Carburettor Публикувано: 18 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2019 (редактирано) Тъй като потърсих такава тема и намерих само една доста непълна и международна, мисля да споделя моите "проучвания" на тази тема за Гърция (а по-нататък и за Сицилия, но за там мога да споделя само 7-8 плажа между Сиракуза и Пунта Сека до Ликата). От 2005 година обикаляме най-вече Гърция (откакто обявихме бойкот на българското Черноморие), средно 40-50 дни годишно сме по плажовете и никога не сме обличали бански (аз дори нямам такива). Та въпросът ми е към модераторите: как да оформя темата - може би една тема, в която с отделни постове да описвам конкретни места и да прилагам снимки? Да уточня - става дума не за "организирани" нудистки плажове, а за пусти плажове, обикновено по-трудно достъпни и отдалечени, за пълно усамотение и S.O.T.B., но винаги с фин пясък. Някои от тях са достъпни само с 4х4 автомобил, някои само по вода. Няма кафенета, няма кръчми, няма храна, няма студена бира, освен ако не си я носите в хладилната чанта. Но пък няма и музика ... И естествено няма шезлонги, трябва да си носите инвентар, макар че и една кърпа е достатъчна. Там естествено можете да бъдете и "прилично облечени", ако държите. Има ли интерес? Редактирано 18 февруари, 2019 от Carburettor 13 2 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 18 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2019 Споделяй смело, има кой да се възползва. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2019 Давай смело както си почнал в тази тема за гръцките. После може да пуснеш нова за сицилианските. Връзка към коментар
Angel Публикувано: 22 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2019 Интерес има голям 🙂 Аз също съм почитател на по-дивите и безлюдни места. Пелопонес е най-любимата ми област от Гърция. Преди Кипарисия около Кало Неро и Zacharo има много дълга и слабо населена ивица плаж. Не е конкретно нудистка, но става. Друго подобно място е Voidokilia beach. Извън сезона Май и Септември няма хора и има скатани местенца където може човек да се хвърли без дрехи. Поздрави: Ангел 3 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 22 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2019 Имах приятел от Варна нудист.В един ден с градска отпуска в казармата през 1988,от Айтос хванахме автобус до Слънчев бряг и ме заведе на такъв плаж,но аз си бях с бански. Той ми разказва как вземат яхта на приятел и с компания се пътуват без дрехи в морето. Връзка към коментар
Моника Публикувано: 22 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2019 Супер тема, следя с интерес! 🙂 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 22 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2019 (редактирано) На 18.2.2019 г. в 23:16, Carburettor каза: ... От 2005 година обикаляме най-вече Гърция (откакто обявихме бойкот на българското Черноморие), средно 40-50 дни годишно сме по плажовете и никога не сме обличали бански (аз дори нямам такива). ... @Carburettor, давай де. Докато те чакаме: Аз си имам бански. Ето ги: Снимал съм си ги на фона на Амулиани. Малко Кефалониа (само това намирам в момента). А като дойде времето за Сицилия , Португалия, Испания, … пак ще се включа. Mouda Beach Sissia Beach: Ние гледаме и да почиваме в нещо такова. Често ни мързи чак до плаж да ходим. Пак е от Кефалония. Не се вижда, но банските си останаха в куфара. Това е изгледа от басейна: А-а, сетих се, имам това-онова и от Крит, Санторини, Ситония, ... Редактирано 22 февруари, 2019 от ven62 4 1 Връзка към коментар
Angel Публикувано: 22 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2019 On 2/18/2019 at 11:16 PM, Carburettor said: Тъй като потърсих такава тема и намерих само една доста непълна и международна, мисля да споделя моите "проучвания" на тази тема за Гърция (а по-нататък и за Сицилия, но за там мога да споделя само 7-8 плажа между Сиракуза и Пунта Сека до Ликата). От 2005 година обикаляме най-вече Гърция (откакто обявихме бойкот на българското Черноморие), средно 40-50 дни годишно сме по плажовете и никога не сме обличали бански (аз дори нямам такива). Та въпросът ми е към модераторите: как да оформя темата - може би една тема, в която с отделни постове да описвам конкретни места и да прилагам снимки? Да уточня - става дума не за "организирани" нудистки плажове, а за пусти плажове, обикновено по-трудно достъпни и отдалечени, за пълно усамотение и S.O.T.B., но винаги с фин пясък. Някои от тях са достъпни само с 4х4 автомобил, някои само по вода. Няма кафенета, няма кръчми, няма храна, няма студена бира, освен ако не си я носите в хладилната чанта. Но пък няма и музика ... И естествено няма шезлонги, трябва да си носите инвентар, макар че и една кърпа е достатъчна. Там естествено можете да бъдете и "прилично облечени", ако държите. Има ли интерес? А тези снимки от къде са? Връзка към коментар
bengigogo Публикувано: 27 септември, 2019 Сподели Публикувано: 27 септември, 2019 Доста места съм обиколил из Гърция и част от нейните острови в търсене на диви, красиви и спокойни места за диво къмпингуване и нудизъм. Преди 6 години открих моето местенце - остров Гавдос. Най-южния остров на Гърция и на Европа. Прекрасно място за диво къмпингуване, нудизъм, риболов, каяк, сърф и кайт. На това място можеш да си без дрехи с дни, нужно ти е да слагаш гащета само когато ходиш до магазина или някоя таверна. Остров Гавдос е характерен с прекрасните си пясъчни плажове и кристално чиста морска вода. Можеш да опънеш палатка под сенките на кедровите дървета или да се настаниш в някоя свободна рибарска барака на плажовете. на два от плажовете има сладка вода за пиене, миене и къпане.Тук ходят хора от цяла Европа, но в никакъв случай не е претъпкано. Може да си избереш местенце на което да не видиш човек с дни. Най- подходящо за посещение е времето през май, юни, септември или октомври. Има хранителни магазини, няколко таверни. Яденето е чудесно, има много и евтина риба, в магазините има всичко нужно за храна. Ако имам голяма отпуска бих седял цяло лято. Лично аз ходя за около 12-15 дни. Единствен недостатък на това райско островче е, че пътя до там е доста дълъг и доста скъп заради фериботите, които се ползват и магистралните такси. Ако ходите натам си заслужава да съчетаете почивката с посещение на остров Крит и неговите забележителности. Заслужава си да посетите мястото за не по-малко от 2-3 седмици. Прилагам малко снимки от там. 8 2 Връзка към коментар
Carburettor Публикувано: 7 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 7 октомври, 2019 Съжалявам, че изоставих тази тема, но бях доста "зает" с пътувания, оня ден се върнах от 2-седмичната обиколка с яхта на Йонийските острови. Там естествено почти не съм обличал дрехи освен вечер до таверната, защото на яхтата си бяхме само двамата с "началника". Прикачам няколко снимчици, те нарочно са "текстилни", за да не загубим детската аудитория ... А другата седмица ще прескоча до Крит, тук е ужасно студено, не се търпи. Но не съм забравил за темата, при първа възможност ще я напълня със снимки. 12 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 8 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2019 преди 9 часа, Carburettor каза: Съжалявам, че изоставих тази тема, но бях доста "зает" с пътувания, оня ден се върнах от 2-седмичната обиколка с яхта на Йонийските острови. Там естествено почти не съм обличал дрехи освен вечер до таверната, защото на яхтата си бяхме само двамата с "началника". Прикачам няколко снимчици, те нарочно са "текстилни", за да не загубим детската аудитория ... А другата седмица ще прескоча до Крит, тук е ужасно студено, не се търпи. Но не съм забравил за темата, при първа възможност ще я напълня със снимки. Слагай по едни GPS координати над/под снимка с нов плаж, pls. 1 1 1 Връзка към коментар
Bellaero Публикувано: 9 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2019 Ех този фин пясък! Забрави значи за ГлиКа нера. Малко рисково е за Гавдос според мен, доста често няма ферибот при лошо време. В този сезон вероятно ще са почти изцяло пусти плажовете. Ето ти една източна прелест в сезон - юли месец. Ако искаш ходи облечен, ако искаш гол. Ето и Ред бийч. Ходи се 15-тина минути през планината. По това време може би ще е затворил бест мохито мастерът Янис, който стопанисва плажа. Има и интересни фигури по скалите. Ето и част от прекрасния и огромен Кедродасос. Лек офроуд е до там през едни оранжерии. 5 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега