Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз ще трябва да изчакам до края на Септември. Надявам се на хубаво време и дано по-малко духа. Предполагам, че на Seitan limania beach не духа както по западното крайбрежие. За първи път на Крит, нямам търпение...

Публикувано:
преди 13 минути , VASILEV каза:

Аз ще трябва да изчакам до края на Септември. Надявам се на хубаво време и дано по-малко духа. Предполагам, че на Seitan limania beach не духа както по западното крайбрежие. За първи път на Крит, нямам търпение...

Там не духаше изобщо .Приказно е . Бъдете само с удобни обувки, че пътеката е козя..... 

• Харесвам 1
Публикувано:

@liliya Обмисляте ли да посетите някое от островчетата южно от Крит или няма да има време за тях? Ние ще сме от 24/09 до 01/10 седем дни, та ми се върти в главата посещение на Chrisi или  Gavdos.

Публикувано:
преди 11 часа, VASILEV каза:

@liliya Обмисляте ли да посетите някое от островчетата южно от Крит или няма да има време за тях? Ние ще сме от 24/09 до 01/10 седем дни, та ми се върти в главата посещение на Chrisi или  Gavdos.

Няма да ходим по други острови. Тук има достатъчно за обикаляне. Както писах по- горе , а и Александър беше посочил, пътува се бавно и славно 🙂 и едно ходене с ферибот също отнема  време. О за ден като ходихме до Балос се дондуркахме общо към 4 часа с ферибота. Така че, преценете си времето и подредете приоритетите. 

преди 34 минути , Kamen каза:

Трябват ли плажни обувки или плажовете са си пясък?  

За някои от плажовете трябват, тъй като има доста скалисти и с камъчета.  Зависи къде ще ходите. Иначе има много пясъчни, където няма нужда от обувки.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 31 минути , liliya каза:

За някои от плажовете трябват, тъй като има доста скалисти и с камъчета.  Зависи къде ще ходите. Иначе има много пясъчни, където няма нужда от обувки.

Интересуват ме: Балос, Елафониси, Фаласарна, Сейтан Лиманиа, плажовете на Ханя, Ретимно и Кисамос

Публикувано:
преди 35 минути , liliya каза:

Днес

A1AB7C9F-8B6F-47B4-9181-98A208FF132E.png

яко си е духовито, пак го дават при пориви до 43-45 км/ч, в такива дни май е най-добре на плажове с камъчета сякаш

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 59 минути , Kamen каза:

Интересуват ме: Балос, Елафониси, Фаласарна, Сейтан Лиманиа, плажовете на Ханя, Ретимно и Кисамос

За Кисамос трябват. Там има и каменисти. Останалите са с мек и пухкав пясък . За Шейтан Ли анов трябват обувки за слизане по пътеката. В Херсонисос също има доста каменисти плажове. За останалите посочени от теб не трябват обувки.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 52 минути , antea каза:

май е най-добре на плажове с камъчета сякаш

Да. С пясъка е много неприятно. 

Да докладвам с колата какво стана. Днес ходихме до летището и взехме кола от Сикст за 1 ден за 60€ с всичко включено и 1 допълнителен шофьор . Даже ни дадоха по- висок клас кола. 🙂 Нямаше нерви  и всичко е ОК. 

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 1.07.2019 г. в 11:22, liliya каза:

На Ханя дали минават мобилни бордни карти?

Забравих да питам на летището сега като бях там.0

Минават 😂

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

@liliya някакъв спомен имаш ли за чадърите и шезлонгите по плажовете на какъв принцип са? наши познати в момента шетат из Фаласарна и ни обявиха, че чадър струвал 9 евро, а шезлонг по 2 евро, а на мен ми се струва че е по-вероятно нещо да не са разбрали правилно?

Публикувано:

@antea , като цяло беше цифра  навсякъде. За легло с матрак искаха по 40-60€. На плажа Фаласарна не помня колко бяха, тъй като ние минахме само оттам и не сме плажували. Когато бяхме , много силно духаше. Цените , които горе съм посочила са за района на Херсонисос (около и на Малиа бийч) . На Ставрос си спомням , че бяха по 20€ комплекта , а  на Arena beach беше срещу консумация. 

Публикувано:

През август бяхме на Крит и ползвахме шезлонги няколко пъти. На плажа в Ретимно плаихме 7 евро за чадър и два шезлонга (от дървените с матрак), на Елафониси 9 евро, а на плажа в Ханя 6 евро (ако си гост на хотела 4 евро). Тези цени са без консумация. Бяхме се засили да ползваме и на Ставрос, но цената от 25 евро ни отказа.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не знам дали е тук мястото,но поне съм темата. Вчера бяхме на Seitan beach, но имам страх от високо и не можах да се престраша да сляза по пътеката. То едвам издържах слизането с колата. Тази въпросът ми е така ли и за Балос и Елафониси, защото предстоят?

Публикувано:
Преди 1 час, Mamas каза:

Не знам дали е тук мястото,но поне съм темата. Вчера бяхме на Seitan beach, но имам страх от високо и не можах да се престраша да сляза по пътеката. То едвам издържах слизането с колата. Тази въпросът ми е така ли и за Балос и Елафониси, защото предстоят?

Спокойно, не е така на Балос и Елафониси. На Балос има дълго спускане - https://photos.app.goo.gl/4ynWPpohoAkYevrPA и после качване! 🙂 На Елафониси освен пътя с кола през планината - https://photos.app.goo.gl/QTjoyUUGNjSbXzqX9, няма никакви спускания до плажа - https://photos.app.goo.gl/xNibYsukWHQgg9n98.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 28 минути , Mamas каза:

До Балос ние ходихме с фери, а до Елафониси пътят си е ок. Вярно има си завои, но не са чак такива като за Seitan beach.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Не знам дали ще добиеш представа от снимката, но пътеката е лека, но за сметка на това не много кратка 😀 На табелките пишеше 20 мин, но като погледнеш отгоре къде отиваш, не я усещаш. За Балос става дума, за Елафониси са писали.

IMG_20190817_112728.jpg

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, изчетох доста от темите за Крит във връзка с наемането на кола под наем, но имам нужда от вашата помощ. Голяма част от компаниите изискват кр.карта и голям депозит, други имат минимум от 6 дни, трети са доста скъпи. Ще бъдем за 4 нощувки, кацаме в Ханя - двама възрастни с дете. Единствената фирма която предложи оферта от 125 евро е http://www.cretecarhire-eurocar.co.uk/ , но за нея не намирам никакви отзиви. За пръв път ще взимаме кола под наем и не знам на какво да обърна вниматие при формирането на цената.

Благодаря ви

Публикувано:
преди 2 минути , Iv27 каза:

Здравейте, изчетох доста от темите за Крит във връзка с наемането на кола под наем, но имам нужда от вашата помощ. Голяма част от компаниите изискват кр.карта и голям депозит, други имат минимум от 6 дни, трети са доста скъпи. Ще бъдем за 4 нощувки, кацаме в Ханя - двама възрастни с дете. Единствената фирма която предложи оферта от 125 евро е http://www.cretecarhire-eurocar.co.uk/ , но за нея не намирам никакви отзиви. За пръв път ще взимаме кола под наем и не знам на какво да обърна вниматие при формирането на цената.

Благодаря ви

Ние използвахме тази фирма - https://www.auto-kappa.gr  за 3 дни наем на кола, без кредитна карта, плащане в брой. Никакви проблеми.

Публикувано:
13 minutes ago, pavkata said:

Ние използвахме тази фирма - https://www.auto-kappa.gr  за 3 дни наем на кола, без кредитна карта, плащане в брой. Никакви проблеми.

Бихте ли споделели каква беше цената?И какви застраховки допълнително трябва да направя?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.