elmapl Публикувано: 29 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2018 (редактирано) Здравейте, летим двама човека на 31.10. Засега съм уредила от хотела в Петра да ни чакат на летището и директно в Петра за първата нощ. На 01.11. се връщаме за три нощувки в Акаба и на 04.11. обратен полет за София. На летището има ли откъде да си купим сим карта късно вечерта и на коя фирма е подходяща, ако някой знае?! Редактирано 29 октомври, 2018 от elmapl Връзка към коментар
elmapl Публикувано: 30 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 30 октомври, 2018 Здравейте, моля за малко помощ от вече пътувалите до Йордания. Има ли вътре в летището на Акаба щанд за продажба на сим карти - за разговори и интернет? И на коя фирма е най-удачната карта за няколко дена? Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 30 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2018 Не знам за Акаба (ние пътувахме през Аман), но ни бяха препоръчали Zain, това си и взехме - вътрешни разговори, 5GB интернет , за 9дни, мисля че беше 10 или 15 динара. Казваш какво ти трябва - международни/вътрешни разговори, с/без интернет и те ти казват опциите.... 5 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 (редактирано) Разглеждах възможностите за закупуване на местна сим карта при пристигането ни в Акаба и доколкото се ориентирах най-добре е да бъде на оператора ZAIN. Някой ползвал ли ги е и дали му е направило впечатление в кампа в пустинята имат ли покритие и като цяло как е положението? Редактирано 2 ноември, 2018 от Jorro Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 (редактирано) Вече може и да има, но лично аз не мога да си представя нещо по-безумно от това да цъкам в нета насред пустинята. Изцяло ще ми провали удоволствието да съм на това невероятно място. Дано някой бил скоро там да отговори на конкретния въпрос. Редактирано 2 ноември, 2018 от stanimir 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 20 minutes ago, stanimir said: Вече може и да има, но лично аз не мога да си представя нещо по-безумно от това да цъкам в нета насред пустинята. Изцяло ще ми провали удоволствието да съм на това невероятно място. Дано някой бил скоро там да отговори на конкретния въпрос. Не си представям да цъкам нон стоп, но не искам да оставам без връзка.... още повече, че по време на черния петък ще съм там и не искам да изпусна нещо голямо..... 😄 Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 Ние бяхме със ZAIN, навсякъде беше ок, в пустинята положението е no service, но видях чак вечерта, през деня не съм забелязала има ли обхват.Въпреки че гидът го видях да говори веднъж по телефона, очевидно прекъсваше сигнала и не се разбраха... Един ден без връзка не е толкова страшно... Аз съм от тези , на които телефона им е на една ръка разстояние и без интернет все едно съм без очила, но 18 дни в Куба нищо не ми стана нито без интернет, нито без телефон, защото го намокрих още в началото...За Черния петък - кофти, ако точно в петък сте в пустинята, такъв ви бил късмета... 1 Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 5 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2018 Понеже ме интересува дали има магазин на Zain (за СИМ карта) на летището в Акаба, писах им в чата - няма на летището в Акаба, няма и в Уади Муса. Има в самия град Акаба - на Alsaadah street - Hotels area, Aqaba shop opens every day except Friday from 8AM to 7PM. 5 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 5 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2018 (редактирано) 58 minutes ago, Ивайла said: Понеже ме интересува дали има магазин на Zain (за СИМ карта) на летището в Акаба, писах им в чата - няма на летището в Акаба, няма и в Уади Муса. Има в самия град Акаба - на Alsaadah street - Hotels area, Aqaba shop opens every day except Friday from 8AM to 7PM. А нямат ли дилъри на предплатените карти? Искам да си купя карта, но за да имам карта трябва да спя в Акаба първата вечер при това положение. Редактирано 5 ноември, 2018 от Jorro Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 5 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2018 преди 3 часа, Jorro каза: А нямат ли дилъри на предплатените карти? Искам да си купя карта, но за да имам карта трябва да спя в Акаба първата вечер при това положение. Има и други оператори, не само Zain, но не ги знам кои са и дали имат офиси там... Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 5 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2018 2 hours ago, Ивайла said: Има и други оператори, не само Zain, но не ги знам кои са и дали имат офиси там... Аз доста изчетох за операторите им и най-добре от към покритие били Zain. Ще ги пробвам и ще пиша. Вече резервирах нощувките сега остана да наредя трансферите. В тази връзка таксито от летището до Акаба бяхте писали, че е 10 JOD. Цената фиксирана ли е, на метър ли е , на договорка ли е? Има ли компании, които да избягвам и т.н .? Връзка към коментар
TwinFreaks Публикувано: 5 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2018 А как стоят нещата със SIM картите с предплатени минути/мегабайти? Видях, че има три оператора, като Zain е най-разпространеният, но не ми стана ясно дали може да се вземе карта, с която да се ползва интернет (например 5 GB), без да прекараш половин час в магазина, подписвайки цяла папка с документи. Досега, винаги когато съм си взимал такива карти, е отнемало около 5 минути и съм си ползвал интернета със здраве, дори и ми е оставал, но това, което видях на сайта на Zain, са някакви дългосрочни договори с мобилния оператор. Някой знае ли нещо по въпроса? Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 6 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2018 преди 10 часа, Ивайла каза: Има и други оператори, не само Zain, но не ги знам кои са и дали имат офиси там.. Двата оператора са Orange и Zain.Повече хора използвт Zain. преди 6 часа, TwinFreaks каза: Досега, винаги когато съм си взимал такива карти, е отнемало около 5 минути и съм си ползвал интернета със здраве, дори и ми е оставал, но това, което видях на сайта на Zain, са някакви дългосрочни договори с мобилния оператор. Някой знае ли нещо по въпроса? Повече хора използвт Zain.Aз също ги използвам.не съм със дългосрочен договор а всеки месец плащам,нещо като предплатено.Например моята тарифа е 5/5 обаждания /интернет (давам го само като пример)Да попълваш някакви хартий,но доколкото си спомням не беше много. Не знам дали има възможност само за интернет 2 Връзка към коментар
gini Публикувано: 7 декември, 2018 Сподели Публикувано: 7 декември, 2018 На 30.10.2018 г. в 13:13, elmapl каза: Здравейте, моля за малко помощ от вече пътувалите до Йордания. Има ли вътре в летището на Акаба щанд за продажба на сим карти - за разговори и интернет? И на коя фирма е най-удачната карта за няколко дена? Няма вътре в влетището. Ние взехме Заин, също. В Акаба дори и късно, вечерта продават на доста места. Намерихме, след приемането на колата, настаняването в хотела и обмяната на валута, /около 22,30 вечерта/. 1 Връзка към коментар
Puhcheto Публикувано: 31 декември, 2018 Сподели Публикувано: 31 декември, 2018 И ние се завърнахме снощи. Страната е много красива, сурово екзотична. Без кола просто няма смисъл да се ходи защото нищо няма да се види на практика. Йорданците са диви, невъзпитани, нетолерантни, търгаши и мошеници. Всичко е ужасно комерсиализирано. Без Zein карта с интернет сте загубени , попадате в ръцете им. За всичко искат пари, дори да попиташ за нещо. Ние си купихме такава за 1 месец с 8 GB нет ,но не изразходвахме и половината. Ако някой прояви интерес можем да я преотстъпим на половин цена. 3 2 1 Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 31 декември, 2018 Сподели Публикувано: 31 декември, 2018 (редактирано) Не че съм съгласна с нещо от написаното (освен че страната е красива), но да кажем, че всеки има различни усещания. Но без интернет да си обречен на попадане в ръцете на диви, невъзпитани, нетолерантни, търгаши и мошеници вече идва доста хиперболизирано.... Редактирано 31 декември, 2018 от Ивайла 9 Връзка към коментар
mamaivy Публикувано: 31 декември, 2018 Сподели Публикувано: 31 декември, 2018 Преди 1 час, Puhcheto каза: И ние се завърнахме снощи. Страната е много красива, сурово екзотична. Без кола просто няма смисъл да се ходи защото нищо няма да се види на практика. Йорданците са диви, невъзпитани, нетолерантни, търгаши и мошеници. Всичко е ужасно комерсиализирано. Без Zein карта с интернет сте загубени , попадате в ръцете им. За всичко искат пари, дори да попиташ за нещо. Ние си купихме такава за 1 месец с 8 GB нет ,но не изразходвахме и половината. Ако някой прояви интерес можем да я преотстъпим на половин цена. Ами ние оцеляхме-и без кола и само с wifi,където и когато имаше.И срещнахме много дружелюбни,усмихнати и приказливи хора...а другото приехме като екзотика. Но хората сме различни и виждаме различни неща. Пропуснах да пиша,че на автогарата в Акаба пихме най-хубавото кафе на пясък с кардамон в Йордания.Любителите на кафето могат да опитат.Пихме и на други места,но там беше чудесно. 16 1 Връзка към коментар
luoni Публикувано: 31 декември, 2018 Сподели Публикувано: 31 декември, 2018 И ние си купихме 2 карти Zein, всичко беше точно, докато не отидохме в Аман, където нямахме обхват. Не знам точно какъв беше проблема, но не можахме да си пуснем gps-a онлайн. Трябваше да ползваме офлайн навигацията и неведнъж объркахме пътя. Когато тръгнахме обратно за Акаба, на излизане от Аман, някъде около Мъртво море обхвата и интернета ни се оправиха. Така, че и с Zein не е сигурна работата, трябва човек да се подсигури и по други начини, офлайн карти и тн. Да не говорим, че докато намерим от къде да купим сим карти на приемлива цена се измъчихме. Цените варираха от 12-24JD, ние не намерихме картите от по 8 JD, за който се говореше във форума и си взехме от 12,5JD. Продавачите говореха толкова развален английски, че аз и не разбрах какво ни продадоха. 🙄😀 1 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 31 декември, 2018 Сподели Публикувано: 31 декември, 2018 Аз не си взех предплатени карти, а ползвах офлайн навигация и не съм имал проблем. В хотелите имаше WiFi, така че вечер каквото имаше да доплануваме сме го правили в хотела. 2 Връзка към коментар
