MARTiNSHO Публикувано: 10 февруари, 2019 Публикувано: 10 февруари, 2019 (редактирано) Здравейте, За момента винаги се пооправям сам с организирането, но ще ми трябва малко помощ... Отиваме 2ма приятели (добре са дошли девойки) в Йордания. Целта е разглеждане на красотата на страната. Имаме и кола. Имаме обаче малко време, полетите са тегави и съответно малко съвети хич няма да ни бъдат излишни. Ще имаме Jordan pass. Искам да видим колкото се може повече неща, като задължителни са wadi rum, Petra и Мъртво море. Опционално гледам Джераш и каньонът на Wadi Mujib. Като activities видях гмуркане в Aqaba, но отново не знам дали въобще ще имаме подобно време за такива неща. И двамата сме шофьори и не спим особено много, не ни пречи да се счупим от път, но да видим колкото се може повече. Моля за съвети как да ги наредим , къде да са ни нощувките като локации за да сме възможно най-оптимални. 1 ден - Пристигане - 26ти Март - 14:25 в Ейлат. Ще походим 40 минути до границата (май е възможно), но може да хванем и такси. И влизаме в Йордания, където ни чака rent-a-car от Avis. Съответно ще скокна набързо да си взема sim карта и тук е въпросът - Какво да правим до края на деня? 2 ден - 27ми Март - 3 ден - 28ми Март - 4 ден - 29ти Март - 5 ден - тръгване от Ейлат в 16:00 (нещо такова) Редактирано 10 февруари, 2019 от MARTiNSHO
mililia Публикувано: 10 февруари, 2019 Публикувано: 10 февруари, 2019 (редактирано) Леле, евтините полети до Ейлат ще ви излезат през носа - изходна такса, два пъти разправии по израелските граници, малко време за същественото. При супер наблъскване: 1ден - стигате до камп в пустинята. 2 ден - тур в пустинята и преход до Мадаба по тъмно. 3 ден - Джераш, Мъртво море на бързо и връщане до Петра. 4 ден - Петра и връщане в Акаба. 5 ден - шнорхелинг/гмуркане сутринта и по обяд минаване на границата Ама, аз бих отрязала Джераш и Мъртво море, за да има някакъв кеф от пътуването, а не да се превръща в голямо юркане. Редактирано 10 февруари, 2019 от mililia
Vanya7 Публикувано: 10 февруари, 2019 Публикувано: 10 февруари, 2019 8 hours ago, MARTiNSHO said: каньонът на Wadi Mujib Доколкото се ориентирах, този каньон не "работи" през зимните месеци и отваря април месец. Можете да проверите допълнително или поне да не съжалявате, че ще го пропуснете заради липса на време 🙂
Captain45 Публикувано: 10 февруари, 2019 Публикувано: 10 февруари, 2019 Не знам дали сте запознати, но кацате в Овда, което е на 1 час път от Ейлат, т.е. най-рано в Ейлат ще бъдете след 16 ч. а в Акаба след 17 ч. Това трябва да го сметнете и за пътя обратно към летището. За Петра и пустинята няма да е нужно да купувате jordan pass, защото ще ви излезе по-скъпо. Освен това имате изходни такси от Израел, които ще ви оскъпят пътуването. За толкова кратко време ще можете да направите само Акаба-Уади Рум-Петра-Мадаба-Мъртво море и обратно в Акаба. Лично мнение и съвет. Направете си един Израел с гмуркане в Червено море или ако искате може да направите почивка в Таба, а Йордания я направете отделно.
MARTiNSHO Публикувано: 10 февруари, 2019 Автор Публикувано: 10 февруари, 2019 Полетите струват 8 лева отиване и връщане за 2ма, като са с включено Приорити... Не знам как ще ми излезе през носа, но ако е малко не пречи да пропуснем и да измисля ходене през Акаба директно.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега