Прескочи до съдържание

Йордания с малко дете

Препоръчани мнения

На 21.05.2018 г. в 15:57, mu_ry каза:

здравейте, сериозно се замислям за посещение на Йордания декември месец. Но ние сме с дете на 3 години и се чудя дали ще е ок за него ? 

Ние в момента се връщаме от там . В ложата на Пафос сме .  

Срещахме на няколко пъти сами жени на групички и една много хубава млада испанка от Мадрид в пустинята  Вади Рум  . Съвсем сама , която твърдеше че дестинацията е една от най безопасните в момента :huh: . 

Така че с три годишно дете не виждам проблем . Ако има такъв той е по скоро какво ще го правите това дете и дали ще му е забавно и на него . 

Натъкнахме се пак във Вади рум на стадо китайци :) , които си бяха качили децата между 3 и 10 годинки  на една висока скала с мост. На нея и голям човек трудно се качва и още по-трудно слиза . Сигурно е на 30-40 м над земята . Ама хора всякакви . Слизаха маса време . Слава богу без жертви .:)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
On 21.5.2018 at 2:57 PM, mu_ry said:

здравейте, сериозно се замислям за посещение на Йордания декември месец. Но ние сме с дете на 3 години и се чудя дали ще е ок за него ? 

Кое те притеснява за детето - сигурността или дали атракциите са подходящи за него? Откъм сигурност и отношение на местните, не би трябвало да имате причина за притеснение. Децата са добре дошли навсякъде. Но иначе не очаквайте европейските стандарти за сигурност при пътуване. Там рядко ползват столчета за кола, при предварително запитване, ако наемате кола, би трябвало да ви осигурят.

Декември времето може да е много променливо, на север около Аман може и да вали сняг (без да натрупа), около Мъртво море да се влиза във водата, а на юг в пустинята нощите ще са студени.  Не очаквайте детски площадки или атракции специално за деца, но стига да обича да ходи вашият мъник, посещение на Петра е едно интересно приключение. 

Редактирано от Masmiya
Връзка към коментар
На 5/21/2018 в 15:57, mu_ry каза:

Ако нямате друг избор разбира се , че ще го вземете, но ако просто трябва да решите с вас или не аз невиждам какво би правило 3 годишно дете на такъв тип пътешествие.  

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На ‎21‎/‎05‎/‎2018 в 15:57, mu_ry каза:

Не мисля, че има пречки да пътувате с детето до тази дестинация. Проблеми с храната и хигиената няма да имате, лекарства, ако се наложи, има аптеки. В Петра може да го качите на магаре или на някоя от каретите, водени от коне.  Ако не правите много интензивни преходи, ще е забавно да влезе да разгледа жилищата в скалите.... абе не е като да няма какво да се прави, естествено съобразено с ритъма на детето. Когато посетихме нощна Петра имаше много деца и бяха супер впечатлени.

Ние бяхме сами през март, притеснени дали мястото е подходящо за деца, но вече съм категорична, че скоро ще ги заведа там. Но моите все пак са по-големи на 7 и на 11.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

да ви кажа честно, детето се оказа по-малък проблем от мъжа ми :lol: сега заяви, че нямало да се чувства удобно там ако се организираме сами и предпочита с агенция, а на мен пък толкова пари хич не ми се дават ... та , ще се договаряме :lol:

• Смея се 5
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

В продължение на разговора за посещение през декември, смятате ли, че е удачно да се спи на camp в пустинята с малко дете? Доколкото четох, доста падат температурите. И всъщност как Ви се струва като цяло посещение на Йордания с малко дете? Предвид, че ще си наемем кола, за да се придвижваме по-лесно, смятам, че няма да е проблем. По-скоро ме интересува прехода към Петра и из пустинята как се осъществява? Върви ли се много? Доколкото се запознах, в пустинята си наемаш кола с шофьор и реално можеш и да не бродиш пеша толкова много. Правилно ли съм се ориентирала?

Връзка към коментар
преди 21 минути , Travelicious каза:

В продължение на разговора за посещение през декември, смятате ли, че е удачно да се спи на camp в пустинята с малко дете? Доколкото четох, доста падат температурите. И всъщност как Ви се струва като цяло посещение на Йордания с малко дете? Предвид, че ще си наемем кола, за да се придвижваме по-лесно, смятам, че няма да е проблем. По-скоро ме интересува прехода към Петра и из пустинята как се осъществява? Върви ли се много? Доколкото се запознах, в пустинята си наемаш кола с шофьор и реално можеш и да не бродиш пеша толкова много. Правилно ли съм се ориентирала?

Незнам колко става студено през ноща през Декември и доколко ще е удачно да се спи в камп.Това също зависи от самите родители от детето ,дали е болнаво дали е свикнало да се нагажда според сируацията,.Колко годишно е детенцето?

Като цяло няма никакъв проблем дс се пътува с дете в Йордания.Йорданците обичат много децата.В Уади Рум съм виждала хора който се "разхождат" в пустинята нп основно седиш в джип койтото води на различни места слизаш разглеждаш снимаш се на нвкой места ти предлагат чайче и продължаваш или камили като детето е седнало с единият родител.

Петра там е доста ходене има и изкапване ако решите да ходите до манастира и слизане.Понеже незнам за колко голямо дете става въпрос детска количка не ви върши работа но кенгуру или детска раница ще ви свърши работа.

Друго което може да се направи в Пвтра е да се използват животни за предвижване магарета ,камили,като всеки един участък в Петра е запазен за някакъв вид животински транспорт.

Аз самата имам дете сега е на 10 години с племениците на 2 и 5 години а също и с бебето( 1,6) на приятели сме ходили и на двете места като  бебето което ходеше и не искаше да го носят се изкачи до манастира което са около 700 стъпала .Така че зависи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , Nevena каза:

Незнам колко става студено през ноща през Декември и доколко ще е удачно да се спи в камп.Това също зависи от самите родители от детето ,дали е болнаво дали е свикнало да се нагажда според сируацията,.Колко годишно е детенцето?

Като цяло няма никакъв проблем дс се пътува с дете в Йордания.Йорданците обичат много децата.В Уади Рум съм виждала хора който се "разхождат" в пустинята нп основно седиш в джип койтото води на различни места слизаш разглеждаш снимаш се на нвкой места ти предлагат чайче и продължаваш или камили като детето е седнало с единият родител.

Петра там е доста ходене има и изкапване ако решите да ходите до манастира и слизане.Понеже незнам за колко голямо дете става въпрос детска количка не ви върши работа но кенгуру или детска раница ще ви свърши работа.

Друго което може да се направи в Пвтра е да се използват животни за предвижване магарета ,камили,като всеки един участък в Петра е запазен за някакъв вид животински транспорт.

Аз самата имам дете сега е на 10 години с племениците на 2 и 5 години а също и с бебето( 1,6) на приятели сме ходили и на двете места като  бебето което ходеше и не искаше да го носят се изкачи до манастира което са около 700 стъпала .Така че зависи.

Много благодаря за информацията! Нашето даже няма да има и годинка, почти 🙂 Значи в крайна сметка Петра е най-сложния участък, като все пак има опция...

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Спане във Wadi Musa подходящо ли е за малко дете (ще е на 1г1м)?

Може ли да се пътува сам из мястото, има ли пътища, маркировки? Може би малко пеш?

Детето си е дете, има ритъм на хранене, сън, не му се задържа вниманието, затова търся мнения за самостоятелна разходка в пустинята.

Връзка към коментар
преди 7 часа, Coo каза:

Може ли да се пътува сам из мястото, има ли пътища, маркировки? Може би малко пеш?

Детето си е дете, има ритъм на хранене, сън, не му се задържа вниманието, затова търся мнения за самостоятелна разходка в пустинята.

Имаш в предвид Wadi Rum(пустинята) или Wadi Musa(Петра).

Предполагам че питаш за Wadi Rum

Дали едно малко дете може да спи там според мен зависи много от самото дете а и най вече от родителите.Два пъти сме водили дете на 1.5 и на 1.7 но вашето е по малко.Навсякъде e с пясък .В пустинятя нама пътища няма табели и обозначения ,да се разхождатве просто ей така ще е около кампа.Ако имате тур с джип той ще е само за вас 

Връзка към коментар
преди 8 часа, Coo каза:

Разгледайте Хасан камп-а който обсъждахме две страници назад. Удобно е че се стига директно с колата до него, условията изглеждат супер ок, има самостоятелни бани/тоалетни. Можете да се разхождате наоколо с хлапето, предлагат и трипове между 2 и 4 часа. Все ще ви измислят нещо което да ви пасне на режима...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз набързо да запитам един мама въпрос, малко тъп, но не намирам някъде инфо - детето ще е на 1г. 1м., столче за кола вероятно трябва... Обаче като чета рентакарите какви гадости дават, чудя се дали просто да не си го държа аз на задната седалка без стол?

Ще ни спират и глобяват ли, ако нямаме стол, какви са местните закони (за туристи)?

Рентакара дали изобщо ще ни даде кола с дете и без стол? Ние да настояваме ли да искаме стол  за детето?

(В Йордания да си нося и стол за кола от БГ - просто няма начин:)

Редактирано от Coo
typo
Връзка към коментар
9 hours ago, neuromancer said:

Абе вземи от фирмата, чак пък толкоз... Мяташ едно одеалце отгоре и така...

С хигиената съм ок, притеснява ме, че май масово дават столчета, които са по-скоро опасни при инцидент, отколкото да пазят, затова да си знам--дали да държа в раницата в мен детето или изобщо как да го наместя:)

Връзка към коментар

Никой няма да ви спре или глоби, ако сте без детско столче. В Йордания такова (а и колани) се ползва много рядко, много често дори държат малки деца в скута на предната седалка до шофьора. 

Фирмата за коли под наем ще ви дадат кола и без стол за детето. Преценкато дали ви е нужно или не е само ваша.

Ние веднъж сме наемали кола със столче и беше (поне на външен вид) в добро състояние. Аз съм ро-спокойна, когата е в стол , а и така може да спи и никой не е ангажиран да го държи.

Ако сте избрали компания бих питала какви столчета предлагат и в какво състояние.

Редактирано от Masmiya
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

е не знам как се разбира, че столчето е опасно

ако е счупено или нещо такова го връщаш, много ясно, ама иначе...

държането на ръце е по-опасно според мен, при удар бебето хвърчи, да не говорим за удобство. както и да е, аз съм с близнаци и държането на ръце никога не е било опция. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

5 hours ago, Julian said:

А случайно да знаете за дете на 10 г и 12 плаща ли се вход и като за възрастен ли се плаща 

може би трябва да си вземете фамилна стая

Редактирано от jellyfish
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Julian каза:

А случайно да знаете за дете на 10 г и 12 плаща ли се вход и като за възрастен ли се плаща 

Ако питаш за входа за Петра деца до 12 години влизат безплатно.Мисля се отнася същото и за Уади Рум.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Преживяхме незабравимото пътешествие до Йордания с дете на 1 годинка и държа да ви известя, че изобщо няма какво да се притеснявате! Петра я минахме без проблем за 1 ден. Даже в темата "Въпроси за Петра" обясних как точно процедирахме там. В пустинята също никакъв проблем, возиш си се в джипа през цялото време и слизаш само на определени места. През цялото време беше в ергономична раница. Държа да отбележа, че преди това никога не го бяхме носили така и се притеснявахме дали ще му хареса изобщо, дали няма да му писне... защото не е от най-мирните деца. Но пък на него имам чувството, че му хареса повече отколкото на нас 🙂 Спахме в камп на Wadi Rum. Вечерта песни-танци, малкия човек си избухна. В Йордания като цяло хората много се радват на деца. Вървейки си по улицата, буквално ме спират и искат да го вземат и да му се радват. Много са дружелюбни. Е, в Акаба са по-други хората. Но както е и в България. Хората от родопските села, например, са по-мили от хората в града. Начинът на живот си е важен фактор, няма спор.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.