baiKolio Публикувано: 2 март, 2019 Сподели Публикувано: 2 март, 2019 (редактирано) Здравейте, в момент на летателна абстиненция се сдобих с билети за Индия 🙂 Датите са 29/03 - 7/04. Малко, но от сърце дет' се вика 😉 Никога не съм правил някакви по-сериозни проучвания и планове, и сега ми е леееко натопорчено... Индия не ми беше в must-do листа, за разлика от на милото, та съм неподготвен... не, че тя е по-подготвена де 😉 🙂 Все още не съм се пробвал с е-визите, тия дни смятам да отметна и това. Засега програмата изглежда така - кацане посред нощите в Делхи ( около 02:00 на 30/03 ), нощувка нейде до летището 30-ти от когато се освестим - Делхи ( какво може реално да се види за половин ден ? ), нощувка отново до летището 31-ви ранен полет Делхи - Варанаси, ден за Варанаси, нощувка 01-ви Варанаси до следобед, нощен влак ( тук съм в чуденка - от Варанаси към Агра директно (вариант1) или към Каджурахо (в2) ?? ) 02-ри засега съм се спрял на вариант2 - Каджурахо до към 18 и влак към Агра 03-ти пристигане в Агра около 2 след полунощ, настаняване ( някакви предложения за локация ? ), ден за Агра и Тадж Махал, нощувка 04-ти Агра ден2 до към ранният следобед ( всъщност какво може още да се види наоколо освен емблемата на Индия? Или да се оползотвори времето нейде другаде?? ), следобеден влак към Джайпур, пристигане около 18-19, нощувка в Джайпур 05-ти Джайпур до около 17 ( времето не е много, ама толкоз... предложения кое не бива да се пропусне там ) и влак до Делхи, нощувка в Делхи (мисля си отново да е хотел около летището, дали не е логистична грешка? В тая връзка как стои въпросът с транспорта от гарата на Делхи (NDLS) до летището? ) 06-ти Делхи цял ден и към полунощ се паркираме на Indira Gandhi Airport 07/04 в 03:00 полет DEL-AMS_SOF Другата ми чуденка е относно какви, и дали въобще, да слагаме някакви ваксини?! То май и време няма за това... 😞 Всякакви съвети и съображения са повече от добре дошли! @stanimir @ruwenzogy @stefanrusev @Bandit Queen , я ударете по едно рамо... Редактирано 2 март, 2019 от baiKolio 3 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 2 март, 2019 Сподели Публикувано: 2 март, 2019 На влаковете и разписанията в Индия не разчитай много. 5-6 часа закъснение се води за нормално, но може и 12-13 часа, че дори и повече да закъснее влака. The most delayed train in India August 19, 2018 10:04 IST With a 20 hour average delay, the New Jalpaiguri Express is the queen among late-running trains. Shine Jacob reports from New Jalpaiguri. https://www.rediff.com/news/special/the-most-delayed-train-in-india/20180819.htm Там където е възможно ти препоръчвам да пътуваш със самолет. Аз съм летял Каджурахо Варанаси. Друг вариант за да може горе долу да си спазвате разписанието е да наемете кола с шофьор. Доста агенции предлагат подобна опция, като това може да ти спести много нерви и време. 2 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 2 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2019 преди 4 минути , Topfly каза: На влаковете и разписанията в Индия не разчитай много. 5-6 часа закъснение се води за нормално, но може и 12-13 часа, че дори и повече да закъснее влака. Там където е възможно ти препоръчвам да пътуваш със самолет. Аз съм летял Каджурахо Варанаси. Друг вариант за да може горе долу да си спазвате разписанието е да наемете кола с шофьор. Доста агенции предлагат подобна опция, като това може да ти спести много нерви и време. Направо уби всичко детско в мен относно влаковете им... То хубаво да летим дето може, ама и там галимация, отивай два часа по-рано на летището, пък и то на майната си, айде и дотам път... и всичко става танто за кукуриго... Имаш ли нещо конкретно предвид относно колата с шофьор? Координати на проверени? Предположения колко може да струва кола+шофЕр за ден? 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 2 март, 2019 Сподели Публикувано: 2 март, 2019 (редактирано) 21 minutes ago, baiKolio said: Имаш ли нещо конкретно предвид относно колата с шофьор? Координати на проверени? Предположения колко може да струва кола+шофЕр за ден? На мен този ми уреди пътуването и останах много доволен: Sandeep Mehta Reservations INDIAN TRAVEL CONSULTANTS 1, Scindia House, Janpath, Connaught Place, New Delhi - 110001 Phone: 0091-11-43587071/ 43587072 Mobile: 0091-9891601701 Email:Sandeep@indiantravelconsultants.comSales@indiantravelconsultants.com Websites:www.indiantravelconsultants.comwww.lehladakhtrekking.comwww.mountkailashtrips.comwww.indiantravelconsultant.comwww.destinations-india.comwww.kashmirparadise.com Ако добре си спомням обаче смени фирмата и сега работи за друг. Това е фейсбук профилът му https://www.facebook.com/sandeep.mehta.75457 Редактирано 2 март, 2019 от Topfly 2 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 2 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2019 преди 17 минути , Topfly каза: На мен този ми уреди пътуването и останах много доволен: Sandeep Mehta Ако добре си спомням обаче смени фирмата и сега работи за друг. Това е фейсбук профилът му https://www.facebook.com/sandeep.mehta.75457 Тъкмо се преборих с регистрацията в системата им за онлайн резервиране на влакове... Но писах и на твоя човек, мерси за инфото! Ще чакам да видим какво ще обади. 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 2 март, 2019 Сподели Публикувано: 2 март, 2019 30 minutes ago, baiKolio said: Предположения колко може да струва кола+шофЕр за ден? За 10 дни кола с шофьор и преводач (шофьорът не говореше английски), хотел 3-4 звезди и едно пътуване с влак от Агра до Каджурахо за двама души беше общо около 900 евро. Това обаче е цена от преди 9 години. 1 1 Връзка към коментар
Salsam Публикувано: 2 март, 2019 Сподели Публикувано: 2 март, 2019 Не е вярно това за влаковете, сравнително редовни си. Най-голямото закъснение, което ми се случи беше 20 мин. Агра -Варанаси беше като по часовник. 2 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 2 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2019 преди 1 минута , Salsam каза: Не е вярно това за влаковете, сравнително редовни си. Най-голямото закъснение, което ми се случи беше 20 мин. Агра -Варанаси беше като по часовник. Абе, то е ясно, че винаги има изключения от правилото. Само да не е рецидив 😉 Някой който се е разправял с cleantrip.com как да разбирам листа с чакащи отстрани на влаковете. Т.е. места няма, ама можеш да се запишеш като 12-та резерва, примерно!? И... ако ти излезе късмета... Или аз не схващам нещо правилно? 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 2 март, 2019 Сподели Публикувано: 2 март, 2019 1 minute ago, Salsam said: Не е вярно това за влаковете, сравнително редовни си. Най-голямото закъснение, което ми се случи беше 20 мин. Агра -Варанаси беше като по часовник. Нашият влак от Агра до Каджурахо закъсня 6 часа, като през това време гледах влаковете и някои се движеха относително точно, а други имаха закъснение до 11-12 часа. Говорил съм и с гид, който редовно води групи в Индия, като според него единственото нещо на което може да се разчита в тази държава е часа на кацане и излитане на международните полети. Той винаги си слага един резервен ден за закъснения в Индия. 1 2 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 2 март, 2019 Сподели Публикувано: 2 март, 2019 преди 2 часа, baiKolio каза: места няма, ама можеш да се запишеш като 12-та резерва, примерно!? Точно! Местата свършват 2-3 месеца предварително. Е в общите вагони винаги има място така че няма да увиснеш. Ние въобще не сме имали проблеми и/или закъснения с влаковете. Браво щом си справил с cleartrip-а. За мен с влак из Индия си е по-удобно и разумно при ограниченото време При така ограниченото време аз бих летял още на 30ти. Два дни са много за Агра. Вземи си хотел близо до храма, наспи се , разгледай и вечерта си вземи пак спален влак. Мисля че ще можеш да вкараш и Амритсар по тоя начин... 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 март, 2019 Сподели Публикувано: 2 март, 2019 (редактирано) Моят личен опит с индийските железници също е положителен. Доста над нивото на БДЖ - разбира, се говоря за хубавите класи вагони. Листа на чакащите означава, че местата са разпродадени и чакаш някой да канселира своето. Има и някаква квота за военни, държавни чиновници и подобни, която освобождават в последния момент, но не бих разчитал на това. За половин ден в Делхи може да видите Стария Делхи, Red Fort, Джамията, най-добре си наемете кола с шофьор или си направете обзорна обиколка с hop on - hop off буса : http://hohodelhi.com/?gclid=CjwKCAiA8OjjBRB4EiwAMZe6yz8QsFcnowJGqaCnqRNmEaQ-W5kGLVsMxVyqMUheyflscJ_EJn2ephoCeTsQAvD_BwE Според мен Каджурахо си заслужава много, но се приготви за голяма жега по това време - може би към 40° с малко варианти да се криете по сенките 🙂 В Агра - нещо близо до Тадж Махал за да може да вечеряте в някой от заведенията на покривите, откъдето има хубава гледка по време на залез, а и по принцип. Друго което може да видите - Agra Fort, откъдето също има хубава гледка към Тадж Махал и градините там, където според легендата са щели да строят Черен Тадж - огледален на оригиналния. Akbar's Tomb в Сикандра също е интересен с хубав парк, сърнички и т. н. Всичко това може да, се вмести в един ден, но щом пристигате късно през нощта може и да не се товарите с толкова неща, а в късния следобед да си почивате на сянка в хотела 🙂 На втория ден тръгнах сутринта към Fatehpur Sikri, интересно място е и в късния следобед автобус до Jaipur. Там основното е Jantar Mantar, Hawa Mahal и не пропускайте Amber Fort! Другите два форта си струват, но този е най-емблематичен. От летището до централно Делхи се стига с доста модерно и чисто метро. П. П. Ваксини не съм слагал и за тази част на Индия няма смисъл. Само противохепатитна, която така или иначе си подновявам периодично, заради служебните задължения. Редактирано 2 март, 2019 от stanimir 6 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 Знаех си, че след Stanimir няма какво да се напише повече. Но и аз да кажа за влаковете - моят опит също е позитивен, а има и специални влакове, като Shatabdi express, които освен сравнително бързи и комфортни са и точни - бях чела, че при закъснение и т.н. им се дава предимство. Не се притеснявай за листата на чакащите - бързо ще се придвижите напред в нея. Има и квоти за туристи за всеки влак, но са малко. Фатепур сикри на мен ми хареса, ако имате повече време в Агра можете да се разходите. Аз лично отсядах само в хотели, които предлагат да те вземат от гарата...иначе пазаренето през нощта особено с навъртащите се там не е приятно. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 Възможно е нещо да се е променило с индийските железници, защото моята информация е основно от периода преди 10-15 години... Тогава още нямаше възможност и за купуване онлайн на билети. 1 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 Ами аз прочетох нещо, преди да тръгна, което ми беше полезно - да се планира един ден само за път между градовете и да не се ядосваш, ако не успееш да видиш нещо, а да се радваш на това, което вече си видял... Аз даже по времето на мусоните бях и ми беше доста притеснено за пътуванията. 3 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 3 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 3 март, 2019 (редактирано) На 2.03.2019 г. в 18:49, stefanrusev каза: ... щом си справил с cleartrip-а. Май избързахме с еуфорията... Верифицирах си мейла и макар, и да получих еднократна парола (ОТР) и за мобилния системата им не го прие... та се наложи пак да платя и да чакам за нов код, ама нъцки... няма 😞 И за да е кашата пълна, докато не се бях усетил, че има проблем, си купих билети, плащането мина ( с КК ), само дето накрая cleartrip-а ме прехвърли на сайта на IRCTC за...кой ти знае, за какво... и там греда - Вашият акаунт не е верифициран 😞 И билетите изчезнаха нейде, не мога да ги открия ни на IRCTC, ни в cleartrip. Подхванах съпорта и на двата сайта, ама засега се измъкват с дежурните лакърдии... индийанска им работа... Редактирано 3 март, 2019 от baiKolio Връзка към коментар
Dian Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 (редактирано) Още едно положително мнение за индийските железници от мен. Пътувах с Gatimaan Express от Делхи до Агра,като и двете посоки тръгна абсолютно по разписание,пристигна по разписание в Агра,а в Делхи с 10 минути закъснение. Не съм нощувал в Агра,но времето ми беше напълно достатъчно. Билетите ги купих от https://12go.asia/en ,защото продават потвърдени места и не те вкарват в чакащи листи,освен това не си късаш нервите с IRCTC . 🙂 Друг вариант за билети е: https://www.ixigo.com/trains Редактирано 3 март, 2019 от Dian . 6 Връзка към коментар
Dian Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 (редактирано) На 2.03.2019 г. в 15:05, baiKolio каза: В тая връзка как стои въпросът с транспорта от гарата на Делхи (NDLS) до летището? ) Най-бързо и евтино: http://www.delhimetrorail.com/AirportExpressLine.aspx За придвижване в Делхи също препоръчвам метрото - много чисто(наистина),бързо и с развита мрежа. Няма смисъл да си губите времето в задръствания. Редактирано 3 март, 2019 от Dian . 3 Връзка към коментар
GeorgiD Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 Аз също не помня проблеми с влаковете, освен че самите те, гарите и пероните им са пълни с противни мизерници. От всичко изброено не съм бил само във Варанаси, но останалите места са ок, вкл. и Амритсар. Но времето за Делхи е малко, там има страхотни неща за гледане, на които само Джайпур и Тадж Махал могат да съперничат! 1 1 Връзка към коментар
GeorgiD Публикувано: 3 март, 2019 Сподели Публикувано: 3 март, 2019 Имам и един авер в Делхи - Неги Бирендер, има туристическа фирма "София травъл" или нещо от сорта. Той ми организира навремето всички влакове, автобуси и коли, с които обикаляхме Индия. 3 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 4 март, 2019 Сподели Публикувано: 4 март, 2019 (редактирано) преди 13 часа, baiKolio каза: Май избързахме с еуфорията. да ти дам моя? Оги така направи... Трябва да свържеш двата акаунта. някъде го бях обяснил но съм с телефона и не ми се рови Редактирано 4 март, 2019 от stefanrusev 1 Връзка към коментар
Kamura Публикувано: 11 март, 2019 Сподели Публикувано: 11 март, 2019 Преди 2 седмици се върнахме от Индия, като пътувахме по маршрута Делхи-Агра-Джайпур-Джодпур-Удайпур. Бяхме 8 човека, с бус до Удайпур. Удайпур-Делхи го направихме с вътрешен полет. И аз мисля за следващото ни пътуване да включим Каджурахо и Варанаси с влакове. Много благодаря за предложенията да посетим по пътя Джайнисткия храм в Ранакпур, водохранилището в Абанери и Пушкар. И трите места са много хубави и трябва да се видят. В Делхи бих препоръчала едно не много известно и посещавано от туристите място (Сикхски храм), но при половин ден може би времето няма да ви стигне: Gurudwara bangla sahib Delhi. Имам познат гид от Фатехпур Сикри, който има и туристическа фирма. Ако имате нужда от съдействие по организацията, мога да ви изпратя контактите му. Относно визите: аз вадих визите на цялата ни група, така че ако имаш нужда от помощ, мога да съдействам. 2 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 11 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 11 март, 2019 Благодаря за предложението за визите, вече се сдобихме с ЕТА И, УЖАСНО ГОЛЕМИ благодаря на @stefanrusev за акаунта в IRCTC, че то, ако ги чаках... съпорта им ескалира преписката нагоре и се покри нейде... Имаме си и билети за почти всички отсечки вече 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега