GHI Публикувано: 17 януари, 2019 Сподели Публикувано: 17 януари, 2019 Привет на всички Магеланци. Поздравления за прекрасните и полезни коментари, впечатления и споделен опит от пътуванията в Япония. Случайно попаднах на електронната страница и останах очарован от съдържанието и цялостната й концепция. Цялата фамилия сме привлечени от японската история, култура и бит, което неизбежно води и до желанието да посетим тази интригуваща страна. Започнахме да обмисляме пътуването, но сме в много начален стадии и все още няма никаква конкретика в програмата, освен че планираме 14 дневен престой през юли 2019. Едва ли това е най-удачното време, но предвид, че децата ходят на училище, сме силно ограничени в избора на време за такова пътуване. И като стана дума за деца, големият въпрос е дали възрастта, на която са момчетата ни 7г. и 11г., е наистина подходяща за такова пътуване. Основното ми притеснение или по скоро предизвикателство е да успеем да направим програма, която да съчетае посещение на исторически и културни обекти - храмове, дворци и паркове - с някакви атракции за децата. Т.е. за всеки да има по нещо и най-вече да има допълнителна мотивация и интерес за децата. Ще съм благодарен, ако някой може да сподели опит и общи съвети, идеи за подобно пътуване с малки деца в Япония. Нямаме намерение да правим много амбициозна програма. Основните места които искаме да посетим са Токио и Киото и евентуално Фуджияма. Толкова с деца, пък и е хубаво да остане нещо и за следващия път, защото имам усещането, че ще имаме желанието да се върнем някой ден:) Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 17 януари, 2019 Сподели Публикувано: 17 януари, 2019 Вчера имаше доста добри билети от Букурещ до Токио за около 450 €. Хвърли едно око, може да е останало нещо: https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/summer-5-ana-flights-from-budapest-to-tokyo-japan-for-only-e408/ Има и от други градове (Прага, Будапеща) до други градове (Осака, Фукуока, Сапоро). преди 9 минути , GHI каза: И като стана дума за деца, големият въпрос е дали възрастта, на която са момчетата ни 7г. и 11г., е наистина подходяща за такова пътуване. Големият отговор е: ДА, разбира се! 1 Връзка към коментар
GHI Публикувано: 17 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 17 януари, 2019 Благодаря, G&B. Ще хвърля едно око на линка за билетите. Връзка към коментар
Vigo Публикувано: 20 януари, 2019 Сподели Публикувано: 20 януари, 2019 Ние направихме това пътешествие миналата година по същото време. Планът ни е в тук към края на поста: Успяхме да го осъществим на 99%, но да знаеш, че е много амбициозен. Освен натоварения план хванахме и исторически жеги 38-40 градуса -10 дена без капчица дъжд. Това и ни "помогна" понеже заради жегата имаше по-малко туристи по забележителностите. Задължително е да имате солидна първоначална подготовка и постоянна връзка с интернет. Моите мъжаги са тренирани на много ходене, но на 8-9 ден вече идва умората. Това ни беше най-яката екскурзия до момента и може би още тази година да повторим. Всички се влюбихме в тази страна. Прегледай плана и ако имаш конкретни въпроси съм на разположение. 3 1 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 21 януари, 2019 Сподели Публикувано: 21 януари, 2019 Япония е прекрасно място за екскурзия с деца - чисто, подредено, много история, различна култура и в същото време безкрайно много "яки" неща като манга, аниме, роботи, коли и какво ли не което харесват малките хора. Мхого си е хубаво времето - юли. Да, жегата е сериозна, но...къде не е така вече? Световните жеги са изсорически в последните години, явно трябва да свикваме. На всяка крачка има автомати със студени напитки, трябва да си намерите любимите и да се хидратирате редовно. Шапка и слунцезащитен крем са също задължителни. Готово! Бих ви посъветвала да не правите много амбициозна програма. Набележете няколко неща, които всички бихте искали да видите (Кметството в Токио, Асакуса, Златния павилион, решете какво точно искате да видите от Фуджи, Йокохама и т.н.). След това потърсете интересни за децата неща - Mega Web, Gibli Museum, Iga-ryu Ninja House, и като добавите един музей, няколко храма и малко природа и ще се получи прекрасна екскурзия. Може да направите и нещо морско - има много красиви крайбрежни градчета и от двете страни (Пасифика и Японско море) и като цяло в провинциалните градчета на децата им е много интересно, една-две нощувки по средата на екскурзията с по-лек ритъм и усещане за почивка би било добра идея. Успех с програмата, всички ще помагаме. 6 Връзка към коментар
GHI Публикувано: 22 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2019 Vigo/Samuraika, много ви благодаря за полезната информация. С проучването, което направих междувременно и вашите съвети, вече нямам съмнение, че ни предстои една хубава ваканция в Япония. Vigo, хвърлих един бърз поглед на програмата ти и първоначалното ми впечатление е, че се вписва идеално като време и места, в плановете ни. Ще се запозная в детайли и вероятно ще направим нещо подобно, но не толкова амбициозно, вземайки предвид и коментарите на samuraika. Със сигурност ще имам някои въпроси:) И аз си мислех, че на 9 ден ще сме доста уморени, а и това ще е годишната ни отпуска, така че в момента обсъждаме последните 3-4 дни да помързелуваме. Единия вариант е да намерим подходящо място - хубав плаж на брега на океана- в Япония или да спрем за 3 дни в Дубай. Тъй като летим от и обратно до Женева, се получава добре полета до Япония да е през Дубай. Спрял съм се на следните полети. Тръгване от Женева на 5 юли 21:40 пристигане в Дубай 6:00, след което 8:00 Дубай - 22:45 Токио. Малко късно пристигаме, но пък имаме целият следващ ден на разположение. Възнамерявам да останем в Токио до 10 или 11 и в късния следобед да поемем за Осака, която да използваме като изходна база за дневни посещения в Киото, Кобе и Нара. На 17 да се придвижим обратно до Токио директно до летището, откъдето да хванем вечерен полет в 23:00. Престигане в Дубай към 6:00/7:00. Престой в Дубай до 21 и прибиране в Женева с полет в 8:00 или 14:00 същия ден. Така ще имаме 11 пълни дни в Япония, разделени между Токио и Осака. Идеята ми е да си спестим логистичните неудобства от честата смяна на местата за спане. Какво мислите за това съвсем първоначално планиране? Добър и реалистичен вариант ли е Осака като изходна база? 4 или 5 дена в Токио? Всякакви идеи и съвети са добре дошли с благодарност. Samuraika, имам питане конкретно към теб. Можеш ли да ми подскажеш хубави курортни места на брега на океана, където евентуално да останем последните 3-4 дни, вместо Дубай? Още веднъж хиляди благодарности за помоща. Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 22 януари, 2019 Сподели Публикувано: 22 януари, 2019 Какъв тип плаж обичате? Ако търсите ризорт атмосфера, по-добре спрете в Дубай за няколко дни. Ако предпочитате провинциален туризъм - в Япония има много приятни местенца. Предлагам ви Ширахама, Фукуи или Аваджи. В Мие също има хубави местенца. Погледнете в airbnb, има много къщи за гости и апартаменти по крайбрежието, домакините предлагат и плажно обурудване. Може и кола да наемете за няколко дни и да пообиколите. 1 Връзка към коментар
GHI Публикувано: 22 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2019 Благодаря. Уместен въпрос. Ще погледна възможностите в Япония, след което семейният съвет ще реши. Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 22 януари, 2019 Сподели Публикувано: 22 януари, 2019 Пускам ти няколко неща, само като пример какво се предлага в Япония и на какви цени, а вие ще си решите. Личното ми мнение е, че до Дубай може да отидете на море винаги, а да прекарате няколко дни на море в Япония е нещо по-специално. Това е в Мие и ми е в плановете за посещение от няколко години и все не мога да стигна до там - като намисля дати - все са заети. https://www.airbnb.com/rooms/6309509?location=Мие%2C Japan&guests=5&adults=3&s=4hezM2q4&children=2 Тук съм била преди две години, много ми хареса. Условията не са луксозни, това е стара къща в рибарско село, едно време е била традиционен рьокан (майката на домакинята е готвела рибни ястия, а бащата е бил рибар). Сега са пенсионери, не предлагат храна, но целцето е очарователно, наблизо има страхотен ресторант със скаридени специалитети (скариди, приготвени по всички начини известни на човечеството) и крафт бира - на корем. Наблизо са петте езера и красив парк с гледки към морето и езерата, както и няколко диви плажа. Добре е да сте с кола, обаче. Макар и не задължително. КАзуми е много мила, говори добър английски. Можеш да разгледаш и други предложения в района - това е много красиво място с много автентична атмосфера, цялата префектура ми харесва много, като пътуване през времето е (изобщо Япония откъм японско море има много по-провинциален и романтичен облик) https://www.airbnb.com/rooms/18279119?location=Мие%2C Japan&guests=1&adults=1&s=y3_cZRNk Ако трябва да препоръчам място с типична морска атмосфера и усещане за курорт (макар и доста автентично) - това е Ширахама. Много ми харесва там, била съм много пъти и винаги сме си тръгвали доволни. Самият курорт е стара слава - малко тип Златните или Албена. Процъфтява през 70те-80те години и после запада. Сега изживява ренесанс. Има много спокойна носталгично-романтична атмосфера, не знам защо но винаги ме връща в детството ми. Има уникалната комбинация от красиви плажове, феноменален онсен- горещ минерален извор на сами скалите до океана (още от древни времена), скали, залези, пещери и шноркелинг. И много вкусна морска храна. Стига се лесно от Киото и Осака с експресен влак. Там няма да ви е скучно с децата. Има много места за отсядане, хотелите са скъпи, но са с включена храна. Има много къщи за гости и по-бюджетни места за отсядане, но свършват бързо. https://www.airbnb.com/rooms/28343251?location=Мие%2C Japan&guests=1&adults=1&s=guBCDScY Много от тук посочените неща се намират и в букинг и разни други търсачки, не е задължително да е airbnb. 2 Връзка към коментар
GHI Публикувано: 23 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2019 Много ти благодаря за полезната информация. Всичко звучи и изглежда много хубаво. Изкушението да прекараме цялото време в Япония е голямо. Имаш ли представа дали може да се наеме кола от или около гарите? Предполагам, че да. Имам швейцарска шоф. книжка и нормално с паспорт и кредитна карта би трябвало да е достатъчно за наемане на автомобил. Никога не съм шофирал в ляво движени, но предполагам че бързо се свиква. Интересно ми е как седи въпроса с паркирането. Хотелите вярвам предлагат паркинг, но как е при отсядане в Airbnb. Имали нещо много специфично и различно, което е добре да се знае при наемане и ползване на автомобил в Япония в сравнение с Европа например? Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 23 януари, 2019 Сподели Публикувано: 23 януари, 2019 Че на японските автомобили им са разменени лостчетата за чистачките и мигачите 🙂 1 Връзка към коментар
GHI Публикувано: 24 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 Готово. Отпуската е планирана, самолетните билети са закупени и престоят в Япония фиксиран. Пристигане в Токио на 6 юли, 22:45, летище Ханеда. Заминаване на 18 юли, 00:30, летище Ханеда. Сега започва интересната и много важна част - планирането. Местата, които искаме да посетим, разпределянето на времето между Токио и Осака или Киото и организирането на логистиката - хотели/еър би енд би и транспорт градски и междуградски. За момента мислим да изкараме 7, 8, 9 и 10 в Токио и околностите, а останалото време да го посветим на Киото, Нара, Кобе и Осака. Пътуване Токио-Осака на 11 сутринта към 10:00. Настаняване в Осака и "опознаване" на града. Киото 12 и 13, Нара 14, Осака и Кобе 15, 16 не е ясно, 17 на път към Токио петте езера и поглед към Фуджияма. На 17 трябва към 22:00 да сме на летището. Реалистично ли е да видим Фуджияма на 17, ако тръгнем към 9:00 от Осака/Киото? Предполагам, че ще е най-добре да си вземем JR Pass за 11-17, който да покрие придвижването Токио - Осака - Токио и придвижването от Осака до Киото, Кобе и Нара. Предполагам, че за Токио и Осака ще ми трябват отделни местни пасове? Чудя се кое е по-добре? Осака като база за ходене до Киото и т.н. или Киото до Осака, Нара и Кобе? Ще съм благодарен за вашите съвети и предложения. Конкретната програма по отделните градове ще я мисля, след като реша как да разпределя времето меужду Токио и Осака и региона Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 В Токио мисля да разчитаме на метрото, има карти за 3 дни: https://www.tokyometro.jp/tst/en/ В Осака ще се движим с JR-Pass, по кръговата линия, която обхваща основните забележителности: https://www.osakastation.com/the-osaka-loop-line/ Все пак имайте предвид, че все още не съм ходила в Япония 🙂 Горното инфо е на база проучванията ми до момента. За "база" в района Киото-Осака-Нара се спряхме на Нара. От там ще обикаляме наоколо. Връзка към коментар
GHI Публикувано: 24 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 Благодаря за информацията. За Токио определено и ние ще се придвижваме с метро. Сега обаче открих красотите на Никко. Исками се докато сме в Токио да го посетим. Не изглежда да е далече и вярвам, че в рамките на един ден може да се посети спокойно. Има няколко много интересни забележителности: Tosho-gu, разположен в национален парк с езера и водопади и Taiyuin-byo. Трябва да проверя влаковете като време и цени. Връзка към коментар
patilana Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 В Токио не съм била. Най - подходящ град за база е Осака. Нея може да гледате всяка вечер след другите градове. Киото - два дни става, може и три. Трябват дневни карти за транспорт. От Киото до Нара с паса. Нара - един ден -ОК. Няма нужда от карта. По билет за отиване и връщане до забележителностите. Общо два билета на човек. Не са скъпи. 15.07. - цял ден за Осака и Кобе си е загуба на време. Идете до Химеджи и Окаяма, и за вечеря в Кобе. Транспорта ви е покрит от паса. Осака може да бъде видяна с паса. Замъкът в Химеджи е на пешеходно разстояние от JR гарата. Вижда се от входа/изхода й. За Окаяма - градина и замък - по билетче отиване и връщане. Два на човек . Не са скъпи. Кобе - за да вечеряте не ви е нужен градски транспорт. Пешеходно от JR гарата се стига до залива и хубави ресторантчета. 16.07. - може да идете до Хирошима и остров Мияджима. Пасът важи за автобуса до Парка на Мира и до острова. Нямате никакво доплащане. Тъй като е по -далече от Осака ще ви отиде цял ден. Без да съм пътувала към Фуджияма, съм сигурна, че ще я видите, ако няма облаци. Само те могат да ви попречат на дневната гледка. Връзка към коментар
GHI Публикувано: 24 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 Благодаря за ценната информация. И аз имах резерви за цял ден в Кобе, което го подвърди и един приятел. Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 25 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2019 Никко е съвсем постижимо от Токио за един ден. Погледни и Каназава, може и тя да ви хареса като място за разглеждане по път от Токио към Киото. Базата ви в Кансай зависи от това, какво си харесате - не стеснявай опциите си до един град. Осака, Кобе, Киото, Нара - всичко върши работа и зависи къде какви оферти ще намерите. Изберете си удобно място за пребиваване с децата, а транспорта е уреден и лесен (само гледайте да сте до JR гара а не на някоя частна линия). Киото е най-скъпо, естествено. Ако имате възможност да заделите ден и да останете една нощ някъде из по-провинциалните райони - много ви го препоръчвам. На моите деца поне винаги много им харесва. Връзка към коментар
GHI Публикувано: 25 февруари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 25 февруари, 2019 Благодаря за полезната информация и съвети, самурайка. Връзка към коментар
GHI Публикувано: 3 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 3 март, 2019 Самурайка, имам нужда от твоята помощ. Започнах да гледам за нощувките в Токио и не съм много наясно, в кои райони да гледам за хотел или airbnb. Предвид, че смятаме да отидем до Нико и след 3-4 дни в Токио, към Осака, били ме посъветвала, къде да гледам за нощувки. Допълнителното усложнение идва от късното кацане на Ханеда - 22:45. Реалистично ли е да се придвижим до Токио с градски транспорт или единственана взможност в този час е такси? Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 (редактирано) Не съм Самурайка, но надявам се да помогна. Тя няколко пъти е писала, че препоръчва настаняване около гарата Уено. Там има директна връзка с Нарита /другото летище/. Ние също кацаме на Ханеда към 22:30. Избрахме настаняване близо до Jimbocho Station на метрото. В този хотел ще сме - https://www.booking.com/hotel/jp/sotetsu-fresa-inn-ochanomizu-jimbocho.en-gb.html?label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaBeIAQGYAQm4ARfIAQzYAQHoAQH4AQuIAgGoAgO4AqrJ8OMF;sid=bf1a5a18c16970a34acd2e3a3a346825 Добра цена ни даде, но резервирахме доста по-рано. Предполагам, че в Токио ще ползвате метро, няма да активирате паса. В този случай гледайте да сте близо до метро станция. За трансфера вечерта от летището - ако не успеем с метрото се надявам да хванем Tokyo Monorail или limousine bus. Таксито ни е най-най-крайния вариант. Ето допълнително инфо: https://www.japan-guide.com/e/e2430.html Пропуснах да спомена, че влакът за Киото/Осака тръгва от гара Токио, та каквото и да изберете за настаняване, важното е да е близо до метро или гара. Редактирано 3 март, 2019 от Eva eva Връзка към коментар
GHI Публикувано: 3 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 3 март, 2019 Благодаря ти Ева. Всяка информация и от всеки магеланец е добре дошла. Погледнах хотела, но за моите дати ми предлага двойна стая, която обаче от снимките хич не ми изглежда двойна - 9 кв.м. Посочих, че сме четирима - 2 възрастни и 2 деца - но това беше единственото предложение. Ще погледна в райна за други възможностти. Както можеш да предположиш искам с един куршум да отстрелям няколоко заека: хем да сме до метро, хем до гара, от която да отидем до Никко и след това до Киото/Осака и ако може да е удобно за приджвиване от Ханеда. В Токио ще се придвижваме с метро, а паса ще го активираме на тръгване за Киото/Осака. Благодаря за линка за придвижването от Ханеда. Надявам се да успеем с монорейла. 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 Ние ще се върнем преди вас. Ще ви пиша как и с какво сме успели да се придвижим от летището да хотела. 🙂 Ако успеем, де 😄 Шегувам се аз, но малко ми е притеснено. Все пак съм сигурна, че всичко ще е наред. Ханеда не е голямо летище и не би трябвало да се мотаем часове. Ние не планираме пътуване до Нико, но гледам тук, че е удобно от станцията на метрото Асакуса: https://www.japan-guide.com/e/e3805.html Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 Аз съм доволна от моя Hotel Gracery Tamachi - големи стаи, много близо до гара Tamachi, лесен за намиране, добър бизнес район. Виж дали ще ти е подходящ. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 март, 2019 Сподели Публикувано: 4 март, 2019 Проблема е, че в Токио много голяма част от хотели не предлагат стаи с 3 легла или 1 голямо + 1 единично. Връзка към коментар
Isa Публикувано: 4 март, 2019 Сподели Публикувано: 4 март, 2019 (редактирано) преди 11 часа, GHI каза: Както можеш да предположиш искам с един куршум да отстрелям няколоко заека: хем да сме до метро, хем до гара, от която да отидем до Никко и след това до Киото/Осака и ако може да е удобно за приджвиване от Ханеда. Вие сте с деца. За това смятам, че бързането не трябва да е включено в програмата. Япония е толкова различна от всичко друго, че 10-20 мин. по-дълго пътуване е просто по-дълго забавление. За това не би ми било важно да съм точно до определена гара. Били сме в Шинджуко и в Икебукуро и в Токио... все е било удобно и приятно. Транспорта в Япония е страхотен. Освен това, когато се пътува по-дълго време с влак, купуваш на децата по някоя бенто бокс и те умират от кеф. Поне моите, които са луди по японска храна от всякакъв вид. Бих препоръчала и токийското Дисни за деца на възрастта на твоите. Доста по-различно от парижкото и много по-мако хора. Редактирано 4 март, 2019 от Isa 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега