Прескочи до съдържание

Въпроси за Япония

EmiliaPopova

Препоръчани мнения

Драги пътешественици ,

Планираме със съпругът ми да посетим Япония през септември/ октомври ,

можем да бъдем 10-12 дни и мисля че е достатъчно време да посетим и разгледаме . Но ми трябват някои съвети и напътствия от по опитни пътешественици . От къде да закупя pass с които да пътуваме по икономично ,кои градове бихте ме посъветвали да посетим ,кои са добри хотели за отсядане / по икономични ,но не и кубикс / И тези с по голям опит какъвто и съвет да дадат ,ще съм благодатна . На години сме ,пенсионери ,англииски много добър ,компютърни възможности много не добри !

Връзка към коментар

Добре дошла!

За Япония е писано доста тук.

Отворете форума за Япония, прочетете, аз съм сигурна, че ще намерите отговорите на доста въпроси си.

А ако останат още неизяснени - или си отворете тема с подробности за пътуването, или попитайте в някоя от наличните теми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В Япония - магелански пътеоводител има подробно обяснено за джи ар паса. Аз съм си купувала, ама вече забравих като го Платиш какво беше, май получаваше се по пощата и поле се активира на гара в Япония, защото е важен ден 1. Прочети, пише подробно в темата за Япония. 

Редактирано от luba_rizova
Връзка към коментар

@EmiliaPopova добре дошла!

Това е сайта, който ще отговори на почти всички въпроси във връзка с транспорта. През него се поръчва и паса.

https://jprail.com/

За Европа  пристигат след седмица от Франция.

Внимателния прочит на целия раздел https://magelanci.com/forums/forum/68-япония/ ще отговори на почти всичко, което ви вълнува. Ако все пак имате нещо специфично като желание или неразбиране, samuraika e насреща. За да ви види, обаче, трябва да си отворите тема с Япония в името.

Личното ви име няма как да привлече вниманието на хората, които могат и искат да споделят с вас знанията си. Аз рещих да прочета кой е новия човек сред нас. Нямах представа, че искате инфо за тази прекрасна страна.

Чака ви прекрасно пътуване!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря на всички за одговорите ви . 

Не съм добре с компютъра и ще търся помощ . Нямам представа как да закупя от сайт pass ,или как да се свържа лично с някого . Някак си налучках да се запиша в “ Магеланци “ но май не се справям добре . Не е лесно на определена възраст да се борим с компютъра 

Още веднъж благодаря и ще опитам да се обучава 

Само още един въпрос ,дори и да ви се струва странен ,моля ви одговорете ми . Много е важен за нас по здравословни причини .Тоалетните- къде и как можем да ползваме !В заведения ,музей ,паркове ,хотели ,ако не сме клиенти на тези места може ли да се използват . Много е важно да знам .

Благодаря ви 

Връзка към коментар

Тоалетните са легендарни там. Първо, че са от най-чистите, които има по света, включително тези по метро станциите са на ниво от 4 звезден хотел в Европа, второ са безплатни.

Връзка към коментар
преди 11 часа, Alexander каза:

Първо, че са от най-чистите, които има по света, включително тези по метро станциите са на ниво от 4 звезден хотел в Европа, второ са безплатни.

Трето, тоалетните са с екстри, като затоплящи се седалки например, и са навсякъде - забележителности, магазини, ресторанти, влакове, гари. Четвърто, може да ги ползвате без да посещавате туристическите обекти.:girl_dance:

Емилия, щом си успяла да се регистрираш в Магеланци, значи си решила най - големия от проблемите си, свързани с пътуването до Япония.:good:

Пишеш, че се справяте много добре с английския. От линка ( кликни върху него ), който дадох в предишното си мнение, си изберете подходящ пас и напиши тук избора си. Ще ти дадем  нов такъв, конкретно за поръчка, и ще обясним как  да я направите. 

Не е нужно да ползвате лични съобщения. Така ангажирате човек, който може и да не може да ви помогне конкретно и адекватно, или да не може да ви отговори навреме ( аз например не получавам известия на пощата си за тях). Пишейки в темата тук, винаги ще получите още няколко мнения и то в точния за вас момент.

Напиши ни по - конкретно какво ще ви направи щастливи да видите в тази страна - град, забележителност, пазаруване, интереси - природа, история, мода, храна? @samuraika ще помогне и на вас, както на всички тук.

Прекрасен сайт е й https://www.japan-guide.com/. Той беше моята библия.

И накрая с любов - Още една свещичка ! Хич да не ти пука! Просто животът  става по - светъл! ( плагиатствам надписа на любимата си картичка за рожден ден):party:

Връзка към коментар

Здравейте @EmiliaPopova

Избрали сте прекрасен сезон и прекрасна дестинация както за туризъм, така и за почивка. Аз живея в Япония от много години и моите родители и тези на съпругът ми обожават да ни идват на гости, дори на 83 свекър ми изтърпява дългия полет с удоволствие.

По ред на въпросите ви :

- къде мислите да кацнете? Предполагам в Токио? В последните години KLM пускат промоционални цени до други градове на Япония като Фукуока, Хирошима, Наха (Окинава). Може да се направи интересен маршрут от всеки град, навсякъде има какво да се види. Извън основните (Токио, Киото) има много интересни места за посещение, кои да изберете зависи от вашите интереси и предпочитания. Класически маршрут е Токио (3-4 дни с включен трип до Никко), Киото (5-6 дни) с трипове до Осака, Нара, Кобе. По питя Токио-Киото може да се добави Йокохама и / или Каназава. Престоят в Киото може да се удължи малко и да се добави Хирошима, Окаяма, Химеджи. Тази програма предполага закупуване на JRpass. Пасовете се купуват през линковете, които колегите са дали по-горе и пристигат с доставка. Ако не се чувствате сигурни във възможностите си - може да потърсите агенция, която да посредничи за закупуването, както и за самолетните билети. Не говоря от личен опит и не мога да препоръчам такава лично, но може да попитате, особенно ако имате вече тър. агенция с която работите.

Ако си представяте посещението в Япония като по-спокойно и дълбочинно преживяване, а не толкова като обикаляне на страната, може да разделите престоя си на по седмица в Токио и Киото и да пътувате с местните карти и регионални пасове. Пак може да направите дей трипове до Никко, Нара, Осака. Няма да излезе кой знае колко по-евтино! Просто ще бъде по-различно преживяване с не толкова пътуване, а повече калиграфия, чаена церемония, малки храмчета и лежерни разходки. Просто паса налага малко по-динамична програма, ако нямате такива амбиции не е необходимо да си купувате пас.

Първо купете билетите. Има интересни опции които ще определят как да се подредят градовете и вариантите. Всички ще помагаме с удоволствие. Ще се получи прекрасна екскурзия, сигурна съм.

Като наместим градовете, ще решим и хотелите. Аз предлагам хотели от т.н. бизнес тип. Намират се на удобни места, имат включена закуска, често онсен (японско СПА) но стаите са малки, функцуонални и без лукс. Добри бюджетни опции.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря Самурайка 

преглвждам и разучавам градовете . Иска ми се всичко да видим,колкото може повече . Много обичаме исторически места .Съвремието не ми е интересно толкова . Мисля да си закупим някак пакет чрез Expedia ,като че ли най изгодни оферти намирам чрез тях . Само не мога да се справя с резервации на хотели в другите градове . Доста сме компютърно неграмотни и явно ще се търси помощ . Но още веднъж благодаря и започвам по вашите и на другите Магеланци съвети да съставям маршрут и програма . 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Щом харесвате история, оставете си само два дни за Токио и посетете Никко в единия от тях. По път за Киото се отбийте в Каназава. Освен самото Киото, препоръчвам и Уджи - особенно, ако обичате чай. Окаяма е също прекрасно местенце с много чар и история, както Нара и Химеджи. Хирошима и Мияджима - също. Осака и Кобе са интересни вечер, попът на връщане от Химеджи/Окаяма.

Имате достатъчно време и може да оставите спокойно по един ден за всеки от градовете (ако кликнете върху градовете с подчертани имена ще ви се отворят линкове към гайд за съответния град).

Може да подредите нощувките си грубо Токио 2-3, Каназава - 1, Киото - останалите. Предлагам ви Киото като база за разходки до другите места, защото там спира влака стрела и ще ви е удобно. Осака също е много удобна, но там трябва да се близо до гара Шин-Осака. Нара също е не лоша база, но трябва да се пътува с бързия влак 40 минути до Киото за да се хване шинкансен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря. Преглеждам информацията получена до момента и осъзнах, че съм пропуснал отговора ти от 25 февруари. Още не съм започнал да нареждам програмата за след Токио, но при всички случаи ще търсим настаняване в Осака или Киото.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Имам нужда от малко помощ. Тази снимка е снимана от Ландмарк Тауър в Йокохама през ноември 2015 година. Някой знае ли тези тенис топки на какво са символ, защото не мога да намеря никаква информация в нета? И дали все още са там, защото разглеждах сателитни снимки, но не ги открих. Благодаря

DSC_0577.JPG.a987c39a2967b22510754ce2f522f392.JPG

Връзка към коментар

Точно каквото казва @dakadan - част от градската инфраструктура - не са арт инсталация и не се срещат само там.

Много голяма част от Япония е газифицирана, всички големи градове са. Както има водонапорни кули, така има и тези "тенис топки" които съхраняват и подават газ по инсталацията.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.