Angelika Публикувано: 30 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2013 Попадайки на тази тема се замислих : Колко ли местенца в България, прекрасни и интересни, си стоят непопулярни. Кой на какво е попаднал?! http://otbivki.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/ 7 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 30 ноември, 2013 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2013 Харесвам такива места, интересни и далеч от тълпите (като се замисля, дори и на Белоградчишките скали да отидеш в делничен ден няма да има никой, но това е друга тема). Не бих ги нарекъл чак "странни", като изключим кладенеца в с. Гърло, който е с неизвестен произход. Моите места са известни, макар и не толкова популярни Мегалит близо до с. Хлябово Каньона на водопадите 5 Връзка към коментар
Биксбит Публикувано: 13 май, 2014 Сподели Публикувано: 13 май, 2014 Попадайки на тази тема се замислих : Колко ли местенца в България, прекрасни и интересни, си стоят непопулярни. Кой на какво е попаднал?! http://otbivki.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/ А други, които са били много популярни в близкото минало сега потъват в забрава. В открития рудник "Кремиковци" до преди няколко години денонощно са бръмчали камиони и изкопна техника, всичко е било в прах и мръсотия. Сега в образувалото се езеро крякат жаби, плуват рибки и гнезди ято диви патици. Най-ме озадачиха рибите и патиците, но факт - има ги. Явно някой е зарибил езерцето. А следите от ловни гилзи и птичи пера говорят, че доскорошния рудник вече е ловна дестинация. Жалко, че нямам снимки да покажа, но пейзажа е идентичен на показания рудник Цар Асен. Съществената разлика е, че откъм селото в близост до къщитте е превърнат в грозно сметище. 1 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 13 май, 2014 Сподели Публикувано: 13 май, 2014 И най-добре да си останат непопулярни... Връзка към коментар
Костов Публикувано: 13 май, 2014 Сподели Публикувано: 13 май, 2014 Не знам дали е странно но със сигурност не толкова комерсиално-туристическо е " Богородична стъпка" близо до Старозагорските минерални бани Ето няколко снимки от там Интересното е че в Богородичната стъпка винаги има вода независимо кога за последно е валяло. 4 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 13 май, 2014 Сподели Публикувано: 13 май, 2014 малка корекция Ето няколко снимки от моята колекция: Божият мост Орлово гнездо: Водопад "Скакля" до с.Заселе: укротените води на "Скакля": пещерата "Проходна": "Боженишки Урвич": курбан на "Гушовски манастир": 3 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 14 май, 2014 Сподели Публикувано: 14 май, 2014 (редактирано) За мен досега като най-интересно, но недоказуемо като факт е една дупка до Проходна, от другата страна на пътя. Според легендата още през турско, пък може и по-рано да е било, някой изхвърлил в дупката бременна кучка. Тя оцеляла след падането и дори родила потомството си. Така се сложило началото на странен вид, защото четириногите се чифтосвали помежду си, без да зачитат кръвната връзка. Били и полуслепи, тъй като светлина едва прониквала долу. Ходихме лятото, но май снимки нямам, или поне не намирам. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=601554 Иначе, аз като неверница съвсем не мисля, че това е нещо мистично, както го обясняват хората там. Всъщност ми се струва доста гадно. Редактирано 14 май, 2014 от Тони 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега