Прескочи до съдържание

3 дни романтика в Париж

michelle1

Препоръчани мнения

Здравейте съфорумници, 

върти ми се една идея в главата за която ми е нужна малко повече информация и предложения.. Ще се радвам да споделите мнението си 🤗

Искам да организирам за мен и приятелят ми едни 3 незабравими дни в Париж през февруари.

- Като начало бихте ли ми препоръчали хубав , романтичен хотел в Париж .. 

/може ли да бъде украсена стаята по някакъв начин срещу заплащане разбира се/.

- Кои са местата които бихте препоръчали да посетим?

Нито един от двама ни не е бил в Париж, знам, че има много неща да се видят, но от една страна времето ни е ограничено, от друга страна не искам да са 3 дни в тичане нагоре надолу. Иска ми се да видим няколко неща, но които трайно да останат в съзнанието ни. 

- Хубав ресторант ? 

- Всяко мнение и допълнителна идея ще ми бъдат полезни.

Благодаря 🤗

• Шок 1
Връзка към коментар

Ами много обширна е темата, погледнете първо

Париж-магелански пътеводител

Париж за начинаещи

и темите по-надолу. Доста информация има.

За хотелите не мога да се произнеса 🙂 Ние обикновено пътуваме бюджетно и романтичните хотели не са ни във фокуса на внимание 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, michelle1 каза:

Като начало бихте ли ми препоръчали хубав , романтичен хотел в Париж .. 

Каква е сумата, която сте склонни да отделите за този хубав и романтичен хотел?

Защото в Париж дори и не толкова хубавите и неромантични хотели са скъпи.

Всъщност в Париж не хотела е романтиката, а градът.

Потърсете си хотел в Латинския квартал и мисля, че ще намерите по ваш вкус.

Сигурно може да украсят стаята, но … предварително попитайте. Не го виждам като голям мерак за изпълнение, но срещу съответното заплащане - защо не. Тук изключвам големите и луксозни хотели, защото там ще направят всичко, но дали ще си струва платената цена?

Три дни през февруари са и малко, и много. Зависи от времето - ако е ветровито и дъждовно е едно, а ако е слънчево и сравнително топло е друго. Всъщност февруари не е най-романтичното време за посещение на Париж. Дори според мен ще се изгуби доста от романтиката, ако случите на лошо време - е, в такъв случай ще се възползвате от романтичния хотел по-дълго. :smile: 

Щом не искате да препускате изберете няколко забележителности и всеки от трите дни тръгвайте в посока към избраното място, а по път ще видите и други неща.

По романтичност аз бих ги подредила така:

1. Айфеловата кула - вероятно ще е много романтично да вечеряте точно там - предварително проверете дали и цените са романтични - аз нямам личен опит с вечеря там.

2. Сакре Кьор и Монмартр . Стената "Обичам те" - предполагам се брои за романтична - и тя е в този район.

3. Нотр Дам и Латинския квартал. Романтично ще е да слушате някое класическо произведение в църквата.

А бих посетила още поне една от известните галерии + Лувъра(особено, ако времето е лошо).

Не знам доколко полезно ще ви бъде написаното, но питайте за каквото се сетите, а ние ще се опитаме да помогнем.

И все пак не забравяйте, че романтиката е основно във вас, а не в заведенията, хотелите и т.н.

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, michelle1 каза:

Здравейте съфорумници, 

върти ми се една идея в главата за която ми е нужна малко повече информация и предложения.. Ще се радвам да споделите мнението си 🤗

Искам да организирам за мен и приятелят ми едни 3 незабравими дни в Париж през февруари.

- Като начало бихте ли ми препоръчали хубав , романтичен хотел в Париж .. 

- Кои са местата които бихте препоръчали да посетим?

Нито един от двама ни не е бил в Париж, знам, че има много неща да се видят, но от една страна времето ни е ограничено, от друга страна не искам да са 3 дни в тичане нагоре надолу. Иска ми се да видим няколко неща, но които трайно да останат в съзнанието ни. 

- Хубав ресторант ? 

- Всяко мнение и допълнителна идея ще ми бъдат полезни.

Благодаря 🤗

Разгледайте, предложеното за Париж, в някои от големите сайтове, които продават активности, напр. експедия, виатор и др.

Там ще видите различни възможности и цени за вашия период. 

Не е нужно непременно да купувате, но откраднете идеи от професионалистите. 

Редактирано от Дани Магелани
Връзка към коментар

Подписвам се под всяка дума на @Mary 🙂

Първо, и аз не бих препоръчала първо посещение на Париж през февруари. Времето може да изненада както много приятно, така и много неприятно (миналата година половината от месеца беше студено и валя сняг, та романтиката се намалява при неработещ транспорт и изнервени от това парижани). За мен един от най-добрите периоди за посещение на града е април - юни, както и септември.

За хотела - много зависи какъв бюджет сте склонни да отделите, но като цяло, както са казали преди мен, централните хотели са по-скъпи.

За разходките - аз бих структурирала програмата, първо изхождайки от своите интереси и вкусове. Например, ако не се интересувате от изкуство, няма смисъл да обикаляте музеи, само защото "трябва да се види Лувъра". Кои са нещата, които изникват в представите ви като си помислите "Париж": Айфеловата кула? Монмартър? Нотр-Дам? Шанз-Елизе? Искате ли да отидете до Версай? и т.н. И след като набележите 4-5-6 основни неща за трите дни, може да помагаме с уточняване на подробностите.

За ресторанта - хубави ресторанти има много, но пак зависи много от бюджета. До каква сума на човек сте склонни да отделите, с или без напитките (та много вдигат цената)? За обед или за вечеря? Много добри ресторанти (с добри майстори-готвачи) имат обедни менюта с по-ниски цени в сравнение с вечерта. Какъв тип кухня търсите - типично традиционно френска, или може да е френска модерна или фюжън?

Честно казано, не бих препоръчала ресторанта на първото ниво на Айфеловата кула, мои приятели бяха там и и казаха, че не е нещо изключително като храна в сравнение с цената (около 90 евро на човек, като се качва на 125 евро на човек, ако искаш маса до прозореца), но пък си там заради гледката. Ресторантът на Ален Дюкас на кулата, обаче, е друга работа, но там пък бюджетът отговаря на мястото и името (а сега видях, че даже е и затворен за ремонт до пролетта).

Редактирано от Роца
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.