Vili.t Публикувано: 3 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2019 Здравейте на всички! Аз съм ученичка на 17 години и много бих искала да уча в Белгия след 12-ти клас. Разгледах университети и се спрях на някои, но бих искала да попитам някой с опит (които е учил или знае нещо за университети в Белгия). Ще Ви бъда много благодарна, ако ме упътите малко! Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 4 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2019 (редактирано) преди 6 часа, Vili.t каза: Здравейте на всички! Аз съм ученичка на 17 години и много бих искала да уча в Белгия след 12-ти клас. Разгледах университети и се спрях на някои, но бих искала да попитам някой с опит (които е учил или знае нещо за университети в Белгия). Ще Ви бъда много благодарна, ако ме упътите малко! Н какъв език ще учиш, френски или холандски? Университетите и училищата тук са разделени на 'езиковите общности' и зависи от езика който говориш. Ако говориш френски, по-добре във Франция - по-евтино е образованието, а българите имаме право на стипендия. Да не говорим, че климатът е много по-благоприятен и качеството на образованието е подобно (зависи от един или друг университет). Относно холандския, не мога много да помогна, знам че много студенти учат в Лювен. Гент май също имат университет, а Свободния Брюкселски Университет има френски и холандски кампус. Това мога да кажа. В Холандия имат програми на английски, а имаш 5 години да научиш холандския и след това да си намериш работа. Пак е по-добре май. Аз завърших във Франция, от две години работя и живея в Белгия - Еми не е същото. Качеството на живот във Франция е много по-високо. Редактирано 4 февруари, 2019 от Kaloyan89 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 4 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2019 преди 6 часа, Vili.t каза: Здравейте на всички! Аз съм ученичка на 17 години и много бих искала да уча в Белгия след 12-ти клас. Разгледах университети и се спрях на някои, но бих искала да попитам някой с опит (които е учил или знае нещо за университети в Белгия). Ще Ви бъда много благодарна, ако ме упътите малко! Здравей @Vili.t, Нямам личен опит, но дъщеря ни завърши магистратура в университета в Лювен. Не съм запозната с условията за бакалавърските програми, но ще опитам да ти дам информация, която те интересува (ако знам). Само дай конкретни въпроси. 🙂 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега