Alexander Публикувано: 4 януари, 2019 Публикувано: 4 януари, 2019 (редактирано) От доста години ми е в главата този град и все не стигам до него. Тези дни се разрових във форума и отново се позапалих, лошото е, че сме много лошо вързани с възможните дни за посещение. Варианта е началото на април, доколкото разбрах температурите не са много по-различни от май, но не разбрах дали деня е много къс по това време. Обмислям кацане в Единбург късно вечерта в неделя, и две нощувки там. След това още две нощувки някъде другаде. Понеже туровете на Sky отварят на 19.04.19, той отпада, а и е много далеч. Вариант е да спим две нощи в или около Гленко, макар да има много малко места за тази цел. Връщането ни е в 9:45 в четвъртък, смятам да тръгнем много рано за летището от Гленко или където ще спим. Можем да идем и до началото на Sky единия ден, има ли смисъл или пейзажа ще е идентичен? Ще взема кола под наем, но се чудя дали да е от кацането или от деня в който ще напуснем Единбург. Май ще ми излезе същото като цена и само ще се чудя къде да я паркирам първите ден и половина. За сега най-добре ми се струва да я взема от летището във вторник сутринта и да я върна в четвъртък. Чудя се къде да идем извън Единбург, след като Sky отпада. Зоната около Гленко ми се струва много подходяща, искам да видя природа, хълмове, море, реки. Има ли друга подходяща зона на разстояние от около 2 часа с кола от Единбург? Намерих този линк https://www.timeanddate.com/sun/uk/edinburgh?month=4 според него деня е цели 13 часа в началото на април. Слънцето изгрявало в 6:30 и залязва преди 20:00, което чак не ми се вярва. Редактирано 4 януари, 2019 от Alexander
Фил Публикувано: 4 януари, 2019 Публикувано: 4 януари, 2019 преди 7 минути , Alexander каза: ...но не разбрах дали деня е много къс по това време. ЦЪК 2 1
Alexander Публикувано: 4 януари, 2019 Автор Публикувано: 4 януари, 2019 В момента, Фичо каза: ЦЪК тъкмо го намерих и го пуснах в първото мнение, едновременно с теб е било.
neuromancer Публикувано: 4 януари, 2019 Публикувано: 4 януари, 2019 малко се съмнявам за температурите, а и април ще вали повече виж по маршрута да има закрити атракции - замъци, дистилерии за в случай на лошо време. Пътя към Гленко през Rannoch moor е красив, то аз съм ходил от Глазгоу, не знам от Единбург къде се минава 1
neuromancer Публикувано: 4 януари, 2019 Публикувано: 4 януари, 2019 The Trossachs Nat. Park е красив, и му казват Шотландия в миниатюра, но пак не знам как ще е през април без листа
Alexander Публикувано: 5 януари, 2019 Автор Публикувано: 5 януари, 2019 Взех билети и нощувки в Единбург, сега ми остава да избера къде да нощуваме в Хайлендс, като съм се спрял на два вариант, но се чудя кой е по-удачен като гледки и пейзажи. Целта е да се види колкото може от Хайлендс и сутринта рано да се доближим към Скай. Като време и път са идентични, може би с леко предимство е първия вариант. 1. Kinlochleven. 2. До Aviemore. Кой ви се струва по-добър избор?
Гост Публикувано: 5 януари, 2019 Публикувано: 5 януари, 2019 (редактирано) Преди 1 час, Alexander каза: Взех билети и нощувки в Единбург, сега ми остава да избера къде да нощуваме в Хайлендс, като съм се спрял на два вариант, но се чудя кой е по-удачен като гледки и пейзажи. Целта е да се види колкото може от Хайлендс и сутринта рано да се доближим към Скай. Като време и път са идентични, може би с леко предимство е първия вариант. 1. Kinlochleven. 2. До Aviemore. Кой ви се струва по-добър избор? И двата! Минете през Kinlochleven, нощувайте в Aviemore. На връщане ще направите пълен кръг. Редактирано 5 януари, 2019 от Гост
Alexander Публикувано: 5 януари, 2019 Автор Публикувано: 5 януари, 2019 Това са 3-те вариантите с нощувка в Kinlochleven или Coylumbridge. Почти еднакво идва като път и време, но все пак трябва да избера единия. Ако спим в Kinlochleven ще имаме малко по-малко път до Скай на другия ден, който и без това ще е по-натоварен. @Rainy от тези трите кой е най-добре според теб? В Иннвърнес и да минем няма да спираме, защото няма да има време. Май между 1 и 3 вариант трябва да се спра.
Гост Публикувано: 5 януари, 2019 Публикувано: 5 януари, 2019 @Alexander Извинявай, аз не съм разбрала, че ще минавате през Skye. Ако ми напишеш щелия си план, ще ми е по-лесно да дам мнение.
Alexander Публикувано: 5 януари, 2019 Автор Публикувано: 5 януари, 2019 Плана е по маршрутите по-горе. Тръгване сутринта рано от Coylumbridge или Kinlochleven, влизане до някъде в Скай и връщане вечерта в Единбург. При условие, че до 8 вечерта е светло смятам, че няма да имаме проблеми.
Alexander Публикувано: 6 януари, 2019 Автор Публикувано: 6 януари, 2019 В крайна сметка резервирах къщичка до Inverinate съвсем близко до Скай, хем няма да карам толкова много на следващия ден. 1
Alexander Публикувано: 6 януари, 2019 Автор Публикувано: 6 януари, 2019 От прочетеното останах с убеждение, че повечето най-интересни неща са около А82 по пътя за Скай. Според мен ще ни е предостатъчно само този път за деня, но ако имате други предложения пишете ги.
Гост Публикувано: 6 януари, 2019 Публикувано: 6 януари, 2019 преди 19 минути , Alexander каза: От прочетеното останах с убеждение, че повечето най-интересни неща са около А82 по пътя за Скай. Според мен ще ни е предостатъчно само този път за деня, но ако имате други предложения пишете ги. @Alexander Съжалявам, че не мога да съм по-полезна, но нямам представа от конкретните шосета... Там всичко е хубаво - и различно. Хващате един маршрут и се кефите.
Alexander Публикувано: 6 януари, 2019 Автор Публикувано: 6 януари, 2019 Супер, значи няма много какво да му се мисли.😀 И без това напоследък не правя почти никакви или минимални планове за всяко ново място.
Alexander Публикувано: 7 април, 2019 Автор Публикувано: 7 април, 2019 Приключи и това пътешествие. Единбург си е класика и за там няма да пиша, само ще пусна някоя снимка. Минахме през долината Гленкоу и стигнахме до остров Скай, хапнахме фиш в Портре и се качихме на Стор. Всички гледки навсякъде бяха невероятни, дори мен лично повече ми хареса долината Гленкоу. Уцелихме 6-ца от тото с къщата където спахме-An Comaraich . На тази цена имаше само бунгала и още не мога да проумея как намерихме толкова хубава къща на брега на езеро за същите пари като бунгало. Добре, че в първия ден тръгнах много рано и успяхме да видим много неща, втория ден не спря да вали и да духа много силно, сменихме плана и тръгнахме към Инвърнес, там беше същото положение, но за 2 часа разходка в града аз не видях нито един човек с чадър! 12 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега