Прескочи до съдържание

Пътешествие до Мадейра, Азорите, Лисабон, Порто!

Krum4ov

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци! Края на март и началото на април ще пътуваме с приятели до Португалия за десетина дена и лека полека наместваме плана. Засега сме купили само билет за връщане на 6 април, а отиването ще е на 27 март или евентуално на 26 вечерта. Планът засега е отиване до Порто или Лисабон с по 1-2 дена там и после по 3-4 дена Мадейра и Азорските острови. Не сме ги решили още точни дати за междинни полети, но пък въпроси има много. Ето ги поред на номерата:

1. Бях чувал/чел за някакви безплатни или намалени билети между самите Азорски острови, когато се лети дотам. Някой знае ли каква е схемата, има ли смисъл въобще да се занимаваме?

2. Какви фериботи има между различните азорски острови и и горе долу къде може да се проверят цени и разписания (тук честно казано се видях в чудо да намеря нещо в гугъл и ако някой има идея и/или е бил на място предпочитам да ме упъти)?

3. По колко дена за Мадейра и Азорите ако имаме общо 7-8 дена за двете места?

4. Съвет за гледане на китове с фирми, цени, препоръки?

5. Допълнителни препоръки за места, които задължително трябва да видим и малко известни, но много заслужаващи си!

С рент-а-кар ще се движим. Препоръки за нощувки също може. 

Редактирано от Krum4ov
Връзка към коментар
преди 20 минути , Krum4ov каза:

Азорските острови са 9 места! При това - различни.

Ако искате да видите повече от 1 от тях, им отделете всичките 7-8 дена.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 21 минути , Krum4ov каза:

Здравейте, магеланци! Края на март и началото на април ще пътуваме с приятели до Португалия за десетина дена и лека полека наместваме плана. Засега сме купили само билет за връщане на 6 април, а отиването ще е на 27 март или евентуално на 26 вечерта. Планът засега е отиване до Порто или Лисабон с по 1-2 дена там и после по 3-4 дена Мадейра и Азорските острови. Не сме ги решили още точни дати за междинни полети, но пък въпроси има много. Ето ги поред на номерата:

1. Бях чувал/чел за някакви безплатни или намалени билети между самите Азорски острови, когато се лети дотам. Някой знае ли каква е схемата, има ли смисъл въобще да се занимаваме?

2. Какви фериботи има между различните азорски острови и и горе долу къде може да се проверят цени и разписания (тук честно казано се видях в чудо да намеря нещо в гугъл и ако някой има идея и/или е бил на място предпочитам да ме упъти)?

5. Допълнителни препоръки за места, които задължително трябва да видим и малко известни, но много заслужаващи си!

С рент-а-кар ще се движим. Препоръки за нощувки също може. 

Влез в сайта на азорските линии. Там са описани условията за безплатен билет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , Krum4ov каза:

https://www.atlanticoline.pt/en/

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , домосед каза:

Азорските острови са 9 места! При това - различни.

Ако искате да видите повече от 1 от тях, им отделете всичките 7-8 дена.

Проблемът е, че няма как да си взимам отпуска през учебно време. А и искам да видя още строителство други места, сред които и Мадейра, така че това е като наличния времеви интервал засега. Не мислим че ще разгледаме всички острови, но евентуално може да отскочим и до втори остров. Не ни е фиксирана идея, ако сме само на един да го минем от край до край подробно!

Дидо мерси, видях го този сайт, но на мястото на цените не открих конкретни. Нещо аз ли съм смотан, сайта ли е 😂

Редактирано от Krum4ov
Връзка към коментар
преди 4 минути , Krum4ov каза:

да отскочим и до втори остров

Първият ще или Сан Мигел или Терцейра заради директините полети от континента.

Тривиална комбинация за два острова са те двата. Отиване до единия с връщане от другия.

По-разнообразна комбинация е Терцейра(история)+Флориш(природа) или Терцейра+Пико(лозя, висока планина, лавова пещера, китогледство).

До Пико се стига или със самолет, или със самолет до Фейял и 30 минутен редовен ферибот от Хорта. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 11 часа, Krum4ov каза:

А и искам да видя още строителство други места, сред които и Мадейра, така че това е като наличния времеви интервал засега. 😂

Хахахаха, имах предвид сто, ама тъпия редактор на телефона 😀

Мерси Домосед. Ще разгледам варианти на нещата, които си препоръчал. Пико доста ми допада от това, което си писал.

Връзка към коментар
преди 54 минути , Krum4ov каза:

Пико доста ми допада от това, което си писал

С едно наум, че ние 4 часа обикаляхме с моторница в морето и никакви китове не видяхме

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, Krum4ov каза:

Аз се бях настроила да гледам китове във водите до Мадейра, защото прочетох, че януари само те се могат да се видят, но видях делфини - втория от табличката на @Sju Взех си плаване с катамаран, защото ми харесва. Опитаха се да ме убедят, че гарантирано се виждат животни само с моторниците 😏 Цената - 30 евро за следобедния курс.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Принципно ако наистина искаш отблизо да видиш китове . Само мощен зодиак . Корабчетата и моторниците са по удобни даже първите имат и тоалетна на борда .  Може да е мокро , студено , ветровито , но като се покаже кита  зодиака вече е до него буквално на ръка разстояние . Осбено ако е с по-див капитан .  Другите превозни средства идват в общия случай когато вече се е потопил . 

А има и тръпка на адреналин . Някои капитани правят такива рязки завои с бясна скорост , че направо лягаш успоредно на водата . Голям кеф е .

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 58 минути , ivooo каза:

А има и тръпка на адреналин . Някои капитани правят такива рязки завои с бясна скорост , че направо лягаш успоредно на водата . Голям кеф е .

Не е голям кеф, а е ужасно......

Въпрос на гледна точка....

• Харесвам 5
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Вече взехме и билетите за отиване. На 27.03 кацаме в Понта Делгада. Съответно на Азорските острови ще имаме 28,29,30,31 и 01 или 02 летим към Мадейра. Там ще сме до 04 и после отиваме към Порто или Лисабон. Още не сме решили къде, но няма да успеем да отделим подобаващо време и на двата града, в които аз съм бил, така че другите каквото решат. Сега ще решаваме между Азорите как ще се придвижим и какво ще посетим. Сигурно ще гледаме китове, а сега почвам да разглеждам поотделно островите, за да видим какво ще е приоритет при избора. Логистиката най-вероятно също ще окаже влияние. Един въпрос. Сао Мигел може ли да се обиколи за ден и да се видят някои основни неща? Ясно е, че поради ограниченото време няма да видим всичко, но поне дали можем да усетим атмосферата на острова?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

На линка, даден по-горе, фериботите нямат плаване в периода 2-4 май, че и други дати не излизат. (гледам от Понта Делгада до другите острови)

Аз ли нещо бъркам, или са спрени в този (май месец) период?

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
На 27.01.2019 г. в 14:58, Krum4ov каза:

Вече взехме и билетите за отиване. На 27.03 кацаме в Понта Делгада. Съответно на Азорските острови ще имаме 28,29,30,31 и 01 или 02 летим към Мадейра. Там ще сме до 04 и после отиваме към Порто или Лисабон. Още не сме решили къде, но няма да успеем да отделим подобаващо време и на двата града, в които аз съм бил, така че другите каквото решат. Сега ще решаваме между Азорите как ще се придвижим и какво ще посетим. Сигурно ще гледаме китове, а сега почвам да разглеждам поотделно островите, за да видим какво ще е приоритет при избора. Логистиката най-вероятно също ще окаже влияние. Един въпрос. Сао Мигел може ли да се обиколи за ден и да се видят някои основни неща? Ясно е, че поради ограниченото време няма да видим всичко, но поне дали можем да усетим атмосферата на острова?

Усещам, че е дошло време за разказ за това пътуване 😄

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Хахахха, моля да ме извините за закъснението. Отидохме, върнахме се, прекарахме си повече от страхотно, както се досещате. На Азорските острови бяхме на Сао Мигел само и когато ми кажат се връщам веднага. Ако трябва да дам личните си предпочитания между него и Мадейра, Сао Мигел печели. Иначе се насладихме на страхотните вулканични конуси и езера, чудесна природа, която наистина ни пренася в друг свят. Топ местата на Азорите са всички за мен. И горещите извори и вулканичните езера и големите кратери. Някой ден, ако/като напиша нещо, ще се опитам да го направя ваше достояние. Е, оставям едно малко кратерче тук 😉

Io24bK7Z4BCnahzA4IeedzoLRrxzX29k-e-zvpUUXUa8KNsDYJiOkr7iE4370kD8UbLIFonxQMf010y4V-QbEtlYFd5xuRWXDvfYcaKUk3hmX9EB6QSk-9DB3RUaQHNGlLyhdgtrXp_FCplJfF0q23K2CAfXrukNfBja99gJj7YIbAnK4w-XcQqgXof-ILBt_SY5rjDI5zYjQzDa5-3-GJkq8ktG26_D55GccEuBXjo8585lfVqMzEgz3qwA_4z6M3dYonz3Qvhnfj9i5CjDNEPXRH6m5JrI2Mb5PnMd_Bf5fY2aUWlayGXoWPV7-Cn_W0fqFRbppwh43f99zFvhHTSk7IA-X3nBHxrat9cMh93t0cMBoQehjI8JZqE9FAut8ZggN4V04T0fSlB2W9OMCHPy3rklAuRSLELPpIzLUtTSkX2LuP-AYhdV2zVfrGkCDoGz0CfbpMpsOurHb8KgCSDSWhGjljrvqlzoJUV7ByTJmeQvB933TlaMkUtu40LUqFyGGZk66JObE6tFJbyN5OPEGFaJDawtcYntWAVZk6sRPAqkUwwOVh9DcHsLSG4oDbRqUJc8lcHRq2vqAbQEK9jYpGFvlCGxa27G4cFJ09zFm4gXE6NI_GDdQTMwqfetMyMjDHg1IxOAK48ZjLnjhKi8Y_4Ewnw=w477-h635-no

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, Krum4ov каза:

Хахахха, моля да ме извините за закъснението. Отидохме, върнахме се, прекарахме си повече от страхотно, както се досещате. На Азорските острови бяхме на Сао Мигел само и когато ми кажат се връщам веднага. Ако трябва да дам личните си предпочитания между него и Мадейра, Сао Мигел печели. Иначе се насладихме на страхотните вулканични конуси и езера, чудесна природа, която наистина ни пренася в друг свят. Топ местата на Азорите са всички за мен. И горещите извори и вулканичните езера и големите кратери. Някой ден, ако/като напиша нещо, ще се опитам да го направя ваше достояние. Е, оставям едно малко кратерче тук 😉

Io24bK7Z4BCnahzA4IeedzoLRrxzX29k-e-zvpUUXUa8KNsDYJiOkr7iE4370kD8UbLIFonxQMf010y4V-QbEtlYFd5xuRWXDvfYcaKUk3hmX9EB6QSk-9DB3RUaQHNGlLyhdgtrXp_FCplJfF0q23K2CAfXrukNfBja99gJj7YIbAnK4w-XcQqgXof-ILBt_SY5rjDI5zYjQzDa5-3-GJkq8ktG26_D55GccEuBXjo8585lfVqMzEgz3qwA_4z6M3dYonz3Qvhnfj9i5CjDNEPXRH6m5JrI2Mb5PnMd_Bf5fY2aUWlayGXoWPV7-Cn_W0fqFRbppwh43f99zFvhHTSk7IA-X3nBHxrat9cMh93t0cMBoQehjI8JZqE9FAut8ZggN4V04T0fSlB2W9OMCHPy3rklAuRSLELPpIzLUtTSkX2LuP-AYhdV2zVfrGkCDoGz0CfbpMpsOurHb8KgCSDSWhGjljrvqlzoJUV7ByTJmeQvB933TlaMkUtu40LUqFyGGZk66JObE6tFJbyN5OPEGFaJDawtcYntWAVZk6sRPAqkUwwOVh9DcHsLSG4oDbRqUJc8lcHRq2vqAbQEK9jYpGFvlCGxa27G4cFJ09zFm4gXE6NI_GDdQTMwqfetMyMjDHg1IxOAK48ZjLnjhKi8Y_4Ewnw=w477-h635-no

Благодаря ти 🙂 Тъй като още не сме ходили на Азорите, искрено се надявам да имам същото усещане като стигнем до там. 

Връзка към коментар

И ние бяхме, сега по майските празници. Сао Мигел и Файял. Обикаляхме и на двете места и пеша, и с кола. Остров в океана, но не баш типичен - вулканичната природа дава оня неповторим чар и индивидуалност.

Само да помрънкам, че доста туристи имаше за моя вкус. Особенно събота и неделя - изсипаха се 4 кораба с норвежци - в Понта Делгада, а в Хорта не кораби, а яхти, а и беше по-уютно някак, но много по-малко като мащаб. Времето не позволи да стигнем до Санта Мария, но това ще е повод да отидем специално за това.

Вътрешните линии между островите са разкошни - малки, уютни, удобни самолети. Моят мъж има страх от летене, за първи път в историята нямаше негатив от негова страна.

Искам паак!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За това, ние избрахме за база на Сан Мигел Фурнаш, където беше много спокойно, без тълпи, макар и през август.

И всеки ден пътувахме из острова. 

Но вероятно, количеството туристи там ще се увеличава, островите са приказно местенце и стават все по - популярни.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Но вероятно, количеството туристи там ще се увеличава, островите са приказно местенце и стават все по - популярни.

Тъкмо вчера Гардиън го популяризираха още повече с една интересна статийка...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

След като описах няколко части от пътуването, ще ви споделя тук трите пътеписа до момента. 

Първият обхваща заминаването ни. Имахме един ден в Бергамо при трансфера и пристигането ни на Азорите, както и първите няколко дена там.

В Бергамо посетихме старата част на града, качихме се до крепостта и се разходихме по уличките. Не бях ходил в града и ми хареса. Типичната италианска атмосфера на градчетата се усеща и определено може да се отдели и повече време от няколко часа. Първия ден на Азорите посетихме някои от най-знаковите за острова Сао Мигел мирадоурота(наблюдателни площадки). Някои гледки са сред най-популярните и като напишете Азорите в гугъл, точно те ще ви излязат. Посетихме и единствените чаени плантации в Европа, които са на над един век и са сред атракциите на острова. Първият пътепис за Португалия можете да видите тук - цък!

Вторият пътепис описва останалите дни на Сао Мигел. На втория ден на острова посетихме един резерват Рибейра до Калдера. Там растителността е доста по-различна, като има джунгла с доста дървета и висока влажност. Целият остров е предимно покрит с тревисти поляни и не е толкова специфична гъстата растителност. В резервата имаше и водопадчета и е доста приятно място за разходка, а има и организирано минаване по течението на реката с въжета и екипировка, което ние пропуснахме. После се отправихме към Нордесте, което както се сещате е на Североизток. Там посетихме няколко прекрасни мирадоурота над океана и направихме страхотни снимки. Отидохме и в градчето Фурнас, което е в кратер на вулкан. Там пробвахме местният специалитет Козидо и се поразходихме. Посетихме и Лаго Фурнас, а после се отправихме към един плаж с черен вулканичен пясък. Топнахме краката и се прибрахме. Последният ден на Азорите отидохме на едни извори с вулканична топла вода и се покиснахме няколко часа. Посетихме още едно вулканично езеро и се разходихме малко из столицата Понта Делгада. Нямаше  никакви туристи, а видяхме и фирмен магазин на Рефан. Вечерта пък посетихме мач от португалската първа дивизия на местния отбор Санта Клара срещу Витория Гимараеш. Тук можете да прочетете втората част - цък!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.