Прескочи до съдържание

БАЛИ 2019 - 8 дни през юни - насоки, съвети, идеи,


Danmagelan

Препоръчани мнения

Здравейте,

Прочетох вашите коментари от подобна тема на Християн, от която също черпя идеи, но ще се развам да ми помогете в организирането на семейната ни лятна почивка.

От всичко, което прочетох мисля, че юни е подходящ месец за Бали. Ние сме с дете на 8 г. Идеята е да направим програма, която да не е изтощителна и да съчетаем плажуване и обиколки из основните, "задължителни" места на острова. Времето от 8 -9 дни не позволява твърде много места, които могат да се видят.

За съжаление нямам достатъчно време, за да се задълбоча в безкрайно търсене на информация, затова моля тези, които вече са били там да ме посъветват.

Май, юни или септември е подходящият месец?

Насочила съм се към хотел в Нуса Дуа.Подходящо място ли е? Препоръчайте хотел в близост до хубав плаж.

Опцията с гид, тук споменатия Буда, е по-добра, отколкото закупуването на допълнителните екскурзии от хотелите или туристически бюра?

Подходящи атракции и места за дете на 8г, което е доста издръжливо на емоции, ходене и пътешествия?

И...изобщо всичко, което би могло да е полезно и да ми помогне в организацията.

 

Искрено ви благодаря предварително! Въпреки че имам още хиляди неясни неща, това ще ми е първото пътуване в Азия, спирам с въпросите за момента. Основна информация ще ми е достатъчна, за да поема в правилна посока 😉

 

Редактирано от Danmagelan
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравей и добре  дошла.

 

Нуса Дуа е балийския вариант на Слънчев бряг без прекрасния му плаж. Т.е. прекрасен пясък има, но океанът пред него не позволява волности. Ако нямате проблем да сте на океански бряг в басейн и издържате на шумотевица, може би това е вашето място.

Ако искате детето спокойно да се забавлява в океана пред вас, то Санур е единственото подходящо, заради наличието на риф. 

Истинското Бали е навътре в сушата. Можете да изберете и място с басейн.

 

Почти на всички природни красоти можете да намерите атракции за детето - люлка в Лувак кафе, въжен тролей до оризови плантации, гмуркане при шарени рибки в Нуса Дуа или някъде другаде, плуване във вирчето на водопад , рафтинг, разходки със слон и купища още. Танцът Баронг също би бил интересен на детето ви. Май само масажите може да пропуснете за него.

 

 Нямам представа кой от изброените месеци е най - подходящ.

 

" Задължителни неща" се проверяват в интернет. Харесвате си снимки и си записвате местата.

 

Гидът може да си наемете от всякъде, проблемът е, че на място в хотелите се предлагат неща, които никак няма да са съобразени с вашите желания. Нито пък ще бъдат подредени както ви се иска.Предварителната уговорка е предимство, защото още от тук ще сте наясно с логистиката и почивката ви ще започне от артистичното летището, макар те да нямат дума за изкуство. За няколкото дни там и изморени от полетите, това не е без значение.

Колкото до мистър Буда - нито за миг няма да съжалите, че сте го наели. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За детето: на Бали има два изоставени самолета, не че е нещо особено, но ако имате път през съответните места, можете да спрете за по петнайсетина минути.

 

Самолет 1

 

Самолет 2

Връзка към коментар

Юни и септември са много подходящо време за Бали. Май също не е лош, но е възможно и да има кратки превалявания. Изберете кой месец да бъде по цената на билетите, защото са почти равностойни за посещения на Бали. 

За 8 год. дете - Птичия парк, Маймунската гора (само внимавайте детето да не се доближава прекалено до маймуните и те до него), Тирта Ганга. Не пишете дали е момче или момиче, но ако е момче със сигурност ще му хареса леката форма на рафтинг. Не е опасно, а е много забавно. Ако е момиче и не се страхува от високо - може би снимка на люлка, за да се фука пред приятелките. Разходка със слон не препоръчвам, но можете да отидете в ЗОО-то и там да нахраните слончетата. Има и гушкане на делфини. Има хора на които им харесва, та помислете и за такава атракция евентуално. 

Пак, ако е момиче танца Баронг може и да му хареса, а ако е момче - танца Кечак. 

Храмът на езерото Братан - има езерце с лодки, сърнички и хубав храм с градина. 

Препоръчвам Буда, а не екскурзия. Ще си е вашата програма, а и чисто ценово ще ви излезе по евтино. 

7 дена не са толкова малко, та аз бих разделила времето между крайбрежието и Убуд във хотел с басейн. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
2 hours ago, Goal & Boss said:

За детето: на Бали има два изоставени самолета, не че е нещо особено, но ако имате път през съответните места, можете да спрете за по петнайсетина минути.

 

Самолет 1

 

Самолет 2

Благодаря, това определено ще го впечатли 🙂

Връзка към коментар

Много ви благодаря за предложенията! Сега вече съм по-ориентирана в детайлите.

Детето е на 8г и е момче. Мисля, че се спираме на периода втората половина на юни вероятно в Санур.

 

 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.