Прескочи до съдържание

Някой плавал ли е по Рио Негро и Амазонка

Felito

Препоръчани мнения

Има корабчета като редовен транспорт от Белем нагоре чак до Икитос поне, но не съм ги ползвал. Това е единствения обществен транспорт освен самолета.

Или ако резервираш хотел в джунглата около Манаус, ще ти предложат и превоз с кораб, аз така правих.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Mалко по-подробно - има връзки с кораб навсякъде, общо взето две опции - самостоятелна каюта или хамак на палубата с местните. Търсих, но не мога да намеря място да се купуват билети онлайн, трябва на място на пристанището или с тур. агенция. Има някакъв сайт, който не работи. 

Примерни цени от Манаус: https://www.portodemanaus.com.br/?pagina=preco-de-passagens (това са на общата палуба, не с каюта)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Безкрайно благодаря @neuromancer! Иеята ми е точно от Манаус да тръгна, но не туристически, а из малките островчета из двете реки, ако въобще е възможно. Може да се опитам и на място да резервирам. Но ако считаш, че е по-удачно да заявя превоз с кораб от мястото на настаняване в джунглата, моля дай линк на хотел, който препоръчваш и който ще предложи тази услуга.  Иска  ми се повече животински свят и красиви меандри да видя, а не типичните речни круизир по реките 🙂

Връзка към коментар

Ами аз явно не съм разбрал, по-горе имах предвид просто превоз, между градове или до хотел, там няма какво да разглеждаш освен покрай каквото минава кораба.

Около Манаус има доста хотели в джунглата, или jungle lodge, даже по обикновените сайтове като booking се намират. Ta те предлагат екскурзии на място, примерно с лодка из каналите, рибилов на пираня, посещение на ферми на местни жители, гледане на животни като амазонски делфини и крокодили, те са далече от града и обикновено дотам се ходи с кораб. Изглеждат скъпички, но в цената влизат всички екскурзии и храна, или поне аз като бях беше така.

Аз бях в Ariau Towers (много кратко пътеписче тук), но това не е единствената възможност. Ако те интересуват меандри и животни, виж нещо в района на Anavilhanas, това е най-големия речен архипелаг в света, резерват и съм чувал, че е най-интересно. Между другото този Iberostar Grand Amazon е съвсем същото нещо, само дето хотела не е на едно място, а на кораба, т.е. предлагат се екскурзии и т.н. Естествено цената му хич не е хубава.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.