Прескочи до съдържание

Тенерифе

ilign78

Препоръчани мнения

Здравейте, пускам нова тема, надявам се да получа достатъчна информация и да организирам пътуването ни до Тенерифе безболезнено и безпроблемно, което ще е в периода октомври-ноември. Ще летим или от София, или от Берлин, за полетите и самолетните билети всичко е ясно, нямам въпроси. Първо да кажа изчетох всичко във форума за Тенерифе  и другите острови около Тенерифе , та имам ясна представа горе долу за какво иде реч. Първото ми  питане е за начина на предвиждане: има два вариянта или ще сме цялото фемили или аз с малката , което автоматично поставя много въпроси в главата ми и никъде не намерих инфо затова започнах нова тема. Ако летим аз с малката (7 г. ) ще се наложи по някакъв начин да се придвижим от летището, защото аз не съм шофьор. Има ли транспорт до избраното от мен място или ще се наложи да ползваме такси , какви са горе-долу цените на такситата ? Ако сме с мъжът ми ще вземем кола под наем и това е най-трудното , защото до сега никога не съм буквала кола, винаги сме пътували с нашата си. Има ли някакви уловки или дребни нещица, за които трябва да съм наясно при букването на кола. Как и къде ще намерим офисът за да си вземем колата, която предварително съм букнала ? Това е за начало. Явно ще отседнем около Адехе заради аквапаркът. И друго, което е много важно за мен . Някъде из темите за Тенерифе четох един коментар на една жена , която пишеше, че майка и имала проблеми с краката, но след почивката в Тенерифе болките преминали. Същото се споменаваше за някакъв господин преди години, който напълно бил излекуван от водата. И тъй като аз съм с ужасни ревматоидни проблеми искам да попитам точно за това място къде се намира, санаториум ли е или просто навсякъде водата на острова е лековита.Това за начало, също въпросът с храната е от съществено значение, защото умишлено няма да резервирам изхранване в хотелът , за да опитаме различни неща из целия остров, е разбира се ако мъжът ми е с нас и имаме кола под ръка, ако сме само с малката трябва да помисля как ще се изхранваме. За сега съм запланувала около 11 дена на острова. Благодаря предварително на всички, които се включат със съвети и отговори. Много ми е притеснено, защото може би ще съм само с малката за първи път сами двете и това ме малко стресира.

Връзка към коментар
преди 30 минути , ilign78 каза:

Здравейте, пускам нова тема, надявам се да получа достатъчна информация и да организирам пътуването ни до Тенерифе безболезнено и безпроблемно, което ще е в периода октомври-ноември. Ще летим или от София, или от Берлин, за полетите и самолетните билети всичко е ясно, нямам въпроси. Първо да кажа изчетох всичко във форума за Тенерифе  и другите острови около Тенерифе , та имам ясна представа горе долу за какво иде реч. Първото ми  питане е за начина на предвиждане: има два вариянта или ще сме цялото фемили или аз с малката , което автоматично поставя много въпроси в главата ми и никъде не намерих инфо затова започнах нова тема. Ако летим аз с малката (7 г. ) ще се наложи по някакъв начин да се придвижим от летището, защото аз не съм шофьор. Има ли транспорт до избраното от мен място или ще се наложи да ползваме такси , какви са горе-долу цените на такситата ? Ако сме с мъжът ми ще вземем кола под наем и това е най-трудното , защото до сега никога не съм буквала кола, винаги сме пътували с нашата си. Има ли някакви уловки или дребни нещица, за които трябва да съм наясно при букването на кола. Как и къде ще намерим офисът за да си вземем колата, която предварително съм букнала ? Това е за начало. Явно ще отседнем около Адехе заради аквапаркът. И друго, което е много важно за мен . Някъде из темите за Тенерифе четох един коментар на една жена , която пишеше, че майка и имала проблеми с краката, но след почивката в Тенерифе болките преминали. Същото се споменаваше за някакъв господин преди години, който напълно бил излекуван от водата. И тъй като аз съм с ужасни ревматоидни проблеми искам да попитам точно за това място къде се намира, санаториум ли е или просто навсякъде водата на острова е лековита.Това за начало, също въпросът с храната е от съществено значение, защото умишлено няма да резервирам изхранване в хотелът , за да опитаме различни неща из целия остров, е разбира се ако мъжът ми е с нас и имаме кола под ръка, ако сме само с малката трябва да помисля как ще се изхранваме. За сега съм запланувала около 11 дена на острова. Благодаря предварително на всички, които се включат със съвети и отговори. Много ми е притеснено, защото може би ще съм само с малката за първи път сами двете и това ме малко стресира.

Била съм в този район до хотел Хард рок кафе. От Тенерифе юг се взема автобус до нещо като малка автогара. От там пододящият за вашата локация. Билети от шофьора.

Дано Александър да даде линк към транспорта.

С кола е по-удобно.

Храна има навсякъде и е добра. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пропуснал съм да дам линк за обществения транспорт в темата за Тенерифе, грешката е оправена, пускам го и тук.

https://www.titsa.com/index.php/en/

За колите под наем съм писал подробно и пределно ясно в Канарски острови-магелански пътеводител.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Много благодаря, а искам да попитам още за планината, ако може да се нарече планина, опасно ли е за дете на 7 години този разреден въздух, защото няма къде да оставя малката (всъщност тя не е много малка, но за мен е по-маклката ми дъщеря , кака й е на 21 🙂 ) , а обожавам планините, все пак съм израстнала в планината 🙂 и този връх е висок долкото разбрах от темите и разговорите  около 3300м ?! Колко всъщност е височината до края на лифта,  ако евентуално не успея да букна до върха ?

Връзка към коментар

За коя планина питаш?

Анага е 800- 1000м, вече върха на Теиде е на 3718, лифта започва от 2350м и стига до 3555м. Нямам както да му стане на детето, има хора живеещи цял живот на такива височини. Може да му стане лошо, болко в главата, повръщане, ако седите повече време на 3500, но не е опасно.

Връзка към коментар

Да, на някои им прилошава, ако седят повече 2-3 часа, но в никакъв случай не е опасно, а ти това питаше.

Такива ефекти се наблюдават на над 3000м или ако се качите съвсем горе. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, ilign78 каза:

Доста неясноти имаш..

Колата се изясни, офисите са на летищата.

Ако ще спиш около Адехе и си без кола, освен аквапарка и евентуално Тейде, няма много да видиш, защото всичко друго е далеч.

Същото е, ако се надяваш да ядеш нещо добро, в тази зона няма добра кухня, дори напротив..

За лековитата вода за първи път чувам, а санаториуми няма, да не говорим, че водата си е направо гадна и не става за пиене, особено пък в южната част.

За мен е много важно да си изясниш ще има ли мъж и кола и след това да правите другите планове.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За разглеждането без кола ще се ориентираме с детето към автобусите, прочетох, че имало до всяка точка. Храната е голям проблем тогава може ли да препоръчаш нещо около Адехе, не много далеч, но и с хубав гладъл плаж, аквапаркаще го посетим най-много два пъти. А за водата четох коментара на една дама, че някой си от скандинавието май беше отишъл преди много годии, бил болен и там оздравял и постоянно започнал да вика свои близки на острова и така островът станал известен и след това дамата е написала, че майка и също спряла да се оплаква от болки в краката след посещението на острова. Знам ли , помислих си , че мога и аз да се разделя с моите болежки.

Връзка към коментар

Това са някакви градски легенди за това лечение..

Още преди 30+ год е имало директни полети до Америка(сега няма), както и до навсякъде от Европа.

В тази зона-южната, всичко е по-различно, там са съсредоточени малки и големи хотели, много чужденци, включително собственици  и персонал и е много  силно туристическо място, не на последно място всичко е по-скъпо, като точно храната може да отиде и х2 от най-евтините места.

Все едно да ме питаш искаш да ядеш автентична-вкусна храна, каквото има в Родопите, но да я намериш на Златните, Слънчев бряг.

Всичко е въпрос на компримиси, едното за сметка на друго. В селцата наоколо има горе долу по-свястни неща, но не вярвам да ходите до ядете, ако нямате кола. Все пак ще ядете какво има по другите места из Европа, пържени картов, пиле, някоя стандартна риба.

Връзка към коментар

Ох гадост, пържени картофи отдавна не ядем, с месото също съм скарана, само риба хапвам, ясно както беше и препоръчано из много теми по-добре на север, но исках да съчетая море , хубав плаж и автентична обстановка, явно първото ходене до там ще е с разузнавателна мисия само за няколко дена, а морето ще го направим на друго място.

Връзка към коментар

Нещо компромисно е някъде около или в столицата, там има изкуствени плажове без вълни и добра храна. Не е от най-автентичната, както по селцата, но е добра.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ясно, ми да, ако съм сама с детето  столицата е добър избор, само ме е страх да не е студено, нали на север е с по 4-5 градуса по малко от юга. А ако се храним в хотела има ли шанс да хапнем нещо испанско или пак ще бъде интернационална кухня. Говоря за обикновен нормален хотел, не 5 звезди, там е ясно, че храната е чудесна 🙂

Връзка към коментар

Столицата не е на север, а на североизток и там температурите са идентични с югозапада-Адехе и другите.

Ето температурата в момента и каквато  е била октомври/ноември на двете места. Виждаш, че разлика няма, понякога има по 1-2 градуса, но не винаги е в полза на южната част.

Capture1.JPG.40657770d0203ec8be0b65bcd29ef0c1.JPG

Capturett.JPG.079f43f4d5acca7854156a119a9c1750.JPGCapturett2.JPG.e80fb42734b599edc6c742269d45d435.JPG

Пак зависи от хотела и къде е той. В хотел, където основно има  англичани, основно има тяхна кухня и малко друга и е разбираемо. По-същата причина по улиците и кръчмите на юг, няма местни кръчми със специалитети, нито има кой да  готви, нито кой да  яде. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.