Прескочи до съдържание

World Ventures - предупреждение


Препоръчани мнения

В последно време набират сила компании, които много напомнят бизнес модела на пирамидите, печално известни в България от първите години на прехода. Докато тогава идеята беше просто да търсиш хора, които да набиват пари под теб в йерархията, така че да изкласиш, в днешно време схемата е много по-полирана и обикновено несъстоятелността й се крие зад съвсем легитимен продукт - карта за спестявания SCI или както се оказа, т.нар. клуб за пътешествия "World Ventures".
 
Истинските печалби в тези схеми не идват от продукта, а от това да търсиш хора под теб, които чрез техните такси да избият твоите и евентуално хората под тях да ти носят печалба. Рано или късно обаче, пирамидалната структура удря дъното, няма клиенти за изграждане на ново ниво и цялата схема рухва.
 
Понеже въпросните World Ventures отскоро прохождат в България, със сигурност рано или късно ще се появи някой, който да ни обяснява колко е привлекателна офертата и да ни пуска снимки от бели плажове с надпис You Should Be Here. 
 
Затова малко превантивно искам да отбележа, че подобни теми ще бъдат безпрекословно и моментално изтривани. Нямам намерение да се подлагаме на проповеди как МЛМ маркетинга не е лош и незаконен, как на практика целият ни живот е пирамидална структура и не искаме ли да печелим хиляди, докато се излежаваме на морето и да сме част от енергично и въодушевено общество, което обича да пътува и да се забавлява. Ние сме такова общество и без да изискваме насилствено пари от когото и да било.
 
Надявам се своевременно да докладвате подобни теми, ако получите лични съобщения също. Дръжте си очите отворени за кодови думи World Ventures, DreamTrips, Rovia. Нашата позиция е, че този форум не е място за обсъждане на подобни схеми и ще направим всичко по силите си да предпазим магеланците от тях. 
 
Иначе всеки сам решава как ще си дава парите и ако някой е привлечен от предложенията на компанията, си е негова воля, просто да държи търсенето на клиенти под него на друго място.
 
Повече информация:
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2013/11/22/2188718_shest_signalni_lampichki/
http://observer.com/2012/08/do-the-hustle-can-worldventures-use-pyramid-power-to-become-the-new-amway/
 
Цитат:

According to WorldVentures’ own income disclosure statement, an unaudited document that the company puts out as a show of good faith and a hedge against regulators, 73.7 percent of reps fail to earn a commission and only .102 percent earn a yearly income above the poverty level.

 
Ето и финансовия отчет: http://gs1.wpc.edgecastcdn.net/80289E/media/1/PDF/unitedstates_us/incomedisclosure_us.pdf

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.