azrat Публикувано: 31 декември, 2018 Сподели Публикувано: 31 декември, 2018 6 hours ago, luoni said: И ние си купихме 2 карти Zein, всичко беше точно, докато не отидохме в Аман, където нямахме обхват. Не знам точно какъв беше проблема, но не можахме да си пуснем gps-a онлайн. Трябваше да ползваме офлайн навигацията и неведнъж объркахме пътя. Когато тръгнахме обратно за Акаба, на излизане от Аман, някъде около Мъртво море обхвата и интернета ни се оправиха. Така, че и с Zein не е сигурна работата, трябва човек да се подсигури и по други начини, офлайн карти и тн. Да не говорим, че докато намерим от къде да купим сим карти на приемлива цена се измъчихме. Цените варираха от 12-24JD, ние не намерихме картите от по 8 JD, за който се говореше във форума и си взехме от 12,5JD. Продавачите говореха толкова развален английски, че аз и не разбрах какво ни продадоха. 🙄😀 Карта се купува от официалните магазини на Zain в Акаба близо до Хилтън има в центъра. Извън официалният представителство си е риск какво ще ви пробутат. А това,че сте имали проблем в Аман не проблем на оператор аз разпитан какви са картите които предлагат като ме разпитаха къде ще пътувам специално за Аман картата е с +1 gb в рамките на града. Gps е свързан с натоварването наоколо същия проблем имам в Истанбул . Аз забележки към оператора нямам никакви обикаляхме в Аман с колата доста нямах инциденти с връзката. Единствено в пустинята на места нямаше интернет но разбираемо защо. В orange цените не са по -ниски. Връзка към коментар
luoni Публикувано: 31 декември, 2018 Сподели Публикувано: 31 декември, 2018 (редактирано) 24 minutes ago, azrat said: Карта се купува от официалните магазини на Zain в Акаба близо до Хилтън има в центъра. Извън официалният представителство си е риск какво ще ви пробутат. А това,че сте имали проблем в Аман не проблем на оператор аз разпитан какви са картите които предлагат като ме разпитаха къде ще пътувам специално за Аман картата е с +1 gb в рамките на града. Gps е свързан с натоварването наоколо същия проблем имам в Истанбул . Аз забележки към оператора нямам никакви обикаляхме в Аман с колата доста нямах инциденти с връзката. Единствено в пустинята на места нямаше интернет но разбираемо защо. В orange цените не са по -ниски. Ние отидохме до офиса на Zain в Акаба, мисля към 9 часа вечерта, но беше затворен. Затова и бяхме принудени да купим сим карти от друго място. Явно сме взели някакви ментета, знам ли и аз. Макар, че хората бяха любезни, даже ни сложиха и активираха картите. Групата ни беше голяма и бяхме взели 2 карти, за да може да се разделяме. Не е само проблема в интернета и gps-a, стана така, че нямахме и обхват и не можехме да се обаждаме. Проблем имахме и с 2те карти, който бяхме закупили. Наложи се да се движим заедно в Аман. Редактирано 31 декември, 2018 от luoni Връзка към коментар
Petya Petya Публикувано: 14 януари, 2019 Сподели Публикувано: 14 януари, 2019 (редактирано) On 12/31/2018 at 12:03 PM, Puhcheto said: И ние се завърнахме снощи. Страната е много красива, сурово екзотична. Без кола просто няма смисъл да се ходи защото нищо няма да се види на практика. Йорданците са диви, невъзпитани, нетолерантни, търгаши и мошеници. Всичко е ужасно комерсиализирано. Без Zein карта с интернет сте загубени , попадате в ръцете им. За всичко искат пари, дори да попиташ за нещо. Ние си купихме такава за 1 месец с 8 GB нет ,но не изразходвахме и половината. Ако някой прояви интерес можем да я преотстъпим на половин цена. Здравейте, важи ли още офертата и на каква цена? Редактирано 14 януари, 2019 от Petya Petya Typo Връзка към коментар
Radostche Публикувано: 29 януари, 2019 Сподели Публикувано: 29 януари, 2019 Здравейте, Имаме карта само за Интернет в Йордания. Картата е на Orange с около 4 GB, валидна до 23.02.2019. Връзка към коментар
randi Публикувано: 31 януари, 2019 Сподели Публикувано: 31 януари, 2019 Ние нямахме никаква нужда от закупуване на карта. Буквално навсякъде има wi-fi. На летището в Акаба има, в Петра има, във всяко заведение има нет. Тез яко се зомбираха и цъкаха в телефоните. Ние дори имахме нет и във вана, с който ни возеха. Единствено в пустинята нямаше никаква връзка. Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 31 януари, 2019 Сподели Публикувано: 31 януари, 2019 На 31.12.2018 г. в 16:26, plamenk каза: ползвах офлайн навигация и не съм имал проблем Извинявам се за офтопика - каква навигация използва? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега