Прескочи до съдържание

Питане за багаж..

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , EliDion каза:

На летище Варна дали има рамки за малкия ръчен преди секюрити чек-а и съответно има ли къде да се претегли, че големия багаж, за чекиране, е на границата на 10-те кг. според кантара в къщи, а малкия е раница на quechua 40л. не пълна, но и тя е на ръба на влизането в пригодения в къщи кашон за мярка 40/30/20. И, ако вземе каска за колело в ръка дали ще направят проблем, че и лаптопа ще е под мишница.

Каската може на главата - виждал съм неведнъж, лаптопа ще е проблем.

Другото вероятно не, ако не прекалите с раницата.

Публикувано:

Претегляне на някое затворено гише.

Каската и лаптоп са две неща, така че сте извън правилата. Ако сред нискотарифна компания сте на тяхната милост, не че е сигурно че няма да минете... Сложете я на главата 

Имаше една снимка как се пренася рицарска броня

• Благодаря 1
Публикувано:

Защо лаптопа? нали така и така трябва да го вади на секюритито. Ако е толкова проблем ще го прибере в раницата, има място, но се притеснява да не го натисне с твърдите неща от багажа, но ще го прибере и ще го извади в автобуса или в самолета.

п.п. с каската е извън правилата при всички случаи, няма приорити, не уточних.

Публикувано:
преди 10 минути , EliDion каза:

Защо лаптопа?

Трябва да е в раницата - в един багаж.

Ще е проблем ако се носи в ръка, или ако при поставяне в раницата я изпълва твърде много и пречи да влезе в клетката.

• Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, наясно съм с багажната политика на Wizz, Ryan и други бюджети а/к, но изискванията за багаж на подобни компании, с букване на полети с тях през Momondo, Kiwi и пр. , са различни.

Въпреки че вече съм ползвал билети, купени от същите посредници, не съм убеден при посочване на разрешен само кабинен багаж за определена цена, означава ли това, че за малка раница, с която пътувам ,трябва да плащам.Логично, да, но наскоро минах през 5 летища, при ограничение на багаж до 2 кг. и малки размери, но никой не ми обърна внимание.

Ето скрийншот на багажната политика, питам се дали да платя следващия път за багаж,както е посочено, ако пътувам с малка раница.

Screenshot_20191123-164927.png

Публикувано:

Вероятно no cabin luggage е всъщност малката раница, другата опция е голямата. Посредника буква съществуващ билет от превозвача, те нямат тарифа съвсем без багаж. Нещо са объркали описанията.

Публикувано:
преди 22 минути , neuromancer каза:

Вероятно no cabin luggage е всъщност малката раница, другата опция е голямата. Посредника буква съществуващ билет от превозвача, те нямат тарифа съвсем без багаж. Нещо са объркали описанията.

Не мисля, странни ми се струват и на мен тези изисквания, но ги виждам вече 3- ти месец. Например, последният път, когато купих билет от същия посредник, имаше позволен багажна до 2кг. безплатно. Не бях срещал подобно ограничение досега.

Можеш да погледнеш резервация през Momondo, съответно Kiwi , и ще видиш подобна багажна политика и за други полети.

Замислих се каква е причината да се прилага различна/рестриктивна/ багажна политика от посочените посредници. Очевидно, печалба, но не се досещам как. От друга страна има и чудесна услуга- посредникът чекира билетите ти и ги праща на мейла ти.Има и някаква застраховка, ако не бъркам, закъснение на полета.

Публикувано:
преди 38 минути , Georgie каза:

Oт друга страна има и чудесна услуга- посредникът чекира билетите ти и ги праща на мейла ти.Има и някаква застраховка, ако не бъркам, закъснение на полета.

Ама тези неща трудно биха били квалифицирани като чудесна услуга. За тях се плаща и не малко. Аз лично не виждам причина да плащаш на друг, за да те чекира, когато можеш и сам да го направиш. А доколко ти е необходима застраховката и какви са и условията е трудно да се определи. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 39 минути , mililia каза:

Ама тези неща трудно биха били квалифицирани като чудесна услуга. За тях се плаща и не малко. Аз лично не виждам причина да плащаш на друг, за да те чекира, когато можеш и сам да го направиш. А доколко ти е необходима застраховката и какви са и условията е трудно да се определи. 

Всъщност си права, казах това единствено като отбелязване на нещо позитивно заради разочарованието от големите рестрикции при багажната политика.

А застраховката наистина дори не съм сигурен, че ще покрие някакъв риск. Не съм гледал условията й.

Ясно е, че за услугата посредникът за секунди да намери нелош маршрут с 2- 3 прекачвания/и на прилична цена/, трябва да платиш, вместо да се блъскаш с часове да направиш същото сам. Понякога предпочитам точно такива сайтове да наредят маршрута ми при липсата на директни полети.

Зависи от цената и моментното ми финансово състояние.

Публикувано:

Аз лично не мисля, че по някакъв начин посредника предава тази информация на компанията (билета не включва ръчен багаж, при положение, че самата компания не продава билети без ръчен багаж).

Според мен нещо са оплели при въвеждането на пояснителния текст на сайта.

Примерно има варианти,

1) само personal item

2) ръчен багаж

3) чекиран

Съответно те предават опция 1), която на техния сайт гласи без багаж, а Райън има предвид personal item

Може и да греша, разбира се

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 18 минути , neuromancer каза:

Аз лично не мисля, че по някакъв начин посредника предава тази информация на компанията (билета не включва ръчен багаж, при положение, че самата компания не продава билети без ръчен багаж).

Според мен нещо са оплели при въвеждането на пояснителния текст на сайта.

Примерно има варианти,

1) само personal item

2) ръчен багаж

3) чекиран

Съответно те предават опция 1), която на техния сайт гласи без багаж, а Райън има предвид personal item

Може и да греша, разбира се

А може би си прав. Но съм склонен да мисля, че информацията на сайта на посредника не стига до компанията, което означава, че тя няма как да се съобрази с политиката на посредника и на практика изискванията за багаж са различни.

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, имам билет за SWISS, 23 кг чекиран багаж.

Питането ми е куфара с какви размери трябва да е, за да не надхвърля позволените килограми?

И според вас какъв куфар е по добре да се купи, текстилен или твърд?

Публикувано:
преди 40 минути , Mistela каза:

Здравейте, имам билет за SWISS, 23 кг чекиран багаж.

Питането ми е куфара с какви размери трябва да е, за да не надхвърля позволените килограми?

И според вас какъв куфар е по добре да се купи, текстилен или твърд?

Куфар с малко собствено тегло, среден размер, събира 20-23 кг., зависи от съдържанието.

• Харесвам 2
  • 3 години по-късно ...
Публикувано:

Изключително тъп въпрос, но се улавям, че все повече затъпявам.......  Каква е разликата  между  hand luggage  и  carry-on  багажите..  Да кажем, че 'personal items'  знам - чантички, лаптопи, фотоапарати

• 6 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте  , един бърз въпрос за евентуални промени , имаше ли някакви ограничения в ръчния багаж за Европа , отностно лекарства ( имам предвид тайлол хот , аналгини и неща от този сорт )

( ако няма трябва ли да се вадят всички от раничката докато минават проверката/скенер  )

Публикувано:

Няма ограничения, освен ако са наркотични вещества

Според течности/твърди се действа, както си му е реда. Ако нещо си объркал на секюритито ще ти кажат.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, neuromancer said:

Няма ограничения, освен ако са наркотични вещества

Според течности/твърди се действа, както си му е реда. Ако нещо си объркал на секюритито ще ти кажат.

имам предвид Аналгин тайлол хот и капки витамини, ако има риск  да ги изхвърлят по добре в чекирания  ?

Публикувано:
3 hours ago, neuromancer said:

Никакъв риск няма

Добре благодаря и едно допълнително питане торбичка 40 см с няколко книги и горнище ще се счете ли за ръчен багаж ако вече имам малка раница ?

За Swiss  компанията питам.

Публикувано:

Принципно да, гледа се бройката. Но може и да не гледат, както дойде.

Ако е торбичка от фришопа ще мине, защото си купил нещата след като си минал гишето, пък и поощряват търговията на летището.

Публикувано:
3 minutes ago, neuromancer said:

Принципно да, гледа се бройката. Но може и да не гледат, както дойде.

Ако е торбичка от фришопа ще мине, защото си купил нещата след като си минал гишето, пък и поощряват търговията на летището.

Торбичката не е от фришопа, въпроса е в началото като се чекирам ако не я покажа а я закрепя за ръчната раница  отзад може да кажа че просто горнището ми е вътре ?

Публикувано:

А, както казах ако не я видят може да мине, може и да не мине.

Принципно е добре всичко да влиза в раницата и да нямаш грижи, другото вече е ходене по ръба и просене на неприятности.

• Харесвам 1
Публикувано:
5 minutes ago, neuromancer said:

А, както казах ако не я видят може да мине, може и да не мине.

Принципно е добре всичко да влиза в раницата и да нямаш грижи, другото вече е ходене по ръба и просене на неприятности.

Сега се чекирах онлайн , но не мога да си принтна листа за багажа , имали проблем ако поискам нов от самото гише на Swiss в София ? Или ще се доплаща ? 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.