Гост Публикувано: 30 януари, 2019 Публикувано: 30 януари, 2019 преди 20 минути , lyusi каза: Ами оказа се, че има вариант с много слаб вятър , което от една страна беше хубаво за нас, но от друга така и не видяхме ФицРой , тъй като нямаше какво да издуха облаците. Люси, двата трека ли правихте - до Fitz Roy и Cerro Torres, или само един, или комбиниран? Щото това ми е лека мъгла...
lyusi Публикувано: 31 януари, 2019 Автор Публикувано: 31 януари, 2019 (редактирано) преди 5 часа, Rainy каза: Люси, двата трека ли правихте - до Fitz Roy и Cerro Torres, или само един, или комбиниран? Щото това ми е лека мъгла... Правихме само трека до Фиц Рой, но го започнахме откъм лагуна Капри, после направихме кръгче към мирадора Фиц Рой. За толкова имахме време. Вече пием бира/вино в Ел Калафате. Редактирано 31 януари, 2019 от lyusi 3
cybersimo Публикувано: 31 януари, 2019 Публикувано: 31 януари, 2019 (редактирано) Ето и от мен малко снимки. А за тези, които ме питат с какъв фотоапарат снимам - iPhone XR, а също така никога не обработвам снимките си с никакъв софтуер и никога не им слагам филтри. Каквото снима телефона с вграденото камера приложение - това качвам Редактирано 31 януари, 2019 от cybersimo 42 6
lyusi Публикувано: 31 януари, 2019 Автор Публикувано: 31 януари, 2019 (редактирано) И обещаните снимки от днешния трек 🙂 Първо със събуждането от прозореца виждахме тази гледка ( Специално за @Rainy, гледката се предлага в http://www.booking.com/Share-akXOJn -без забележки, малко далеч от центъра, но идеално като условия). Както обещаха от инфо центъра, времето рязко се подобри-слънце, почти никакъв вятър, идеално за разходка. Избрахме си трека до лагуна Капри с идеята оттам да видим Фиц Рой и после да направим кръгче до мирадора Фиц Рой. Получи се доколкото зависеше от нас -обиколихме всички мирадори по трасето, но върхът така и не пожела да ни се разкрие. Обаче гледките по пътя са разбиващи. И опит за снимки на капризният връх: Откъм езерото Капри Откъм мирадора на лагуната Откъм мирадор Фиц Рой Явно не ни е било писано да го видим, дано @wiliko имат повече късмет. За толкова имахме време. Следобед си тръгнахме от Ел Чалтен. Вечерта завърши в готин бар с жива музика в Ел Калафате. По някое време се появи едно момче, което обяви публично, че тази вечер е решило да се ожени за приятелката си и пя заедно с музиканта. (Приятелката присъстваше и беше видимо доволна). Редактирано 31 януари, 2019 от lyusi 41 4
Childish Публикувано: 31 януари, 2019 Публикувано: 31 януари, 2019 преди 2 часа, lyusi каза: По някое време се появи едно момче, ... и пя заедно с музиканта. (Приятелката присъстваше и беше видимо доволна). Oт пеенето ли беше доволна? 1 6
Tedy Публикувано: 31 януари, 2019 Публикувано: 31 януари, 2019 Люси, голям късмет с времето. При толкова гледки не е проблем, че самият връх е бил забулен в облаци. 🙂 2
Goal & Boss Публикувано: 31 януари, 2019 Публикувано: 31 януари, 2019 @cybersimo @Light Абе вие да не сте братя? 6 1 1
wiliko Публикувано: 31 януари, 2019 Публикувано: 31 януари, 2019 (редактирано) Гледам че другата група се е отчела, сега е наш ред. Вчера имахме един ден по вода и суша с променливо клонящо към дъжд време, но все пак успяхме да се повозим с лодка по канала Бийгъл, видяхме отново морски лъвове или тюлени, много летящи "пингвини" - гмурци, прословутия Фар на Края на света и се разходихме на остров с много типични за района растения На обяд времето реши да ни възнагради с почивка за по бира и паеля с морски дарове След което се отправихме за Националния парк на Края на света От където си сложихме печати в паспортите при този готин чичко пощальон Вечерта както се предлага я завършихме отново на маса в бар който по написаното се оказа най стария в града, функциониращ от 1951 и по традиция оставихме следа от посещението си с монетКа и послание, много жалко че у нас се оказа че сме с дребни стотинки...но пък момчетата много ни се радваха, като разбраха от къде идваме... Редактирано 31 януари, 2019 от wiliko Допълнение 36 5 1
lyusi Публикувано: 31 януари, 2019 Автор Публикувано: 31 януари, 2019 преди 3 часа, Childish каза: Oт пеенето ли беше доволна? Ами не каза 🙂 Пък и момчето си пя като професионалист. 1
cybersimo Публикувано: 31 януари, 2019 Публикувано: 31 януари, 2019 преди 12 часа, Goal & Boss каза: @cybersimo @Light Абе вие да не сте братя? Brothers in Arms, но оръжието ни е бирата! 1 8
wiliko Публикувано: 1 февруари, 2019 Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) Пореден ден на път, но вече с крила - трансфер от Ушуая до Ел Калафате, потапяме се в Аржентинската Патагония и директно на стартова позиция в Ел Чалтен Но преди да се оттеглим за заслужена почивка малко да похапнем и попием...в местен ресторант,нета е ужасен и снимки трудно се качват...оставям материала за следващия път... Редактирано 1 февруари, 2019 от wiliko Корекция 28 1
Популярно мнение lyusi Публикувано: 1 февруари, 2019 Автор Популярно мнение Публикувано: 1 февруари, 2019 За нас пък последен ден в Патагония, започнал с гледка към Лаго Аржентино първо от двора ни, после по пътя към националния парк Los Glaciares Продължил с кулминацията на деня - Перито Морено по вода и суша После случайна среща със самия Морено и Дарвин в управлението на националния парк в Ел Калафате И завършил подобаващо с аржентински стек и вино. Приключихме с патагонската програма, времето бързо се изтъркаля. Утре се отправяме отново към Сантяго и Валпарайсо. 48 4
cybersimo Публикувано: 1 февруари, 2019 Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) Красотата на Перито Морено ни заплени А иначе освен със стек, вечерта завърши и с нещо много по-добро - бира в стъклена бутилка с обем 740 мл. След като Светли поръча една бира за себе си бе попитан от сервитьорката: “За двама, нали?” 😂 Редактирано 1 февруари, 2019 от cybersimo 39 7 2
П.Кръстев Публикувано: 1 февруари, 2019 Публикувано: 1 февруари, 2019 Абе и другите снимки бяха добри, но тези с Перито Морено ме накараха да мисля как да се добера до там Декември 2019 - Януари 2020.... 7
lyusi Публикувано: 1 февруари, 2019 Автор Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) Преди 1 час, П.Кръстев каза: Абе и другите снимки бяха добри, но тези с Перито Морено ме накараха да мисля как да се добера до там Декември 2019 - Януари 2020.... За всеки от нас беше "Уау!" На момчетата май това им е фаворита в цялото пътуване досега, аз съм на кантар- пингвините също ми донесоха страхотна емоция, не можех да повярвам, че ми се случва да щъкат около мен. Редактирано 1 февруари, 2019 от lyusi 19
wiliko Публикувано: 2 февруари, 2019 Публикувано: 2 февруари, 2019 (редактирано) Да се разпишем и ние след вчерашния около 30км трекинг, но пък възнаградени с гледки към Cerro Torre И Фиц Рой, който беше така благоразположен да ни се покаже изпод облаците А днес на път към Ел Калафате, нямаше никакви облаци около него.. Интернета хич го нямаше, то не че имахме сила за каквото и да е след толкова ходене, но за едно вкусно похапване с агнешко намерихме сили... Редактирано 2 февруари, 2019 от wiliko Корекция 37 11
wiliko Публикувано: 3 февруари, 2019 Публикувано: 3 февруари, 2019 Всичко хубаво си има край, така и нашето Патагонско пътешествие клони към края, днес посещение на Перито Морено, третия по големина глетчер в света, наистина е внушителен, а трясъка който се чува при откъсване на парчета е смразяващ Вечерята подобаващо се отлетяхме с поредното освинеане 44 4
lyusi Публикувано: 3 февруари, 2019 Автор Публикувано: 3 февруари, 2019 (редактирано) Ние вече минахме на градски пейзажи. След цял ден пътуване от Ел Калафате вчера, днес се разписваме от Валпарайсо. Началото никак не изглеждаше обещаващо - районът около автогарата изглежда направо гадно, за десетината минути, в които сме се повъртели там докато си чакаме юбера се навъртяха поне двама съмнителни типове, после апартамента доста се размина с очакванията, но пък след това градът показа и артистичната си страна и стана очаквано приятен. За начало стрийт арт Попаднахме и на няколко купона- на площад Sotomayor имаше състезание на пожарникарски екипи и съпровождащ купон, после мотаейки се из стръмните улички попаднахме на бурни танци на улицата- хората си се забавляваха, продължиха и след като си тръгнахме Намерихме си и заведение със страхотно обслужване и вкусна храна, а за финал допиваме на терасата си с гледка към пристанището и съпровод на жива музика от близкото изложение на вино Редактирано 3 февруари, 2019 от lyusi 43 3
Костов Публикувано: 3 февруари, 2019 Публикувано: 3 февруари, 2019 @lyusi,с какво пътувахте от Ел Калафате до Валпарайсо? 1
Happy_Traveler Публикувано: 3 февруари, 2019 Публикувано: 3 февруари, 2019 Наистина прекрасно! Да питам - там винаги ли е така студено? Има ли и кратки/леки и по-лесни трекове - час-два например?
Childish Публикувано: 3 февруари, 2019 Публикувано: 3 февруари, 2019 (редактирано) преди 11 часа, Happy_Traveler каза: Има ли и кратки/леки и по-лесни трекове - час-два например? Има 2, които ние правихме: до Mirador del Cerro Torre и Mirador del Fitz Roy - 3 km в посока до единия и 4км в посока до другия. Но ми е интересно кой е 30 km трек, който направиха @wiliko Редактирано 3 февруари, 2019 от Георги 6
wiliko Публикувано: 3 февруари, 2019 Публикувано: 3 февруари, 2019 преди 58 минути , Childish каза: Има 2, които ние правихме: до Mirador del Cerro Torre и Mirador del Fitz Roy - 3 km в посока до единия и 4км в посока до другия. Но ми е интересно кой е 30 km трек, който направиха @wiliko Нашия трек започна с старт от Чалтен посока Серо Торе- Лагуна Торе, след това повтарящи част от него се отклонихме по пътеката за Фиц Рой - съответно до Lago de los Tres, и обратно към Чалтен, заеъртяхме кръг с все отклонения така че сумарно си е даже над 30км, но да не издребняваме глетките си заслужаваха всяка крачка....е бяхме като пробити, но при наличието само на един ден го преживях 😛 8 2
neuromancer Публикувано: 3 февруари, 2019 Публикувано: 3 февруари, 2019 преди 2 часа, Happy_Traveler каза: Наистина прекрасно! Да питам - там винаги ли е така студено? Има ли и кратки/леки и по-лесни трекове - час-два например? То сега хем е баш лятото. В интерес на истината аз като бях есента не си спомням да съм се навличал толкова (ушанки и пр.), ама всеки си е различен. Според мен вятъра дава усещане, че е по-студено. Има и кратки трекове по час-два, да 2
lyusi Публикувано: 3 февруари, 2019 Автор Публикувано: 3 февруари, 2019 (редактирано) преди 6 часа, Костов каза: @lyusi,с какво пътувахте от Ел Калафате до Валпарайсо? С какво ли не 🙂 Автобус от Ел Калафате до Пуерто Наталес, после автобус от Пуерто Наталес до летището на Пунта Аренас, полет Пунта Аренас-Сантяго. Нощувахме в Сантяго и на следващия ден взехме автобус от Сантяго до Валпараисо. Лесно и просто 😉 Редактирано 3 февруари, 2019 от lyusi 6 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега