Прескочи до съдържание

Африка 2019 Кения и Танзания или Ботсвана, Намибия и Южна Африка (август, септември или октомври)


Traveling couple

Препоръчани мнения

Здравейте,
планираме тази година голямото пътешествие да ни е в Африка през един от месеците август, септември или октомври. Целта ни е да видим свободни животни, като най-много държим да видим жирафи, хипопотами, носорози, слонове, лъвове и тн..

 

Имаме следните проблеми: моя мъж предпочита да платим за организирано пътуване, тъй като там е трудно за организиране и все пак сме само двамата без много опит. Възможностите, които предлагат фирмите са малко и скъпи. Аз предпочитам да организирам полети и сафаритата, като искам да намеря някой, който ще ни поеме и да ни организира сафаритата и преходите между парковете. Нямаме много заделени пари, което за съжаление е проблем, оказва се, че сафаритата са доста скъпи, а ние търсим евтини, като е добре да имаме баня и тоалетна там където спим, поне през повечето време, защото иначе ще се побъркаме...


Чета от много време темите и прегледах офертите, които сте получили, но не можем да се спрем на нищо конкретно, като основния проблем е, че искаме всичко, а нямаме възможност... Иска ни се да има поне две специални вечери в ложа с гледка към езеро с много животни, но нито сме намерили такава, нито знаем дали ще можем да си я позволим ако е над 400 лв. нощувка...

Местата, които мислим, че са подходящи са: Кения и Танзания или Боцвана, Намибия и Южна Африка.

 

Моля за вашите съвети, като предлагаме на опитните пътешественици да ви черпим пица и да поговорим по темата в центъра на София 🙂, защото определено имаме нужда от малко повече информация, а не искаме да ви отегчаваме с писане на десетките въпроси, които минават през главите ни.

Ще сме благодарни за всички съвети, насоки и препоръки. (За ваксините и визите е писано много, затова нямаме нужда от насоки)

Желая успешна година, много пътешествия и изненади!

 

Редактирано от Traveling couple
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Местата, които ни интересуват от препоръчаните по останалите теми са:

Lake Manyara National Park,  Tarangire National Park,  Serengeti National Park & Serengeti Balloon Safaris,  Ngorongoro Crater,  Mikumi National Park, Ruaha National Park, но реално нямаме знанията, че да можем да изберем коя държава и кои паркове са подходящи, тези са главно в Танзания.

 

https://www.safaribookings.com/tanzania/routes

 

Настаняване: Lodge, Africa Bust Camp или Africa View Camp – задължително с лична тоалетна, баня в стаята ако е възможно е плюс, задължително добро състояние на къмпинга, не много голям и качествена храна с възможност за доплащане за алкохол.

 

Полети:

Turkish Airlines, Fast Jet, Regional Air, Fly Dubai,

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/fly-from-london-to-iran-for-only-159/
https://www.precisionairtz.com/

 

Ваксини: Вече сме ваксинирани за Хепатит, остана ни да се снабдим с ваксина за жълта треска, тиф и хапчета за малария. С комарите – със сигурност ще се купят спрейове, проблемът тук е, че много обичат мъжът ми, а обикновено нищо не действа. Скоро се върнахме от Тайланд и при положение, че бяхме купили два местни спрея, слагахме и от двата и резултата беше нулев…

 

Визите: в момента, в който знаем къде ще ходим ще организираме и това от тук. Не обичаме да оставяме това за последния момент и за на място, защото има риск, който ще ни притесни, а с багажите и с вече платените полети не е нужен.

 

Бюджет: нямаме много средства за това пътуване и предпочитаме да е около 3500 лв. на човек с полетите и всичко, но вероятно няма да влезем в този диапазон...
 

Редактирано от Traveling couple
Връзка към коментар

Здравей,

първо трябва да уточниш колко време имате. Ще мога да дам идеи след това.

Преди пет дни се върнах от Африка и всичко беше по мед и масло, като аз никога не пътувам организирано.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Имаме около 14 дни, но реално като гледаме цените, пътуването ще е за около 7-9 дни, тъй като няма смисъл да харчим всичките си спестявания... (имам 10 дни отпуск, които ако се съчетаят с празници и почивни дни могат да станат и 16..) Иска ни се да е нещо нормално като цена и да е по-скоро диво с по-малко хора отколкото лукс, защото за същите пари можем да направим 10 дни all inclusive на Малдивите, да отидем до Сейшелките острови и Мавриций, където да търсим лукс, а с това пътуване се надяваме да видим животните в реалната им среда (свободни), но поради лични причини не можем да спим в палатки (трябват ни легла и тоалетна задължително), останалите неща за по възможност (баня, стол, гледка и тн)...

Интересува ме наистина ли куфара трябва да е мек и какво още пропускаме, тъй като не сме пътували там. (ходили сме в Индия, но с група на организирана екскурзия)

Редактирано от Traveling couple
Връзка към коментар

Това време е нищожно за планът, който имате, а и парите не знам дали ще са ви достатъчни.

 Ще ти предложа нещо, което направих сега и имаше от всички неща, които искаш. Летяхме до Йоханесбург/ ние имахме други приоритети този път/. От там с SAA / има и други/ летяхме до Зимбабве - град Виктория Фолс.

Цената на полета беше 250евро / човек, изпилена през сайтовете, нормално е около 300. Видяхме водопадите Виктория

42B9A301-FD11-4C81-B98F-FFA36B6FC6D2.thumb.jpeg.da3cae225a617ac2c304212ae0aaad40.jpeg

и на другия ден имахме трансфер до Ботсвана, град Касане в Чобе НП. Следобяд бяхме на круиз по река Чобе и видяхме много животни

23C6E9B2-67EC-41C8-9D36-53DEE060EE1E.thumb.jpeg.2a9a73a9e4eee0bc7f2b756f0ed90d81.jpeg.

 

На другия ден имахме гейм драйв/сафари/ - пак много животни

E035DFA3-F103-474D-A092-58493F230069.thumb.jpeg.a534c3443833662d607b2242d73eb89d.jpeg253998F0-DB56-41C4-9E08-EC8764CEE34B.thumb.jpeg.d7cd92a649c3781c55da8a723dd1019a.jpeg21030656-B180-4124-8276-27B2F0A168F1.thumb.jpeg.7e531d92c7e53c7832b6f6e5c628f303.jpeg

 

. След това ни върнаха в Зимбабве. По - добрия вариант е да се отиде в Замбия от Ботсвана. Така се спестява още една виза и трансфери. За три дни имахме изключително наситена програма. Можете да се върнете в Южна Африка или да летите от и до друга държава/ град, например до Виндух.  

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към коментар

Реално нямаме план - не сме решили нито държавата, нито сафаритата, нито фирмата...и полетите, на 0 сме още с организацията освен написаното до тук.

Редактирано от Traveling couple
Връзка към коментар

Не знам с бюджет от 3500лв дали може да се вместите в тур с лоджове в Танзания. Скоро се върнах оттам  и за 4 н/5 дни сафари в Серенгети и кратера, платихме 2500лв на възможно най-евтината фирма, всичко бюджетно, спане на палатки и тн. 

Но тази сума ще е достатъчна за сафари в Уганда с нормални настанявания. Та помислете и за този вариант. Красива природа, има и животни.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Нещо ми се вижда луксозно изискването за лична тоалетна. Просто техните представи за база се различават от нашите представи. 

Идете в Касане в национален парк Чобе в Ботсуана. Там си е град като град. Пълно е с хотели, които ще отговорят и базово, и луксозно на вашите изисквания. В същото време сте в центъра на купона с животните - крокодил в градината на хотела, хипопотами под прозореца, вечери с лъвски рев, слонове на метри от вас. За тревопасните сърнички да не говорим. Хем ще видите и перлата на Африка - водопада Виктория по възможно най - бюджетен начин. 

Най - хубавото на страната е, че няма визи за българи. 

Само дето не знам как се стига до там, ама затова си има спецове. Ще подскажат. 

Мисля, че ще ви стигнат парите за една седмица на хотел. 

  • Харесвам 3
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Traveling couple каза:

Интересува ме наистина ли куфара трябва да е мек и какво още пропускаме, тъй като не сме пътували там. (ходили сме в Индия, но с група на организирана екскурзия)

Мекият куфар е условие само за малките самолетчета - каквито вие едва ли бихте използвали поради бюджета си. 

 

За другите въпроси - трябва да помисля за по-добър отговор, но не ви разбрах бюджета. И какво имате предвид под организирано пътуване - от началото до края? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Rainy каза:

За другите въпроси - трябва да помисля за по-добър отговор, но не ви разбрах бюджета. И какво имате предвид под организирано пътуване - от началото до края? 

3500лв. на човек, в края на втория пост.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,  да целта ни е да е максимално нисък бюджета, това не означава, че ако предложението или обиколките са смислени, не може да се вдигне, но целта ни е да не харчим безумно много. Прави сте, че е малко, само, че при нашите възможности, това е положението и затова търся информация - на къде да се насочим, за да се получи добре и да видим максимума за първо ходене на сафари.

Относно тоалетната и леглата: имаме проблем с кръста и двамата и няма как да спим на палатка повече от два дни, просто защото няма да можем да се насладим нито на сафаритата след това нито да ходим нормално, освен това и двамата обичаме да ни е чисто и не сме свикнали на дива природа и паяци, диви животни в палатката с възможност да те стъпче бивол докато спиш и предпочитам да пропуснем тази възможност 🙂  За тоалетната изискването е на мъжа ми, който определено има проблем с обществените тоалетни, което не позволява да се чувстваш комфортно след втория ден, а не вярвам да свикне...

 

Влагаме събраните средства през годината за това пътуване и голяма част от малката отпуска, която имаме и не ни се иска да се окаже, че не сме дали малко повече пари, но да си осигурим здрав сън и свободата на това все пак да е романтично и за една седмица поне веднъж да се обичаме... мисля, че е нормално.... и да, не исках да съм толкова откровена, но явно е нужно 🙂

Това, което харесах на първо гледане вчера е следното:

https://www.safaribookings.com/tours/t19747  - 6-Day Medium Budget Safari - Tarangire NP, Serengeti NP, Central Serengeti & Ngorongoro - $1,905                                  

 https://www.safaribookings.com/tours/t13356 - 9-Day All-in Kenya Wildlife Safari - Masai Mara NR, Lake Nakuru NP, Lake Naivasha, Amboseli NP, Tsavo West NP & Tsavo East NP     - $2,139

 

https://www.safaribookings.com/tours/t10083 - 6-Day Lake Manyara, Tarangire, Serengeti & Ngorongoro  -  Tarangire NP, Lake Manyara NP, Serengeti NP & Ngorongoro - $1,590

 

 8-Day Best of Uganda Tour - Ziwa Rhino Sanctuary, Murchison Falls NP, Kibale NP, Kibale NP & Queen Elizabeth NP  - $2,100                     

 

  - 8-Day Nairobi | Samburu |Aberdares | Nakuru & Masai Mara - Samburu NR, Aberdare NP, Lake Nakuru NP, Lake Naivasha & Masai Mara NR - $2,250

 

  - 7-Day Tanzania Lodge and Tented Safari -  Tarangire NP, Lake Manyara NP, Serengeti NP & Ngorongoro - $2,275

 

  - 7-Day Safari to Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire - Lake Manyara NP, Serengeti NP, Ngorongoro & Tarangire NP   - $2,180

 

 Настаняване: Lodge, Africa Bust Camp или Africa View Camp – задължително с лична тоалетна, баня в стаята ако е възможно е плюс, задължително добро състояние на къмпинга, не много голям и качествена храна с възможност за доплащане за алкохол.

 

http://www.naturelodges.biz/the-bush-lodge/rooms-and-prices/

 

http://www.marafikisafaris.com/

 

https://www.umlani.com/

 

http://www.elephantplains.co.za/

 

http://sangaiwe.com/

 

http://escarpmentluxurylodge.com/

 

http://twctanzania.com/safaris/

 

http://thearkkenya.com/gallery/

 

http://heritagesafarilodge.com/

 

http://www.ilkeliani.com/

 

https://www.ashnilhotels.com/samburu/

 

http://pakubasafarilodge.com/

 

http://gotouruganda.com/safari-tours/

 

https://kibosafaricamp.com/

 

https://safari-hotels.com/ngulia-safari-lodge/

 

http://marasa.net/the-ark/

 

Идеята на това всичко да ни е организирано е да не се окаже, че имаме два дни между сафарита и да нямаме превоз от едното до другото и да трябва да се оправяме сами, а така да ги съберем или да е едно, което включва повече неща.
Реално очаквахме да имаме 12 дни в паркове, а се оказва, че това е почти невъзможно, заради бюджета и изискванията ни и ще сме около 7... разбирам, че не е лесно и ще се търси оптималното решение вероятно за малко повече пари, благодаря на всички, които се опитват да разберат и помогнат със съвети.

 

Уганда я следим като опция, на база нашите знания животните там са по-малко и не сме сигурни, че не е компромис, а не знаем дали и кога ще имаме възможност да отидем отново и все пак искаме, като ще ходим и даваме пари да видим поне част от най-доброто, затова и питам по-опитните за съвет, за да намерим места на нормални цени с повече диви животни в този период и какви са ни оптималните варианти за държава, време и настаняване (паркове или около тях).

Редактирано от Traveling couple
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Всичко разбирам, особено това около бюджета,но да върнем темата в началото, защото това пътуване все пак трябва да се случи. 

С изключение на Ботсуана, всички други африкански страни изискават визи за българи. Танзанийското  посолство, което е акредитирано за България е в Берлин. Това си е разход и то сериозен, който трябва да включите. Черно на бяло пише, че документи се изпращат с DHL - единствена опция, освен да идете до там да седите количество време и да си вземете визите. 

Не знам и как ще се справите без нощувка някъде по път за Танзания. Дори да е Истанбул, все са пари. 

Никой няма да допусне биволът да мине през палатката ви ! Това са сцени от филми за приключенци, а вие не сте такива. Туристите са гледани като писани яйца в Африка, относно безопасност около животните.

 

Редактирано от patilana
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 19 минути , patilana каза:

Танзанийското  посолство, което е акредитирано за България е в Берлин.

Танзанийска виза се вади при пристигане и струва(ше) $50, обаче сафари в Танзания, със спане, което да не е на палатка, че и със собствена тоалетна и с бюджет 3500 лв или по-малко, просто не виждам как ще стане. Ние избрахме едно от най-бюджетните сафарита за 5 дни (реално бяха не повече от 3 дни сафари, другото си е път и цената беше $900 на човек или $1800 за двама. В лоджите цените са доста по-скъпи. Африка е скъпа дестинация! На нас Танзания ни излезе по-скъпо от Япония.

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

За визата четох от техния сайт, щом сте го проиграли, обаче, цифрата пада на 100 лева на глава от населението.

Да, Африка е по - скъпа от всичко останало по света. Това, че държавите са бедни, не означава, че цените за бели са ниски.

Имам братовчедка, омъжена за бивш танзаниец, нея не я пускат сама на пазар за каквото и да е там. И все ми отказват да ме заведат. Добре, че бяха @ruwenzogy и @malkia да ме вземат с тях , че Африка щях да я гледам...

Редактирано от patilana
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Наистина Танзания е ужасно скъпа страна, като чета от вас за сафарита в Южна Африка, Ботсвана, Зим и Зам, то ми се струва много по-разумно. Ето сега и Уганда. Всичко е супер скъпо за бели, невероятно демотивиращо.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

@Traveling couple Зарових се специално в офертите за Танзания, които аз имах за 2017г., че имах едни идеи тогава... И цените са силно обезкуражавящи. Наистина, говорим за добри оператори - от по-ниския клас. Ще ти оставя едно 7-дневно сафари, но направо не го гледай 🙂Оставям го само за твое стравнение. Условията ценовите в Южна Африка и Ботсвана бяха по-добри (ако не се гледа Окаванго със самолет, разбира се). 

 

B2B_20212_V1.pdf

 

Аз съм правила Южна Африка, Замбия (Виктория) и Ботсвана и използвах агенция за Ботвана заради трансферите.  И да, може да направите сафари на вашата цена, но трябва да е или много кратко, или да не е на скъпо място (скъпи лоджи). Среден вариант няма.

Връзка към коментар

@Traveling couple, видях личното съобщение и отговорих. Ще видя дали мога да ви помогна. Ако имам нужда да разделям разходи за сафари тази година или пък реша да водя малка група (5-6 човека), ще ви имам предвид.  За времетраенето, нещата са много относителни и наистина трябват сериозни познания за различните държави, екосистеми, паркове, даже за различните части на парковете за да се получи нещо много добро за кратко време. Понякога за 5 дни в определен парк или резерват могат да се видят много повече животни и по-интересни ситуации, отколкото за 15  в друг, както и също си струва да се бие целия път до Африка за 5-6 много силно концентрирани дни на правилното място по правилното време. Останалите 3-4 дни от отпуската могат да се изкарат в някой град или по-лежерен парк, където парите не текат толкова бързо и пак има какво да се види. 

Не винаги е нужно да се преспива в градове, зависи как е нагласена логистиката. В края на това лято направих 5 вечери в резервата Масай Мара (Кения) и 5 вечери в парка Южна Луангва в Замбия (където логистиката е наистина трудна и е отдалечен от всичко), без да имам нито едно преспиване на друго място и то с излитане от Варна и връщане пак там - 3 нощувки в самолети и всичко останало вътре в парковете.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 8
  • Браво 3
Връзка към коментар

Здравейте,

благодаря на всички за коментарите, съжалявам, но за нас 7000-8000 лв. са много пари...както съм написала бюджета е 3500 лв. на човек, за всичко полети, визи, бакшиши, сафарита и тн... и да насочили сме се към Държави, в които е по-добре да си черен 🙂 и богат 🙂 

 

Живот и здраве се надявам да успеем да организираме пътуването, до сега сме се справяли и сами, просто в Африка има прекалено много неизвестни и възможности и търся съвети относно полети, време, място и какво да не изпускаме, а не информация как няма да се получи... разбирам доводите ви, но винаги има начин, реално може да спим и пред или около резервата на по-добра цена и тн...

 

Полети намираме и по 250 евро в посока, и то не за всички държави и не от най познатите ни фирми и реално не разбирам как намирате по-евтини, това би било полезно, като информация. Не разбирам как пишете, че сте намерили полети за 200 евро при положение, че нормалните са 380 в посока на човек или около 800 евро на човек за двете посоки или 1300 - 1600 евро за двамата...

Ние сме 34 годишна двойка, която е пътувала доста, но в Африка сме били само в Египет. Мъжа ми е шофьор и ще се справя добре със шофирането, но не сме карали на обърнато движение, нямаме много опит с подобни далечни пътувания, камо ли сами... 

Ще съм благодарна да отделите от времето си и разкажете поне към кои държави и паркове да се насочим, какво да очакваме да видим и къде да търсим конкретни предложения.

 

За Африка основната цел е да видим възможно най-много животни, като най-любими са ни жирафи, слонове, лъвове, хипопотами и после остават останалите, като ще се радваме на всяка твар, защото сме любители на животните и природата. Обичаме хубавите гледки (да не е съвсем голо, но в Африка май-гледките ще са различни и ще имат друг чар) и хубави залези.

 

Проблемът е, че в повечето оферти не са конкретизирали има ли тоалетна в постройката, а това е много важно за нас, държим да имаме нормално легло/легла, гледка, сигурност, тоалетна и нормална храна и вода (аз пия много вода, около 4 литра на ден, възможно е да стигна до 6, моя мъж около 3-4).

 

Като гледах вашите коментари и понеже не сме сигурни, че ще се върнем в Африка искаме да видим възможно най-доброто и най-много животни, езера, водопади и тн..., а Ю. Африка за сега звучи като компромис... Танзания е скъпа, но вероятно не случайно и като хора, които не сме виждали и не знаем какво правим.

Благодаря за желанието да помогнете и за разбирането.

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 15 часа, chandni каза:

Ние избрахме едно от най-бюджетните сафарита за 5 дни (реално бяха не повече от 3 дни сафари, другото си е път и цената беше $900 на човек или $1800 за двама.

Здравей, моля те кажи малко повече за това от къде избрахте сафарито и защо пътя е 2 дни? Този сайт, който е препоръчан в друга тема от който съм пратила сафарита предлагат да ни вземат от летището и тн.. 

Връзка към коментар

Пак ще предложа да направите сафари в Уганда. В парка Murchison falls видяхме много жирафи, слонове, антилопи. На тур с лодка по р. Нил имаше много птици, хипопотами и т.н. + водопада. Спахме в лоджове с отделна спалня и баня. Цената в Уганда е по -ниска в сравнение с Танзания и за 5 дена може да се вместите в бюджета. Може да добавите и сафари в парк Куин Елизабет. Ние платихме 1100Е за 8 дена с включена закуска, но без обяд и вечеря. Според мен с програма за 5 дена ще сте ок за същите пари с всичко включено. До Ентебе летят Турците и Катарците, които тези дни имат промоция. 

  • Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 20 часа, patilana каза:

Никой няма да допусне биволът да мине през палатката ви !

Въпреки че като цяло съм съгласен, искам да кажа, че се случват инциденти. На моето пътуване в Африка си спомням поне два. Скорпион влезе в палатката и ухапа за крака един американец, но се размина само с болка, а на нощувката в Окаванго, хипопотам мина през палатката на канадец и дъщеря му, без да пострадат. Но съм далеч от мисълта да разубеждавам за Африка. 

  • Харесвам 4
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Tedy каза:

Спахме в лоджове с отделна спалня и баня. Цената в Уганда е по -ниска в сравнение с Танзания и за 5 дена може да се вместите в бюджета. Може да добавите и сафари в парк Куин Елизабет. Ние платихме 1100Е за 8 дена с включена закуска, но без обяд и вечеря.

Много благодаря за мнението, а бихте ли ми казали сайт или фирма от която поръчахте сафаритата и как се придвижвахте от едното до другото?

Преди 1 час, Боян Димитров каза:

искам да кажа, че се случват инциденти

Много благодаря за коментара, защото все пак това са животни, домашните кучета хапят познати (роднини) без причина, камо ли слон, бивол и тн..., да не говорим за паяци, комари, змии и тн...
Понеже това е от малкото дестинации на които може да видим СВОБОДНИ диви животни и затова искаме Африка, ако можем да видим това разнообразие другаде, бихме сменили плана, но не съм сигурна, че е възможно...

Надявам се да оцелеем, ще пиша във всички случаи какво сме решили, направили и как е минало, а като имам време ще споделя и повече.

Хубава вечер

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, FlyTraveler каза:

@Traveling couple, видях личното съобщение и отговорих. Ще видя дали мога да ви помогна. 
 

Аз бих искала да използвам темата и да попитам по-вещите в сафаритата:  като цяло кои дестинации са удобни за изгодно сафари с нормално място за спане ( да се разбира - да не е палатка). Аз бих искала да отида отново на сафари, но нямам никакво желание да спя в палатка, било то и супер лукс, а искам да съм в хотел/лодж с легло, стени, баня и тоалетна. Да ме вземат от там, гейм драйв и да ме върнат. Повече от 2 нощувки също ми е много, последният път след 12 часа из националния парк нямах сили да стана в 5 за ново сафари. Моя приятелка иска да ходим в Южна Африка, Ботсвана, Замбия и Зимбабве, така че приемам препоръки за там, както и за Кения и Уганда.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Happy_Traveler каза:

Аз бих искала да използвам темата и да попитам по-вещите в сафаритата:  като цяло кои дестинации са удобни за изгодно сафари с нормално място за спане ( да се разбира - да не е палатка). Аз бих искала да отида отново на сафари, но нямам никакво желание да спя в палатка, било то и супер лукс, а искам да съм в хотел/лодж с легло, стени, баня и тоалетна. Да ме вземат от там, гейм драйв и да ме върнат. Повече от 2 нощувки също ми е много, последният път след 12 часа из националния парк нямах сили да стана в 5 за ново сафари. Моя приятелка иска да ходим в Южна Африка, Ботсвана, Замбия и Зимбабве, така че приемам препоръки за там, както и за Кения и Уганда.

Аз не съм веща, но мога с всичките си ръце да препоръчам Крюгер, Южна Африка, частна концесия. Последното ме кефи много, защото се доближаваш off-road максимално близо до животните, като се спазва изключителна етика... Нивото на обслужване беше главозамайващо, а храната смело твърдя - изключителна. Отделно още през първия ден видях The Big Five...  За мен Южна Африка е наложила изключителен стандарт, заедно с изключитетелен парк. Ще ти хареса много!

 

Съвсем малко снимки за Gomo Gomo - да не окупирам темата. Повече в пътеписа, който съм публикувала. И да, за моето посещение нямам грам заслуга (освен кредитната карта) - беше ми препоръчана от @FlyTraveler - лоджата беше по-нисък клас от неговите лоджи и той лично не беше отсядал, но @Oshko - да. Беше... абе фамозно!

 

P3280223.thumb.JPG.b640582682a3c6c65bbb1d07e8e0a690.JPG
 

 

 

P3290362.thumb.JPG.34d8b2788f5dce29e45e2038d87b6573.JPG

 

P3280215.JPG.531f9497676eacb977cf4d991ef4f730.JPG

 

P3280208.thumb.JPG.3e749b62c08f52ce06c2eb83c87502fd.JPG

 

P3290380.thumb.JPG.74ddad429f3619a5d95345bf82d2f05e.JPG

 

 

 

P3290481.thumb.JPG.42225a882e8cc2fec7e26f879f007b10.JPG

 

P3280204.thumb.JPG.f1f6a543d77d0defc16606977872b4d6.JPG

 

 

 

 

 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Включвам се единствено с идеята да променя мнението ви за палатките, такива, каквито може би не си ги представяте. Нещо, което преди да го преживя също много ме стресираше.

 

Пускам и линк към тази тема за Кения, в случай, че не сте я поглеждали, има линкове и мнения за фирми, цени и... снимки на палатки:

 

 

В Кения бяхме на две места на палатка, класифицират се като glamping (glamorous camping) - едното близо до входа на Амбосели, другото в периферията на Найроби преди обратното връщане. Това са едни от най-яките ми преживявания. Стените са големи палатки върху твърд под, стените на банята и тоалетната са твърд градеж, вътре леглата и обзавеждането са изключително комфортни, пространствата двойно по-големи от 90% от хотелите, в които съм била.

Малко снимки от интернет, тъй като не съм правила мои:

 

image.png.fa2566ce970f4791441f0345ce71a1a4.png

image.png.b9a67a5c4ddbf1bd247993e466466913.png

 

Циповете на вратата и прозорците са отоврени заради снимките.

 

  • Харесвам 13
  • Браво 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.