Rumiana Публикувано: 26 януари, 2019 Сподели Публикувано: 26 януари, 2019 преди 32 минути , Childish каза: A брои ли се когато си направил снимка, ама не си на нея? Е, брои се - ако ти си правил снимката! Аз на почти никоя снимка не фигурирам (вкл. и на тая). Не мога да поверя на друг такава важна дейност като правенето на снимки (пък туй със селфитата нещо не ме влече)! 😉 3 Връзка към коментар
Rumiana Публикувано: 26 януари, 2019 Сподели Публикувано: 26 януари, 2019 преди 43 минути , Topfly каза: Къде се намира точно този паметник? Monumento Hernando De Magallanes 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 26 януари, 2019 Сподели Публикувано: 26 януари, 2019 преди 1 час, Topfly каза: Ще се ходи пак в Патагония 🙂 И на мен ми се ходи пак, въпреки че се оказа, че съм го нащракал цели 9 пъти от всички страни + някой друг ме е снимал мен на други 8 снимки пред паметника на Магелан. Пунта Аренас, заедно с Ушуая, оставиха много ярки спомени в мен с атмосферата и духът, които ги изпълват. Интересни и необичайни места са, заслужават повторение. 10 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 26 януари, 2019 Сподели Публикувано: 26 януари, 2019 Момичета (и момчета), Мога ли да ви помоля да споделите къде отсядате по маршрута (без Валпарайсо), и на каква цена сте резервирали - ако сте доволни (пък ако не сте, пак)? Когато имате време. Благодаря! Връзка към коментар
Костов Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 (редактирано) преди 14 часа, Rainy каза: Воайорствам мазохистично 🤔 Де да беше само ти ... Май сме доста - кандидат Магелански Хаджии 😀 Редактирано 27 януари, 2019 от Костов 4 3 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 На 26.01.2019 г. в 8:06, lyusi каза: да не ви дразня, ама пак сме на маса:) Не бери грижа ти за нашите чувства, а продължавай да ни информираш за менюто, вида и количествата на бирата, марките на хубавите вина, количеството на храната, интериора на заведенията. След завистта идва благодарността за споделеното. Не са излишни и стойностите на това похапване, плюс вероятността за намирането му. Ама там нали е лято ?! Що сте такива екипирани по българската зима ? Кажете нещо за времето, извън това , че е студено, Моля. А тез пингвини не са ли разпръснали малко пера наоколо? Записвам се за едно такова, ако има де, ако обичате. 3 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 (редактирано) преди 41 минути , patilana каза: Ама там нали е лято ?! Що сте такива екипирани по българската зима ? Кажете нещо за времето, извън това , че е студено, Само стискам палци времето да им се задържи такова, а то според прогнозите даже може и леко да се подобри. Магеланци с късмет са. Положителни температури, вятър под сто км/ч (че даже под 50 км/ч гледам по сайтовете). Живот си живеят! 😉 Аз бих се топнал в океана, да ти кажа 🙂 Редактирано 27 януари, 2019 от master_of_germs 5 1 2 Връзка към коментар
Популярно мнение lyusi Публикувано: 27 януари, 2019 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 Вятърът наистина е много силен. Вчера при пингвините си мислех, че е силен, но днес в Торес дел Пайне направо ме местеше 🙂 Ние обаче си го знаехме, така че сме подготвени 🙂 А иначе е толкова красиво, че от всяка снимка става картичка. 55 1 8 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 преди 8 минути , lyusi каза: Вятърът наистина е много силен. Вчера при пингвините си мислех, че е силен, но днес в Торес дел Пайне направо ме местеше 🙂 Ние обаче си го знаехме, така че сме подготвени 🙂 А иначе е толкова красиво, че от всяка снимка става картичка. Моля ви, пускайте още снимки. Душевен оргазъм са... И разказвайте. Връзка към коментар
Популярно мнение cybersimo Публикувано: 27 януари, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 Щом искаш... 54 7 Връзка към коментар
Light Публикувано: 28 януари, 2019 Сподели Публикувано: 28 януари, 2019 (редактирано) Cueva del Milodón Поста ми е за бъдещи посещения от магеланци. Ако случайно тура ви включва тази “пещера” няма нужда да давате $5000 вход за са се снимате със статуя на въпросното митично животно, на което кожата му уж била намерена тук. Поне да беше пещера, а то дупка издълбана от леда преди ледника да се стопи и изчезне.... Вярно огромна, но дупка или вдлъбнатина, както искате така го приемайте. Статуя на Милодон има и на входа/изхода на Пуерто Наталес в посока Торес дел Пайне. п.п. Направи ми впечатление, че гида ни няколко пъти наблегна на това, че който не иска да “влиза” в пещерата може да изчака в автобуса, да се освежи с напитки от някое от кафенцата или просто да се разстъпи наоколо в близост до паркинга... Явно беше жокер, който осъзнахме със закъснение... 😁 Редактирано 28 януари, 2019 от Light 33 4 Връзка към коментар
Популярно мнение wiliko Публикувано: 28 януари, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 януари, 2019 (редактирано) Рапорт и от нас, че два дни сме извън мрежата : След като се разделихме с останалите Магеланци, се отправихме към парка Торес дел Пайне, където имахме резервация за една нощ на палатка времето се очертаваше идеално и поехме към кулите, но по средата започна да вали, и решихме че ще пообиколим около езерото и после ако времето се оправи пак да го щурмуваме Поразходихме се и пак се върнахме по пътеката за кулите, е няма такъв вятър но луд умора няма, така че продължихме, и добре че не се помотвахме, защото се оказа че парка е с работно време и кой стигнал до заветния Мирадор до 17 часа стигнал, кой не е го връщат...ние се класирахме последния момент, на косъм беше да ни откажат достъп, защото минаваше 17:30, но рейнджърите бяха така доби че ни отпуснаха 10 минути да поснимаме, което беше супер, защото нямаше хора, с изключение на 3-4... Пътя на долу беше дълъг и вятъра ни обрули яко, а ни окачваше и дълга,дъждовна и духовИто нощ в палатката. ..но ние още не го знаехме....следва продължение Редактирано 28 януари, 2019 от wiliko Грешки 47 10 1 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 28 януари, 2019 Сподели Публикувано: 28 януари, 2019 На 26.01.2019 г. в 19:18, Rainy каза: Момичета (и момчета), Мога ли да ви помоля да споделите къде отсядате по маршрута (без Валпарайсо), и на каква цена сте резервирали - ако сте доволни (пък ако не сте, пак)? Когато имате време. Благодаря! Като се върнем ще пусна нашата програма с информация за местата на настаняване, цени и дали сме доволни от избора си... 10 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 28 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 28 януари, 2019 И аз така- като се върнем ще пускам програма, нощувки, цени и други подробности - в момента времето за писане е кът, нетът също. 9 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 28 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 28 януари, 2019 (редактирано) И нашият отчет за днес 🙂 Плувахме с катамаран из фиорда Ultima Esperanza до ледниците Balmaceda и Serano - първият с угасващи функции, вторият по-голям, но също от изчезващите. Отново много красота и много вятър, по -свиреп от всички дни до сега. Също така и дъжд, слънце, морски лъвове, кратко трекче до ледника Serano, уиски с лед от ледника и обяд в патагонска естанция. Трябваше да е лежерно ( то не че не беше), но вятърът, който геройски поехме с тела докато търчахме по палубите да увековечим красотите доста ни скапа. Редактирано 28 януари, 2019 от lyusi 42 3 Връзка към коментар
Популярно мнение wiliko Публикувано: 28 януари, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 януари, 2019 (редактирано) Нашата група след вчерашната лежерна 25-30 км разходка из парка Торес дел Пайне днес го удари на автобусен туризъм. Разходихме се в едно с раниците на грЪб до водопада Salto Grande, и добре че бяха раниците че вятъра щеше ни отнесе в бурните води към езерото Pehoe Редактирано 28 януари, 2019 от wiliko Снимките 61 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 януари, 2019 Сподели Публикувано: 29 януари, 2019 @wilikoневероятни снимки! И репортажи, и от двете групи. А ти пък,как си в тон цветовО в панорамата,супер! 4 1 Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 29 януари, 2019 Сподели Публикувано: 29 януари, 2019 В тоя район всичко накриво расте гледам. Ако въобще може да се покаже (и окорени)😀 от земята от този вятър 6 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 29 януари, 2019 Сподели Публикувано: 29 януари, 2019 Вие да не сте отишли да снимате картички за магеланския календар за догодина 😉 🍻 7 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 29 януари, 2019 Сподели Публикувано: 29 януари, 2019 Тук всичко е като картичка, а обаците им са винаги красиви....е с изключение когато вали.... 😛 34 2 Връзка към коментар
Популярно мнение wiliko Публикувано: 30 януари, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 януари, 2019 Дългият път от Пунта Аренас до Ушуая, това беше днешната програма за нас,но пък бяхме възнаградени с толкова красота че няма защо да съжаляваме за придвижването с автобус по трасето с дължина около 600км красота, небето е приказно, а за гледните нямам думи... лами, гуаканота,овце, телета, нандута и още и още... пресякохме Магеланов проток с ферибота И накрая се оказахме на Края на света Възнаградени с прекрасен залез над протока Бийгъл от бреговете на Ушуая  И заслужена морска вечеря в случайно избрано заведение, където заложихме на морската храна обилно полято с бира... 45 9 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 30 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2019 И ние днес бяхме на път от Пуерто Наталес към Ел Чалтен. Попътно Ел Калафате ни очарова с шарени къщички, зеленина, хубаво вино и бира. Докато момчетата задълбочено изследваха разликите между чилийски и аржентински бири и преимуществата на едните пред другите, аз се запознах с това куче и стопанина му. Човекът се оказа магеланец по душа -писнало му и от четири месеца пътува с този бус, гаджето и кучето. Целта му е да стигне Аляска, а пътьом прави и продава сувенири, за да си финансира пътуването. После поехме по пътя между Ел Калафате и Ел Чалтен. Крайната дестинация достигнахме към 9 вечерта в студ и вятър, но за утре ни обещаха идеално време за трек. 44 4 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 30 януари, 2019 Сподели Публикувано: 30 януари, 2019 преди 11 часа, lyusi каза: После поехме по пътя между Ел Калафате и Ел Чалтен. Крайната дестинация достигнахме към 9 вечерта в студ и вятър, но за утре ни обещаха идеално време за трек. В Ел Чалтен няма вариант да няма вятър Мен там ме е духал най-силният вятър въобще из цяла Патагония, Чилийска и Аржентинска. А времето се мени за минути, точно заради вятъра. Трековете до Mirador del Fitz Roy, Laguna Capri и Cerro Torre са леки, но не разчитайте особено на прогнози точно за този край на света, известен като "мястото, където се раждат всички ветрове", както казват местните И точно затова аз няма да ви пожелавам "попътен вятър", както ми пожелаваха всички магеланци на мен през цялото време, докато обикалях Patagonia. Колкото и да знаех, че е с най-добри намерения, не исках и да чуя за вятър тогава : D 3 3 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 30 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 30 януари, 2019 преди 3 часа, wilks каза: В Ел Чалтен няма вариант да няма вятър Мен там ме е духал най-силният вятър въобще из цяла Патагония, Чилийска и Аржентинска. А времето се мени за минути, точно заради вятъра. Трековете до Mirador del Fitz Roy, Laguna Capri и Cerro Torre са леки, но не разчитайте особено на прогнози точно за този край на света, известен като "мястото, където се раждат всички ветрове", както казват местните И точно затова аз няма да ви пожелавам "попътен вятър", както ми пожелаваха всички магеланци на мен през цялото време, докато обикалях Patagonia. Колкото и да знаех, че е с най-добри намерения, не исках и да чуя за вятър тогава : D Ами оказа се, че има вариант с много слаб вятър , което от една страна беше хубаво за нас, но от друга така и не видяхме ФицРой , тъй като нямаше какво да издуха облаците. Дадохме му шанс от различни гледни точки, изчакахме около час, нъцки -облакът буквално го беше завил като юрган и не мръдна оттам. Току-що приключихме с трека до лагуна Капри и мирадора Фиц Рой, но повече снимки ще има като намерим свестен интернет. 18 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега