Meidj Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 (редактирано) Нямам точни дати. Просто се чудя дали е възможно да се докара цена (може и като комбинация самолет-влак или самолет-автобус) под 120-130 евро? Разучавам следния маршрут в момента: София-Белград-София с автобус (за влак забравете - това е изключително неприятно изживяване) ~80 лева. Белград-Меминген-Белград с УизЕър - плаващо, но на прима виста ~70-90 евро. Ама сложи и багаж там, че няма да се мине с по една раничка. Редактирано 4 април, 2013 от Meidj Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Нямаш ядове. Луфтханза периодично падат под тази цена, дори сега гледам, че ги има за 140 през Септември. Ако не ме лъже паметта и за 99 евро съм засичал, те регулярно си имат подобни разпродажби до различни точки на Европа. Алтернатива - до Берлин и от там с влак. Истинска ценова касапница (в добрия смисъл) е в момента, като най-доброто e BG Air за 80 евро. Влака предполагам, ще е скъп, но с eurolines може да излезне нещо дори на символична сума. Има ли куфар лоу кост опцията отпада от воле, всеки полет с прекачване товари 100 евро, а директните от друга държава 50. 2 Връзка към коментар
Adinko Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Да на Lufthansa им падат понякога бая цените, и аз бях уцелила 140E А щом нямаш точни дати имаш голям шанс да уцелиш нещо подходящо. Ако все пак пътуваш до друг град, освен Eurolines, това е много хубав сайт за рейсове из Германия: http://meinfernbus.de/ Берлин-Мюнхен-Берлин ти излиза 44Е Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 5 април, 2013 Сподели Публикувано: 5 април, 2013 (редактирано) Георги, моля те да добавиш този URL от Adinko към темата "Полезни сайтове и инструменти", за да не си правя труда да помня. P.S. Между другото, малко се забавих с публикуването на мнението и нещата се оплескаха - уж тръгна да запазва написаното, но изчезна бутонът за публикуване, после пък мнението все пак излезе, но цитатът беше отрязан... Редактирано 5 април, 2013 от captain_oveur Връзка към коментар
Duke Публикувано: 5 април, 2013 Сподели Публикувано: 5 април, 2013 Алтернатива - до Берлин и от там с влак. Истинска ценова касапница (в добрия смисъл) е в момента, като най-доброто e BG Air за 80 евро. Влака предполагам, ще е скъп, но с eurolines може да излезне нещо дори на символична сума. Не мисля, че с влак ще бъде скъпо. DB имат политика за поддържане на много ниски цени при закупуване на билети поне два месеца по-рано. Миналата година бях базиран в Дортмунд за няколко дни, но пътувах един ден до Дюселдорф и един ден до Кьолн. Ретърн билет до всеки от градовете струваше мисля 37 евро, но това е цена за ICE - високоскоростните влакове на които съм голям фен и предпочитам да пътувам с тях. С обикновените регионални влакове цената беше символична, нещо от рода на 9 евро ретърн. Да кажа, че въпросните цени на DB обхващат цяла Германия, без значение от разстоянията... Връзка към коментар
Георги Публикувано: 5 април, 2013 Сподели Публикувано: 5 април, 2013 Георги, моля те да добавиш този URL от Adinko към темата "Полезни сайтове и инструменти", за да не си правя труда да помня. P.S. Между другото, малко се забавих с публикуването на мнението и нещата се оплескаха - уж тръгна да запазва написаното, но изчезна бутонът за публикуване, после пък мнението все пак излезе, но цитатът беше отрязан... Слушам и изпълнявам Надявам се проблема да е нещо инцидентно. Не мисля, че с влак ще бъде скъпо. DB имат политика за поддържане на много ниски цени при закупуване на билети поне два месеца по-рано. Миналата година бях базиран в Дортмунд за няколко дни, но пътувах един ден до Дюселдорф и един ден до Кьолн. Ретърн билет до всеки от градовете струваше мисля 37 евро, но това е цена за ICE - високоскоростните влакове на които съм голям фен и предпочитам да пътувам с тях. С обикновените регионални влакове цената беше символична, нещо от рода на 9 евро ретърн. Да кажа, че въпросните цени на DB обхващат цяла Германия, без значение от разстоянията... Аз преди да пусна отговора метнах едно търсене в DB и ми излезе цена над 100 евро, което ми се видя доста скъпо, но да варианти има! Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 5 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 5 април, 2013 (редактирано) И аз метнах едно око на влаковете: Берлин-Мюнхен за след три месеца можеше да се намери и за 29 евро посоката. Някое намаление на Луфтханза за 99 евро ме устройва идеално. Макар че сега проверих за една от потенциалните дати и най-евтината опция е 360 лева. Друг вариант, за който се сещам, е до Виена с Аустриан и след това някоя промоция на местните железници (навремето Виена-Мюнхен им беше в промоционалните планове на рейлджета), но пак трудно ще падне под 160-180 евро... Редактирано 5 април, 2013 от Meidj Връзка към коментар
Duke Публикувано: 5 април, 2013 Сподели Публикувано: 5 април, 2013 ^ ^^ Точно така, забравих да спомена, че въпросните ниски тарифи на DB важат при ранни резервации, но аз винаги планирам пътуванията си по-рано и успявам да се включа в прозореца... Връзка към коментар
Тони Публикувано: 5 април, 2013 Сподели Публикувано: 5 април, 2013 От Скопие излиза дори по-евтино. Гледам средата на юни, да речем 12-19 излиза 118 лева без Уиз дискаунта двупосочно. Автобуса София- Скопие е 32 лева в едната посока. Връзка към коментар
wilks Публикувано: 5 април, 2013 Сподели Публикувано: 5 април, 2013 (редактирано) За DB с две ръце! Винаги, когато са опция, ги предпочитам и пред самолетите. За причините и плюсовете, всеки ползвал услугите им, е наясно. От Дортмунд има доста свежи дестинации с три месеца аванс, между 19 и 29 евро. Само до Дания е по-скъп - 39 евро промоционален на посока, но е цял ден. Не съм го пътувал, но е IC с две смени. При липсата на директни полети до там, и след историята с Austrian, най-вероятно ще го пробвам догодина. Поне за тръпката : ) В твоя случай обаче, Берлин - Мюнхен работата с ниските цени не става. От поне три години ровя редовно дестинацията на сайта им, и под 49 на посока не е излизала. Дортмунд - Мюнхен общо взето е същата история - 45 на посока. Thalys примерно и те се напъват, и вадят промоции, но стават единствено за Брюксел - Кьолн, 25 на промоция. По някакви празници съм виждал 1 път май и до Франкфурт. За Мюнхен, честно казано, нямам спомен. Всичко е във възможността да имаш свободата да планираш 92 дена напред. Нещо, което е с лек дефицит в днешно време. Редактирано 5 април, 2013 от wilks Връзка към коментар
Препоръчани мнения