Прескочи до съдържание

Баварските замъци за Великден

atrencheva

Препоръчани мнения

Здравейте,  плануваме с мъжа ми да посетим част от баварските замъци. В момента съм на етап резервации и програма. Естествено имам няколко чуденки и съм отворена към идеи. Ще пътуваме с кола. Има няколко варианта за пътя до там. Иска ми се да посетим и Bled Castle мислим да минем през Словения. 

Така имаме около седмица - периода е 29 Април - 5 Май. Плана ми е следния : 

⦁    Ден 1 (29 Април) 1 000 км  
                София то Любляна  ако тръгнем 20-21 ч около 8-9ч на другия ден сме в Любляна. Почивка 2-3ч
                Отпътуване към Eзерото Блед Bled Castle.  Около 13-14ч пристигане на Езерото
                The Church of St. Martin in Bled - neo-Gothic church 
                Нощувка в района на БЛЕД  

⦁    Ден 2 (30 Април)  230км 
                 Eзерото Блед до замъка „Мирабел 
                 В Залцбург разглеждане на забележителностите на града (тук само съм извадила какво може да се види, кое си заслужава според вас?) улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, гробището „Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. 
                  Крепост „Хоензалцбург“ 

Нощувка около Залзбург.

⦁    Ден 3  (1Май)  250км
                 Hohensalzburg до Herrenchiemsee
                 Двореца „Херенкимзеe“

Дворецът Нимфенбург

Нощувка в Мюнхен

⦁    Ден 4  (2 Май)  163 км  
                  Замъкът Линдерхоф 
                 Оберамергау, Oberammergau - изрисуваното градче

Pilgrimage Church of Wies  27 км  28 минути

Нощувка в раьона

⦁    Ден 5   (3 Май) 20 км
                   Marienbrücke 
                   Хоеншвангау, Schloss Hohenschwangau   
                   Музея на баварските крале
                   Фюсен

Neuschwanstein Castle

⦁    Ден 6/7  (4-5 Май) 1 500 км  
Schloss Neuschwanstei до София 1 500 км

Неща за които не съм сигурна дали да влязат в програмата и кога:
⦁    Замъкът Бургхаузен (Burghausen Castle) (Burghausen Castle) 

⦁    Замъкът Лихтенщайн  

⦁    Замъкът Хоенцолерн (Hohenzollern Castle) 
⦁    Замъкът Зигмаринген (Sigmaringen Castle) 
⦁    Островът на цветята Майнау на Бодензее

Най-голямата ми чуденка е да взимам ли детето (момиче на 3г) с нас. Притеснявам се че ще и писне возенето и ще мрънка доста, не знам дали ще и е интересно. 

Търся също така места за хапване/пийване не съм гледала още нищо в тази насока. Идеята ми е да се насладим на атмосферата и приказната среда, но и да видим замъциии. Обожавам замъци. 

Какво мислите за програмата постижимо ли е ? Дали не е много лежерна?

Редактирано от atrencheva
Връзка към коментар

Между Блед и Залцбург има Hohenwerfen castle (има готино шоу с грабливи птици). Срещу него се пада Eisriesenwelt (много красива пещера с чуден път към нея). В Залцбург всичко изброено на мен ми хареса. Аз не бих взел толкова малко дете: хем нищо няма да запомни, хем ще го изморите с тази стегната програма, хем и вие ще се изтормозите .

Връзка към коментар

Само да вметна - 2017 година, по същото време пътувахме по този път, в обратна посока (Мюнхен-Залцбург-Блед-Любляна-София). Такъв сняг и дъжд ни валя през цялото време, .... имайте предвид, и се подгответе психически и физически (ниски температури), че може да се скапе времето и програмата. Иначе пътищата си бяха почистени и сериозни проблеми нямахме.

Връзка към коментар

Oldkozel замъка веднага го вписвам, за пещерата не е много сигурно, но ако имаме време на връщане ще я посетим, изглежда много готина.

Lyubina това с времето и мен ме притеснява малко ама тогава имаме възможност. 

Сега ми изникан друг въпрос 1 Май е официален празник и там (Германия).  Замъците дали ще са отворени?

Връзка към коментар

Ако е до пътни условия - никакви притеснения, хората чистят сериозно. Е, ние попътувахме малко по леко заснежени магистрали, но на фона на нашите - направо си бяха супер-чисти. Казвам го само да имате предвид, да се подготвите и с по-зимни дрешки, за всеки случай.

Дали ще работят замъците, да си призная нямам никаква идея. Би трябвало да има информация на сайтовете.

С малко закъснение, намерих си една снимка от 30 април, Залцбург:

Salzburg.jpg

Редактирано от Lyubina
Връзка към коментар

За 01-ви май сте планирали двореца „Херенхимзеe“ и двореца Нимфенбург. От сайтовете на двата се вижда, че ще работят:

http://www.herrenchiemsee.de/englisch/tourist/opening.htm

http://www.schloss-nymphenburg.de/englisch/tourist/opening.htm

Понеже програмата ви на връщане е много рехава :biggrin: може да кривнете 80км към Инсбрук и да разгледате http://www.schlossambras-innsbruck.at/en/. Удължава пътя с около час + 2 часа разглеждане.

Редактирано от Oldkozel
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.