wiliko Публикувано: 20 август, 2019 Сподели Публикувано: 20 август, 2019 Отговарям по спомени...старост нерадост.... резервирахме ги през хотела, защото имахме на разположение само един следобед за посещениието на Перито Морено и не исках да рискувам с липсата на билети за това на място, а иначе смятам и на място в деня на самото посещение ще са налични такива.. не знам като сезон дали не орязват малко автобусите, когато ще сте вие там... но може и да попиташ примерно хотела в който ще отседнете... Колкото до организиран или самостоятелно разхождане, ние бяхме самостоятелно, на входа на парка си плащаш таксата и в зависимост от това дали искаш два дни да се връщаш и разглеждаш или само един е различна и цената, достатъчно е информацията на място така че да си се разхождане сами, може би другите участници да споделят техния опит защото те ползваха организиран тур, който мисля че включваше и разходка с лодка до самия глетчер...( @lyusi тагвам те да споделиш опит ...) 1 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 20 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2019 Ние взехме тур предварително , защото нямахме време да го правим на място (имахме само ден в Ел Калафате, който беше предвиден точно за Перито Морено), освен това имахме опасения, че в сезона може и да няма билети за автобуса дотам, особено ако ги искаме за същия ден. Цената ни включваше транспорта от и до апартамента , вход за парка и 1 час с корабче около едната стена на ледника. Беше супер! 1 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 20 август, 2019 Сподели Публикувано: 20 август, 2019 Аз купих билет от автогарата непосредствено преди тръгването. Има няколко фирми които потеглят почти по едно и също време +/- 30 мин. Песото се срина тия дни и не знам актуалните цени , но тогава струваше 800 песо за транспорт и мисля също толкова за корабчето. В евро излизаше по около 20 евро за всяко. На място при Перито Морено си купих и билет за корабчето, не мисля че ще имаш проблем с местата. Има обаче едни по-дълги турове за които ще е добре да се направи предварителна резервация, а и те тръгват от друг кей - тези включващи слизане с разходка по ледника. 1 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 31 август, 2019 Сподели Публикувано: 31 август, 2019 На 8.02.2019 г. в 8:59, wiliko каза: 1/29/2019 - Пътуваме с автобус (Пунта Аренас – Ушуая с прекачване в Рио Гранде) с BUSBUD – билети купени предварително цена 60$, преминаване през Магелановия проток и след 12ч сме на края на света. @wiliko Абсолютно на същата дата и ние ще пътуваме, но една година по-късно и Ушуая - Пунта Аренас. Имам въпросче към теб. Ще резервирам предварително билети - преминах през процеса, но никъде няма места за запазване, а аз много държа на такива. Какъв е варианта да се запазят конкретни места в автобуса? Благодаря ти! Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 31 август, 2019 Сподели Публикувано: 31 август, 2019 Не си спомням дали местата ни ги дадоха в офиса на фирмата в Пунта Аренас, но може да опиташ на чата им да си резервираш конкретни места, спомням си че бяха много отзивчиви... 😂 Но ние пътуваме на обратно в Ушуая не знам как стои въпроса с офиса и взимането на билетите... Май не ти помогнах много... 🤣 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 31 август, 2019 Сподели Публикувано: 31 август, 2019 преди 39 минути , wiliko каза: Не си спомням дали местата ни ги дадоха в офиса на фирмата в Пунта Аренас, но може да опиташ на чата им да си резервираш конкретни места, спомням си че бяха много отзивчиви... 😂 Но ние пътуваме на обратно в Ушуая не знам как стои въпроса с офиса и взимането на билетите... Май не ти помогнах много... 🤣 Благодаря ти - ще се обърна към чата 🙂 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 септември, 2019 Сподели Публикувано: 4 септември, 2019 На 8.02.2019 г. в 10:59, wiliko каза: ПРОГРАМА ПАТАГОНИЯ - 23.01 - 5.02.2019 2/2/2019 - Автобус El Chalten -El Calafate с Chalten Travel-7:30-10:30, билет закупен предварително 800AR$. Настаняване в хотела и отново към автобусите - трансфер до Перито Морено – (билетите ни бяха резервирани от хотела – цена отиване и връщане 800AR$), Вход за Национален парк "Лос Гласиарес" – 700AR$! Oще един въпрос. Има ли някакво ограничение за размерите на багажа с Chalten Travel, когато търся билети през BusBud в допълнителната информация излиза това: Което е малко кофти, като се има предвид, че на самолетите имаме допустим 23кг чекиран багаж?! В сайта на Chalten Travel не открих нищо... Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 4 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 4 септември, 2019 Преди 1 час, П.Кръстев каза: Oще един въпрос. Има ли някакво ограничение за размерите на багажа с Chalten Travel, когато търся билети през BusBud в допълнителната информация излиза това: Което е малко кофти, като се има предвид, че на самолетите имаме допустим 23кг чекиран багаж?! В сайта на Chalten Travel не открих нищо... Ами не мога да ти отговоря с опит от първа ръка, тъй като ние пътувахме само с ръчен багаж, но ми направи впечатление, че в багажника на автобуса има доста големи куфари и раници. 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 септември, 2019 Сподели Публикувано: 4 септември, 2019 преди 53 минути , lyusi каза: Ами не мога да ти отговоря с опит от първа ръка, тъй като ние пътувахме само с ръчен багаж, но ми направи впечатление, че в багажника на автобуса има доста големи куфари и раници. То и за ръчния багаж пише, че има изискване - максимум 5 кг. Съмнява ме да сте се вписали в него или да са ви го мерили? Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 4 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 4 септември, 2019 преди 9 минути , П.Кръстев каза: То и за ръчния багаж пише, че има изискване - максимум 5 кг. Съмнява ме да сте се вписали в него или да са ви го мерили? Прав си, не са ни го мерили. Погледнах и билета по отсечката Ел Калафате - Ел Чалтен /с Cal-Tour е обаче, не с Chalten Travel/, в него пише, че всеки пътник има право на безплатен багаж до 15 кг., размери не са посочени. Но както ти казах, доста едър багаж имаше в багажника, не съм видяла на някой да го мерят и теглят. 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 септември, 2019 Сподели Публикувано: 4 септември, 2019 преди 53 минути , lyusi каза: Прав си, не са ни го мерили. Погледнах и билета по отсечката Ел Калафате - Ел Чалтен /с Cal-Tour е обаче, не с Chalten Travel/, в него пише, че всеки пътник има право на безплатен багаж до 15 кг., размери не са посочени. Но както ти казах, доста едър багаж имаше в багажника, не съм видяла на някой да го мерят и теглят. Като каза Cal-Tour, доволни ли сте от тях? За Chalten Travel четох доста лоши отзиви, че се пътува със стари и занемарени автобуси и т.н... Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 4 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 4 септември, 2019 Ок бяха, доволни сме. Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 22 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2019 Благодаря за споделянето и на двете групи! Може ли да ме ориентирате за посещаемостта на Торес дел Пайне - много хора ли има по пътеките и основните атракции? @wiliko, къмпингите в какво състояние са? Има ли бани/тоалетни в нормален вид? Вие в последния момент ли резервирахте палатка или просто толкова си струва и това е? Аз съм приела за даденост, че ще правим W трека, когато отидем. Обаче досега не съм проверявала какви са условията и в момента малко се шокирам от цената и отзивите за къмпингите. Почвам да подозирам, че няма да се справим с резервациите за февруари-март и трябва да изчакам до следващата зима. 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 22 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 22 октомври, 2019 Ами има си по атракциите (чак много не, но едва ли ще сте сами). Обаче понеже дестинацията е специална (да ходиш срещу вятър със скорост 70-100 км. в час не е като да идеш на плаж) и хората там са специални, ще се изкефиш със сигурност. 2 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 22 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2019 Не звучи добре това, което показват в Чили в момента. Дано се оправи ситуацията, защото има вероятност тази година да е "нулева", ако ескалира. Ще е жалко, защото страната е прекрасна! 1 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 22 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2019 @Lindt условията на централния къмпинг в парка са идеални, тоалетни, бани, дори и палатка за приготвяне на храна, но ние не сме я ползвали, защото бяхме за един ден и си носихме готови за консумация неща... А цената си е такава независимо от датата на резервацията, по скоро ако се изчаква може да свършат палатки те, а в хижата цената е двойна.. Хора по маршрута който направихме до кулите Торес дей Пайне има доволно, все пак бяхме в сезона им...и да повторя че трябва да си разчетете добре времето, защото ако не сте горе до 17 часа ще ви върнат....даже и да сте почти на финала, има рейнджъри които спазват стриктно правилата на парка... 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 22 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2019 преди 9 минути , Роми каза: Не звучи добре това, което показват в Чили в момента. Дано се оправи ситуацията, защото има вероятност тази година да е "нулева", ако ескалира. Ще е жалко, защото страната е прекрасна! Никак не е добре! Искрено се надявам да няма кръвопролития... Само да отбележа, обаче, че Сантяго е на 2700 км от Пуерто Наталес. Долу горе Брюксел - Истанбул. Освен това безредици в Патагония - не виждам за какво ще им бъде да причинят това на страната си. Там политици няма... Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 22 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2019 Аз искрено се надявам, че до 1 месец всичко ще е ОК, т.к. на 23.11 летим за Сантяго 😕 Вярно е, в Патагония няма да има проблем, но за да се стигне до там трябва да се мине през Столицата... 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 @Lindt, цените за настаняване в Torres Del Paine за съжаление се променят в посока нагоре. В моя случай на два пъти спрямо официално обявените цени за сезона на сайта на Conax. Ако сериозно планираш за тази зима резервирай веднага, когато имаш сигурни планове. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 преди 6 часа, П.Кръстев каза: Аз искрено се надявам, че до 1 месец всичко ще е ОК, т.к. на 23.11 летим за Сантяго 😕 Вярно е, в Патагония няма да има проблем, но за да се стигне до там трябва да се мине през Столицата... Разбира се, че ще бъде наред, докато пристигнете 🙂 Само да кажа, че не е задължително минаването през Сантяго - пътува се и през Буенос Айрес... Връзка към коментар
Роми Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 преди 4 часа, stanimir каза: @Lindt, цените за настаняване в Torres Del Paine за съжаление се променят в посока нагоре. В моя случай на два пъти спрямо официално обявените цени за сезона на сайта на Conax. Ако сериозно планираш за тази зима резервирай веднага, когато имаш сигурни планове. Ако имате вече билети имате и възможност да спите до летището и да не ходите до центъра на Сантяго. Хилтън си беше супер, със шатъл и си на километър от летището. Но и дотогава все ще е отишло към някакво решение. Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 23 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2019 Преди 1 час, Rainy каза: Разбира се, че ще бъде наред, докато пристигнете 🙂 Само да кажа, че не е задължително минаването през Сантяго - пътува се и през Буенос Айрес... Мда, но билетите са купени отдавна 🙂 Ако положението е същото просто ще запазим нещо на летището и няма да мърдаме много много. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега