Прескочи до съдържание

10 дни в Пукет - дни на релакс и обиколка на островите


Препоръчани мнения

Здравейте! 

 

Защо ли по-рано не открих този чудесен форум?! Толкова много въпроси и все още огромна нерешителност има относно пътуването ми до Пукет и чудните местенца (острови), които да се посетят. 

 

Малка група сме от 4 и ще сме в Пукет в периода 5-15 Март. Най-много ме вълнува разпределението на програмата, която тепърва подготвяме. Горе-долу съм наясно кои са най-известните острови, барове, забележителности, които си заслужава да се видят в Пукет, но изпитвам затруднение как да бъдат разпределени. 

 

Въпросите ми към вас:

 

1. Кои day trips си заслужава да се направят и дали да бъдат ден след ден или да си правим почивки между тях, оставайки в Пукет и разгелждайки забележителностите там? Кои от изброените острови си заслужава да бъдат посетени? - Phi Phi Islands, Similan Islands, Khao Phing Kan (James Bond isalnds), Khao Phing Kan, Surin Island, Krabi, Raya Island. 

 

2. Какъв бюджет трябва да си приготвим за средно 3-4 екскурзии, след пазарлък? Знам, че е може би труден въпрос и е по-скоро гадаене, но някаква ориентировачна сума би помогнала много. 

 

3. Съвети за агенции, които да посетим на място и колко по-рано тярбва да се направи резервация за съответния day trip? 

 

4. Развлечения в Пукет - Кану? Баня на слончета? Готвене на традиционна тай кухня? Гмуркане или шнорхелинг? Горе-долу колко пари излизат подобни преживявания?

 

5. Джобни? Определено искаме да направим 3-4 day trips и може би 2-3 подобни развлечения от горепосочените, та средно колко джобни трябва да си предвидим, без храната и плащането на траснпорт в Пукет? 

 

6. Ползване на скутери - Препоръка за фирма или място от където да наемем такива? 

 

Благодаря за отделеното време! 🙂

 

Редактирано от tsvet
Връзка към коментар

И аз да се включа с подобни въпроси. Мисля да направим от Пукет - Рая айлънд, Джеймс Бонд, Кай айлъндс. Колебая се за Пи Пи има ли смисъл като не може да се слезе на Мая бей? Даже имам резервирани 2 нощувки на Пи Пи Дон с право на анулация, тъй като мислех, че ще отворят Мая бей октомври, но сега се чудя дали да не ги анулирам и да си правим от Пукет екскурзийките.

Връзка към коментар
4 hours ago, VVP said:

Всички турове си заслужават, на мене най ми харесаха Similan islands. Туристически бюра има буквално през 5 метра. Пазариш се яко. 

Има ли възможност да се наеме private лодка или друг тип екскурзия, където не те пускат на 4-5 плажа за по 30-40мин? Иска ми се сякаш да имаме възможността да се насладим на всеки един остров, който сме си избрали да посетим без да ни пришпорват, че нямаме време. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От Пукет до някой от тези острови: Phi Phi Islands, Similan Islands, Khao Phing Kan (James Bond isalnds), Khao Phing Kan, Surin Island, Krabi, Raya Island. 

 

Начетох се на доста менения, та до колкото разбирам май повечето екскурзии са еднодневни до няколко различни плажа с по 30мин престой на тях, което не ми допада особено като преживяване. 

Връзка към коментар

Погледни ги на картата горе долу да видиш кое къде е. Симилан и Сурин са много далече от Пукет. На Райа се седи цял ден почти, със спийдбоут. Може да си наемеш дългоопашата лодка от Краби или Пи пи Дон до някой от съседните острови. 

Връзка към коментар
11 hours ago, GeorgiD said:

Номер 1 - Бангла роуд в Патонг 😆

Хаха, хора цветни и странни навсякъде има, та въпроса беше насочен към природните забележителности на Пукет. 😉 

11 hours ago, VVP said:

Погледни ги на картата горе долу да видиш кое къде е. Симилан и Сурин са много далече от Пукет. На Райа се седи цял ден почти, със спийдбоут. Може да си наемеш дългоопашата лодка от Краби или Пи пи Дон до някой от съседните острови. 

Краби ми се струва доста далеч от Пукет? 

Връзка към коментар
преди 11 часа, tsvet каза:

Хаха, хора цветни и странни навсякъде има, та въпроса беше насочен към природните забележителности на Пукет. 😉 

Амчитъйде! То си е баш природна забележителност 😂😂😂

Връзка към коментар

9 нощувки в Пукет или по-скоро 4 нощувки в Пукет, 2 нощувки в Пи Пи и 3 нощувки в Краби?  Други идеи за разпределяне на нощувките? Общо взето все се притеснявам да не пропуснем най-красивите местенца/плажове, стоейки си в Пукет.

 

Има ли възможност да се наеме speedboat, която да ни закара само до Пи Пи или Краби, примерно или трябва да си платим за цял day trip? С ферибот ми се струва, че ще е дооооста дълго пътуването.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Мисля, че всеки, който е ходил там, ще ти каже, че за природни забележителности е по-добре да нощуваш в Краби или АоНанг. На самия остров Пукет има плажове, но толкоз. И турове.

За мене най-красивото място беше Райли. Но да ходите дотам на организиран тур от Пукет е безсмислено. Има дългоопашати лодки от АоНанг, които стигат за няколко минути. А най-добре е да се нощува на самото Райли, защото вечер е неповторима атмосфера, нищо общо с лудниците в Пукет и АоНанг. Но си е по-скъпо, де. 

Ние се отказахме от нощувките на Пи Пи и изобщо от какъв да е трип дотам, но АоНанг ти е по-добрата изходна точка, ако искаш да направите такъв с частен тур само за вас. Пукет е много далече.

И бързите моторници не са за всеки. За мене това е ужасяващо изживяване. Ходихме с такава от Пукет до Симиланските острови. Шнорхелингът там е несравним с нищо, което може да видите на пукет или останалите по-близки острови. Може би само островите Сурин са по-подходящи, но те пък са още по-далече. ТА за Симиланските първо е доста пъруване с бус до кея (при нас отне почти два часа) и после около 70 минути с моторница. Не уцелихме съвсем спокойно море, та пръскаше ужасно в добавка към изтезанието за вестибуларния ми апарат. Хората, които седяха по-отзад, се наложи да сложат маските си за шнорхелин още на лодката, за да не им влиза солената вода в очите. Тях буквално вълните си ги къпеха ежеминутно.

ТА прекрасно е, но за един ден е препускане. Далече са. И е скъпичко. мисля, че се спазарихме за по 2100 бата на човек. Но пък и бяхме баш по нова година, възможно е в помалко натоварен сезон да се справите и по-добре, знам ли.

За Джеймс Бонд тура - изберете голяма лодка (всъщност това си е корабче с отворена горна палуба, на която седите, но сте под навес и не ви пече) а не бърза моторница. С включени каяци (не знам защо им казват канута, като не са). Ще ви возят, няма да се налага вие да гребете, но ако искате, накрая може и това да направите. Обядът ви го приготвят на самото корабче и го сервират на шведска маса в средата и беше много по-вкъсен от храната в кутии, която ни раздаваха на туровете с моторници или дългоопашати лодки. Единственият проблем е, че се хранит на самата лодка без маса, тоест седиш си с чинийката в ръцете и нямаш много пространство. На всички останали турове се обядвахме по различни острови на масички. Беше за 1200 бата, мисля.

 

От АоНанг малко ни се прекрои програмата, че заради тайфуна забраниха за два дни всякакви излизания на лодки в морето.

Но там има възможност освен турове от туристическите бюра, дето са на всеки ъгъл, да си вземете и билети от централната каса на плажа и само до един избран от вас остров и да си прекарате деня там. Или да си наемете частен тур с лодка, като вие избирате програмата. Щом сте четирима, няма да е непосилно. При около шестима цената на частен тур може да излезе на човек сходна с тази на организиран. Ние бяхме само трима и частните лодки не ни бяха по джоба.

До райли бийч отидохме следобеда преди пълната забрана за лодки. Всъщност вече бяха забранили движението на лодки из залива, и сновяха само тези до райли. ТАка го видяхме почти без никакви туристи и мястото просто ни очарова, Има чудесно качване по скали с помощни въжета до едно погледно място през джунглата горе сред скалите, вземете си малко по-солидни обувки. Ако пък обичате скално катерене, райли е истински рай.

 

Когато отвориха морето направихме следобедно-вечерен тур с дългоопашата лодка до няколко острова (Пода, Чикен айлънд, Туп и Мор) с вечеря по тъмно на Райли. Шнорхелингът преди залез беше излишен, понеже светлината вече пада под много малък ъгъл и цветовете под вода са изключително бледи.  А и морето все още никак не беше спокойно. Ако имах възможност за частен тур бих избрал такъв до Туп и Мор. При отлив те двата се свързват с пясъчна ивица, както и с Чикен айлънд и между тях може да се разходите, супер са за снимки.

Злед залеза ни върнаха за вечеря на Райли бийч  на блок-маса в заведение. После капитанът на лодката ни направи шоу с въртене на огньове. И за финал имахме нощно къпане сред светещ планктон, което наистина беше върхът на сладоледа.

 

На следващия ден рано отидохме на организиран тур с дългоопашата лодка до Хонг и още няколко близки острова (Пакбао и Лао ЛаДинг) Много красиви, повече от тези на предишния тур, но беше твърде пренаселено, а и ние вече се бяме пренаситили след толкова турове.

Трябва да погледна какви бяха цените на тези турове, но със сигурност трицифрени. Тагвам @mary_shery, тя ги помни със сигурност.

НАй-сериозният недостатък на дългоопашатите лодки, е че двигателите им вдигат доста шум, а също така и понасмърдява на гориво и на изгорелите газове от двигателя. И си клатушкат, ако морето не е спокойно. Ама за мене са много по-добра алтернатива от моторниците, пък и по-евтин вариант.

 

Та относно нощувките ви, според мене ги разпределете между Пукет и Краби и пропуснете Пи Пи. Острови има достатъчно 🙂 

 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Турът до Хонг беше към 800 бата, но не помня преди или след връщането на парите за каяка. В нашия ден морето беше бурно и екскурзоводът ни беше казал, че не е подходящо за каяци, които иначе ние сами щяхме да караме и затова предложи да ни върнат към 250 бата, които бяхме платили за тура с каяци. На мен пък много ми харесаха Хонг островите от Краби, даже от Краби бих ви препоръчала този тур най-много, но може да видите какви са цените за частен тур с лодка, може би за вас ще е изходно. И аз потвърждавам, че Райли е най-красивото място в района, където може и да се нощува. Има изгодни цени за нощувки обаче много рядко, трябва да видите за вашите дати. Например от сега за декември има свободни места с добра цена там, но когато ние търсихме нощувки за нашите дати нямаше. Все пак бяхме по НГ... Но и да не нощувате, отидете с лодка за 15 Мин от Краби, може цял ден да си прекарате там, има пещери, погледно място, за по-смелите лагуна, а за не толкова смелите цели 2 плажа с невероятни гледки.

Ако много си падате по шнорхелинг или пък като мен никога не сте пробвали и имате желание, отидете на Симилианските острови все пак, но ако някога ви е ставало лошо по време на път с някакво превозно средство, вземете си задължително лекарства против морска болест. Компанията check in Andaman, с която ние бяхме не само, че не ни дадоха такива, ами ни раздадоха по едно пликче за който ще повръща. Пълна подигравка беше това според мен. Не знам дали другите фирми са по-добре, но от тези единственото добро в обслужването беше, че ми помогнаха с шнорхелинга, защото аз не мога да плувам. Всичко друго беше много зле, лодката, управлението й, организацията на тура като времетраене, липсата на екскурзовод, който нещичко да ни разкаже на разбираем език. Въобще ако може, пробвайте с друга фирма, не знам дали от някоя друга има добри отзиви.

От Пукет фаворит ми е Джеймс Бонд тура, даже надхвърли очакванията ми, особено от самия архипелаг. Не е и чак толкова пренаселено като на останалите или поне аз не го усетих така. Някакси пак имаше хора, ама не беше като на Симилианските, дето не можеше да се разминеш с тълпите. Дали пък на Джеймс Бонд е било по-спокойно защото бяхме на 1 януари? Както и да е, не го пропускайте.

Редактирано от mary_shery
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.