Прескочи до съдържание

Малките неща, които правят голямо впечатление

Препоръчани мнения

Ето това определено е малоумно!

Не знам какъв е смисълът да не можеш да си купиш предварително билет... 

Кой ти е казал, че не може? Може. Обаче не ти върши работа - важи за няколко минути само.  :lol:  Аз съм го правил това и бях като ... чужденец в нашето метро.  :lol:

Редактирано от Zaro
Връзка към коментар

Един малък жест на един стар португалски чичко няма да забравя:-)

2010г,град Коимбра разглеждахме Университета,който едновременно е висше учебно заведение и музей(забележителност под егидата на Юнеско).И мотайки се из зали,аули,деканите и ректорати изпуснахме часа за библиотеката.Започнах да се тръшкам:-) и да се мотам с детето безцелно в градината на библиотеката.Тогава вратата се отвори и един мустакат чичко ни покани да влезем.А влизането никак не е просто-има си час,чака се за група.И ние трима(балканци) влизаме след края на работното време и без група...САМИ!!Само оставаше и да ни разреши да снимаме,но не:-))Ще запомня този жест ,защото видях нещо уникално.

https://www.google.bg/search?q=university+coimbra+library&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zbCTUuLAAcTpswacwICADQ&ved=0CCwQsAQ&biw=1366&bih=638

• Харесвам 8
Връзка към коментар

...и ти си бил в тази приказка?!?!....завиждамзавиждамзавиждам_щеида!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

правя уточнението, че това не е лично впечатление, но реших да го споделя в тази тема

http://www.youtube.com/watch?v=nw9g9OVHdJI

Още едно - поредното - доказателство за вездесъщата практичност на азиатците. И прекрасен пример, за това как понякога най-добрите идеи са най-простите.

За съжаление неприложимо в България поради ред причини: 1. Няма такива големи открити паркинги, или и да има те не са в централните части на градовете, и не се използват. Все пак по-удобно и гъзарско е да се паркира в центъра, нищо че половин час се губи време за обикаляне по преките на Витошка, и заминават литри бензин сумарно годишно; 2. Половината балони ще изчезнат първата вечер за някое детско парти във Филиповци примерно; 3. Все пак ще трябва да се избере фирма-доставчик на хелия за балоните, този някой ще се окаже роднина на някой общински съветник, избора ще се оспори от загубилите поръчката, ще има дела, протакане и докато се реши спора идеята ще замре; 4 Ако все пак цялата бюрократична машина бъде преодоляна, ще се намери някой умен "загрижен еколог", който ще побърза да надигне вой, че балоните са по-опасни от изгорелите газове, а хелият в тях причинява непознати и трудно лечими болести примерно ... и още няколко причини, характерни за родната действителност.

Все един ден запасите от петрол ще се изчерпят, дано дотогава учените да се измисли perpetuum mobile, иначе жална им майка на бъдещите поколения...

*Видеото е реклама, но мисля, че не е в разрез с основната идея на форума.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 8 месеца по-късно ...

Бях силно впечатлен от тези полицаи на сегуей в Лисабон:

post-1724-0-42219300-1407707387_thumb.jpeg

Спирането на шофьорите на пешеходна пътека още преди мисълта, че ще пресека да ми е минала през ума- в Стокхолм. Това дори леко ме стресна и по български навик, тъй като не бързах, направих жест на човека да мине и да не ме чака... Трябваше му време да осъзнае какво го карам да направи.

В Танжер пък не успях да разбера логиката на уличното движение, сякаш всички шофьори затваряха очи и минаваха на късмет, без инцидент, поне такъв не се случи пред моите очи.

Редактирано от батко Биси
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В Арекипа (Перу), повечето полицаи бяха в инвалидни колички. Простото обяснение беше, че така погледа им е на нивото на чантите на туристите и съответно са по-полезни. На гърдите си имаха свирки, така че да сигнализират на колегите си, ако се налага. 

Редактирано от vesi
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.