bulpa Публикувано: 20 декември, 2019 Сподели Публикувано: 20 декември, 2019 На 16.12.2019 г. в 22:58, домосед каза: Палекастро От кога броим местния затвор за стая с гледка 🤨 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 декември, 2019 Сподели Публикувано: 20 декември, 2019 Намерих още две снимки с красива гледка, направени от лагера по-горе. Вече не мога вече да редактирам поста, затова пускам нов. Слонове и хипопотами в коритото на река Луангва, Замбия: 18 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 8 януари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Банички на Барбадос Раковини на Доминика #вМоментаСъм 20 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 преди 39 минути , домосед каза: Банички на Барбадос Сега ако кажеш, че и лютеница имат... 4 Връзка към коментар
cck Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Вана в Дубай 🙂 #ВечеБях, а сега съм на студено... 18 Връзка към коментар
Bellaero Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Кафето ми в първия ден на годината 😎🇬🇷 7 Връзка към коментар
Bellaero Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Май не пуснах подходяща снимка, ходих в началото да видя идеята. Сори! Втори опит от Бали 🙂 10 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 13 януари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 13 януари, 2020 Къща за гости с частен минерален басейн и ... вана Ти Куен Гло Чо, село Уотън Уейвън, Доминика 18 1 1 Връзка към коментар
Ovcharski Публикувано: 13 януари, 2020 Сподели Публикувано: 13 януари, 2020 Кортина д'Ампецо 23 1 Връзка към коментар
bronco Публикувано: 14 януари, 2020 Сподели Публикувано: 14 януари, 2020 Няма да кажа от къде е 😉 18 1 3 6 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 януари, 2020 Сподели Публикувано: 14 януари, 2020 преди 42 минути , bronco каза: Няма да кажа от къде е 😉 Македония? 1 17 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 22 януари, 2020 Сподели Публикувано: 22 януари, 2020 Провинция Юнан, Китай. Не помня името на селцето, а името на хотелът беше просто един йероглиф в нета, но гледката - уникална. 34 1 3 Връзка към коментар
ZORI Публикувано: 22 януари, 2020 Сподели Публикувано: 22 януари, 2020 Гваделупе, нашето заливче ...снимка от нашия прозорец, втората снимка в поблизък план... 19 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 23 януари, 2020 Сподели Публикувано: 23 януари, 2020 Гледката от стаята ни в хотела в Lihue 23 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 23 януари, 2020 Сподели Публикувано: 23 януари, 2020 Гледка от прозореца на 4 етаж, в дясно от балкона, на хотел Негреско. 19 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 януари, 2020 Сподели Публикувано: 25 януари, 2020 Изгрев в национален парк Източно Цаво. Гледката е изумителна, от Voi Safari Lodge и е една от причините да резервирам това място за две нощувки. Другата причина е, че има два водоема и фотографско скривалище (което така и нямах време да ползвам като хората). Иначе лоджата изобщо не е от местата, които харесвам за отсядане - mass market хотелски тип с много стаи и за много хора, предимно плажуващи по крайбрежието на Индийския океан поляци и италианци, решили да разнообразят почивката с по една-две вечери сафари. Който обича басейн, масажи, хранене на шведска маса с доста голямо разнообразие на храна, ще му хареса. Гледката от стаята е почти идентична. Още не съм стигнал до тези снимки. 28 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 януари, 2020 Сподели Публикувано: 27 януари, 2020 Ако горното място в национален парк Източно Цаво го бях резервирал само и единствено заради гледката и фотографското скривалище, долното ( в Западно Цаво, Кения) е на върха в списъка ми за настанявания за всички времена. В сърцето на парка. Пълна екслузивност - само за нас, няма кьорав посетител на десетки километри и близо час път с джип, тотална дивотия. Невероятна панорамна гледка от верандата. Собствен водоем на около 20 метра растояние + по-малък басейн със солена вода, който привлича животни даже и по време на зелен сезон, когато вода има на много места. Пълно беше с импали, водни кози и зебри през деня, а надвечер идваха слоновете. Специална наблюдателница със столове на покрива - сядаш удобно, нареждаш си фотоапаратите и снимаш на воля. Единствения проблем беше, че по цял ден бях на сафари и нямах толкова много време да се радвам на мястото. Единият от дните една двойка си остана цял ден там, но аз твърдо бях решил да стигна до Lake Jipe, на самата граница с Танзания, на около 4 чАса път с джип. Някой път се надявам да отида за повече дни. Наблюдателницата: Слонове, снимани от там. Червени са заради цвета на почвата (нали си правят прашни и кални бани): Слонове, снимани долу от верандата: Гледката рано сутрин: Тук се виждат водни кози, зебри и биещи се мъжки импали. Още не съм стигнал до близките снимки с по-дълъг обектив: Малко интериор: 20 6 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 27 януари, 2020 Сподели Публикувано: 27 януари, 2020 преди 14 минути , FlyTraveler каза: Слонове, снимани долу от верандата: Гледката рано сутрин: Тук се виждат водни кози, зебри и биещи се мъжки импали. Още не съм стигнал до близките снимки с по-дълъг обектив: Малко интериор: На такова място и аз бих отишла. Ще си гледам от верандата животните и няма да се страхувам, дали някой слон няма да ми обърне возилото.😋 2 Връзка към коментар
bratvlad Публикувано: 27 януари, 2020 Сподели Публикувано: 27 януари, 2020 Фаласарна,Крит 9 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 януари, 2020 Сподели Публикувано: 27 януари, 2020 преди 2 часа, Дани Магелани каза: На такова място и аз бих отишла. Ще си гледам от верандата животните и няма да се страхувам, дали някой слон няма да ми обърне возилото.😋 Е, докато стигнеш до мястото може пак да срещнеш слонове 🙂 Споко, за този парк не съм чувал за случаи с обърнати от слонове возила. 🙂 2 Връзка към коментар
cck Публикувано: 16 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 16 февруари, 2020 Сандански, БГ #В момента съм 11 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 март, 2020 Сподели Публикувано: 8 март, 2020 С този пост предполагам, че ще разбъркам представите на повечето от вас за високо-бюджетно настаняване. Още в началото си написвам, че не бях отседнал на това място, а само ни беше разрешено да го посетим, докато гостите им бяха на сафари. Camp Nomad в национален парк Закума в Чад е един от най-високо ценените измежду познавачите сафари лагери в цялата индустрия. Той е от така наречените flycamps или mobile camps - местят го в зависимост от сезона, като на мястото, където е бил не остава никакъв footprint (отпечатък). Палатка за двама се предлага срещу скромните 3 000 щатски долара на вечер, което все пак включва изхранване, всички напитки и сафаритата. Повечето хора си мислят, че най-скъпото настаняване на сафари е в големите лоджи с огромни стаи с климатици, топла вода без лимит и други подобни благини, но това далеч не е така. Ценителите харесват екслузивност (много малко хора наоколо) и дивотия (възможно най-близо до природата). Общата палатка, която има функция на ресторант, бар, лаундж и рецепция: Палатка за спане. Изцяло е от прозрачни мрежи, като има нещо като завеси отстрани, които може да се дърпат при желание. Електричеството е от соларни инсталации. При този ценови клас, шумен генератор не се толерира. Свързано с палатката и зад нея е санитарното помещение, което е на открито. Душа (bush shower): Тоалетната - това всъщност е само една изкопана в земята плитка дупка (short-drop toilet). Каквото падне вътре, се заравя с пясък от кофата, която, както и тоалетната хартия е горе-долу на една ръка разстояние: Умивалника: Тук има един общ умивалник, където се мият ръцете след като се пристигне от сафари: Има също хамаци и столове, наредени за вечерна раздума на по питие около лагерния огън: 18 3 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2020 Сподели Публикувано: 8 март, 2020 Мелия Салинас, Лансароте: 15 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 15 май, 2020 Сподели Публикувано: 15 май, 2020 Още малко снимки от невероятното място, където бяхме отседнали в сърцето на национален парк Западно Цаво, Кения. Няколко поста нагоре съм публикувал други кадри от там. Наблюдавахме си импали, зебри, водни кози и слонове от верандата или от терасата на покрива. В случая ни забавляваха няколко двойки биещи се мъжки импали (в поста по-горе съм показал слонове): Зелена през дъждовния сезон савана, хълмове и драматични облаци: 14 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 11 юни, 2020 Автор Сподели Публикувано: 11 юни, 2020 Кондадо, Сан Хуан, Пуерто Рико, януари 2020 Хотелът: Гледката: 4 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега