Прескочи до съдържание

Стая с гледка

Препоръчани мнения

Намерих още две снимки с красива гледка, направени от лагера по-горе. Вече не мога вече да редактирам поста, затова пускам нов. Слонове и хипопотами в коритото на река Луангва, Замбия:

750_2179_DxO.jpg

750_2181_DxO.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 3
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Изгрев в национален парк Източно Цаво. Гледката е изумителна, от Voi Safari Lodge и е една от причините да резервирам това място за две нощувки. Другата причина е, че има два водоема и фотографско скривалище (което така и нямах време да ползвам като хората). Иначе лоджата изобщо не е от местата, които харесвам за отсядане - mass market хотелски тип с много стаи и за много хора, предимно плажуващи по крайбрежието на Индийския океан поляци и италианци, решили да разнообразят почивката с по една-две вечери сафари. Който обича басейн, масажи, хранене на шведска маса с доста голямо разнообразие на храна, ще му хареса. Гледката от стаята е почти идентична. Още не съм стигнал до тези снимки.

DSC07929_DxO.jpg

DSC07944_DxO.jpg

750_4014_DxO.jpg

750_4018_DxO.jpg

750_4019_DxO.jpg

750_4025_DxO.jpg

750_4031_DxO.jpg

750_4035_DxO.jpg

750_4070_DxO.jpg

DSC07962_DxO.jpg

DSC07969_DxO.jpg

• Харесвам 28
Връзка към коментар

Ако горното място в национален парк Източно Цаво го бях резервирал само и единствено заради гледката и фотографското скривалище, долното ( в Западно Цаво, Кения) е на върха в списъка ми за настанявания за всички времена.

В сърцето на парка.

Пълна екслузивност - само за нас, няма кьорав посетител на десетки километри и близо час път с джип, тотална дивотия.

Невероятна панорамна гледка от верандата.

Собствен водоем на около 20 метра растояние + по-малък басейн със солена вода, който привлича животни даже и по време на зелен сезон, когато вода има на много места. Пълно беше с импали, водни кози и зебри през деня, а надвечер идваха слоновете.

Специална наблюдателница със столове на покрива - сядаш удобно, нареждаш си фотоапаратите и снимаш на воля.

Единствения проблем беше, че по цял ден бях на сафари и нямах толкова много време да се радвам на мястото.  Единият от дните една двойка си остана цял ден там, но аз твърдо бях решил да стигна до Lake Jipe, на самата граница с Танзания, на около 4 чАса път с джип. Някой път се надявам да отида за повече дни.

Наблюдателницата:

DSC07844_DxO.jpg

Слонове, снимани от там. Червени са заради цвета на почвата (нали си правят прашни и кални бани):

750_3724_DxO.jpg

750_3733_DxO.jpg

Слонове, снимани долу от верандата:

750_3723_DxO.jpg

Гледката рано сутрин:

750_3754_DxO.jpg

Тук се виждат водни кози, зебри и биещи се мъжки импали. Още не съм стигнал до близките снимки с по-дълъг обектив:

750_3762_DxO.jpg

750_3768_DxO.jpg

750_3769_DxO.jpg

750_3770_DxO.jpg

750_3787_DxO.jpg

750_3803_DxO.jpg

Малко интериор:

DSC07715.JPG

DSC07717_DxO.jpg

DSC07716.JPG

DSC07720.JPG

• Харесвам 20
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 14 минути , FlyTraveler каза:

Слонове, снимани долу от верандата:

750_3723_DxO.jpg

Гледката рано сутрин:

750_3754_DxO.jpg

Тук се виждат водни кози, зебри и биещи се мъжки импали. Още не съм стигнал до близките снимки с по-дълъг обектив:

750_3762_DxO.jpg

750_3768_DxO.jpg

750_3769_DxO.jpg

750_3770_DxO.jpg

750_3787_DxO.jpg

750_3803_DxO.jpg

Малко интериор:

DSC07715.JPG

DSC07717_DxO.jpg

DSC07716.JPG

DSC07720.JPG

На такова място и аз бих отишла. Ще си гледам от верандата животните и няма да се страхувам, дали някой слон няма да ми обърне возилото.😋

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

На такова място и аз бих отишла. Ще си гледам от верандата животните и няма да се страхувам, дали някой слон няма да ми обърне возилото.😋

Е, докато стигнеш до мястото може пак да срещнеш слонове 🙂  Споко, за този парк не съм чувал за случаи с обърнати от слонове возила. 🙂 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...

С този пост предполагам, че ще разбъркам представите на повечето от вас за високо-бюджетно настаняване. Още в началото си написвам, че не бях отседнал на това място, а само ни беше разрешено да го посетим, докато гостите им бяха на сафари.

Camp Nomad в национален парк Закума в Чад е един от най-високо ценените измежду познавачите сафари лагери в цялата индустрия. Той е от така наречените flycamps или mobile camps - местят го в зависимост от сезона, като на мястото, където е бил не остава никакъв footprint (отпечатък). Палатка за двама се предлага срещу скромните 3 000 щатски долара на вечер, което все пак включва изхранване, всички напитки и сафаритата. Повечето хора си мислят, че най-скъпото настаняване на сафари е в големите лоджи с огромни стаи с климатици, топла вода без лимит и други подобни благини, но това далеч не е така. Ценителите харесват екслузивност (много малко хора наоколо) и дивотия (възможно най-близо до природата).

Общата палатка, която има функция на ресторант, бар, лаундж и рецепция:

DSC08618_DxO.jpg

DSC08619_DxO.jpg

DSC08638_DxO.jpg

DSC08666_DxO.jpg

DSC08667_DxO.jpg

DSC08671_DxO.jpg

Палатка за спане. Изцяло е от прозрачни мрежи, като има нещо като завеси отстрани, които може да се дърпат при желание. Електричеството е от соларни инсталации. При този ценови клас, шумен генератор не се толерира.

DSC08641_DxO.jpg

DSC08653_DxO.jpg

Свързано с палатката и зад нея е санитарното помещение, което е на открито.

Душа (bush shower):

DSC08649_DxO.jpg

DSC08647_DxO.jpg

Тоалетната - това всъщност е само една изкопана в земята плитка дупка (short-drop toilet). Каквото падне вътре, се заравя с пясък от кофата, която, както и тоалетната хартия е горе-долу на една ръка разстояние:

DSC08648_DxO.jpg

Умивалника:

DSC08650_DxO.jpg

DSC08651_DxO.jpg

Тук има един общ умивалник, където се мият ръцете след като се пристигне от сафари:

DSC08617_DxO.jpg

Има също хамаци и столове, наредени за вечерна раздума на по питие около лагерния огън:

DSC08632_DxO.jpg

• Харесвам 18
  • Шок 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Още малко снимки от невероятното място, където бяхме отседнали в сърцето на национален парк Западно Цаво, Кения. Няколко поста нагоре съм публикувал други кадри от там.

750_3802PPraw.jpg

Наблюдавахме си импали, зебри, водни кози и слонове от верандата или от терасата на покрива. В случая ни забавляваха няколко двойки биещи се мъжки импали (в поста по-горе съм показал слонове):

751_1200_00001NX-D.jpg

751_1204_00001NX-D.jpg

751_1207_00001NX-D.jpg

Зелена през дъждовния сезон савана, хълмове и драматични облаци:

750_3793PPraw.jpg

750_3798PPraw.jpg

750_3804PPraw.jpg

• Харесвам 14
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.