Прескочи до съдържание

Бали в края на септември/началото на октомври


Препоръчани мнения

Здравейте,
Трябва ми малко информация. Отиваме на сватбено пътешествие малко след сватбата, периодът е фиксиран - тръгване 25/26.09, връщане след 10-тина дни.
Нищо не съм взел към момента. Полети гледам, че има около 600 евро с катарците. Няколко хотела са в списъка ми като: Goya Boutique Resort, Ulun Ubud Resort, Adiwana Data Ayu Villas и други подобни. 

Въпросите са:
1. Как е времето в този период? Чета, че през септември времето е добро, но ние сме в самия край, така че по-скоро май трябва да гледам за октомври. Той се води вече дъждовен, но се надявам поне в началото да е добре. Мнения?
2. Някой бил ли в хотелите с частни вили? Препоръки?
3. Може ли да се посети без нощувка Боробудур ако има подходящи полети (сутрин отиване, вечер връщане)? 6-7 часа достатъчни ли са?
4. Може ли да се яде без притеснение извън хотелите на Бали? Хигиената как е? Всички хотели предлагат само закуски и храненето изглежда ще е навън. 
5. Препоръчителни екскурзии? Бос съм на тема Бали.
 

Връзка към коментар

Тъй като напоследък орушквам темите за Индонезия, ще се включа относно Борободур ( макар и с мнение не от първа ръка ) - според хора правили го, може да се отиде с първия полет на AirAsia от Денпасар за Джогджакарта в 07:00 и да се върнете със следобедният в 15:35. Времето е достатъчно за Борободур, Прамбанан и Султанският дворец. Летището е малко, има таксита отпред, които може да се спазарят за ден. Доскоро билетите бяха по 25Е в посока за дати които мен ме интересуват, това май им е базовата цена по отсечката...

Май имаше и по-късен полет привечер с LionAir... ама там мен си ме е страх с техните изпълнения...

Редактирано от baiKolio
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , baiKolio каза:

Тъй като напоследък орушквам темите за Индонезия, ще се включа относно Борободур ( макар и с мнение не от първа ръка ) - според хора правили го, може да се отиде с първия полет на AirAsia  в 07:00 и да се върнете със следобедният в 15:35. Времето е достатъчно за Борободур, Прамбанан и Султанският дворец. Летището е малко, има таксита отпред, които може да се спазарят за ден. Доскоро билетите бяха по 25Е в посока за дати които мен ме интересуват, това май им е базовата цена по отсечката...

Май имаше и по-късен полет привечер с LionAir... ама там мен си ме е страх с техните изпълнения...

Да, и аз гледах точно този вариант. Падат се към 5-6 часа без проблем.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Отговори:

1. Септември е възможно най-добрия месец за посещение с условието, че климатът в цял свят се променя и вече всичко е до късмет. Аз бих взела билет в този период.

2. Не съм ползвала, но колкото по малко и уютно хотелче, толкова сте по близко до същинското Бали. Там човек някак се успокоява и леко променя мирогледа си. Аз харесвам традиционните места, а не големи комплекси. Вилите са отделени и дават известна възможност за лично пространство. Въпрос на цена. 

3. Борободур и Прамбанан са двете забележителности - храмове на Ява, които си заслужава да бъдат посетени. За Султанския дворец - само ако сте видяли другите и се чудите с какво да си запълните времето. Аз бих препоръчала още от тук да си намерите такси, агенция, която да ви вземе от летището и да ви вози до забележителностите. Колата се уговаря за времето и маршрута и шофьора седи и ви чака. Може да го направите и на място, ако сте добри в пазарлъка. Ако не ви бива да се пазарите - ще спестите време ако го организирате от тук.

4. Храната е добра, гледайте обаче все пак да има хора, които да ядат. Повечето чужденци ходят в заведения, които са с по-високи цени и са за тях. Не съм имала проблем с храната, а е доста вкусно. Иначе като цяло има хранителни разстройства, просто се взимат елементарни мерки. Вода - само бутилирана.

5. Наема се кола с шофьор, казвате и какво искате да правите и се правят дневни трипове - основно храмове, плаж, активности и оризови поля. Културни мероприятия - галерии и танци. Магеланци като цяло си имат вече собствен гид, но всеки може да ползва, когото си иска щом го устройва цената на услугата. Лично аз предпочитам да ме развеждат местни лица, вместо българи предоставящи на място тези услуги. Във форума има доста информация и за двете, така че е въпрос на избор.

 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Преди седмица се върнах от Бали. 

Не мога да коментирам цената, че ние тръгнахме с една грешка пък после стана мазало с допълнителните полети.

От там нататък:

Ние бяхме във вилички, част от един голям хотел - Inna Bali Beach. Дворът  -  като картичка. Стаята добре - широка, с големи легла, банята среден размер и... разкована рамка на огромното огледало, позеленясала мивка, вода около тоалетната , която я нямаше като влязохме, но после се появи и така и не изчезна. Този хотел беше специално избран от спътничката ми и набеден за супер. Та като това е супер, не ща да мисля какво е средно ниво. Мисля, като цяло, че за тази част от света , човек задължително трябва да чете трипадвайзера и да не пада под 9.0 , ако не е зажаднял за алкохол и ...., австралиец ,или някой югоизточноазиатец, за когото е стандарт , мивката да зеленяса от влагата и мениджмънта да не си направи труда да прати поддръжката да почисти. Пък и чаршафите не бяха извадени от найлоните . 

Това, което не може да се отрече на този хотел е, че е на плажа и закуската е като закускообядовечеря. Превъзходна!

Като казах плаж, не мислете, че някой се е разсъблякал по бански и тича да се бухне в  океана, като зажаднял за море софиянец. На плаж по индонезийски означава да си постелиш покривчица, да се настаниш върху нея, да си хапваш, да гледаш децата как беснеят около теб, да се включиш в плажен волейбол и като ти стане горещо, да завиеш крачоли до коляно, да влезеш на около 50 см навътре във водата и да започнеш да обливаш голите прасци. Е, ако си на Padang Padang  ще видиш и такива с нашите навици.

Бали не е плажна дестинация . То е зеленина,плодове, кошмарен трафик и толкова много култура, че ще ви се завие свят. Можете и на люлка сред палми да се полюлеете, ако има кой да ви заведе. Като едното нищо и на 5 метра в Тихия океан ще ви потопят, като ви държат за ръчичка и снимки ще ви направят за спомен.  Костенурки ще погушкате, а те ще се радват на вашата радост. 

Отвори си чичо Гугъл и си избери мъст си. Няма да си разочарован от нито едно от тях. Напротив, ще ти се иска да задълбаеш към тях още. После си харесай гид и му пиши какво искаш да видиш и той ще ти подреди нещата географски. Ако попаднеш на човек ще си щастлив, ако попаднеш на ден - година храни, ще се чудиш за какво ти е било.

Та моето Бали е такова. За съжаление свърши.

 

  • Харесвам 2
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, ACM каза:

Някой, който следи цените на полетите ще сподели ли колко са обичайно. За 25.09-04.10 виждам цени около 620 евро. Как е тази цена?

Само идея, погледни и КЛМ и Ер Франс за полети от София до Сингапур и после с Ер Азия до Денпасар. Миналата година имаше цени по 320-350 евра до Сингапур и още 80 -100 евро максимум до Бали. Такива бяха цените при някаква промоция точно през януари.

Иначе на мен цената ми се вижда висока и не знам защо за там се гледа само цена на Катарците. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, mililia каза:

Само идея, погледни и КЛМ и Ер Франс за полети от София до Сингапур и после с Ер Азия до Денпасар. Миналата година имаше цени по 320-350 евра до Сингапур и още 80 -100 евро максимум до Бали. Такива бяха цените при някаква промоция точно през януари.

Иначе на мен цената ми се вижда висока и не знам защо за там се гледа само цена на Катарците. 

Пускам момондото и ми излиза най-евтино с катарците, това е причината. Другите варианти са много по-скъпи и дълги. 

Връзка към коментар

Ние пътувахме май 2018г. Билетите бяха по спомен към 470 евро. Прекарахме 10 дни там, като ги поделихме между разглеждане на забележителности и активна почивка накрая. За разглеждането ползвахме местен шофьор (мисля, че беше препоръчан тук). Първоначално си бяхме набелязали неща, които искаме да видим, а като се свързахме с него, направо ни предложи готова програма по дни. Това доста улеснява нещата, тъй като сам по-трудно може да се ориентира човек за разстояния и най-уместна последователност. Ориентировъчно - целодневна обиколка беше 40/45USD на кола - зависи колко далечни са обектите в деня. За първата част на пътуването се базирахме в Санур, като удобна отправна точка за дневните трипчета. Решихме да се спрем на базов хотел, тъй като само ще преспиваме в него, но се оказа страшно приятен - цък  Вечеряхме всяка вечер в различно ресторантче - не сме имали никакви проблеми, освен да се чудим как да опитаме всичко 😉 

Относно активната почивка - ние не харесваме огромните ризорти, затова се спряхме на по-самостоятелно настаняване. Беше приказно и истинско попадение според нас. Може да погледнете тук, като на живо е още по-хубаво 🙂 цък  Поръчвахме си храна, масажи, дори и йога учител на съвсем приемливи цени. Разбира се, цените за всеки са относително понятие - може би за базиране там през целия престой, не би бил най-икономичният вариант. Плажът беше като частен за нас, или поне човек трудно можеше да срещнеш. Разбира се, както вече са споменали, в Бали не са плажовете с бял пясък и кристално море, но пък усещането е различно и прекрасно 🙂 

В Убуд също имаше много примамливи предложения, но понеже бяхме чели, че там има най-много комари, решихме да го избегнем за нощувки. Е, вилата ни се оказа до оризова плантация и също имаше комари, но аутана ни спаси успешно 🙂  

И последно - бих препоръчала сафари в цък Ние отделихме 1 нощувка там, но не ни стигна. Приказно място, а доколкото разбрахме на място - често двойки си правят изцяло сватбените пътешествия там. Има доста разнообразни активности - аква паркче, басейни, сафари.. а настаняването е в къщички сред животните и панормани прозорци, за да си ги наблюдаваш 🙂 

Редактирано от Vanya7
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.