Прескочи до съдържание

Да споделиш Исландия


algaivel

Препоръчани мнения

Здравейте пътешественици и любители на приключенията. 
Бих искала да споделя с Вас нашето Исландско приключение. 

В няколко публикации ще разкажа ден по ден какво ни се случи, ще покажа какво видяхме, а Вие ще можете да видите и нас - ухилени и доволни на макс, че това ни се случва :)

Ето как започна всичко :)

 

http://www.algaivel.com/photostory/iceland_day_one/
 

 

Ще допълвам тук и следващите дни.
Ми какво да Ви кажа, освен - хайде в Исландия :)

Приятно четене  :rolleyes: 

Въпроси и коментари са добре дошли, ще се постарая да отговоря на всички.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Ще следя с интерес! Исландия е едно магическо място и няма да се наситя да чета за нея и гледам снимки. А вашите снимки са просто висш пилотаж в снимането!! И много благодаря, че ги споделяш с нас!!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не знам дали с Вас е така, ама при мен като чета хартиени носители, в последно време нещо се отегчавам. Писано като за списание, редактирано като за списание, вътре фригидни и импотентни мнения на автора, който по никакъв начин не е навлязъл в темата, лустросано, мазно и тъпо. Най-често се е родило идиотче, което само писка: "Аз бях там."

Повечето пътеписци хабят хартията. Изобщо, да се пише пътепис не е лесно, ама хич. Ей ги, преди векове исландците са си изсекли горите, откъде целулоза за списания? Изобщо има ли смисъл да се секат дървета, за да увековечим коя да е своя велемудра мисъл?

 

Изведнъж идва пловдивската група, юнашки "тръшва" Исландия и с думи прости, искрени и топли прави толкова добри пътеписи, че виждам и знам - там някъде, в далечен Пловдив, се прави изкуство. В края на краищата културната столица на България е Пловдив. Поклон!

 

Пътуването е преживяване, съпреживяване и споделяне. Пловдивчани са се стравили. Браво на algaivel. Отлично! Кефя ви се!!!

 

Тежко на хартиените издания. Те, както и смотаните си събратя, туристическите агенции, трябва да се променят. Тъй както "политиканци.ком" и пътеписите на algaivel променят начина ни на пътуване и ни дават безценна информация за безумната посока Исландия. За пътя - едно от най-великите неща.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

danimarkova, благодаря   :)  Да ти кажа никак не е лесно с тази техника на гърба. Само фотографската раница тежеше 13 килограма  ;)  Но какво да се прави, всеки си има своята тиха лудост - моята е фотографията  :wub: 

 

maialearrosto,  ако позволиш, аз съм голямата бяла птица от София в групата  :blush: 

 

Заповядайте, хайде елате да отидем на гейзерите и да се преклоним пред мощния Гълфос ...
 
http://www.algaivel.com/photostory/iceland_day_two/
 

Редактирано от algaivel
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Твоята Исландия не би трябвало да бъде само  в твоя сайт.

Тя трябва да бъде изложена пред Народния театър или, най-добре, на Моста на въздишките. Помисли сериозно и се обърни за това към Дирекция "Култура" на СО, сградата на Столична библиотека, пл. "Славейков" 4А. Поздрави!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

maialearrosto, да, би било чудесно  :)  За съжаление кризата и безработицата не прощават и в момента не мога да си позволя разпечатване на такова начинание  :( 
Да сме живи и здрави, ще видим, каквото е писано  :rolleyes:
 

 

 

Всъщност малко ме притеснява факта, че нямате никакви въпроси ...

Редактирано от algaivel
Връзка към коментар

Радостно е, че нашата група на магеланци-исландци се увеличава и че, дори само с твоите пътеписи, постигаш доста повече, от почетния консул на Исландия в Р.България, мигащата с клепки г-жа Цветелина Бориславова... :lol:

Връзка към коментар

Е, какви въпроси, освен да почна да планирам и аз пътуване до Исландия. И без това май вече сме малцинство магеланците, които не сме били там  :)

Харесват ми блога ти и снимките.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз също благодаря за хубавия пътепис и за практическата информация, която си добавила. Убедена съм, че ще е полезен за много хора тръгнали към Исландия... надявам се и аз някой ден да се запътя натам. Случили сте на динамично и облачно време, но пък са станали страхотни фотоси. А снимката, където вълната те залива... като си я представя и всеки път се усмихвам... това в графата тиха фотографска лудост. :lol:  

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
neuromancer, от сърце ти го желая :) Много ми приличаш на един приятел от фейса - Мартин :)

 

 

Tedy,  добре, че се разминах само с мокри чорапи и обувки там ... Може би тук е мястото да кажа, че задължително трябва да имате резервни обувки, термобельо и водоустойчиво яке и панталон. Поне за есенно-зимния период. Надявам се живот и здраве да посетя Исландия и през лятото и тогава ще дам сводка :)
Връзка към коментар

Прочетох и втория ден. И да, споделям мисълта ти, че няма утре, има сега!! Скоро пътувайки, подминахме едно място, на което се каня отдавна да спра. Не шофирах аз обаче и съответно пак не спряхме. Е, хайде друг път, решиха да ме утешат останалите. Стига с това друг път, животът ми свършиииии. И се върнахме :)

Страхотни места са Златния водопад и другия Seljalandsfoss.  Да, минава се зад него, но трябва дъждобран, инак подгизваш.

Следва Skógafoss, но май съм нетърпелива :rolleyes:

Връзка към коментар

Дори човек да не си пада по музеите,често се подминава Фолк музеят в Скогар, отразяващ бита, поминъка, архитектурата, превозните средства и вярванията на исландците. Намира се много близо до водопада Скогарфос, основателят му, 92-годишният Тордур Томасон, откъде вади тази енергия, тича като яре.

И да не си падате по музеи, този в Скогар е просто задължителен - гледките са си гледки, но хората също са интересни.

Рейкявик има страхотен потенциал за разглеждане и не е за изпускане.

Тези дни четох за много от видните исландци, леле що дълголетници...

Ако не повръщате, едно наблюдение на китове е чудничко. Ако имате проблеми с вестибуларния апарат, никаква закуска.

 

Музеят в Скогар: http://www.skogasafn.is/en/the-museum

Връзка към коментар

danimarkova, за теб :)Skógafoss

 

http://www.algaivel.com/photostory/iceland_day_three/

 

maialearrosto, Майче, за съжаление когато ние стигнахме там корабчетата вече бяха във ваканция. Работят до края на септември :( Имахме предвиден цял ден за това удоволствие, но не би ...
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Има целогодишни корабчета, но са от Рейкявик, а не от север (забравих градчето популярно с китовете, кое беше). Ето го уебсайта: http://www.whalewatching.is/ И аз две години им се гласих, и двете не остана време за това...

Връзка към коментар

Има целогодишни корабчета, но са от Рейкявик, а не от север (забравих градчето популярно с китовете, кое беше). Ето го уебсайта: http://www.whalewatching.is/ И аз две години им се гласих, и двете не остана време за това...

Ние мислехме да се пробваме от Laekjarkot, и там си бяхме предвидили две нощувки. Но ударихме на камък. Затова пък там за първи път видяхме сиянието. Ама още не съм стигнала до там с разказите ;)

Връзка към коментар

Еййййй, много добри снимки, браво!!!! :)

Прав е maialearrosto за изложба някъде, а пък за това:
"не мога да си позволя разпечатване на такова начинание"

се ползват спонсори :)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.