stanimir Публикувано: 1 септември, 2018 Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 (редактирано) Щом качи оная планина на Мачу Пикчу ще изкачиш и това. Върви се по каменни пътеки и до манастира е гърч, но има места за почивки или може да си вземеш магаре. Миришеха ужасно. Преди две години гидовете имаха официална фиксирана цена, която се плаща там където се купуват и билетите за самата Петра. Не знам дали може да се пазариш. Редактирано 1 септември, 2018 от stanimir 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 септември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 (редактирано) преди 9 минути , stanimir каза: Щом качи оная планина на Мачу Пикчу ще изкачиш и това. Върви се по каменни пътеки и до манастира е гърч, но има места за почивки или може да си вземеш магаре. Миришеха ужасно. Преди две години гидовете имаха официална фиксирана цена, която се плаща там където се купуват и билетите за самата Петра. Не знам дали може да се пазариш. В смисъл, искаш не искаш трябва да си вземеш гид и за него се плаща допълнително - ще бъде на човек или за цялата група от 7 човека цената?. Помниш ли горе-долу колко ще струва. Предполагам, няма да е 100 долара Редактирано 1 септември, 2018 от mililia Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 1 септември, 2018 Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 (редактирано) Не, може и без гид. Както си избереш. Ето сайта с официалните цени. За един или за група цената е еднаква, все пак един и същи път бъхти и той човека 🙂 При нас съм го записал в долари - 72$ сме платили за шестимата. http://www.visitpetra.jo/Pages/viewpage.aspx?pageID=138 Редактирано 1 септември, 2018 от stanimir 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 септември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 преди 6 минути , stanimir каза: Не, може и без гид. Както си избереш. Ето сайта с официалните цени. За един или за група цената е еднаква, все пак един и същи път бъхти и той човека 🙂 При нас съм го записал в долари - 72$ сме платили за шестимата. http://www.visitpetra.jo/Pages/viewpage.aspx?pageID=138 Meрси! Толкова гледах тази страница, ама кой да се сети да скролне надолу, та да видя и тези цени. Ти препоръчваш ли наемането на гид? Притеснява ме да не ни юрка да вървим с неговото темпо и да не ни остане време да разглеждаме и почиваме, а от друга страна, ако не го наемем може да изпуснем нещо интересно. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 1 септември, 2018 Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 Щом сте седем човека вземете си. Нашия беше много духовит и разказваше интересно. Не ни е юркал. 1 Връзка към коментар
Masmiya Публикувано: 1 септември, 2018 Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 (редактирано) 3 hours ago, mililia said: Отделно - в Йордания, как човек се оправя по заведенията? Надписите на английски и арабски ли са? Какви сувенири са типични? Ценни подправки? Понеже ще наемем транспорт от тур фирма - шофьорите ще очакват ли бакшиш и въобще за какво трябва да се дав предвиди бакшиш и какъв процент да е, да е на човек или обща сума - таксита, ресторанти, хотели, тура с джип в пустинята и т. н. Повечето ресторанти в столицата имат английско меню, в крайната цена, която плащаш в ресторант или кафе обикновено е включена и такса обслужване, така че не се очаква да оставиш бакшиш. Това е нещо, което мен лично ме дразни - цените в менюто са без данъци и въпросната такса за обслужване, някъде в дъното на менюто с малки букви пишат, че към цените де добавя и даден процент (обикновено общо 25 процента) за данъци и обслужване. За пазаруване препоръчвам: - подправки - заатър, сумак, готов микс от 7 подправки (7 spices mix) - ако обичаш кафе - пакет смляно с кардамон - текстилни изделия като например калъфки за възглавници с ръчни шевици (нещо такова https://www.pinterest.co.uk/pin/523965737880748801/ ) Може да се купят от магазинчетата в Downtown в Аман. Сувенири има и в този магазин, но е доста по-скъпо, за това пък има кафе с невероятна гледка. https://www.urdonshop.jo/index.php?route=common/home На 100-ина метра от него е друг магазин със сувенири, който е и център за опазване на природата и предлага организирани екскурзии и трекове, също имат кафе с хубава гледка. http://wildjordancenter.com Препоръчвам и двете места заради гледките. Мога да препоръчам и още заведения в Аман, ако се интересувате. Редактирам, защато се сетих и за други сувенири - сапуни от зехтин, козметика от мъртво море. Редактирано 1 септември, 2018 от Masmiya 3 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 септември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 преди 2 минути , Masmiya каза: Повечето ресторанти в столицата имат английско меню, в крайната цена, която плащаш в ресторант или кафе обикновено е включена и такса обслужване, така че не се очаква да оставиш бакшиш. Това е нещо, което мен лично ме дразни - цените в менюто са без данъци и въпросната такса за обслужване, някъде в дъното на менюто с малки букви пишат, че към цените де добавя и даден процент (обикновено общо 25 процента) за данъци и обслужване. За пазаруване препоръчвам: - подправки - заатър, сумак, готов микс от 7 подправки (7 spices mix) - ако обичаш кафе - пакет смляно с кардамон - текстилни изделия като например калъфки за възглавници с ръчни шевици (нещо такова https://www.pinterest.co.uk/pin/523965737880748801/ ) Може да се купят от магазинчетата в Downtown в Аман. Сувенири има и в този магазин, но е доста по-скъпо, за това пък има кафе с невероятна гледка. https://www.urdonshop.jo/index.php?route=common/home На 100-ина метра от него е друг магазин със сувенири, който е и център за опазване на природата и предлага организирани екскурзии и трекове, също имат кафе с хубава гледка. http://wildjordancenter.com Препоръчвам и двете места заради гледките. Мога да препоръчам и още заведения в Аман, ако се интересувате. Благодаря, интересуват ме заведения. Невена, така хубаво и цветно, ориенталски ми описа Аман, че включих допълнителен ден за обиколка из местните пазари, хаоса и ресторантчета. Ще може ли да ми пуснеш линк с карта, къде е този квартал Убейде - не успявам да го открия, а явно ще е някъде близо до хотела ни в Аман. Избрах хотел Beitut Hotel. 1 Връзка към коментар
Masmiya Публикувано: 1 септември, 2018 Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 (редактирано) Сега прочетох предните страници и Невена вече е споменала Wild Jordan, Даунтаун и Рейнбоу стрийт. Последната според мен бе по-интересна преди години, сега изгуби от очарованието си, защото се комерсиализира. Уебде е мястото за разходки и откриване на чаровни кафета и галерии. В картала живеят много млади чужденци, които учат или работят временно тук, така че е спокойно и сигурно място за разходки. Любимо място ми е галерията и кафето към Фондацията Калид Шоман, тук е адресът и има карта http://daratalfunun.org/?page_id=11 В Уебде има и кафе, подобно на Джафра (същите собственици) с интересен интериор https://m.facebook.com/RakwetArabCafe/ съвсем близо е до Paris circle, който е централен за Уедбде. На това кръгово има Кафе Парис, където сервират алкохол. Всъщност в квартала живеят доста християни и има някроко магазина за алкохол, такъв иначе не се предлага нито в кафета, нито в магазини) На същата уличка е магазина местен бранд за дрехи, с интересни послания (стават за сувунири/спомен) JoBedu. Това кафе е приятно и с хубава гледка също https://m.facebook.com/baitbaladna/ В Даунтаун вече е писано за сладкарницата Хабиба (всички местни купуват топло прясно изпечено кнафе и го ядат на крак пред входа й) и ресторанта Хашим за разядки като хумус и фалафел. Много наблизо е кафето Джафра, интериорът му е традиционен и интересен, вътре се пуши наргиле, пие чай, кафе или сок от лимон и мента (нана), предлагат и храна като манакиш - опростено казано тяхната пица - тестена закуска, която е покрита традиционно със заатър или със заатър и джибне (местно сирене). Мансаф е националното ястие и стига да ядете агнешко препоръчвам да го опитате. Казват, че най-хубаво го правят в ресторанта АлКудс в Даунтаун, но аз лично не съм опитвала там: http://www.alquds-aljadeed.com/index.php?lang=en. Редактирано 1 септември, 2018 от Masmiya 9 Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 3 септември, 2018 Сподели Публикувано: 3 септември, 2018 На 1.09.2018 г. в 14:26, mililia каза: Благодаря, интересуват ме заведения. Невена, така хубаво и цветно, ориенталски ми описа Аман, че включих допълнителен ден за обиколка из местните пазари, хаоса и ресторантчета. Ще може ли да ми пуснеш линк с карта, къде е този квартал Убейде - не успявам да го открия, а явно ще е някъде близо до хотела ни в Аман. Избрах хотел Beitut Hotel. Здравей току що видях че си ме питала за Убейде.От твоя хотел видях че е ойоло 20 мин ходене до Руми кафе/Rumi caffee което се намира също там и обичам отвреме на време да ходя .Маsmiya вече ти е дала също няколко варианта на други кафета .Като ориантир там се намира Френския културен център 14 Kulliyat Al Sharee'Ah Street, Amman, Jordan 00962 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 3 септември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 3 септември, 2018 Благодаря @Nevena! С @Masmiya двете сте дали страхотна информация за храни, заведения, пазари и местенца за разглеждане в Аман. Всичко е боднато в мапс.ми и ще го търся на място. Надявам се този град и на нас да хареса и със сигурност ще търсим кнефето, фалафелите, лимоните с мента и всичко останало. Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 3 септември, 2018 Сподели Публикувано: 3 септември, 2018 Сетих се нещо когато посещавате Петра при влизане във визитър център първо се минава секюрити т.е има скенер ако носите непозволени неща като например ножчета и.т.н ,ще ви бъдат извзети би трябвало после да ви ги върнат на излизане.Но като си тръгвате ще сте толкова изморени че може и да забравите да си ги поискате така че имайте го в предвид. 3 Връзка към коментар
Masmiya Публикувано: 4 септември, 2018 Сподели Публикувано: 4 септември, 2018 14 hours ago, Nevena said: Здравей току що видях че си ме питала за Убейде.От твоя хотел видях че е ойоло 20 мин ходене до Руми кафе/Rumi caffee което се намира също там и обичам отвреме на време да ходя .Маsmiya вече ти е дала също няколко варианта на други кафета .Като ориантир там се намира Френския културен център 14 Kulliyat Al Sharee'Ah Street, Amman, Jordan 00962 И ние обичаме да пием капучино в Руми Кафе. Ако втората половина на октомрви си в Аман, може да се видим там. Сетих се и за друг много любим и вкусен сувенир - баклава. Слага се в кутии и се вакумира и така остават пресни със седмици. За мен най-добрите, но и най-скъпи, са на Zalatimo Brothers - имат няколко магазина из целия град, както и на летището. https://www.zalatimo.com/ Освен баклавата, аз харесвам и други местни сладки като маамул и каак, които са с пълнеж от фурми. 1 Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 4 септември, 2018 Сподели Публикувано: 4 септември, 2018 преди 3 часа, Masmiya каза: И ние обичаме да пием капучино в Руми Кафе. Ако втората половина на октомрви си в Аман, може да се видим там. Видях че от 19 до 27 Октомври сме ваканция и вероятноста да сме тук е много малка, но все пак съществува така че пиши когадо дойдете можем да успеем и да се видим. Връзка към коментар
mililia Публикувано: 14 ноември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 14 ноември, 2018 (редактирано) Хора, до колко часа вечер кипи някакъв живот из Акаба? Мога ли да се надявам, че след полета ще можем да обиколим малко из центъра, за да разгледаме нещо и евентуално да вечеряме някъде? Имаме само тази вечер в Акаба и не ми се ще да я пропускаме. Редактирано 14 ноември, 2018 от mililia Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 14 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2018 преди 42 минути , mililia каза: Хора, до колко часа вечер кипи някакъв живот из Акаба? Мога ли да се надявам, че след полета ще можем да обиколим малко из центъра, за да разгледаме нещо и евентуално да вечеряме някъде? Имаме само тази вечер в Акаба и не ми се ще да я пропускаме. Няма да има никакъв проблем да си вечеряте и да разгледате. Бих казал, че си е доста светски град. 1 Връзка към коментар
Ясо Публикувано: 14 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2018 Преди 1 час, mililia каза: Хора, до колко часа вечер кипи някакъв живот из Акаба? Мога ли да се надявам, че след полета ще можем да обиколим малко из центъра, за да разгледаме нещо и евентуално да вечеряме някъде? Имаме само тази вечер в Акаба и не ми се ще да я пропускаме. Акаба си е направо скучен град с малък център, малък плаж и две нови джамии. Не се надявай на някакво приключение там. Иначе е спокойно. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 14 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2018 Преди 1 час, mililia каза: Хора, до колко часа вечер кипи някакъв живот из Акаба? Мога ли да се надявам, че след полета ще можем да обиколим малко из центъра, за да разгледаме нещо и евентуално да вечеряме някъде? Имаме само тази вечер в Акаба и не ми се ще да я пропускаме. Към 9:30-10 вечерта някои започват да затварят, кръчмите са до по-късно. Връзка към коментар
mililia Публикувано: 25 декември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 25 декември, 2018 И още едно бързо мнение за нощувката в пустинята... Заслужава си и не е нещо трудно за преживяване. От групата ни от 11 човека, включително едно дете, няма нито един оплакал се. Студено е, но има достатъчно одеала. Ние се екипирахме добре, за да спим и през нощта почнахме да свалям от дрехите и да махаме завивки. За тура също бяхме екипирани добре и нямаше измръзнали. Чисто е, и въпреки че условията са полеви, щом аз не се оплаквам, дето съм голям каприз, значи турът си заслужава. 21 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 25 декември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 25 декември, 2018 И пак сме ние! 21 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 декември, 2018 Сподели Публикувано: 25 декември, 2018 Преди 1 час, mililia каза: И пак сме ние! Супер сте! Честита Коледа! 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 26 декември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 26 декември, 2018 И малко Коледно настроение от Аман 24 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 27 декември, 2018 Сподели Публикувано: 27 декември, 2018 Един залез над планината Небо. 24 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 27 декември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 27 декември, 2018 И след хубавия залез над планината Небо, да пусна малко кадри от дъждовна Йордания: 21 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 27 декември, 2018 Сподели Публикувано: 27 декември, 2018 Ето малко снимки от Джераш при по-хубаво време само два дена по-рано. 17 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 31 декември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 31 декември, 2018 (редактирано) Да се отчета и аз! Вчера се за върнахме и впечатленията ми са пресни, та бих искала да споделя и хубавото и неприятното. Почвам с лошото, за да приключа с хубавите спомени. Та за лошото: липсата на хигиена по хотелите. В тази връзка съветът ми е, не пестете от хотели, защото може да си скапете преживяването. Това, че не е нужно хотелът да е луксозен е вярно, но трябва да е чист, а такива са по скъпите хотели. В останалите чистят мъже с друго възприятие за хигиена, та с две думи, предвидете си разхода за настаняване, като под 50-80 динара на нощ си е риск. Може да имате късмет, но по-вероятното е да затънете в мръсотията. Това е първото място, в което съм бързала да изтече времето за пътуване заради стандарта на хотелите. Направо бях отвратена. Препоръчвам Hotel Dweik 3 в Акаба. Без забележки. Hotel My home Petra e абсолютна мизерия - от три стаи, нямаше нито едно легло с чисти чаршафи. Вечер няма и топла вода. Хотел Galery Guest House в Аман е много добре и модерно подреден. Стаите изглеждат чисти, но баните са доста зле. Хотелът е нов и за момента е горе-долу ок, но понеже не се поддържа скоро ще добие нивото на мизерните хотели. И в трите хотела имаше хубава и богата закуска и любезен персонал от мъже. И сега с хубавото: Моята Йордания нямаше нищо общо с Йордания на @Radnev и на @Puhcheto. Ние видяхме една страна с мили и приветливи хора и никой не ни е муфтил за пари. Каквито уговорки направихме, такива бяха нещата до края. Оставихме бакшиши, но те не бяха искани и бяха в знак, че сме били доволни от услугите. И сега подред: На летището в Акаба хванахме две таксита за по 10 динара едното, като това беше обявената цена. Аз заявих, че ще бъде 10 динара с включен бакшиш, те казаха добре и така. Не са ни давали бележки, каквито @Георги показа. Беше леко хаотично, но нищо страшно. Използвахме услугите на Рум Старс и останахме доволни. Те пратиха три таксита към различни хотели, за да ни съберат за тура в пустинята и ни оставиха пред Визитор центъра по едно и също време. Цена на такси 25 динара, не сме оставяли бакшиш, не е имало мрънкане и преследване. Шофьорите на такситата ни спряха пред билетния център и ни посочих от къде да си закупим билетите сами. Не видях някой, който да искаше да ни вземе парите, така че платих на каса срещу билетче. Цялата група от 10 възрастни и 1 дете беше натоварена на един джип, като водач ни беше Самир, ако не бъркам името. Той се грижеше за нас, но някак си не ни се натрапваше и стоеше доста изолирано от нас. В последствие каза, че го боли зъб, та ние му услужихме с аналгин. Вечерта вече беше много приказлив и изнесе забавната част в лагера. Палатките бяха чисти и с повече одеала нощта се минава лесно. Имаше топла вода, но никой от нас не се престраши да се къпе. Все пак докато стигнеш до банята си беше далече, та да ходя на баня с палто ми беше в повече. Имаше хора, които се къпаха, та условията са полеви, но са доста добри. Тоалетните и баните баха по-чисти от тези в горепосочените два хотела. Аз лично препоръчвам кампа. Турът е забавен, но към края на 6-7 час взе да ни писва, вероятно защото на джипа доста духаше. Имаше и доста катерене. Вечерята беше много добра, а нашата група се включи активно в танците, та доста се по забавлявахме и смяхме. На сутринта вече ни чакаше уговорен трансфер и всичко беше по план. Притесненията ми, че може да не дойде никой да ни вземе се изпариха и вече не съм имала каквито и да било притеснения. Тук е мястото да кажа, че не ползвахме услугите на Beauty Jordan tours. След като двама Магеланци се оплакаха, че не са им пратили коли, аз ги отсвирих и им написах, че няма да използвам услугите им. В интерес на истината още първата сутрин получих съобщение от тях, къде да дойдат да ни вземат, но след напомнянето от моя страна, че съм отказала услугите им, върнаха отговор, че били забравили. Та с тях до там. Трансферите си организирах чрез хотела в Аман Gallery guest house. Много добра и точна агенция бяха избрали за нас, та ги препоръчвам в това отношение. Шофьорите бяха всеки път различни /общо 5/, почти всички с добър английски, млади и много възпитани момчета, точни и коректни. Никакви забележки, а Общата цена на туровете, доста по ниска от договореното с Beauty Jordan tours. Не сме се пазарили с тях за цената на туровете, защото изначално цените им бяха доста по ниски от всички останали. Много сме доволни. Освен грижата за превоза, те ни осигуряваха и Интернет и местата където да обядваме. Не сме купували карта за Интернет , не сме имали нужда от нея. В хотелите и в колите имаше осигурен нет, в заведенията също. За Мъртво море ни заведоха в ресторант с басейн и собствен плаж срещу предложена цена от 27 динара. Ние казахме 25 динара и след кратък телефонен разговор, те казаха ок. В Джераш, шофьорът ни предложи ресторант, който приехме и вместо куверт от 12,50 динара какъвто плащаха останалите туристи, ние платихме куверт от 10 динара, като сервитьорка ни каза, че нашият шофьор е договори тази цена за нас. В последствие ние решихме да дадем на шофьора по динар бакшиш, като шофьора го видя чак накрая и не ни е притискал или врънкал за пари преди това. Въобще както казах тур фирмата беше много коректна и нито един от шофьорите не се осмели да заработи нещо за себе си. Всеки път обаче бяхме с различен шофьор и според мен това си е политика на собственика, за да не се сближаваме един с друг и някой от шофьорите да премине границата. Аман е град, който много ни хареса. Имахме доста време да обикаляме и всички останахме с много добри чувства. Спахме в Даунтауна, който е по традиционен, но Аман е разнолик и например района Абдали е много красив и приятен. Сградите са нови, модерни, а жилищните блокчета са в отомански стил, доста красиво. Аз бих препоръчала отсядане и в този район. За съжаление не ни остана време за района Уебде, но със сигурност щеше да ни хареса и там. Храната беше много вкусна и евтина. Кюнефето обаче повече ни хареса във Вади Муса, но в никакъв случай не беше лошо и в Аман. Просто очаквах повече, виждайки опашките за кюнефе. Хората в Аман бяха чудесни. Мотаехме се до късно, но никой не ни е закачал или притеснявал. Заговаряха ни с Добре дошли в Йордания и Весела Коледа. И не го правеха с цел изгода. Например разминавайки се с една кола по една тясна уличка, колата спря, една девойка отвори прозореца и ни каза: Well come to Jordan, след което си продължи по пътя. Често при разминаване по пътя ни казваха Весела Коледа. В магазините ни питаха с какво да ни помогнат, но никога не са ни преследвали да купим нещо. Бяхме на пазара и ни почерпиха райска ябълка, влязохме в джамията до пазара, като само ни казаха да не снимаме вътре. Аман е модерен и определено доста съвременен град. Уличките около Рейнбол улицата са супер приятна зона за разходка. Ако щете вярвайте, но на мен Аман ми заприлича на Рим с хълмовете и тихите улички. Песните на ходжите пък внасяха екзотика. Абе беше ни много приятно и още един ден да имахме там нямаше да скучаем. За Аман препоръчвам ползването на Юбер, за да не се налага да се пазарите за цената на таксито. Ажлун и Джераш разгледахме в много силна буря и проливен дъжд. Мокри и измръзнали бързахме да приключим. На Джераш отделихме около 2 часа, но предполагам че при хубаво време отиват поне 3 часа. Ас Салт отпадна от програмата, тъй като много валеше, стана късно, а и шофьорът не беше наясно какво точно да ни покаже там. Ние също не знаехме какво искаме да видим и понеже бяхме мокри и измръзнали решихме да се прибираме. Вече беше към 15,30 след обяд, та до светлата част от деня имаше малко време, тъй като цял ден беше много мрачно и към 16.30 си ставаше тъмно. Като цяло декември е и доста студен месец. Ходи се облечен на пластове, за да обличаш и събличаш според температурата. Преходът от Аман до Петра направихме по Кралската магистрала. В Мадаба разгледахме църквата и обиколихме магазинчетата за сувенири. Градът ми направи странно впечатление, направо ме изплаши. Около църквата района е ок, но около пазара е пълно с нахални просяци. Там попаднахме в задръстване и те ни налетяха около колата. Не сме били заплашени, но се зарадвах, че нямахме нощувка там. Градът е мръсен и с много забулени жени, а уж е християнски. В Керак отидохме със страх, но освен ледения силен вятър нямахме никакъв проблем. Гледката от Вади Муджиб вю пойнта е страхотна, а Дана вю пойта стигнахме в мрак, та не знам как е. Петра - станахме след тежката нощ в мизерия хотел и към 7,15 вече бяхме влезли. Имаше хора, но не бяха много, въпреки една група китайци. Изпреварихме ги и всичко беше ок. Други българи ние не видяхме. Стигнахме до Манастира и прехода не ми се видя труден. Част от групата стигна и до гледката над Съкровищницата отвисоко, но за един ден времето е малко, а следобеда гледката не е добра. Петра ми хареса, има екзотика с целия добитък, но е възможно и някой да пострада. Но имах доста по високи очаквания и ефектът уау липсваше. Самото Вади Муса ми се видя приятно, но вероятно защото Кюнефето, което ядохме беше фантастично. Там обаче е доста скъпо, а курса на долар/динар лош. Върнахме се в Акаба и последния ден прекарахме на пазара, разглеждане на графити, разходки с лодки или кой каквото му се харесваше. Препоръчвам морската храна в Al Shami ресторанта - рибите, скаридите и калмарите бяха невероятни, както и сока от лимон с мента. Препоръчвам плодовете и зеленчуците в Йордания - вкусни и свежи. Как успяват да постигнат това качество в тези чукари не знам. Имат хубав сладолед и сладкиши, халва. Еспресото е с добро качество, но тяхното кафе с кардамон не ми допадна. Черпиха ни със сладкиши, фурми, чай. Виното е с много добро качество. Бутилка вино в ресторант от 20 до 27 динара, а чаша вино 5-7 динара. И чашата и бутилката вино са от един вид вино, т. е. без разлика в качеството. Като изключим по евтините хотели нямам забележки от страната. Препоръчвам услугите на SA'AD NATOUR +962 799365325, Santour2018@gmail.com И телефони взети от шофьорите, с които си пишех по Watsapp: +962 7 76491249 +962 7 99365325 Редактирано 31 декември, 2018 от mililia 23 1 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега