Прескочи до съдържание

Пътуване до Кефалония - съвети?

Иво69

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, планирам да направим около 10-дневно пътуване до Кефалония с автомобил - аз и двете ми деца (съответно на 19 и 12 години).

Моля за съвети, препоръки и напътствия - къде да отседнем, така че да е удобно за разглеждане на забележителностите и да има хубав плаж наблизо.

Публикувано:

Препоръчвам настаняване в района на Влахата-Лурдата-Мусата. Има страхотни плажове на 2-20 минути с кола, а в същото време е на около 15 минути с кола от Аргостоли. Някъде из темите се размяташе един мой файл за пътуване Лефкада-Кефалония, ако искаш ще го потърся и ще ти го изпратя.

п.с. не знам какви са интересите на децата, предвид възрастта, но може да разгледаш местата в близост до английските общности (ние ги избягвахме нарочно) поради опциите за развлечения. Примерно Ласи, което също е близо до Аргостоли.

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Миналото лято бяхме на Кефалония за 10 дни и като последния посетен гръцки остров ми стана новия най-любим 🙂 Ще се опитам да разкажа накратко, че аз прекалявам с многословието обикновено. Построихме си пътуването така - от Лефкада до порта Фискардо на пристигане и от порт Сами до Патра на тръгване. Първите 5 нощувки бяха близо до плажа Петани (много приятно място за вечеря и посрещане на залеза). Докато бяхме там пообиколихме северозападната част на острова - задължително Асос и Фискардо! За следващите 5 нощувки отидохме на юг (Трапезаки) и така обиколихме югоизточната част на острова - моста при Аргостоли (с костенурките), много сниманата пещера Мелисани (по-красива на снимките, отколкото на живо според мен), плажа Кси и т.н. По принцип островното ни гръцко лято винаги е с еднаква програма - до около 12 на един плаж, по големите обедни жеги - градски, исторически и природни забележителности и около 16-17 ч. друг плаж. Така успяваме да видим много, но нашия стил на почивка е такъв - по-динамичен и с афинитет към не много населените плажове, защото пътуваме само двама възрастни, които вече не се грижат да осигуряват забавления за деца. 🙂 Бяхме на доста плажове на Кефалония, ако мога да помогна с лични впечатления - питай! Хубаво лято на Йонийско море!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.