Стриктни са - или поне при мен беше така. Още на софийското гледаха какъв ти е билета.

Виж точно какво ти включва тарифата.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 36 минути , DimitarYanakiev каза:

Здравейте!

Предстои ми полет с Aegean Airlines от София до Тбилиси през Атина. Понеже не съм летял с тях бих искал да попитам някой, който има повече опит с тях:

1. Имам само 1 ч. и 30 мин. прекачване на отиване в Атина посока Тбилиси. Достатъчно ли ще е, предвид, че ще има и паспортен контрол? Не съм се прекачване през Атина, но предполагам е сходна ситуация като във Виена/Франкфурт/Мюнхен? 

2. Колко стриктни са Aegean с ръчния багаж? Тарифата ни е само с 1 ръчен багаж (куфарче/раница). Дали ще мога да кача освен куфарчето и някаква малка чанта за лаптоп или малка раничка (под седалката)? Или да си купувам навреме чекиран багаж. Например при Луфтханза никой не прави проблеми при такъв случай. 

Пътувал съм доста пъти с Aegean и впечатленията ми са много добри – според мен са една от най-приятните авиокомпании в региона.

Ако двата полета са на една резервация, 1 час и 30 минути в Атина би трябвало да са напълно достатъчни. Ще минеш през паспортен контрол за полета до Тбилиси, но летището е сравнително компактно и лесно за ориентиране. По моя опит за прекачване не са необходими повече от 40–50 минути, стига първият полет да пристигне навреме. Просто след кацането се насочи направо към следващия гейт.

Задължително си свали приложението на Aegean – в него има всичко необходимо: часове, гейт, промени по полета, бордна карта и актуална информация. Аз останах много доволен и от известията им.

Относно ръчния багаж – според тарифата ти формално е разрешен само един брой, затова не бих разчитал със сигурност да минеш с куфарче плюс отделна раница или чанта за лаптоп. Понякога може и да не направят проблем, но Aegean могат да бъдат доста стриктни. Най-добре малката чанта да може да се прибере в куфарчето или предварително да добавиш чекиран багаж.

Иначе организацията им е много добра. На островните летища например гишетата за предаване на чекиран багаж обикновено отварят около час преди полета и всичко става бързо и подредено. Като цяло са стриктни, но същевременно много любезни и коректни. 🙂

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, DimitarYanakiev каза:

Колко стриктни са Aegean с ръчния багаж? Тарифата ни е само с 1 ръчен багаж (куфарче/раница). Дали ще мога да кача освен куфарчето и някаква малка чанта за лаптоп или малка раничка (под седалката)? 

А в задачата се пита, защо изобщо Ви хрумва да заобикаляте правилата и да надхитрите системата? Щом в тарифния план влиза едно парче багаж,  не е ли ясно, че не трябва да взимате второ парче багаж, независимо дали са “стриктни” или не?

Българинът все да чийтне, това винаги ме е изумявало.

А иначе час и половина са достатъчни за трансфер, но само при условие, че първият самолет излети навреме.  Закъснее ли първият полет, винаги има риск. 
Мюнхен и Франкфурт са доста по-големи летища. 

• Харесвам 3
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 30.07.2026 г. в 14:57, DimitarYanakiev каза:

Здравейте!

Бих искал да дам съвет на други пътуващи с Aegean и прекачване в Атина. Моето мнение е, че прекачване в Атина при билети на 1 резервация е доста относително като услуга. Ако пътувате от държава в Шенген и към държава извън Шенген (както беше нашия случай София-Атина-Тбилиси), заложете/купете си прекачване с минимум 2-3ч. За разлика от другите големи летища като Франкфурт, Мюнхен и Виена, в Атина реално няма обособена зона за connecting flights. Налага се да се мине покрай лентите за багаж и вдясно от изхода на самото летище да се качите отново в залата за заминаващи. Следва паспортен контрол и проверка на багаж. Единствено се спестява чекиране отново на багаж (ако имате). Процедурата отнема доста време. При 1ч. и 30 мин. едвам хванахме полета за Тбилиси. Аз лично бих си спестил повече такова прекачване през Атина, тъй като процесът е дълъг и натоварващ. Това естествено не важи, ако правите прекачване между дестинации в Шенген. 

Иначе Aegean правят добро впечатление като услуга на борда. Една от малкото авиолинии, която дава безплатна храна и напитки на полети по 1-2 ч. Имаше wifi и по двете отсечки. Не бих казал, че са стриктни откъм количество и размер на багажа. Обслужването е любезно, самолетите са чисти и цялостно предлагат доста добро качество на борда. 

• Харесвам 5
  • Шок 1
Публикувано:

При дневен полет лятото Шенген-извън Шенген аз не бих била спокойна при час и половина трансфер. Летището е доста натоварено тогава в сравнение със зимата, пък и често има закъснения поради претоварен трафик в Европа или друго.

Последният ни летен полет с Аегеан от София закъсня с час, но не беше фатално за нас. 

Зимата или с късен вечерен лятото е по-спокойно. 

*При шенгенските е лесно, защото се влиза направо в зоната на гейтовете В. Тази година доста се чудих дали да взема прекачване от 50 минути и ако беше вторият полет по-евтин, щях да рискувам. 😄 Не взех, първият полет закъсня с 20 минути, но понеже не разчитах на това прекачване 😄, съвсем беше възможно да се хване връзката, бордингът още не беше започнал, а ни въведоха точно на гейта на втория полет. Кажи сега... 😄

• Харесвам 5
Публикувано:

Здравейте! Предстои ми пътуване със семейството за командировка в Гърция за първи път с Aegan Air (SOF - ATH - SKG). 

За наша изненада започнахме да получаваме email-и от тях за промяна в часовете на полетите. Първата такава не беше сериозна, но втората е с 4 часа по-късно близо, което е доста неудобно по няколко причини.

Виждам, че имат опция за refund. Някой ползвал ли е и знае ли дали бързо възстановяват средставата по картата?

Писах им, но няма отговор все още, та затова реших да се допитам и тук. Намерих по-добри полети с друга авиолиния, които стигат по-рано, което е идеално в нашия случай. Само че преди да канселирам тези с Aegan Air бих искал да потвърдя дали ще има достатъчно време да си получим парите и да book-нем други. Малка подробност е и че моя полет е платен със служебна карта, докато на жената и детето с личната. Но пак се надявам да действат бързо и да има време. Също така и двата са взети през моя акаунт (имаха някакъв проблем със сайта и създаването на нови регистрации).

Благодаря предварително! 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 1.09.2026 г. в 15:12, TheSeychelles1987 каза:

Здравейте! Предстои ми пътуване със семейството за командировка в Гърция за първи път с Aegan Air (SOF - ATH - SKG). 

За наша изненада започнахме да получаваме email-и от тях за промяна в часовете на полетите. Първата такава не беше сериозна, но втората е с 4 часа по-късно близо, което е доста неудобно по няколко причини.

Виждам, че имат опция за refund. Някой ползвал ли е и знае ли дали бързо възстановяват средставата по картата?

Писах им, но няма отговор все още, та затова реших да се допитам и тук. Намерих по-добри полети с друга авиолиния, които стигат по-рано, което е идеално в нашия случай. Само че преди да канселирам тези с Aegan Air бих искал да потвърдя дали ще има достатъчно време да си получим парите и да book-нем други. Малка подробност е и че моя полет е платен със служебна карта, докато на жената и детето с личната. Но пак се надявам да действат бързо и да има време. Също така и двата са взети през моя акаунт (имаха някакъв проблем със сайта и създаването на нови регистрации).

Благодаря предварително! 

Аз имах подобен случай с Aegean. Бях с директен полет Солун – Санторини, но впоследствие ми го промениха на вариант с прекачване, което не ме устройваше. Поисках refund и при мен парите се върнаха сравнително бързо – до около 5 дни вече бяха обратно по картата. 🙂

Щом при твоята резервация промяната е направена от самата Aegean и системата вече ти дава конкретна опция за refund, аз бих използвал точно нея, а не стандартно cancellation.

На сайта им е посочено, че при промяна на разписанието по инициатива на Aegean/Olympic Air може да се поиска промяна на полета, когато разликата е над 30 минути. При теб говорим за близо 4 часа, така че това вече определено не е някаква дребна корекция.

В условията им е посочено и че когато се прилага възстановяване на сумата, то следва да бъде направено в рамките на 7 дни. Самите те уточняват също, че паричното възстановяване може да бъде по картата или по банков път. При мен, както казах, стана за около 5 дни. 🙂

Това, че единият билет е платен със служебна карта, а другите с лична, не мисля, че само по себе си е проблем. По-важното е всяка конкретна резервация да бъде обработена коректно по съответния начин на плащане.

Единствено ако новите билети, които си намерил, са на добра цена и има риск да поскъпнат, аз лично не бих чакал непременно първо да видя refund-а по картата и чак тогава да резервирам, защото дори Aegean да го обработят бързо, понякога има и банково време за осчетоводяване.

Но това вече е чисто мое виждане – аз лично бих постъпил така. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

не е добре да чакаш да дойдат парите, преди да купиш, именно защото цените се променят и може да не намериш същите после

затова са кредитни карти, имаш буфер от време, в който да харчиш и без да имаш постъпила наличност

за времето е трудно да се каже, защото всъщност са две времена - едното авиокомпанията да прати, и другото банката да обработи, така че не разчитай от днес за утре

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Благодаря за информацията и съветите! В крайна сметка така нпаравих- анулирах полетите с Aegan и намерих с друга авиокомпания. За около седмица удобриха reund request-a надявам се скоро да ги преведат и да няма проблеми. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.