Прескочи до съдържание

Организация за Виетнам - турове, плажове, SIM карти...

deyan

Препоръчани мнения

Публикувано:

Прочел съм темите във форума и имам няколко въпроса за Виетнам:

-          Моля за препоръки за агенция за двудневен трип за Ха Лонг от някой, който е бил във Виетнам скоро . Приемам част от препоръчаните агенти – Sinh, Funny Travel,  Lily’s, но четох, че често сменят корабите и разочарованията са възможни. Някой друг? Предлаганите цени са в доста широк диапазон. Какви трябва да са очакванията за цена за екскурзия със свестен кораб?

-          Като цяло екскурзиите на място значително ли се различават по цени от тези онлайн?

-          Можете ли да препоръчате плаж близо до Хой Ан?

-          Препоръчан мобилен оператор за СИМ карта, основно за интернет

-          Какво може да се постигне като цена на кола от Хю до Хой Ан с минаване тук-таме?

• Харесвам 1
Публикувано:

На нас ни предстои Виетнам съвсем скоро...На място със сигурност е по - евтино, но ние си букнахме оттук, защото сме 5 човека и ни дадоха  цена, която ни устройва, отделно смъкнаха още малко. Агенциите са с добри ревщта и решихме, че няма смисъл да обикаляме и да спестим 3 -10 долара и да попаднем на измамници(не че сега няма вариант да е така). Специално Хю - Хой Ан - 25 долара за да ни вземат от гарата, да разгледаме Хю с гид (без гид - 20 долара )

The Citadel

- Thien Mu Pagoda

- Khai Dinh Tomb 

Start to go to Hoi An. On the way, you will have a chance to visit many beautiful sights:

- Lang Co Beach (You can stop there to have lunch)

- Hai Van Pass

- Marble Mountain

и да ни оставят пред хотела в Хой Ан. Понеже сме 5 човека с багаж, резервирали сме ван за 6, ако сте с кола сигурно е по  -евтино.

За Ханой сме с Lily`s,  среден клас кораб си избрахме за Халонг. Цената е 200 долара на човек за трансфер от летището, Сапа (отиване с влак, тур там, спане , тур, връщане с автобус), Халонг с преспиване и Транг Ан. Казаха ни , че от тази година има нова туристическа такса за Халонг, дали е така нямам идея. Туровете са стандартна програма. След 22.02 мога да кажа дали сме останали доволни, което разбира се не означава, че вие няма да се разочаровате.

• Харесвам 3
Публикувано:

Благодаря!

И аз смятам, че не си заслужава за няколко долара. Чудех се дали разликите са драстични.

Само три пояснителни въпроса:

- Хю - Ханой - трансферът е 25 лева на човек (125 за ван), така ли? 

- за Ханой - 200 долара е цената общо за Сапа, Халонг и Траг Ан ли?

- Сапа става ли по това време? Ние пътуваме в края на февруари и началото на май и стигнах до извода, че е само кал

Публикувано:

Не е най - подходящото време за Сапа, но чак само кал не е (пак казвам, това съм чела, всичко е на теория, там сме на 18.02.). Хю = Хой Ан - в долари, 25 долара с гид за Хю, или 20 без гид. Ето ми я резервацията - даже е 16 местен ван, явно нямат по - малък, а не сме за кола ... На вас ще ви е по евтино:

Този трансфер ни е на 22.02.

Please see suggested itinerary and price below:

Hue city tour- Hoi An by car (5 pax)

At 7:30 am: Our driver will pick you up at your hotel in Hue and transfer to visit many famous places in Hue city:

- The Citadel

- Thien Mu Pagoda

- Khai Dinh Tomb 

At 11:30 pm:  Start to go to Hoi An. On the way, you will have a chance to visit many beautiful sights:

- Lang Co Beach (You can stop there to have lunch)

- Hai Van Pass

- Marble Mountain ( it closes at 5pm, so control your visit time properly)

After that, our car will drop you off at your hotel in Hoi An

Price:  105$/ a 16 seats car = 2.415.000 vnd 

IncludedCar, basic English speaking driver, petrol, parking fee, road tolls

Excluded: meals, guide, entrance fees (The Citadel: 150.000 vnd/pax, Khai Dinh: 100.000 vnd/pax, Marble Mountain: 40.000 vnd)

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 3.02.2019 г. в 23:13, Ивайла каза:

За Ханой сме с Lily`s, 

А как платихте на Lily's?

На мен ми предложиха да платя чрез OnePay, но нещо не ми минава плащането 

Публикувано:
На 3.02.2019 г. в 22:52, deyan каза:

-          Препоръчан мобилен оператор за СИМ карта, основно за интернет

Viettel се водят най-популярните и с най-добро покритие.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Пламен Л каза:

Интересна тема, никой не е казал още препоръка за плаж до Хой Ан... Имате ли препоръка и за ресторант в Хой Ан?

Ние ходихме на плаж до Хой Ан. Да кажем, че някъде тук сме били. Водата не беше особено топла.

IMG_3471.JPG

IMG_3479.JPG

IMG_3488.JPG

IMG_3501.JPG

Два пъти ядохме в Café 43 - абсолютно непретенциозно, но много вкусно и евтино.

Не е изискан ресторант с покривки, а малко дворно заведение. Има снимки, можете да разгледате.

• Харесвам 7
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)
On 2/13/2019 at 4:59 PM, Пламен Л said:

Интересна тема, никой не е казал още препоръка за плаж до Хой Ан... Имате ли препоръка и за ресторант в Хой Ан?

Бан Ян бийч е най-известния, има много заведения. Предимно чужденци и емигранти го ползват, по-скъпо е отколкото на градския плаж, но и условията са по-добри. Както отбелязаха по-горе водата не е нищо особено, но така е на повечето места във Виетнам. Готин трип от Хой Ан е до островите Чам, това е и името на древната цивилизация обитавала тези земи.

Но ХойАн не е на морския бряг, трябва с транспорт да се отиде. Примерно с Grab. 

Редактирано от TravelIt
  • Харесвам 2
Публикувано:
На 11.03.2019 г. в 18:20, deyan каза:

Питай смело! 

Благодаря, започвам!

На кой круиз в Ha Long bay се спряхте, предварително ли букна, цена и доволни ли сте?

Видях, че има възможност да се резервира круиз и в booking.  Цената излиза по-ниска от обявената им на сайтовете?

С какво се придвижвахте от Ханой на юг, самолет или влак?

Как е най-добре да се разпределят нощувките около Da nang, за да се видят и Hue и Hoi an, ако летим Ханой - Да нанг и след това пак за Хо Ши Мин. Или препоръчваш влак?

Публикувано:

Здравей Еми. И ние тъкмо се върнахме от Виетнам. 

Пътуването от Ханой на юг е най-удобно със самолет (около 50 мин). Влакът е около 12 часа. Можете да летите Ханой-Хуе, да останете там един ден и да разгледате града, след това да продължите към Хой Ан. Красиво е градчето, но и много туристическо. Да Нанг е предимно плажове и хотели. 

След това да летите Да Нанг- Хо Ши Мин.  

Круиз можете и на място да запазите, възможно е и да излезе по-евтино така. Ние решихме да запазим предварително от България.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Viktor_ каза:

Здравей Еми. И ние тъкмо се върнахме от Виетнам. 

Пътуването от Ханой на юг е най-удобно със самолет (около 50 мин). Влакът е около 12 часа. Можете да летите Ханой-Хуе, да останете там един ден и да разгледате града, след това да продължите към Хой Ан. Красиво е градчето, но и много туристическо. Да Нанг е предимно плажове и хотели. 

След това да летите Да Нанг- Хо Ши Мин.  

Круиз можете и на място да запазите, възможно е и да излезе по-евтино така. Ние решихме да запазим предварително от България.

Благодаря за бързият отговор!

И аз предпочитам да летим, но проблема е багажа, къде да го оставим докато разглеждаме... а и не ми се иска нощувка в Hue. Затова си мислех, да летим до Да нанг, нощувка там, и дневен трип до Hue и после в няколко нощувки в Хой ан. Но пък трябва да се връщаме в Да нанг, за полета до Хо Ши Мин и се губи много време...не знам как ще е по-добре.

А коя агенция използвахте за круиза, на каква цена и останахте ли доволни? В букинг има за по 300лв за двама на добри кораби, за круиз с една нощувка, храна и занимания. Отделно по 20 долара за трансфер на човек. На място каква е цената?

Публикувано:

И това е вариант, но така ще пътувате доста от и до едно и също място. Ние го направихме така че да са ни по път местата. Багажа може да го оставите във всеки хотел. Ще ви го пазят докато се върнете.

Не сме разглеждали на място как вървят цените за круизите,  може би ще са по-евтини, но нямам наблюдения.  Буквално има стотици кораби в залива с различни програми и качество на каюти, храна и тн. 

Като цяло цените директно от сайтовете на компаниите и от няколкото туристически агенции с които се свързах бяха на човек (за 1 нощувка):

3 star: 150 usd

4 star: 165 usd 

5 star: 196 usd

В booking някой от офертите са без включен транспорт и се плаща допълнително. Ако сте си харесали компания проверете коментарите в trip advisor. За 3 звездните имаше доста смесени коментари. Ако не си падате по каяци и пещери можете да направите и еднодневен тур до залива. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, ЕмиЖор каза:

На кой круиз в Ha Long bay се спряхте, предварително ли букна, цена и доволни ли сте?

Видях, че има възможност да се резервира круиз и в booking.  Цената излиза по-ниска от обявената им на сайтовете?

Как е най-добре да се разпределят нощувките около Da nang, за да се видят и Hue и Hoi an, ако летим Ханой - Да нанг и след това пак за Хо Ши Мин. Или препоръчваш влак?

За Ха Лонг ние ползвахме услугите на Lily’s travel agency. Останахме по-скоро с позитивно усещане за агенцията – свестен писмен английски (на живо беше малко по-трудно), разнообразни предложения – бюджетни, средни, луксозни …  от 75 долара на човек (които любезно ни препоръчаха да избягваме) до … sky is the limit .

Ние се спряхме на Swan Cruise, имаше доста добри отзиви онлайн и най-важното за нас – движеше се иpвън маршрута на многото кораби и на практика, преминавайки през Ха Лонг, стига до Bai Tu Long Bay. В интернет може да прочетеш доста за разликите между двата залива, но наистина беше доста спокойно и бих препоръчал избора на Bai Tu Long Bay.  Не мога така сърдечно да препоръчам кораба (но не мога и да го отхвърля ) – храната беше много добра и разнообразна, стаите бяха приемливо големи (като за кораб), но самият кораб е малко стар, а и климатикът в нашата каюта течеше. Средна хубост на цена от 125 долара на човек с включен транспорт от/до Ханой .

На място има оферти за по-ниски цени, но пък нямаш възможност да проучиш круизната компания и кораба, така че според мен предварителното резервиране е препоръчително.

Ние пътувахме Ханой-Хю с нощен влак, защото логистично бе по-удобно. Цената на влака е по-висока от самолетен билет и на живо е доста по-зле от снимките в нета. Ние го избрахме, защото бе по-удобния транспорт веднага след връщането от Ха Лонг.

Според мен Хю си заслужава един цял ден и една нощувка, но не и повече. За това време може да се разгледат основните неща в и около града и да се опита местната кухня, която предлага доста интересни, макар и някои нетолкова вкусни, неща.

Ние само минахме през  Да Нанг за музея на Чампа, за Marble mountain край града и за обяд, но не останахме с впечатление, че има много какво да се прави там.

За Хой Ан – градчето е наистина красиво, особено вечер с всички фенери,  но е малко и се разглежда бързо и е претъпкано. Просто всички туристи се събират на някаква малка площ в стария град вечер и е чак неприятно. Но пък е чаровно. Ние бяхме за две нощувки в Хой Ан и ни бяха достатъчни, включително да прескочим до плажа с колела. Последният ден наехме кола за разглеждане на My Son и после към летището на Да Нанг.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , deyan каза:

За Ха Лонг ние ползвахме услугите на Lily’s travel agency. Останахме по-скоро с позитивно усещане за агенцията – свестен писмен английски (на живо беше малко по-трудно), разнообразни предложения – бюджетни, средни, луксозни …  от 75 долара на човек (които любезно ни препоръчаха да избягваме) до … sky is the limit .

Ние се спряхме на Swan Cruise, имаше доста добри отзиви онлайн и най-важното за нас – движеше се иpвън маршрута на многото кораби и на практика, преминавайки през Ха Лонг, стига до Bai Tu Long Bay. В интернет може да прочетеш доста за разликите между двата залива, но наистина беше доста спокойно и бих препоръчал избора на Bai Tu Long Bay.  Не мога така сърдечно да препоръчам кораба (но не мога и да го отхвърля ) – храната беше много добра и разнообразна, стаите бяха приемливо големи (като за кораб), но самият кораб е малко стар, а и климатикът в нашата каюта течеше. Средна хубост на цена от 125 долара на човек с включен транспорт от/до Ханой . 

На място има оферти за по-ниски цени, но пък нямаш възможност да проучиш круизната компания и кораба, така че според мен предварителното резервиране е препоръчително.

Ние пътувахме Ханой-Хю с нощен влак, защото логистично бе по-удобно. Цената на влака е по-висока от самолетен билет и на живо е доста по-зле от снимките в нета. Ние го избрахме, защото бе по-удобния транспорт веднага след връщането от Ха Лонг.

Според мен Хю си заслужава един цял ден и една нощувка, но не и повече. За това време може да се разгледат основните неща в и около града и да се опита местната кухня, която предлага доста интересни, макар и някои нетолкова вкусни, неща.

Ние само минахме през  Да Нанг за музея на Чампа, за Marble mountain край града и за обяд, но не останахме с впечатление, че има много какво да се прави там.

За Хой Ан – градчето е наистина красиво, особено вечер с всички фенери,  но е малко и се разглежда бързо и е претъпкано. Просто всички туристи се събират на някаква малка площ в стария град вечер и е чак неприятно. Но пък е чаровно. Ние бяхме за две нощувки в Хой Ан и ни бяха достатъчни, включително да прескочим до плажа с колела. Последният ден наехме кола за разглеждане на My Son и после към летището на Да Нанг.

Бяхте ли на Сапа, и заслужава ли си? Оризови тераси гледахме на Бали и мисля да пропуснем, или много си заслужава?

Ходихте ли на Phu Quoc? Иска ми се някъде на плаж, но четох из форума, че имало много строежи, така ли е?

Публикувано:
преди 3 минути , ЕмиЖор каза:

Бяхте ли на Сапа, и заслужава ли си? Оризови тераси гледахме на Бали и мисля да пропуснем, или много си заслужава?

Сапа не е известна с оризовите си поля, а с племената и трековете, които се правят с водач от племето.  Бали и Сапа нямат нищо общо, там се ходи заради трек. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , mililia каза:

Сапа не е известна с оризовите си поля, а с племената и трековете, които се правят с водач от племето.  Бали и Сапа нямат нищо общо, там се ходи заради трек. 

Да, разгледах, но като че ли повече ми харесаха хората, отколкото трековете, но не знам струва ли си за един ден. Вижда ми се далече.

А и няма гаранция за хубаво време, много кал....

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 43 минути , ЕмиЖор каза:

Ние не ходихме до Сапа, защото решихме, че по това време ще е доста кално.

преди 45 минути , ЕмиЖор каза:

Ходихте ли на Phu Quoc? Иска ми се някъде на плаж, но четох из форума, че имало много строежи, така ли е?

Не сме ходили до острова. Бяхме на An Bang - плажа до Хой Ан, който не е първа прелест, но пък е по-добре от другия - Cua Dai

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)
На 13.02.2019 г. в 19:59, Пламен Л каза:

За ресторант - индийският Ганеша е супер. И Morning Glory, виж на трип адвайзер, в топ 3 е.

Плаж - всичките са хубави. Но най-хубавите ( в смисъл на луксозни) са във Вунг Тау - град на 1.30 от Хо Ши Мин. Там има петрол и се превръща в Дубай на Виетнам -нови, широки булеварди, нови сгради,а същевременно същата широка ивица като в Да Нанг, не строят на плажа. 

В Сапа също не ходих. И на мен оризовите тераси не ми се сториха нищо уникално, а и бях зимата - щеше да е студено. Иначе прецени си какво те интересува - племена, село и т.н.

Редактирано от Happy_Traveler
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, ЕмиЖор каза:

Ние също бяхме със самолет..имат супер цени. Много са стриктни за багажа, ако си само с ръчен ще трябва да ги послъгваш - оставяш си някъде една част - на приятел да ти я пази, теглят останалото. Държат ОБЩО да е 7кг - куфарчето+дамската ти чанта дори( с фотоапарата, телефон и т.н.) След като ти сложат стикера -отиваш и си взимаш нещата, натъпкваш куфара и готово.

На мен Да Нанг ми хареса МНОГО! Хората танцуваха по улиците сутрин и вечер, широк, незастроен плаж, съжалявам, че отделих само 1 нощ за там и 1 за Хюе, трябваше и 2-те в Да Нанг. В Хюе има няколко забележителности и толкоз, центърът е стар и миризлив с мишки по улиците, като го разгледаш и толкоз, а Да Нанг блести в сравнение - има и супер барове, заведения и т.н.

Хой Ан също е много приятно градче, та разпределете си времето между тези два града и няколко часа през деня за Хюе спрямо интересите. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 часа, Happy_Traveler каза:

На мен Да Нанг ми хареса МНОГО! Хората танцуваха по улиците сутрин и вечер, широк, незастроен плаж, съжалявам, че отделих само 1 нощ за там и 1 за Хюе, трябваше и 2-те в Да Нанг. В Хюе има няколко забележителности и толкоз, центърът е стар и миризлив с мишки по улиците, като го разгледаш и толкоз, а Да Нанг блести в сравнение - има и супер барове, заведения и т.н.

Хой Ан също е много приятно градче, та разпределете си времето между тези два града и няколко часа през деня за Хюе спрямо интересите. 

Благодаря!

Точно това ми беше дилемата, и на мен не ми се спеше в Хюе, а в Да нанг гледам хубав плаж и хотелите добри.

За Хой ан 3 нощувки много ли са?

• Харесвам 1
Публикувано:

Не, не са. Все пак зависи кога ще пристигнете и от къде, ние минахме с кола през Хай Ван Пас и пристигнахме следобед. Релакс, басейнче и вечерно хапване. На следващия ден пак релакс до следобед, после разглеждахме вечер предимно, вечер е по-красиво. Хой Ан е романтичен град, да си починеш и да се насладиш на храна и вили с ниски цени и басейни. И един ден за плаж наоколо. Аз не обичам да препускам от град на град и даже би останала 3 нощи в Да Нанг и 3 в Хой Ан, в Да Нанг идете на някой рууф топ бар из лъскавите хотели, разходете се по мостовете, 1 ден за плаж, Марбъл Маунтън... Няма да скучаете.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.