ivailo_radev Публикувано: 14 март, 2019 Публикувано: 14 март, 2019 Здравейте, изненадани сте, но това е поредната програма за Исландия. Освен това имам и въпрос относно колата под наем. Може ли някой да ми каже дали по маршрута, който сме предвидили, ще трябва да се кара по F Roads или може да минем и с малка кола, без да ни трябва 4х4? Естествено съм отворен за подобрения. 30.05.2019 Кацане в 15:00, взимане на колата, Синята лагуна (само малко снимки отвън), пазаруване, настаняване в Selfoss (booking) 31.05.2019 Златен кръг: Thingvellir National Park, Исландия Efstidalur II, Bláskógabyggð, 801 Laugarvatn, Исландия Bruarfoss Waterfall, Brekkuskógur, Исландия Geysir, Hafnartún, Selfoss, Исландия Gullfoss, Исландия Friðheimar, Reykholt, Исландия (domatena ferma) Secret Lagoon Hot Spring, Hvammsvegur, 845 Flúðir, Исландия Skálholt Cathedral, Skálholti, 801 Selfossi, Исландия Kerid Crater, Исландия спане пак v Selfoss 01.06.2019 Seljalandsfoss Waterfall Gljúfrabúi Waterfall Skógafoss Waterfall Sólheimasandur plane crush Dyrhólaey Kirkjufjara Reynisfjara – черния плаж Vik - зареждане с гориво и провизии Нощувка във VIk 02.06.2019 Fjaðrárgljúfur Skaftafell Svartifoss Waterfall Jokulsarlon Glacier Lagoon Нощувка в Höfn 03.06.2019 Евентуално нещо измежду Hengifoss & Litlanesfoss и Seydisfjordur Dettifoss Selfos Waterfall Myvatn Nature Baths Нощувка в Myvatn 04.06.2019 Skutustadir pseudocraters Dimmuborgir lava formations Hofdi rock formations Hverfjall cinder cone Hverir mud pits Grjótagjá Krafla/Viti crater Leirhnjúkur lava fields Нощувка в Myvatn 05.06.2019 Prehvarlqme ostanaloto ot Myvatn Евентуално Китове v Akureyri???? Fiorda Varmahlí - torfeni kashturi Spane v Blönduós 06.06.2019 Hvítserkur Kolugljúfur Canyon Icelandic Seal Center in Hvammstangi Grabrock Hraunfossar? Spane okolo Fossatun 07.06.2019 Kirkjufellsfoss waterfall Hraunfossar? Gerðuberg Basalt Cliffs Budhahraun lava fields? Glymur Falls Нощувка okolo Reykyavik 08.06.2019 Reykyavik Излитане в 15:00 Нещата с въпросителни са такива, за които се колебаем и спокойно може и да ги махнем. Много съм благодарен предварително за мненията на всички.
Георги Публикувано: 15 март, 2019 Публикувано: 15 март, 2019 Не ги знам съвсем всички места наизуст, но си ок и с нормална кола, няма нищо изчекнато в маршрута ти. Повечето F пътища така и така едва ли ще са отворени още по това време. Дните са добре разпределени като цяло. На 07.06 няма да можете да смогнете едновременно Snaefellsness и Glymur, един ден за полуострова си е доста натоварен, а да имате сили после и за шофиране и за 3-4 часа до водопада просто няма как да стане. Другото е ок 🙂 1
ivailo_radev Публикувано: 15 март, 2019 Автор Публикувано: 15 март, 2019 Благодаря ти много, Георги. На 07.06 ще я посъкратим тогава програмата. А иначе ей сега запазвам един мъник от Blue (пак по твой съвет - ще заложа на сигурното и няма да се занимавам с ProCars) 1
ivailo_radev Публикувано: 12 юни, 2019 Автор Публикувано: 12 юни, 2019 Завърнахме се и много благодаря за съветите. Програмата си остана почти такава и ни беше перфектна. Китовете ги гледахме в Хусавик обаче и беше ужасно времето, ама природата ни компенсира и с две косатки, освен многото гърбати китове. Освен това до Seal Center-a не отидохме, понеже видяхме в Jokursalon страшно много тюлени на 3-4 метра от нас да си плуват. Видяхме и лос - голям късмет. Жената нагушка и намачка всички коне в Исландия - който си спомня Looney Toons и се сеща за Елмайра може да си представи картинката. Blue Car ни дадоха една Kia Picanto и за нас двамата друго и не трябваше. По всякакви черни пътища карах с нея (от разрешените де), включително по един път 939 в югоизточната част на Исландия, който ни взе акъла. Хората си бяха взели ленд крузери и не знам си какви коли за по 2-ма човека и пъплеха с 20 по черните пътища, та бая хора изпреварвахме там. Един даже след това на една тоалетна ми се караше, че като съм го изпреварвал и хвърчали камъчета, а той нямал застраховка и затова карал по-бавничко. Та го питах защо не е дал пари за застраховка, вместо за джип и ми каза, че иначе нямало да може да мине по този път. По който го изпреварих с Киа Пиканто ... Имах си пълна застраховка и като връщах колата, направиха много бърз поглед (сигурно защото играеха Исландия и Албания и гледаха в офиса на живо). Написаха едно ОК и си взехме довиждане. Ядохме и от вмирисаната акула, ама това преживяване не мога да го споделя. Ами това е май. Скоро и снимки :) 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега