Raya Vladova Публикувано: 14 февруари, 2019 Публикувано: 14 февруари, 2019 Здравейте, Бихте ли ми препоръчали град/местност, в която е най-добре да се отседне на 2рия ръкав на Халкидики - Ситония. До сега не сме ходили на Халкидики, но имам намерение тази година в началото на юни да си направим 4-5 дена почивка там съчетана с посрещането на рождения ден на приятеля ми. За това и ми се иска там където отседнем да има както близък хубав плаж така и хубави заведения, за хубава вечеря. Ако ли пък някой е ходил на друго сравнително близко място в Гърция, което повече му е харесало от Ситония съм отворена към идеи. Ще съм благодарна за всякакви отзиви и мнения. 😊
Hesoss Публикувано: 14 февруари, 2019 Публикувано: 14 февруари, 2019 На Ситония има няколко малко по-големи "градчета" нарочно е в кавички, че са по-близко до селца. Вурвуру със ситен пясък и миналата година имаше доста комари, Никитис пак със ситен пясък, Торони, Неа Мармарас и Сарти където пясъка също е ОК. Където и да решите да нощувате обиколката на ръкава е около 50-60км живописен път от завойчета, акациеви гори и красиви морски гледки. Може да прегледате и остров Амуляни по-близко е от Ситония и пак е сравнително прилично като плажове само дето има точно едно населено място на острова с 5-10 кръчми. 2
oli_mali Публикувано: 14 февруари, 2019 Публикувано: 14 февруари, 2019 Зависи пак в какво искаш да нощувате - хотел с включена някаква храна или къща за гости? Ние сме отсядали на няколко места на Ситония - миналата година бяхме в Сарти Плаза - 70евро за двама+бебе в топ сезон. Самото градче е от големите на Ситония, има крайбрежна алея за разходка, читави кръчми за ядене, широка плажна ивица, но най-доброто е местоположението му спрямо плажовете встрани от него: Парадайз бийч, Портокали, Манасу бийч, Каламици... От другата страна на полуострова сме отсядали в Елеа Вилидж. Син флаг на плажа, Лагомандра бийч и Атена палас са супер. Неа Мармарас също е наблизо за вечерни разходки и хапване. 1
Raya Vladova Публикувано: 15 февруари, 2019 Автор Публикувано: 15 февруари, 2019 @ven62 @Hesoss Може ли да ми кажете как се стига до този остров Амуляни, ферибот ли се взима и ако да от къде и какви са горе долу цените, ако си спомняте?
Hesoss Публикувано: 15 февруари, 2019 Публикувано: 15 февруари, 2019 преди 1 минута , Raya Vladova каза: @ven62 @Hesoss Може ли да ми кажете как се стига до този остров Амуляни, ферибот ли се взима и ако да от къде и какви са горе долу цените, ако си спомняте? от Трипити мисля, че се казваше може и от Урануполи с ферибот за около 30 минути за кола и двама човека беше нещо от сорта на 20 евро в посока 2
ven62 Публикувано: 15 февруари, 2019 Публикувано: 15 февруари, 2019 (редактирано) преди 2 минути , Raya Vladova каза: @ven62 @Hesoss Може ли да ми кажете как се стига до този остров Амуляни, ферибот ли се взима и ако да от къде и какви са горе долу цените, ако си спомняте? По спомени - 10 евро за колата и пътниците в нея. То, цялото разстояние е 400-500 метра. Ферито се взима от Трипити (май така се казваше) малко преди Уранополи. Виж го в google mapsa. ------------- Писали сме едновременно с @Hesoss На тоя остров може да си вземеш една моторна лодка за цял ден (40-50 евро) и да си го обиколите целия, като спирате на абсолютно безлюдни плажчета … Идилия! Редактирано 15 февруари, 2019 от ven62 3
Hesoss Публикувано: 15 февруари, 2019 Публикувано: 15 февруари, 2019 нещо от сорта на 10 евро за колата и по 2.50 на човек по спомен, може би е най-евтиния ферибот в гръцко, че разстоянието е наистина малко 2
Raya Vladova Публикувано: 15 февруари, 2019 Автор Публикувано: 15 февруари, 2019 (редактирано) @ven62 ах това с лодчицата звучи чудесно! Наиситна много евтин ферибот, но и аз сега погледнах, то разстоянието си е малко. @Hesoss @ven62 А иначе плажовете как са? Като остаивм камъните по тях, водата? А някакви предложения за къде евентуално да се насочим за спане? Порпинцип нямаме претенции дали да е хотел или къща за гости, общо взето каквото ни допадне и ни устройва като цена. Редактирано 15 февруари, 2019 от Raya Vladova
ven62 Публикувано: 15 февруари, 2019 Публикувано: 15 февруари, 2019 Ето малко снимки: За настаняването - ние сме били в студиа. Има и един, два хотела... Търси в google Студио Амулиани. По-голяма част от сайтовете са и на български. Уринополи е срещу острва, а от това градче може да си вземете корабче с което да пообиколите Атон и да видите някои от манастирите. Разбира се, корабчето няма да спре никъде, само ще ги гледате от морето. Ако мъжът/мъжете искат да посетят нашия манастир на Атон и/или Хилендарския и някои други - то това е съвсем друга тема и трябва предварителна подготовка... 1
Raya Vladova Публикувано: 15 февруари, 2019 Автор Публикувано: 15 февруари, 2019 @ven62 а за таз моторна лодка, където можеш да си обиколиш с нея островчето и спира на разни плажове може ли малко повече инфо. От къде, трябва ли предварително да се запази?
Аmélie Публикувано: 15 февруари, 2019 Публикувано: 15 февруари, 2019 Няма нужда да се запазва предварително, лодки има доста. На плажа Аликес стояха последните години. Плажовете повечето са пясъчни, най-голям е Аликес, има три бийчбара, свободна зона, шезлонги, за които плащаш само консумация в заведенията. Миналото лято обикаляхме по недостъпни плажове, точно с лодка. Таверни няма много, за нощен живот не знам. Юни няма да има тълпи. Ферито е около 15 евро на посока за двама възрастни и кола, има разписание в нета, но за последните пет години ми прави впечатление, че като се напълни просто отпрашва. Десетина минути е возенето. 3
ven62 Публикувано: 15 февруари, 2019 Публикувано: 15 февруари, 2019 преди 33 минути , Raya Vladova каза: @ven62 а за таз моторна лодка, където можеш да си обиколиш с нея островчето и спира на разни плажове може ли малко повече инфо. От къде, трябва ли предварително да се запази? Има доста рекламни табели най-вече по/около пристана (дето спира ферибота). Ние взехме от едно място на 200-300 метра от ляво на пристана (като си застанал на острова с лице към спрелия ферибот) И аз мисля, че няма нужда предварително да се запазва. Даже леко може да се пазариш - 10-на евро надолу е постижимо. 2
Raya Vladova Публикувано: 15 февруари, 2019 Автор Публикувано: 15 февруари, 2019 Благодаря за ифнормацията, а тя лодката си е само за нас двамата за цял ден, нали така? Спрях се на ето този хотел, доколкото виждам от оценките пише, че е на доста добро местоположение на вас как ви се струва? https://www.booking.com/hotel/gr/sun-rise-issiiiiiiiiips.bg.html?aid=304142&label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaBeIAQGYAQm4ARfIARTYAQHoAQH4AQuIAgGoAgM&sid=ef16983e9c7974049ab36c0e7658cbcb&ucfs=1&srpvid=12d13cde38b302ea&srepoch=1550219965&nflt=popular_activities%3D302%3B&hpos=4&hapos=4&checkin=2019-06-07&checkout=2019-06-10&dest_id=2823&dest_type=region&sr_order=popularity&all_sr_blocks=31539106_101830885_0_1_0&highlighted_blocks=31539106_101830885_0_1_0&from=searchresults%3Bhighlight_room&fbclid=IwAR0G1TF7OfO9cqPQGhiOT5wPjJpsm0ggEUt6XgVL561xGjPP4Ix9Yw4xh9A#hotelTmpl
Аmélie Публикувано: 15 февруари, 2019 Публикувано: 15 февруари, 2019 Хотелчето е на центъра, няма да ви се налага да ползвате кола, за да обикаляте таверните. За плаж ще ви трябва, ако ходите на аликес.
Raya Vladova Публикувано: 15 февруари, 2019 Автор Публикувано: 15 февруари, 2019 Да, но гледам че плажа Аликес го дава на 5минути с кола от там. Спомянте ли си дали има места за паркиране някъде около плажа?
Carburettor Публикувано: 16 февруари, 2019 Публикувано: 16 февруари, 2019 Лично аз бих препоръчал Атон, особено през юни. Има едно село Неа Рода (с прекрасни кръчми), малко след него е Кумица - там мога да препоръчам прекрасни вили на три етажа със собствено дворче под наем на баира над Кумица, с прекрасна гледка, около 80 лева на ден (собственичката е българка, много чисто и подредено, перфектно за двойка. Наблизо има невероятни плажове - Кумица, на самата Неа Рода, а на около 12 километра е Ксиропотами - също прекрасен и пуст плаж (ние сме нудисти и обичаме фини пясъчни плажове, където най-близките хора са поне на километър). За плажовете на остров Дрония, до които се ходи с лодката, няма какво да говоря - ще видите снимките. Алумиани по принцип също е окей, но ще сте вързани на едно място и сте зависими от ферито от Трипити, а самият остров не е нещо особено. Ще прикрепя снимки. И тъй като ходя таз много често и съм взимал лодки под наем поне 100 пъти, мога да препоръчам https://ouranoupolisports.gr/en/, собственикът Гиоргиос е страшен пич (и вече стар мой приятел, ще ме споменете, че аз ви пращам и ще свали поне 10 евро) и неговите лодки са най-нови и с най-модерни и икономични четиритактови двигатели. Всичките с електростартер и хидравлика за вдигане на двигателя - което е голямо удобство. Склонен е на пазарлък, особено ако вземете 2-3 дни поред (средно 35-50 евро на ден според лодката и двигателя и екстрите) + още 10-15 евро за горивото (колкото изгорите). Лодките до 30 коня са без капитанско, над 30 коня трябва тапия. Намира се точно пред хотел Теоксения. Има и къде да се остави колата, когато вземете лодка. https://www.facebook.com/ivan.mutafchiev1/videos/10213450609487288/ https://www.facebook.com/ivan.mutafchiev1/videos/10213450618727519/ 6
Carburettor Публикувано: 16 февруари, 2019 Публикувано: 16 февруари, 2019 Друго много приятно и проверено място е тази къщичка под наем (през септември цената беше 60 лева на вечер) в Агиазма, едно село няколко километра преди Керамоти. Наблизо има няколко забележителни плажа, които за щастие са почти неизвестни на българите. Паралия Агиазматос - точно срещу Тасос. Недостатък на тази къщичка е фактът, че не е на самото море, а в селото, но пък плажовете са само на 3-4 километра, няма и 5 минути с кола (като пътят е дори асфалтиран!!!). Но пък е обзаведена прекрасно, има всичко, дори съдомиялна (собственичката Василики е интериорен дизайнер по професия), в съседната къща живеят родителите и, които бяха забележително мили и гостоприемни (дори на моменти досадни с желанието си да ни угодят). На няколко километра е Керамоти (там има наистина много добри заведения), а на наблизо е Кавала, където на старото яхтено пристанище е може би най-добрата кръчма в района - Савас. 10
ven62 Публикувано: 16 февруари, 2019 Публикувано: 16 февруари, 2019 преди 2 часа, Carburettor каза: Лично аз бих препоръчал Атон, особено през юни. Има едно село Неа Рода (с прекрасни кръчми), малко след него е Кумица - там мога да препоръчам прекрасни вили на три етажа със собствено дворче под наем на баира над Кумица, с прекрасна гледка, около 80 лева на ден (собственичката е българка, много чисто и подредено, перфектно за двойка. Наблизо има невероятни плажове - Кумица, на самата Неа Рода, а на около 12 километра е Ксиропотами - също прекрасен и пуст плаж (ние сме нудисти и обичаме фини пясъчни плажове, където най-близките хора са поне на километър). За плажовете на остров Дрония, до които се ходи с лодката, няма какво да говоря - ще видите снимките. Алумиани по принцип също е окей, но ще сте вързани на едно място и сте зависими от ферито от Трипити, а самият остров не е нещо особено. Ще прикрепя снимки. И тъй като ходя таз много често и съм взимал лодки под наем поне 100 пъти, мога да препоръчам https://ouranoupolisports.gr/en/, собственикът Гиоргиос е страшен пич (и вече стар мой приятел, ще ме споменете, че аз ви пращам и ще свали поне 10 евро) и неговите лодки са най-нови и с най-модерни и икономични четиритактови двигатели. Всичките с електростартер и хидравлика за вдигане на двигателя - което е голямо удобство. Склонен е на пазарлък, особено ако вземете 2-3 дни поред (средно 35-50 евро на ден според лодката и двигателя и екстрите) + още 10-15 евро за горивото (колкото изгорите). Лодките до 30 коня са без капитанско, над 30 коня трябва тапия. Намира се точно пред хотел Теоксения. Има и къде да се остави колата, когато вземете лодка. https://www.facebook.com/ivan.mutafchiev1/videos/10213450609487288/ https://www.facebook.com/ivan.mutafchiev1/videos/10213450618727519/ При първа възможност ще се възползвам от лодките на твоя приятел. Само едно уточнение (за тези, които не са били там): Част от снимките - тези на безлюдния плаж, след снимката на която караш лодката, са от Магарешкия остров (май така се казваше), който е по скоро част от Амулиани и е точно срещу Уранополи. Моята първа снимка е от същия плаж. 3
Carburettor Публикувано: 16 февруари, 2019 Публикувано: 16 февруари, 2019 (редактирано) 31 minutes ago, ven62 said: При първа възможност ще се възползвам от лодките на твоя приятел. Само едно уточнение (за тези, които не са били там): Част от снимките - тези на безлюдния плаж, след снимката на която караш лодката, са от Магарешкия остров (май така се казваше), който е по скоро част от Амулиани и е точно срещу Уранополи. Моята първа снимка е от същия плаж. Pena Island или Островът на Пена ... Има много кози (които пият морска вода, някъде имам снимка), магарета не видях ... Редактирано 16 февруари, 2019 от Carburettor 3
Аmélie Публикувано: 16 февруари, 2019 Публикувано: 16 февруари, 2019 Ето няколко и от мен, августовско-амулянски, от тази година. Carburettor, хубави плажове, ще взема да преобмисля планът за тази година. На Атон също май имаше приятен къмпинг, че ние харесваме да почиваме така.
Raya Vladova Публикувано: 18 февруари, 2019 Автор Публикувано: 18 февруари, 2019 Изглежда чудесно! Аз май все пак се спрях на Амуляни. Не очакваме островчето да е нещо, кой знае какво, но пък изглежда приятно. Идеята е да отидем някъде на спокойно и приятно месетенце за 3-4 дни. Да си почиваме,хапваме и да посрещнем рожденния ден, тъй като всичките ни пътувания са свързани с бързане,недоспиване и обикаляне от сутрин до вечер,та решихме този път малко по различно. Септември месец бяхме на Лефкада за 7 нощувки, много голяма компания на невероятна вила с изглед към морето. Обиколихме целия остров и... все си мисля, че след като обиколихме плажовете там, тези райски приказни места, скоро няма да се впечатля от плаж, така както се впеатлих и влюбих в онези... :D Но сега няма да имаме такова време, за да ходим до там.. та смятам, че това мини островче ще ни дойде чудесно. :)
neznaen Публикувано: 5 март, 2019 Публикувано: 5 март, 2019 На 16.02.2019 г. в 14:46, Carburettor каза: Лично аз бих препоръчал Атон, особено през юни. Има едно село Неа Рода (с прекрасни кръчми), малко след него е Кумица - там мога да препоръчам прекрасни вили на три етажа със собствено дворче под наем на баира над Кумица, с прекрасна гледка, около 80 лева на ден (собственичката е българка, много чисто и подредено, перфектно за двойка. Наблизо има невероятни плажове - Кумица, на самата Неа Рода, а на около 12 километра е Ксиропотами - също прекрасен и пуст плаж (ние сме нудисти и обичаме фини пясъчни плажове, където най-близките хора са поне на километър). За плажовете на остров Дрония, до които се ходи с лодката, няма какво да говоря - ще видите снимките. Алумиани по принцип също е окей, но ще сте вързани на едно място и сте зависими от ферито от Трипити, а самият остров не е нещо особено. Ще прикрепя снимки. И тъй като ходя таз много често и съм взимал лодки под наем поне 100 пъти, мога да препоръчам https://ouranoupolisports.gr/en/, собственикът Гиоргиос е страшен пич (и вече стар мой приятел, ще ме споменете, че аз ви пращам и ще свали поне 10 евро) и неговите лодки са най-нови и с най-модерни и икономични четиритактови двигатели. Всичките с електростартер и хидравлика за вдигане на двигателя - което е голямо удобство. Склонен е на пазарлък, особено ако вземете 2-3 дни поред (средно 35-50 евро на ден според лодката и двигателя и екстрите) + още 10-15 евро за горивото (колкото изгорите). Лодките до 30 коня са без капитанско, над 30 коня трябва тапия. Намира се точно пред хотел Теоксения. Има и къде да се остави колата, когато вземете лодка. https://www.facebook.com/ivan.mutafchiev1/videos/10213450609487288/ https://www.facebook.com/ivan.mutafchiev1/videos/10213450618727519/ моля за контакти на тази къща,стопанисвана от българка...Благодаря Ви.. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега