Прескочи до съдържание

Тел Авив - Йерусалим - Масада


ivelin1012

Препоръчани мнения

Здравейте пак. След Йордания започнахме да гледаме варианти за самостоятелно пътуване до божи гроб. Безопасна ли е обстановката за самостоятелно пътуващи там.

Плана е да разгледаме Тел Авив (1 ден) няколко дена в Йерусалим и да отидем до Мъртво море и Масада. Какви са най-удачните варианти за транспорт до Мъртво море и Масада. Гледам че има варианти за турове, но момчето с което ще  пътувам пести всеки лев и категорично иска най-евтиния вариант, което изключва организираните турове. Как може с градски транспорт най-евтино да се стигне до Масада и мъртво море от Йерусалим. Горе долу колко ще е разликата между пътуване с градски транспорт, организиран тур или с наемане на такси?

Връзка към коментар

От Йерусалим  до Масада и Мъртво море се стига и  с градски транспорт.Автобусите мисля че са на 1 час.Тръгват от автогарата в Йерусалим.Само че имай предвид Шабат-а(петък следобяд до събота привечер) градския транспорт не работи.Не съм ползвал такси там,но мисля че от градския транспорт по-евтин вариант няма.Аз нощувах в Gesthaus Masada и от там ходих до Еин Бокек на Мъртво море с градски автобус.

За обстановката - не съм усетил опасност.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Май се очертава да ходя сам и малко се пабикьосвам за безпоасноста. Нощувките са ужасно скъпи на пръв поглеф. За влизане в Израел поставят ли печат в паспорта ? Ще посещавам Мароко през април и ще ми направят ли проблем за това че съм бил в Израел. Уж в интернет пише че няма проблем но да си попитам.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте! Купихме билети за 13.03-16.03 до Тел Авив. Плана ни е първи ден Да е за Йерусалим. Чудя се дали ще успеем да стигнем за отварянето на хълма за не мисюлмани от 12:30. Втория ден мислим да отделим за Масада и мъртво море (и ако не успеем да се качим на храмовия хълм да отидем първо там и после масада). За третия ден мислим да пробваме да видим дали Халил който го препоръчват във форума ще е свибоден да идем до витлеем река йордан и прочие. Ако не стане с него можем ли да имаме доверия е таксиметровите шофьори на място дето са ? Вечерта на третия ден мислим да отпатуваме до тел авив и да спим на летището да спестим нощувка. Понеже тогава е петък от колко часа е залез слънце. Автобусите за витлеем от колко часа са най рано? Автобуса до мъртво море спира ли близо до свободен плаж или не. И относно интенета има ли изгодни предплатени карти.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

за посещение на Витлеем трябва ли нещо да се регистрираме в бг посолството или подобни неша или директно се качваме на автобуса за Витлеем и минаваме чекпойнта и сме там ?

Връзка към коментар

Здравей Ивелин!

 

За посещение на Витлеем не ти трябва да се регистрираш в посолството.Просто отиваш,качваш се на автобуса пътуващ до Витлеем,минаваш чек-пойнта и след това се отдаваш на разглеждане на забележителностите в този пленителен палестински град.

Относно спането на летището в Тел Авив направо забрави. Когато ние пътувахме летището рано сутринта бе затворено,че си повисяхме известно време отвън.Помисли за вариант със спане в Йерусалим и от там със шерут/микробус ,който трябва да заявиш на рецепцията на хотела  за определен час-одобен на теб/обикновенно рано сутринта/ и спокойно пристигане на летището за сутрешния полет.Така ще имаш повече време за Йерусалим,за който си мисля,че един ден е крайно недостатъчен.Все пак това е най-светия град за цели три религии.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Утре летим. Под спане имах предвид  да киснем на летището от вечерта до сутринта и да чета на киндъла. Гледам в нета и пишат че е отворено денонощно. Целта на будуването там са безбожно скъпите нощувки и да спестим.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.